helmikuu 24, 2020, 19:56:42 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kirrrrvoja! Kokemuksia Provadosta???

Aloittaja sorrii, toukokuu 10, 2010, 16:42:24 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

Aaaapuvva!
Infernosta ja täältä foorumista oon saanut käsityksen, että pitäisi olla helppo torjua ... ei!
Noita elukoita on ollut kämpässäni koko kevään: 2h + keittiö - jokaisessa ikkunat täynnä chilejä; sekä viimevuotisia, että uusia kasveja; ~kolmisenkymmentä lajia.


1. Aloitin kiltisti vedellä ja mäntysuovalla: upotin pienemmät kokonaan vartiksi vesisaaviin ja suihkuttelin kaikki likomäriksi mäntysuovalla (=se aito, jossa on ohjeetkin torjuntaan)
2. Aika pian oli taas siellä-täällä ötököitä: samat temput, mutta terästin soopaa "tipalla" Fairya ja lorauksella spriitä ...
3. Kolmannella kerralla, ja neljännellä sekä varmaan kuudennella, sumuttelin Raidilla ja/tai Super-Raidilla kasvit, mullat ja koko asunnonkin tuon soopakäsittelyn lisäksi!
4. Aika pian oli taas noita öttiäisiä jokapuolella niin, että alkoivat jo vittuileen: illalla luekellessani alkoivat jo kävelemään sormillani ja kiipeilemään hiuksiin.
5. Ostimpa sitten Sprizit-tiivistettä. Sen pitäisi mainosten mukaan tappaa munat ja toukatkin. Nyt oon tainnut sumutella kaikki kasvit ruukkuineen mukaanlukien ne kaikkein pienimmätkin taimenalut Jiffyissä ja kivivilloissa. Olisinkohan nyt kolmeen kertaan sumutellut kaikki. Kanniskellut isoja ja pieniä ruukkuja kylppäriin ja välillä sumutellut ihan vaan paikallaan ikkunalla. Se spruzit on aika rasvaista kun on jonkunlainen rapsiöljyemulsio; eli on tullut ikkunat siinä sivussa pestyä pariin kertaan.

Mutta ei!!! Taas noita ilkiöitä majailee laumoittain parissa kasvissa. Eikä huvittaisi tässä vaiheessa kautta noita kaikkia hävittääkään....
Liekö jäänyt niitä lentäviä yksilöitä jonnekin elelemään: jukka-palmuun tahi limoviikunaan, juoruun tai liljaan, joissa niitä ei ole kyllä näkynyt - tai ekä tuonne kirjahyllyyn kirjojen ja vanhojen lehtien väleihin... Sitä spruzitia ei oikein viitsi suhkutella asunnossa ympäriinsä, kun on tosiaan se litku sellaista maitomaista ja rasvaista sotkua.
Toisekseen on vähän iso urakka yhtenä päivänä sumutella nuo kaikkienhuoneiden kasvit, kun pitää niitä kanniskella ja antaa -mieluusti- aineen vaikuttaa pimeässä jonkun aikaa. Pyretriini hajoaa valossa nopeasti, luin jostain.

Mitenkähän olisi sitten Provado!? Sitä suositellaan koristekasveille. Saatavilla "jokapaikassa" puikkoina, mutta ilmeisesti myös spraynä, joka imeytyy kasvien nestekiertoon ja siten myrkyttää ne kirvoille ja muillekin ölliäisille sopimattomiksi muistaakseni kuukaudeksi kerrallaan. Lueskelin sen turvallisuustiedotteen, josta voi päätellä, ettei se ihmiselle kovin ihmeellinen myrkky olisi, ellei pilaa makua! Minä en ainakaan näitä pippureitani niin paljon syö, että montaa mikrogrammaa sitä myrkkyä saisin vaikken pitäisi mitään varoaikoja.

Ja mietimpä tässä sellaistakin, että kun kesällä (itseasiassa talvellakin!) pidän ikkunoita auki lähes aina, ja siirrän osan kasveista parvekkeelle (lasitettu), niin tuleeko noita kirvoja sittentaas luonnosta tekemään mun perustelliset tuholaistorjuntani tyhjiksi samointein, vaikka nyt kaikki saisin tuhottua????
Jotenkin olen elänyt käsitysessä, että eri kasveilla on omat kirvalajinsa, eikä siis kaikki vaikkapa koivun kirvat viihtyisi paprikakasveissa ...

Täytyykö noiden kanssa siis oppia elämään ja antaa niiden petojen tuhota heikot kasvit luonnollisesti?
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

CyberDog

Kirvoista mulla ei oo kokemusta kun ei ole koskaan ollu vaikka aina oon pitänyt chilejäni kesäsin täysin avoimella parvekkeella toisessa kerroksessa. Tai jos ulkomaata puhutaan niin ekassa. Mutta vihannepunkkeja on ollu useemman kerran. Kerran oli niin paha invaasio kevät talvesta että iskivät huonekasveihinkin. Laittelin sitten noita provadoja tai vastaavia (en muista merkkiä) ja toimivat erinomaisesti. Kaikki punkit katos melko nopeesti. Chilejä tosin söin sitten vasta varoajan päätyttyä.

sorrii

 ??? Varoajan?! Mistäs sellaisen varoajan voi tietää, kun tuotteessa sanotaan sen tarkoitetun koristekasveille. Vaiko arvaillaan sopiva varoaika siitä luvatusta vaikutusajasta? Katselin muuten tänään juuri Prismasta josko sitä sprayta olisi, vaan ei; puikkoja on.
Nythän noi mun puskat (osa siis vanhoista) tuottaa paraikaa hyvää satoa, niin en oikein tiedä mitä tekisi. Josko poimin raakileet talteen (Aji Cristal ainakin ihan hyvä niinkin); sitten pistän puikot multiin, ja jossain vaiheessa parin viikon (??) kuluttua kaivan ne puikot pois .... Josko sitten pari viikkoa odottelisi, että pahimmat huumeet haihtuu ...  8)
Mitenkäköhän kävisi -muuten- jos liuottaisi ne puikot?? Mulla on lähes kaikki kasvit altakasteluruukuissa ja rakenteilla parikin ebbiä. Nyt on taimet jo aika isoja ja tuntuvat alävän kohtuullisesti pasiivi-hydro-virityksillä pienissä astioissa. Kaipa tuo provado imeytyisi vesiviljelyssäkin juurien kautta.

Vai voisiko olla mahdollista löytää vesiviljelyyn takoitettua vastaavaa valmistetta ... ???
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

toukokuu 10, 2010, 23:55:57 ip #3 Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2010, 23:42:09 ip käyttäjältä olppa
http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/provadopuikko.html

Tuolla sanotaan 4-8 viikkoa vaikutus aika....

Minulla jyllää ripsiäiset. En oikeen tahtoisi myrkyttää provadolla kaikkea, kun tahtoisi itsekkin syödä noita chilejä.

Edellisvuonna ei ole ripsiäisistä ollut vaivaa kun on ollut vesiviljely käytössä. Nyt mullassa.
Mistähän ne oikeen ryömii kasveihin? mullasta/ ostetuista salaateista, basilikoista, yrteistä??

-V-

toukokuu 11, 2010, 00:02:04 ap #4 Viimeisin muokkaus: toukokuu 11, 2010, 15:15:04 ip käyttäjältä -V-
Lainaus käyttäjältä: olppa - toukokuu 10, 2010, 23:55:57 ip
Minulla jyllää ripsiäiset.

Mistähän ne oikeen työmii kasveihin? mullasta/ ostetuista salaateista, basilikoista, yrteistä??


Kaikki oikein. Mullassa koteloituvat, etteivät perkeleet jopa talvehtisi... Ja just tänään lensi kaupasta ostettu perslilja roskiin, kun ilmestyi tutunnäköisiä jälkiä. Kesäisinhän noita sitten lentelee ulkona. Tullut havaittua, kun kasvieni lisäksi käyvät puremaan muakin. Varsinaisia kusipäitä.

edit. Piti kirjoittamani p e r s i l j a, lipsahtikohan itseltä vai iskikö sananmuunnin jälleen :D

sorrii

toukokuu 11, 2010, 02:05:23 ap #5 Viimeisin muokkaus: toukokuu 11, 2010, 02:09:22 ap käyttäjältä sorrii
Nyt sitten vastaan pyöreästi itse omaan threadiini:
Selasinpa sitten Bernerin kasvinsuojeluoppaan, joka löytyy ko. firman nettisivulta/ materiaali.

Sieltä löysin mielenkiintoisen tuotteen: Confidor WG 70
-Kirvojen, jauhiaisten ja ripsiäisten torjuntaan kurkulta, tomaatilta, paprikalta ja koristekasveilta
-Rakeita, jotka voidaan liuottaa sekä sumuttaa lehdille tai sekoittaa multaan ja myös liuottaa hydron kasteluveteen, muistaakseni.
(tietysti tuo annostelu on tutkittava huolellisesti!)
-tehoaine imidaklopridi joka siis on sama kuin Provadossa!
-varoaika 4vrk !?!?! ((lienee tutkittava tähänkin perustelu))

Lienee näissä kysymys taas ammattilaistuotteista ja -vastuusta: Tukehtukoon harrastelijoiden risut. Kaupasta saa vihanneksia...

Osuipa muutn silmiin toinen tehokas aine: Nikotiinikäryte
-sisältää nikotiinia 202.5g/kg!!
-luovutus ja käyttö on sallittu vain erityistutkinnon suorittaneille ....
-siis aromaa muutama pussi sitten käryämään vaan  ;D ;D ;D

PS. Confidorilla vain yksi käsittely kasvukaudella sallittu ...
Täytynee kokeilla josko joku firmasta neuvoisi, kun kiltisti kysyn ... huomenna.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Filago

Lainaus käyttäjältä: sorrii - toukokuu 11, 2010, 02:05:23 ap
Nyt sitten vastaan pyöreästi itse omaan threadiini:
Selasinpa sitten Bernerin kasvinsuojeluoppaan, joka löytyy ko. firman nettisivulta/ materiaali.

Sieltä löysin mielenkiintoisen tuotteen: Confidor WG 70
-Kirvojen, jauhiaisten ja ripsiäisten torjuntaan kurkulta, tomaatilta, paprikalta ja koristekasveilta
-Rakeita, jotka voidaan liuottaa sekä sumuttaa lehdille tai sekoittaa multaan ja myös liuottaa hydron kasteluveteen, muistaakseni.
(tietysti tuo annostelu on tutkittava huolellisesti!)
-tehoaine imidaklopridi joka siis on sama kuin Provadossa!
-varoaika 4vrk !?!?! ((lienee tutkittava tähänkin perustelu))

Lienee näissä kysymys taas ammattilaistuotteista ja -vastuusta: Tukehtukoon harrastelijoiden risut. Kaupasta saa vihanneksia...
Mä olen tänä keväänä käyttänyt Provadoa myös. Ekaa kertaa, ja eka aine, joka oikeasti toimi 100%. Sitä ennen yritin kyllä kaikkia muita.

Puikkoina, joista liukenee multaan ainetta sen 4-6 vk. Ja koska luin saman kuin sinäkin, päättelin, että jos haluan syödä jotain kasvin oksilta niin, että mullassa vielä jotain liukenemassa, ei tarvitse kuin kaivaa ( hammastikulla paikkamerkattu) tabu pois, kastella kunnolla läpi ja odottaa neljä päivää... Tai vaikka viikko, arvioi ajan sopivasti kun alkaa kypsymään...

Hyvin tehosi kirvoihin, muutamassa päivässä alkoivat vähetä, kohta oli mattona kuivuneita ruumiita ruukkujen ympärillä ( suihkuun pääsivät), ja viikon kuluttua ei edes luonnonvalossa talvehtivissa varmaankin hitaasti vettä käyttävissä yksilöissä näkynyt eläviä kirvoja. Ja ovat pysyneet poissa koko kevään *koputtaa puuta.

Kasvukaudella ulkona tuota ei kannata käyttää, kun koko ajan pitäisi päästä syömään, mutta kesällä on ulkona onneksi leppäkerttuja, leppäkertun toukkia ja harsokorennon toukkia, jotka hoitavat homman niin, että kirvoja on mutta ei tarpeeksi että kasvit siitä häiriintyisivät.

Filago
#163

sorrii

Kyllähän näistä tietoa löytyy kun jaksaa kaiken ite selvitellä ja käyttää vähän luovuutta  ;D (luovuus on useimmiten vain rohkeutta yrittää..)

Löysin netistä "vahingossa" uuden ehkä vähän tehokkaammankin tuotteen, joka siis on uusi nimenomaan kuluttajamyynnissä: Calypso - tiiviste ja spray. Käyttö samaan tapaan kuin se ammattilaisaine Confidor. Taisi tehota laajemmin kuin Provado tai Confidor. www.pihakauppa.fi näyttäisi myyvän tiivistettä 100ml ~15€ ...
Eli siis Confidor on "ruiskutusrae" ?!? jota siis sumutellaan mutta myös sekoitellaan multaan tai kasteluveteen. Toimii "systeemisesti" eli imeytyy kasviin. Tää Calypso nähtävästi neste kun määrä on millilitroissa.

Pakkohan sitten oli soittaa Kasvinsuojelu puhelinpalveluun (Berner ... vai olikohan Bayer?!?):
1. Siellä herra naurahti äänekkäästi kun kerroin kokeilleeni Spruzitia(!)
-musta se toimi kyllä ihan ok. ja tuli kiva kiilto lehtiin samalla (sehän siis on rapsiöljyn ja pyretriinin emulsio, joka on aika rasvainen, saippuamainen aine)
2. Sitten kerroin tietoni ja arvailuni Provadosta ja vertailuni siihen ammattilaisten Confidoriin:
-siihenhän tuo totesi että on varmasti ihan hyvä idea ... hyvä aine se on .. Täytyy vaan meidän näitä ohjeita antaa virallisten suositusten ja lupien mukaan.
-myönsi varovaisesti, että sama aine se on provado kuin tuo ammattilaisten kurkulle, tomaatille ja paprikoille tarkoitettu Confidor, jonka varoaika siis on 4 päivää.
-varoaika siis tarkoittaa käsittelystä siihen kun pistelet vaikka mansikan poskeen ... Lienee vesiviljelyssä vedenvaihdosta se varoaika.
3. Tämä "uusi" Calypso on vanha aine ammattikäytössä, ja sitä käytetään paljon puutarhoissa. Tehoaa vähän kaikkeen. Varoaika esim mainitulla mansikalla 3 päivää
4. Nyt sitten kun on saatu lupa kuluttajamyyntiin onkin sama aine tarkoitettu vain koristekasveille ....

Mietimpä vaan mitähän kaikkia mömmöjä meille syötetäänkään, kun ostellaan kaupasta vihanneksia ja marjoja ...

Nyt varmaan ei taas muutamaan päivään täällä ole kirvoja joten odottelen seuraavaa hyökkäystä ja terottelen puukkojani ja kirveitäni odotellessa. Hongkong tavaratalo myy ainakin provadoa sekä sprayna että puikkona. Ehkäpä spreijaan kasvit ja lisäksi murskaan muutaman puikon kasteluveteen. Täytyy vaan katsoa ettei tuu ylilannoitusta kauheesti. Siinä puikossa kuulemman on sitä lannoitetta, kun "se oli niin kätevä sitä siihen laittaa; tulee lyötyä niinku kaksi kärpästä yhdellä iskulla ..."

Sitä Calypsoa en viitsi ruveta Turusta tilailemaan kun tulee postitse tuplahinta. Jos näen jossain kaupassa, niin ehkä kokeilen tuon. Nyt kuitenkin on kaikki kasvit niin rasvassa, ettei niissä viihdy mikään örkki vähään aikaan  :-\
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

hmm....

ymmärsinkös oikein nyt...

Eli näitä mainittuja myrkkyjä vaan chileille ja oottele jonninaikaa että teho loppuu?
Vaiko nyppiä nyt raa-at chilipalot pois ja sitten vasta myrkyttää
, antaa olla jonkun aikaa ja ottaa pillerit pois mullasta? ???

sorrii

 ;D Sikälimikäli minä ymmärsin oikein, ei tarvitse edes odottaa, että se vaikutus loppuu! Confidorin (vastaava ammattimyrkky siis kun Provado) varoajaksi ilmoitetaan 4 vuorokautta ja vaikutusaika on 1-4 viikkoa. Jos tätä provadoa siis käyttää suihkeena se on se 4 vrk sumutuksesta. Kaipa siitä puikosta multaan jää ainetta pitkäksi aikaa, vaikka puikon poistaakin, mutta taas sitä Confidoria voi ohjeen mukaan sekottaa kasteluveteen, eikä erikseen sanota varoaikaa siinä.
MUN johtopäätökseni on siis se, ettei tää aine ole pieninä määrinä ihmiselle vaarallinen... Tervettä varovaisuutta vaan peliin. Ja selväähän on, ettei kukaan(?) syö chilejä likikään samoja määriä kuin kurkkuja, tomaatteja tai paprikoita (vihannes-) ...

Tästä vaan lukemaan:
http://kasvinsuojelu.berner.fi/materiaali/ksopas0910.pdf

Siellä se Confidor WG70.
Noita milligrammoja varmaan pitää vähän laskeskella, ja ottaa huomioon että Provado-puikoissa on lisänä typpilannoitetta.

PS. En mä tässä kyllä mitään vastuuta ota mahdollista puheenperumista pidemmälle! Omia päätelmiä löpisen. Jokainen voi lukea, ja päätellä itse ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

toukokuu 15, 2010, 16:22:15 ip #10 Viimeisin muokkaus: toukokuu 15, 2010, 16:23:59 ip käyttäjältä olppa
well well...

Otin provadoa eilen ja ängin tabuja 2kpl/Litra vettä.
Murskasin ne jauhoksi ja veteen, ei muuten liukene kovin hyvin.
7-8 viikkoa ajattelin pitää varoaikaa noiden chilien kanssa, kaipa niistä suurimmat myrkyt on 2kk haihtunut.

Saas nähdä mitä tapahtuu.... ???

-maitotölkkiin meni litkua 2dl/tölkki
-2,5 litran ruukkuun 3dl/ruukku
-7litran ruukkuun män 1L/ruukku.

sormet ristiin ja ripsiäiset hautaan(toivottavasti).....

sorrii

Kerrohan Olppa miten alkaa tehota. Mä meinaan mennä tänään ostaan Honkkarista sekä suihkeen, että puikkoja, joita meinaan kans liottaa veteen. Pitänen kai minäkin varoaikaa ehkä pari viikkoa. Kuitenkin kasvinsuojelupuhelimessa asiantuntija kertoili vastaavan ammattivalmisteen (Confidor)  varoajan olevan vaan 4 päivää. Ja varoaika tosiaan siitä käsittelystä laskien! Eihän se ihmiselle kovin paha myrkky voi olla, siis. Ja edelleen tehohan noille öttiäisille voi olla jopa 4 viikkoa.

Olin tossa pois kotoa pari päivää helatorstaista lähtien, jolloin ei eläviä kirvoja näkynyt missään kasvissa. Nyt on taas muutamat valitut (=kirvojen valitsemat, nam-nam) lajit ihan täynnä ... Pakkoseonjotaintehä!!!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

BlackWolf

toukokuu 16, 2010, 15:26:10 ip #12 Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2010, 16:16:14 ip käyttäjältä BlackWolf
En omaa kokemuksia Provadosta, mutta jos tälläsen alottelijan ohjeet kelpaa, niin syksyllä taistelin 2kk kirvoja vastaan ja melkein tapoin Annuumin niillä, lehdet lähti jotakuinkin kaikki kun jätesäkki raidasin oikein urakalla.

Eli minulle toimi sitten muutaman yrityksen jälkeen seuraava toimenpide:
1. Raidaus & antaa sen vaikuttaa parikyt minsaa
2. Käsisuihkulla rohkeesti vaan vettä niskaan, että saa chilin puhtaaksi munista.
3. Tärkein, vie chili jonnekkin kauas siitä alkuperäisestä paikasta pariksi viikkoa, ja imuroi & pyyhi kerran päivässä se paikka missä chili oli.

Tuolla tavalla minä pääsin kirvoista eroon, ne perhanat kun lisääntyy hetkessä ja niitä löytyy yllättävän kaukaakin siitä chilistä ja jotenkin ne aina löys tiensä takasin sinne lehdille, mutta kun siirsin chilin olohuoneesta keittiöön 2 viikkoo, niin johan loppui invaasio ja sen jälkeen ei ole näkynyt.
Pessimisti ei pety koskaan

olppa

Kapteenin loki, Chilivuorokausi 43125.8

16.5.2010 näkyy vielä muutamia ripsareita, mutta tosi paljon vähemmän kuin myrkytyspäivänä. hyvältä näyttää.  8)

sorrii

 ??? Laskitko Olppa sen määrän (2 puikkoa litraan = 2x50mg/l) sieltä kasvisuojeluoppaasta? Sellaisen lukeman (0.098g/l ) sain mä laskemalla tarvittavan sitä tehoainetta. Confidor sisältää imidaklopridia 700g/kg ja ohjeessa sitä sekoitetaan 14g/100l. Provadossa on 50mg/puikko.
Mä vaan epäilen että tulee chileille -ainakin pikku taimille- typpimyrkytys sillä määrällä, kun nää provadopuikot sisältää sen lannoitteen. 39% NPK 16-3-10)...
Karkeesti arvioiden selliaiset 3-4-kertaiset lannoitteet kuin vaikkapa Puutarhan kesällä suositusten mukaan  ???  ???

Mä hain tänään sekä sprayn että puikkoja, kun meinaan kerralla hoitaa kaikki kasvit: pikku-taimista puuvanhuksiin. Kaikissa ei oo kirvoja, mutta kasvit on lähekkäin ryhmissä neljässä paikassa, ja joka ryhmässä ainakin jossain on noita elukoita. Käsittelen siis suosiolla terveetkin ja kastelen kaikkien multakasvien mullat myrkyllä. Eiköhän ala kirvat katoamaan ... -kele!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

toukokuu 16, 2010, 23:28:01 ip #15 Viimeisin muokkaus: toukokuu 17, 2010, 00:06:30 ap käyttäjältä olppa
niiinn-no mä oikeen mitään laskenut.

taitaapi tulla sitten rehevää kasvua vähintään ja jytkyt myrkyt.  :-\

Lähinnä tsoomasin tuota taulukkoa että montako puikko minkäkin kokoiseen ruukkuun.....
http://kasvinsuojelu.berner.fi/tuotteet/provadopuikko.html

jännityksellä ootamma miten chilien käypi....

ps.*****Mä vaan epäilen että tulee chileille -ainakin pikku taimille- typpimyrkytys sillä määrällä, kun nää provadopuikot sisältää sen lannoitteen. 39% NPK 16-3-10)...
Karkeesti arvioiden selliaiset 3-4-kertaiset lannoitteet kuin vaikkapa Puutarhan kesällä suositusten mukaan  Huh?  Huh?****

väsyttää pää ei toimi, vääntäkäähän siis rautalangasta.  39% NPK 16-3-10 tarkoittaa?? ja suhteessa biobizziin tai puutarhankesään????
paljonkos tuossa pikku nappulassa voi olla noita ravinteita konkreettisesti, eikä vain suhdelukuina?
....nukkumaan....zzzz

pss. googlen pojat kertoi:
Lannoitteet sisältävät yleensä ennen kaikkea typpeä, fosforia ja kaliumia. Nämä kolme ovat kasvien pääravinteita. Niistä muodostuu NPK-arvo, eli ensimmäisenä typpi (N), toisena fosfori (P) ja kolmantena kalium (K). Jos lannoitetta on kilo, ja lannoitteen NPK-arvo on 5-4-3, niin se sisältää arvioidusti 50 grammaa typpeä.

Tyypilliset lisä- tai sivuravinteet ovat kalsium, rikki ja magnesium. Hivenaineina mukana on myös booria, rautaa, sinkkiä, kuparia, molybdeenia ja seleeniä.

-Typellä on kaikkein vahvin vaikutus kasvin kasvuun, sillä sen avulla kasvaa vahva ja elinvoimainen kasvi. Typen saantia ei pitäisi koskaan estää täysin tai kasvin kasvaminen tyrehtyy.
-Fosfori on kasville tärkeä aine muodostettaessa uutta solukkoa sekä yhteyttämisen kannalta. Fosforia tarvitaan erityisesti heti itämisen jälkeen ja kukkimisvaiheessa.
-Kalium: Vastustuskyky taudeille ja tukeva varsi ovat kaliumin ansiota. Kalium vaikuttaa myös muiden ravinteiden imeytymiseen. Kaliumintarve on suurimmillaan nuorilla kasveilla, mutta sitä tarvitaan myös terveiden kukintojen muodostamiseen.

sorrii

Tarkoitin, että provado-puikossa on 39% sitä lannoitetta, jonka NPK-arvot on sen 16-3-10. Puutarhan kesällä 13-7-20 - typpeä siis vähemmän; muita enemmän; kai noi luvut on prosentteja.
Puutarhan kesää sekoitellaan 4 litraan teelusikallinen eli 5g = 1.25g/l ; provado-puikko painaa n.3g eli 2 puikkoa 6g; 39% siitä olisi siis ~2.4g lannoitetta .... jne.
Typpiannos olisi siis reilusti kaksinkertainen .... ei kait kovin paha hetkellisesti?!? Pikkutaimet saattaa kyllä saada sokin.

Luin muuten jostain puutarhapalstalta, että joku oli tuhonnut kirvoja onnistuneesti liottamalla yhden puikon 2 litraan vettä. Niin mä meinaan tehdä, kun käytän kuitenkin myös sitä sprayta samaan aikaan! Sumutus tappaa kasvista varmaan ne elävät ja kastelu tappaa munat, toukat ja ne piilosilla olevat mullasta. 
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

selvä juttu =)

noo, onneks ei niin pieniä taimia enää ole, pienimmät tollasia 30-40cm.

sorrii

Kokeilin: isot taimet ruiskuttelin ja lisäksi annoin liotettuna yhden puikon puolessa litrassa vettä.
Mittasin EC-arvon litkusta joka oli kohtuullinen: 1.3 (650ppm) ...

Ihan pienille taimille voi olla liikaa, mutta kokeilen senkin kunhan ehdin.

PS. Tässä sitä joutuu perumaan sitten puheitaan, kun hätäilee  :D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

eipä näy vipinää enää!! PERKL!  8)

en nyt aamulla ehtinyt syynäämään joka lehteä puskista, tuntuu pätevältä tuo provado.