heinäkuu 11, 2020, 09:54:06 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoretta chiliä?

Aloittaja Omen, huhtikuu 26, 2010, 19:34:03 ip

« edellinen - seuraava »

villeva

Kampin K supermarketissa oli viikolla myytävänä mm. Hungarian?? Carrottia,  lemondroppia, nagaa ja niitä kirsikka tomaatin näköisiä.  Kerrassaan hyvä valikoima. Kaikki oli 40 e kilo.

Jani M

Lainaus käyttäjältä: unenkuva - lokakuu 12, 2014, 18:28:27 ip
Lainaus käyttäjältä: bläkkäri - syyskuu 25, 2014, 14:21:38 ip
Kovin on laihat valikomat Pohojammaalla, mutta olipas iloinen yllätys kun Hollantilaisen skeidan rinnalle oli Prismaan ilmestynyt useampi rasiallinen Heinän Lemon Droppia. Hinta 3.99/100g rasia.

Juurikin meni yksi podi siivuina friteeratun kanan kera salaatin kyljessä. Olis voinu toisenkin podin silputa, on se vaan niin hyvää...


Meikä teki saman havainnon tänään Oulussa Linnanmaan Prismassa. Lemon Droppia löyty monta rasiaa :)


Whaaaa? Hitto, pitääpä käydä koukkaamassa, jäi lemon dropit kasvattamatta tänä vuonna.

Bananaman

onko tietoa mitä lajikkeita tuossa Citymarketin "Habanero" valikoimassa oikein on?
Kävin tuolta Tampereelta Linnainmaan citymarketista haboja ja samassa korissa oli punaisia, keltaisia ja oransseja?
Punaiset on melko varmasti Caribean Red Habaneroja
Mites keltaiset? (nämä oli lähes yhtä isoja kuin punaiset)
Mites oranssit? (nämä oli niitä pienimpiä mutta silti niin paljon isompia kuin normaali perus habanero mitä olen nähnyt)

PP

Ei voi tietää eikä luottaa vaikka paketissa lukisi lajikkeet. Kaupalliset ulkomaiset chilit on käytännössä aina valittu tuottavuuden ja muiden kaupallisten syiden perusteella eikä kasvattajat välitä lajikkeiden aitoudesta.

Hubert

tammikuu 23, 2016, 08:18:25 ap #24 Viimeisin muokkaus: tammikuu 24, 2016, 01:16:03 ap käyttäjältä Hubert
Jep, välillä kaupoissa näkyy esimerkiksi Scotch Bonnetin muotoisia chilejä joita myydään Habaneron nimellä. Viimeksi testattaessa, ne olivatkin todellisuudessa tulettomia annuumeja.

Tuurilla marketin hyllyltä saattaa saada ihan hyviä ruuanlaittoon sopivia chilejä, mutta siemeniä niistä ei kannata ottaa. Kaikki/valtaosa ovat hybridejä, eli ensimmäisen polven risteytyksiä. Niiden siemenistä saattaa siis kasvaa hyvinkin erilaisia kasveja ja hedelmiä, kuin mitä äitipodi antaa ymmärtää.


Edit: Tarkennuksena, että tarkoitan siis ulkomaisia markettichilejä. Kotimaiset ovat lähes aina juuri sitä mitä pitääkin.

Bananaman

nii joo. viinan joukkoon noita oonkin laittamassa. toivotaan ettei tule tuleton  ;D