lokakuu 21, 2020, 19:13:39 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Lapset ja chili

Aloittaja PP, huhtikuu 13, 2010, 23:29:53 ip

« edellinen - seuraava »

Sinttis

Lainaus käyttäjältä: svalli - lokakuu 22, 2010, 21:10:37 ip
Epäilen, että kikka on se, että maissa, joissa chiliä käytetään yleisesti, lapset tottuvat tulisuuteen jo sikiönä ja äidin maidon mukana. Onhan sitä väitetty, että monet lapset tykkää pienenä syödä sitä mihin äidillä on ollut himo raskausaikana.


Oon joskus kuullut huhua, että esim. Meksikossa jossa ruoka yleisesti ottaen on melko tulista, niin lapsille aletaan pikkuhiljaa sekoittaa esim. aamupuuron sekaan chiliä, että tottuvat. Itse aion kyllä soveltaa samaa tekniikkaa, jos joskus jälkikasvua tulee. En tosissaan ala mitään mautonta lihaperunasosetta erikseen vääntämään, saavat syödä samaa mitä muutkin.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - lokakuu 22, 2010, 22:50:36 ip
Saiskohan Naga2011 ihan oikeen lastensarjan? Poika täytti tänään nimittäin 12v. ;D

Hyvä idea...oma 9-vuotiaani osallistuisi takuulla siihen  ;D. Saako tätä Isi syödä lusikalla paljaaltaan...mitä tää muuten on? *Tottakai saa, ihan tavallista Chipotlekastiketta.*
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

davve

Kun hiekkalaatikolla kysyy 2.5 vuotiaalta "mitä sä laitat? onko se soppaa?" ... "sipotle ja hapanelo" lapsi ilmoittaa ja ripottelee hiekkakakkujensa päälle.

Siinä vaiheessa "chilinisti" isältä suu venyy normaalia leveämpään hymyyn.

Muksu on kesän aikaan ominut pienen Champion puskan, jonka hän ilmoitti että se on "lasten sipotlea" ja syö sitä aina suuren osan koko podin kerralla.SK

Mulla on 2v. tyttö ja haluaa maistaa chiliä aina kun puskan ohi menee. Yleensä olen kieltäny ja kertonu että ne polttaa.
Mutta kesällä, kun silmä vältti niin olihan se repimässä chilejä puskasta ja suoraan suuhun vaan. EI ole irvistelly.
Emmännän normi ketsuppi ei kelpaa kun isin soossissa on enemmän makua. Herkkuruokaa on myös sienet.
Yleensäkin teen meillä ruoat, emäntä saattaa valittaa poltetta, muksu ei. Kun emäntä tekee ruokaa se ei muille ilman lisä mausteita uppoa.
Ensi kesänä en kiellä enää syömästä isin chilejä.

heikki

Puolivuotiaan poikani ensimmäinen oikea ruoka oli savusaunassa savustettu lammas, tokana tuli heppa, eilen meni savuahven ja tänään Pimenta barrorro do robierolla, v-sipulilla ja pippurilla maustettu jauheliha. Hyvin kelpas, mutta kyllä jälkkäri mansikka tais silti vielä voiton viedä. Nagaketsuppia on kyllä tullu pienenpieniä määriä lisäiltyä jo aiempiinkin "sössöihin", että oppii poika heti talon tavoille, kun ei tolla neuvolantädilläkään ollut muuta sanottavaa kun, että ei suolaa.

meikkupeikko

Meillä syödään melko monipuolista ruokaa, mutta tulisuuteen ei lapset ole tottuneet. Chiliä on alettu käyttää vasta viimeisen parin vuoden aikana, siihen asti ei hirveästi tulista ruokaa ole tehty. Eipä sillä, ei nuo mun 7- ja 8-vuotiaat syö sieniäkään, vaikka niitä on sentään ihan pienestä pitäen tuputettu. Viimeksi eilen paistelin Hiillos Hot Chili- makkaroita, kun niitä oli ukko vahingossa normi-Hiilloksen sijaan napannut kaupassa käteensä. Kertonee jotain se, että ukko maisteli ja kertoi havaitsevansa pientä poltetta. Kumpikaan mukula ei saanut palaakaan syötyä, kun poltti kuulemma liikaa.  ::) Enpä olisi itse ilman paprikan palasia edes erottanut, että se on jotain muuta kuin perusmakkaraa. Savuhovin makkaroita en muille edes yrittänyt tarjota, kun sain Raivot paistettua. Tulisinta mitä nuo penskat sietää on thai sweet chili -kastike ja sitäkin tippoja kerrallaan. Kunnon kastiketta tuntuu olevan turha ostaa, kun yksin saisin syödä. Katsotaan auttaako, jos omista puskista tulee satoa ja näkevät kastikkeen ja chilisäilykkeiden tekoa.