syyskuu 28, 2020, 04:41:20 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kiina!

Aloittaja Aji Inferno, huhtikuu 02, 2010, 22:35:55 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Kiinalaisen ruoan ultimaattinen huippu kuuluu olevan Guangzhoussa, siinä missä mausteisimman ruoan huippu Sichuanissa.

Muistoja asiasta:

Kantonin eli Guangzhoun ruoka *on* about maailman parasta, tai ainakin hyvin lähellä sitä. Sekin on totta, että siellä ruoaksi laitetaan kaikki mahdollinen. Sitä ei kannata pelätä. Esim. kanan jalka maistuu aivan mainiolta. :)

Erot ovat suuria. Elämäni tähän asti parhaat ruokaelämykset ovat kaikki Kiinasta. Mielenkiintoista sinänsä, ehkä parhaat koskaan kokemani makuelämykset tulevat Kiinan itärannikon lännessä vähemmän tunnetun Wenzhoun alueelta. Eikä edes ihan sieltä. Vaan paikasta, jota on vaikea löytää kartoilta. Ainakaan lännessä.

Olen kokenut elämäni parhaan aterian Cangnan Countyn Lingxi Townissa.

Ei, sinne ei *mikään* turistiyhteys vie. Siellä voi nähdä Kiinan kaikki puolet, mielettömistä ikivanhoista, uskomattoman kauniista vesiputouksista ja vuoristomaista maaseutuun ja... moderniin maailmaan. Jos matkaat sinne, unohda kaikki ennakkoluulot. Näet toisen maailman! :)

Ja kaiken jälkeen, sitä miettii omaakin maailmaansa.

bluesman

 Olen jokseenkin samaa mieltä. Kantonissa saa paitsi erinomaista ruokaa, on se todella edullista. Kaamean suuria annoksia 2-3€ ja taidolla koristeltuja sekä maustettuja. Ainoa pikku hankaluus oli saada haarukka ja veitsi pöytään, aina tuli kalja. Tai sitten kun halusi lisää riisiä niin tuli kalja.
Eivät ymmärtäneet myöskään paistetun kalafileen päälle. Jokseenkin ainoa valmistustapa näytti olevan höyrytys. Terveellistä tietenkin.

dragoon

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 03, 2010, 07:34:06 apAinoa pikku hankaluus oli saada haarukka ja veitsi pöytään, aina tuli kalja. Tai sitten kun halusi lisää riisiä niin tuli kalja.


Kai ne ajatteli että syö se suomalainen turistikin tikuilla kun tarpeeksi kaljaa saapi  ;D
Chilipää nro 823 - Kasvatuspäiväkirja

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: dragoon - huhtikuu 09, 2010, 16:00:22 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 03, 2010, 07:34:06 apAinoa pikku hankaluus oli saada haarukka ja veitsi pöytään, aina tuli kalja. Tai sitten kun halusi lisää riisiä niin tuli kalja.


Kai ne ajatteli että syö se suomalainen turistikin tikuilla kun tarpeeksi kaljaa saapi  ;D


Puikoilla;)

Kerran meinasin saada näpeille paikallisessa kiinalaisessa jonka omistajan tunnen, kun pyysin häneltä "tikkuja". Vähän niinkuin minun tekisi mieli antaa alkoholitonta kotikaljaa jokaiselle asiakkaalle joka tilaa "kaljan". Tarkoittaen tietenkin tyhmyyttään sillä OLUTTA.
#816