tammikuu 17, 2021, 23:31:17 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Apua! Liikakastelua ja/vai ötökkähyökkäys?

Aloittaja mikkoo, huhtikuu 10, 2010, 12:19:03 ip

« edellinen - seuraava »

mikkoo

Huomasin eilen illalla, että taimissani oli ruskeita versoja. Siis pienet versot olivat tarkasti katsoen väriltään enemmän vaalean ruskeita kuin vihreitä. Nyt kun asiaa mietin, niin myös kasvu on viime päivinä ollut aika mitätöntä, vaikka sitä ennen taimet kasvoivat mielestäni hyvin. Tänään sitten ihmettelin tuota lisää ja päätin tutkia asiaa kameran ja loittorenkaiden kanssa. Taimista paljastui ruskeiden versojen lisäksi vaaleita pisteitä, ks. kuvat:

Yleiskuva: http://tinypic.com/r/1gr52x/5 (kuvaan on merkitty punaisella kohdat, joista on parempi kuva isommalla suurennoksella).

Lähikuvat (1: http://tinypic.com/r/9j417n/5 ja 2: http://tinypic.com/r/2ivjuhu/5 ja 3: http://tinypic.com/r/ncqkz/5)

Merkitsin lähikuviin punaisilla nuolilla kohtia, joita nyt ihmettelen. Vihreillä nuolilla puolestaan on merkitty pari mustaa täplää, jotka ovat roskia kameran kennolta (joo, pitäisi putsata...), eli ne eivät uhkaa pikkutaimiani ;)

Versot näyttävät minusta ikään kuin mädäntyviltä ja sen takia aloin miettiä liikakastelua. Taimet ovat kivivillakuutioissa ja viime päivinä minikasvarin pohjalla on ollut jonkin verran vettä. Ensiapuna tyhjensin nyt kaiken pohjalla olevan veden, mutta mitä muuta voisin tehdä? Kivivillat ovat edelleen aika märkiä, mutta kannattaako niitä yrittää kuivattaa jotenkin? Lämpöä, valoa?

Lähikuvia katsoessani huomasin myös vaaleita täpliä, joiden voisin kuvitella olevan jonkin tihulaisen munia. Näyttävätkö nuo sellaisilta? Mitenkäs tuholaistorjunta kannattaisi toteuttaa, kun kyseessä on taimet? Kestävätkö nuo mäntysuopasuihkuttelun esim. 3% liuoksella?

-Jonsku-

Itse olen sumuttanut lehdille mäntysuopaliuosta purkin ohjeen mukaan laimennettuna.
Se ei ainakaan suurta haittaa kasveille aiheuta, vaikkeivat nuo ötököitä oliskaan.
Oletko lannoittanut millä ja miten? Liian kuiva huoneilma?

mikkoo

Suihkutatko mäntysuopaliuoksen pois vedellä / kuinka kauan annat liuoksen vaikuttaa?

Lannoitteena on Nutriforten Tomaatti&Mansikkaravinne + Kalsiumlisä purkin ohjeen mukaan kasvuvaiheeseen.

Huoneilman kosteudesta en osaa sanoa, ei ole mitään mittaria ??? Millä tavalla ilmankosteus vaikuttaa?

Taimet ovat normaalisti ikkunan edessä kukkatelineen päällä. Ikkunan alla on tietty patteri, mutta se ei näillä keleillä oikein enää lämmitä (tai no, tuntuu pari astetta kädenlämpöä lämpöisemmältä). Huoneessa lämpötila on 21-22C luokkaa.

mikkoo

Nyt isommat chilit näyttävät jo tältä:

eli tuoreimmat lehdet ja nupunalut kellastuvat / kuivuvat.

Osaako tästä kukaan tunnistaa, mistä voisi olla kyse? Suihkuttelin taimia ja näitä isoimpia ensin mäntysuopaliuoksella (3%) ja viime viikolla muutamaan kertaan Puutarha-aerosolilla. Pariin vanhaan chiliin tuo aerosoli tuntui auttavan ja taimien kohdallakin huononpaan suuntaan meno tuntui pysähtyvän, mutta muutenkin ovat olleet aika pysähdyksissä...