syyskuu 21, 2019, 22:54:19 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilimaistelut työpaikalla

Aloittaja PP, elokuu 09, 2011, 15:27:44 ip

« edellinen - seuraava »

Miquel

Oman sadon loppusijoituspaikkana toiminut paholaisen hillo on ollut menestys työtovereiden keskuudessa. n. 10 eri maistajasta kaikki on kehunut, yksi on ostanut purkillisen ja kolmelle on annettu resepti jotta voivat markettichilistä tehdä oman satsin.   :D
Hyvin innostunut chilikeskustelu töissä pyörii vähän väliä ja kiinnostus on selkeästi kova.
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Vetsku

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 10, 2013, 21:12:23 ip
Ajankohtainen aihe ylös. Satokausi on huipussaa, joten nyt kaikki koukuttamaan ja kouluttamaan uutta väkeä chilien maailmaan!

Omalla työpaikalla tulee torstaina pöytään ainakin suklaacookieja chilillä, savupororocotopiirakkaa, kahta levitettä ja muutamaa tuoretta chiliä. Tänään oli muista syistä (joista joku päivä päiväkirjan puolella) mukana chilejä ja yllytyin haukkamaan Nagaa 50 e palkinnolla videontioikeutta vastaan, mutta kukaan ei tarttunut tarjoukseen. :)


Pitänee tulla kuokkimaan =)

lambertti

On tarjottu pomolle napalminallea (hetken imeskelyn jälkeen lennähti nalle roskikseen ja herra johtaja poistui paikalta itsekseen mutisten :-\ ) ja työkavereille vein sekalaisia jauhemaistiaisia. Jauheet kelpasivat ja osa halusi ostaa jauhetta kotiinkin. Kauppaksi menisi vaikka koko sato. Täytynee lisätä ruukkumäärää rutkasti ensi keväänä!

HotVelo

Melkein kaikki tämän kauden chilien jatkojalosteet olen pieninä näyte-erinä käyttänyt töissä. Tänään viimeksi eilen tekemäni makean chilikastikkeen purkituksesta yli jääneen erän.

Hyvin on kelvannut, ja olen matkan varrella oppinut, että tulisuusaste kannattaa kertoa rehellisesti. Jos joku hyytelö, kastike, hillo tai muu vastaava on omasta mielestä suht tulinen, ei ole pidemmän päälle fiksua yrittää sitä chiliin vähemmän tottuneelle huijata maistettavaksi. Ei ainakaan ilman asianmukaista varoitusta.

wille

Otin vähän kipinää tuosta PP:n lähestymistavasta. Meillä kyllä porukka tykkää maistella chilejä ihan tuoreenakin, mutta voisihan sitä viedä vähän pidemmällekin jalostettuja tuotteita. Vaikkapa chilitetyn omenapiirakan, muffinseja, suklaata, chilikurkkuja ym. sälää.

Aika hyvin on jengi innostunut. Meidän vuorossa ne, joilla EI kasva chiliä kuuluvat alivoimaiseen vähemmistöön. Mainiota. :)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

PP

Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 14, 2013, 19:55:31 ip
Otin vähän kipinää tuosta PP:n lähestymistavasta. Meillä kyllä porukka tykkää maistella chilejä ihan tuoreenakin, mutta voisihan sitä viedä vähän pidemmällekin jalostettuja tuotteita. Vaikkapa chilitetyn omenapiirakan, muffinseja, suklaata, chilikurkkuja ym. sälää.

Aika hyvin on jengi innostunut. Meidän vuorossa ne, joilla EI kasva chiliä kuuluvat alivoimaiseen vähemmistöön. Mainiota. :)


Ihmeen hyvin upposi taas meillä varsin jäykkä rocotopiirakka, vaikka chiliä ei kasvata isommin kuin minä ja pari ihan pienimuotoisesti. Tuoreet chilinpalat ei oikein kelvanneet maistiaisina osittain yllytyksen puutteen vuoksi, mutta lähinnä siksi että pöydässä oli paljon muutakin. Lisäksi pieni osa väestä kuuluu siihen joukkoon, jolle pienikin polte on ongelma, eikä tällainen päivä anna mitään.

Vajaa kilo podeja (Aji Fantasya ja Cristalia, Biquinhoa, kahta Rocotoa ja Bondaa) katosi väen mukaan päivässä ja yksittäinen Nagakin. Saatta olla, että ottaja ei tiennyt, mitä otti, koska Naga ei ollut mukana opastekuvassa. :)

wille

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 14, 2013, 21:10:39 ip
Lisäksi pieni osa väestä kuuluu siihen joukkoon, jolle pienikin polte on ongelma, eikä tällainen päivä anna mitään.


Tämä.
Meillä on yksi kaveri, joka on ihan aikuisten oikeasti ilmoittanut Saarioisten Jauhelihapitsan olevan liian tulinen. Sellaisenaan. Ei voi syödä. Hornetit on kuulemma aivan liian tulisia, syömäkelvottomia. "Minkä vitun takia tollasia edes tehdään!?!?" Sattuipa kerran leikkaamaan pullaa veitsellä jolla oltiin aamusella pilkottu chiliä. Se oli päivä pilalla ja itku-potkuraivarikin taisi tulla.

Oon varmaan jo kertonutkin, että multa katosi aika reippaasti Heinzia työpaikan jääkaapista. Iso pullo kesti reilun viikon.
Noh, ostin uuden ketsupin ja latasin kotona savustettua fataliita tai jotain vastaavaa kunnolla sekaan. Putelin kylkeen kirjoitin tekstin "Willen! Älä ota!!".

Arvaa kuka otti??




Arvasit oikein.

Kuulin asiasta jälkikäteen ja nautin täysin siemauksin mielikuvin tapahtuneesta tilanteen rekonstruktiosta. ;D
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

PP

Lainaus käyttäjältä: wille - syyskuu 14, 2013, 21:23:17 ip
Meillä on yksi kaveri, joka on ihan aikuisten oikeasti ilmoittanut Saarioisten Jauhelihapitsan olevan liian tulinen. Sellaisenaan. Ei voi syödä. Hornetit on kuulemma aivan liian tulisia, syömäkelvottomia. "Minkä vitun takia tollasia edes tehdään!?!?" Sattuipa kerran leikkaamaan pullaa veitsellä jolla oltiin aamusella pilkottu chiliä. Se oli päivä pilalla ja itku-potkuraivarikin taisi tulla.


Meillä nekin on onneksi ihan fiksuja ihmisiä, eikä mitään tuon tasoista kommenttia ja käytöstä ole koskaan tullut. Ei tämän onneksi tarvi kaikille kelvata ja jotkut sellaiset ymmärtää silti meitäkin.

wille

Ei meilläkään kapsaisiinittomalla ruokavaliolla porskuttavasta porukasta muut mitään mukise. Mitä nyt sivusta nauravat, kun toiset ähisee, hikoilee, kuolaa ja kiroilee.

Extremetyyppejä löytyy kuitenkin molemmista äärilaidoista. ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Minbaari

Eilen vein kiinalaiselle työkaverilleni maistiaiseksi Trinidad Douglahin podin, kun oli kertonut pitävänsä tulisesta. Oli aiemmin tarjoutunut jopa ostamaan satoani jos sitä myisin.. Noh. Sanoin kyseiselle kaverille, että ottaa tuosta vähän referenssiä kuinka tulisia chilejä haluaa ostaa. Ei meinannut ensin uskoa, että se oli chili ja kysyi sitten, että miten tätä pitää maistaa? Kokonaisena? Tässä vaiheessa sanoin, että mitä jos aloittaisit tuosta kärjestä eka.. Sitten hän maistoi ja...  ;D Kuulemma reilusti miedommat kelpaa.
#816

SK

Pari päivää sitten toin työkaverille pussillisen erillaisia chilejä, kun pyysi.
Värikäs pussin sisältö tietysti herätti muiden mielenkiintoa, että mitä nuo on? Onko ne oikeita?
Joten tänään iltavuoroon tullessani otin reilun kilon erillaisia chilejä mukaan ja laitoin ne kellokortin vieressä olevalle pöydälle.
Viereen lappu "CHILEJÄ   SAA OTTAA   JOTKIN VOI OLLA HYVINKIN TULISIA".
Kävin äsken katsomassa onko chilit kelvaneet, niin melkein kaikki oli hävinneet.
Muutamia brown large habaneroja ja harolds st. bart's oli jäljellä.
En usko, että kukaan olisi tunnistanut chiliä mitä ottaa. Joten melkoista venäläistä rulettia. ;D
Tulisuus niissä kuitenkin vaihteli championista - BL habaan, eli 1-10.

Varmaankin jälkeenpäin saan sitten jotain kommenttia kuulla. Odotan mielenkiinnolla... :D

Noli Me Tangere

Vaikkei varsinaisesti osukaan aivan ketjun teemaan, niin vien huomenna ammattisurkea... eikun KORKEAkouluun kavereille muutaman kirjekuoren, joissa on useita kuivattuja Naganpuolikkaita. Riittää sitten jätkillä maustetta viikonlopuksi.

wille

Meillä on nyt parina-kolmena päivänä vedetty chilejä oikein kunnolla. Hyvin on toi "suoraan suuhun vaan"-tekniikka ottanut muutaman jannun matkaansa. Starfishista Scorppariin. Uskomattoman ennakkoluulottomasti mukaan on heittäytynyt täysin ansaitsematonta osa-aikaista eläkettään nauttiva loistelias työtoverini, jonka eväät koostuvat yleensä folioon pakatusta perunan ja muka-lihan yhdistelmäsotkusta. Se on ihan koukussa. Maistaa, irvistelee, yskii, kiroilee ja punoittaa. Ja kohta ottaa lisää. ;)
Innostui tuossa viimesyksynä Starfishin mausta niin, että viiden kasvin voimin niitä kasvattelikin tänä kesänä. Nyt miettiikin mitä lajikkeita kasvataisi seuraavaksi. ;)

Sitten on pari näitä ujoja poikia, jotka "mieluusti voisivat ottaa muutaman chilin kotiin maisteltavaksi".

Melkein koko työvuoro alkaa olla chilinpurijoita.

Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Kaisuli-Haisuli

Napalminalleja vein yövuoroon. Siinä niitä sitten maisteltiin ja aamuyön tunnit kulminoituivat Nallekarkkihaasteeseen - Kuinka monta nallekarkkia pystyy syömään kerralla? Voittaja kruunattiin tuloksella 8 nallekarkkia. Palkintopallilla pyyhittiin hikeä otsalta ja niistettiin nenää tyhjemmäksi. (Kohteliaasti itse jääväsin itseni tästä kisasta, onhan nuo toleranssit vähän tavanomaista korkeammalla.)

Kovasti väki aamusella kyseli, että mistä näitä karkkeja saa ostaa ja mikä tämä tämmöinen Poppamies oikein on.  8)

ChIlIDoG

Yhden työkaverin sain käännytettyä nagajauheen kuluttajaksi ja aika pikaisesti pistikin fatalille tilausta. Kahdelle muulle chileistä kiinnostuneelle lahjoitin joitain siemeniä jotta pääsevät alkuun :D Toinen näistä on tällä hetkellä Perussa lomalla :D

perniö

syyskuu 25, 2015, 10:51:45 ap #55 Viimeisin muokkaus: syyskuu 25, 2015, 12:55:47 ip käyttäjältä perniö
Tämän topicin innoittamana toin tänään taukotilan pöydälle muutaman palasen eilen keittämääni chilisuklaata.

Lidlin tumma Bellarom Rich Chocolate (200 g) maustettuna n. teelusikallisella karkeaa Caribbean Red Habanerojauhetta... Omaan suuhun lämmintä, koelapsetkin kotona vetivät kukin hyvällä halulla, joten suht turvallinen tulisuusaste tottumattomillekin.

Katsotaan, palaanko hengissä tauolta... ;)

Muoks: kyllä se kauppansa teki, ehkä hieman turhan kireää tavaraa ilmeistä päätellen, mutta eiköhän se toleranssi pikku hiljaa kasva... Ujutellaan, ujutellaan...

bläkkäri

Tänään tuli taas erävoitto työpaikalla, itse sekoitettuun Chipotlemajoneesiin sain jo ujutettua Poppiksen Habaneromurskaa hieman tulisuutta lisäämään. Samainen majoneesi hieman notkistettuna on myös salaatinkastikkeena saanut vankan kannattajakuntansa.
Nyt sitten aloitellaan tulevaa jäätelökautta Vapun tienoilla mansikkakastikkeella johon lisämakua tuo Ahjo.