toukokuu 26, 2020, 23:19:15 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kirrrrvoja! Kokemuksia Provadosta???

Aloittaja sorrii, toukokuu 10, 2010, 16:42:24 ip

« edellinen - seuraava »

sorrii

 ;D Ei ole eläviä täälläkään. Taimetkaan ei ottanut nokkiinsa. Mähän sumuttelin spraylla kaikki pienistä isoihin, ja muutkin kasvit (=limoviikuna, yukka, juorut, rönsyt ja varjoköynnös) varuiksi: ajattelin että nälänhädässä voi öttiäiset etsiä pesäpaikkaa niiden mullasta, jos ei muuten kalpaa. Ja sittenvielä liottelin ne puikulat veteen -1puikko/litra, ja kastelin kunnolla kaikki kasvit. Spray ei kyllä ollut kovin riittoisa, kun -kele loppui kesken! Muutama kasvi sai vastaavasti litkua vähän enemmän; en säästänyt suotta puikkoja, kun haluan uskoa että kerta riittää.
Ainoat sivuoireet näyttäis olevan muutamassa kasvissa joku lehti vähä palanut - sprayn ponneaineesta varmaan ... propaani/butaani on niinkuin roiskisi pakastettua spriitä lehdille. Yksi pieni (30cm) Ulupica Large kuivasi ja tiputteli lehdet keskivarresta ja roikotti latvaa yhden päivän. Huomasin mullassa vähän homettakin. Eli Ulupica sai pikku överit varmaan ja lopetti juomisen päiväksi. Nyt tuo on iloinen veikko taas, pää pystyssä.

Seuraavan kerran jos (koputan päätä) tulee jotain ötököitä kasveihin, hommaan sitä toista Calypso -nimistä ainetta, joka toimii samaan tapaan kuin tää provado. Siinä vaan voi saman litkun laimentaa sumuttimeen tai kasteluveteen. Näytti pihakauppa.fi myyvän 15 €gee /100ml, jonka luulisi olevan riittoisampaa kuin tää Provado-spray ja puikot yhdessä jotka maksoi öbaut saman, mutta sain lähi-Honkkarista ... Näytti sille Calypsollekin olevan (ammattikäytössä) lupa haussa tomaatille, kurkulle ja paprikalle. Nythän se on marjakasveille, kuten mansikka, vadelma ja kait hedelmäpuutkin ...

Provado oli hyvä ja helppo taktinen isku. En kyllä minä enää viitsi minkään mäntysoopan kanssa läträtä ...  8)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

nonni...

nyt alkaa chilit kypsyyn. ajattelin tosin vasta heinäkuun alussa uskaltaa maistella noita chilejä.
silloin olis mennyt se 7 viikkoa myrkyttämisestä. mitenkäköhän kauan nuo punaiset chilit säilyy/roikkuu puskassa? kuukauden?

hmm tuhoituiskohan se vaikuttava myrkky kuumentamisessa...?
heh olis kiire päästä maisteleen.

ps. yhden ripsiäisen nitistin eilen erään chilin alalehdiltä....  :o

Toni.A


Kasvukaudella ulkona tuota ei kannata käyttää, kun koko ajan pitäisi päästä syömään, mutta kesällä on ulkona onneksi leppäkerttuja, leppäkertun toukkia ja harsokorennon toukkia, jotka hoitavat homman niin, että kirvoja on mutta ei tarpeeksi että kasvit siitä häiriintyisivät.

Filago
[/quote]Meillä on ulkona ihan tuhottomasti hämähäkkejä, joten pakko kysyä, että toimiiko ne noita tuholaisia vastaan, vai onko niistä jo itsestään haittaa chileille?

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

olppa

huh.

soittelin vähän puhelin rumbaa sinne ja tänne.

confidor jauhe paketti maksaa 190e, siinä on 200g tavaraa ja RIITTÄÄ, provado puikot on vastaavia, samasta aineesta tehtyjä. niitä provadoita ei saisi murskata jos ohjeiden mukaan mennään. henkilö kylläkin sanoi, että omalla vastuulla ja samaan hengen vetoon sanoi ettei siinä ole muuta eroa kun vaikutus on paljon nopeampi kun sen musrkaa.

varoajaksi hän sanoi että 2viikkoa on riittävä, ja kuukauden päivät jo liioittelua. siispä pitäisköhän sitä alkaa rouskuttaan jo kiliä kun on kuukausi ja 1 päivä myrkytyksestä =)
(odottavan aika on pitkä)

varoaika - aika myrkytyksestä syötävien osien poimimiseen.
vaikutusaika - tuotetta esiintyy kasvissa ja pikkuhiljaa teho feidaa ja lopuksi provadossa hyönteisiä karkottava vaikutus, ei enää tappava....

nämä oli koontaa puheluista, saa olla erimieltä, kommentoida ja mitään vastuuta en ota kirjoituksistani. kaikki omalla vastuulla.
meikä lähtee nyt syömään KILIÄ!!!!! 8) :D ;D ;) 8)

olppa

offtopic: pinkhaba hywwee, punainen rocoto hywwee ja nyt POLTTAA.  :'( olo on kuin lapsella karkkikaupassa.  :D

sorrii

 ;D Reilu kuukausi myrkyttämisestä: Ei oo näkynyt elukoista, ei! Ennen Provadoa kokeilin suurinpiirtein kaikki konstit mitä foorumeilta löysin; alkaen mantysuovasta myöhemmin sumutellen kaikki kasvini Spruzitilla, jonka piti tehota toukiinkin. Aina muutaman päivän päästä oli taas ainakin jonkun kasvin nuput täynnä kirvoja. Spruzitista jäi kyllä kiva kiilto kasveihin pitkäksi aikaa, ja joissakin reilummin kastelluissa on vieläkin parin kuukauden jälkeen sellainen öljyinen pinta lehdissä.

Provadoa siis käytin sekä sprayn, että puikkoja murskattuna kasteluveteen (puikko/litra) Kartakäsittely. Confidorillakin kasvinsuojeluoppaan mukaan rajoitetaan käyttö yhteen käsittelyyn ...

Suosittelisin sitä kyllä vilpittömästi. Itse sovelsin varoajaksi teoriassa sitä 4 päivää, joka on vastaavalla (Confidor) ammattivalmisteella. Saattoi siinä tiet mennä pari viikkoakin ennekuin mitään poimin, koska toki poimin lähes kaikki podit pois ennen myrkyttämistä. Taisi myrkkyexpertti neuvontapuhelimessa sanoa, että ammattipuutarhoilla esim mansikoilla on Confidorilla 4 päivän varoaika: käsittelystä jälkiruokapöytään. Että jos ei uskalla chilipaprikoita käyttää moneen viikkoon Provadokäsittelystä, niin ei kannata kyllä torimansikoita eikä kotimaisia tomaatteja syödä sitten ollenkaan!
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

olppa

 :'(

dodiin, ja taas on ripsiäiset baccatumin kimpussa.

Perkeleen perskele. en kyllä tajua miksi juuri baccatum.
talossa on yksi jalapeno kämpän toisessa päässä, mutta cap 220 vaan tuntuu maistuvan niille. murh!

zarmo

Tökkäsinpä nyt yhdet puikot kumpaiseenkin hedelmättömään habaneeroon. Saas nähä, mitä tapahtuu.
Ajatuksenjuoksun leimaa-antavin luonteenpiirre on pimeys

hessi

Tiedoksi ettei kotimaiset kauppapuutarha viljelijät,
tomaatti, kurkku, paprika käytä mitään muuta kuin biologista torjuntaa !
Ainakin ne jotka minä tiedän ja itse olen vuosia sekä ollut töissä että seurannut toimintaa.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Ande12

Koitin lueskella ketjun läpi mutta en saanut selvää tuliko tuosta Provadon varo-/vaikutusajasta siis selvyyttä? Jos isken nyt provadoliuksen (ilmeisesti murskattuna veden sekaan käy?) chilille niin uskaltaako chilejä syödä neljän päivän vai kahden viikon päästä vai milloin? :)

sorrii

Kun mä juttelin Bernerin neuvontaukon kanssa, se sanoi Confidorista, että varoaika on sen 4 päivää käsittelystä. Confidorhan annetaan kertakäsittelynä. Provado sensijaan normaalisti annetaan puikkona jonka sulaminen kestää ties kuinka kauan; kaksi viikkoa, kuukauden, kuka tietää; sitä ei ole tarkoitettu kuin koristekasveille, eikä siksi ilmoiteta mitään varoaikaa.
ITSE voi sitten päätellä -kuten minä tein (ja neuvontapuhelimen kaveri myönteli, sanoen ettei virallisesti saa antaa tällaisia neuvoja, mutta samaa ainetta on Provado kuin Confidor...) että jos murskaa ne puikot, niin sehän on sama kertakäsittely. Voihan siitä järkeillä tietysti, että jauhaessa voi jäädä jotin muruja jotka liukenee hitaammin. 2 viikkoa mä odottelin, kun ei nyt ollut mitään hätää niitä päästä syömään. Mähän keräsin kaikki syötäväksi kelvolliset osin raa'atkin hedelmät jemmaan... Ei oo tullut epämuodostuneita lapsia ainakaan ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ande12

Eipä tässä kiire ole vielä mullakaan ja tuollaiset pari viikkoa hyvin voi odotella kun ajattelin ne veteen liuenneena annostella. Kiitoksia!

sorrii

PS. Kannattaa huomioida sen Provadon sisältämä typpilannoite! Joku keksi valmistajalla, että on hieno idea lyödä kaksi kärpästä yhdellä huitaisulla ...
MUISTAAKSENI kun laskin niitä pitoisuuksia mg/puikko ja puikko/litra siitä tuli aika tömäkkä typpiannos, ja siksi sekoitin multakasveilla laimeammaksi. Vesiviljelyssähän tuon litkun sekoittaa resoon kuitenkin useampaan (kymmeneen!) litraan.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ande12

Joo jostain tuon jo bongasinkin että typpeä riittää. Eli yhdestä puikosta riittää (tuholaisten torjuntaan) potkua useampaan litraan?

sorrii

Mä en nyt vastaa tarkkaan puheistani; tarkemmat laskut löytyy kyllä ketjussa. Muistaisin että sen confidorin ohjepitoisuuksia vastaavat vaatisi jopa 2 puikkoa/ litra; Siinä vaan on sitä typpeä sitten ihan liikaa - mitä confidorissa siis ei ole ollenkaan; se on täyttä myrkkyä. Mä tätä Provadoa sekoitin puikko/2 litraa joka kyllä toimi multakasveilla tietysti, kun kastelin likomäriksi (mullat siis). Confidoria voi käyttää myös sumuttamalla, ja varmaan provadoakin sitten, mutta taas on se typpilannoite, joka voi polttaa hentosia lehtiä. Provadoa myydään myös spray-pullossa, joka tiet on sitten helppo käyttää vesiviljelyssä ja melkein valmistajan ohjeilla. ((erona vaan, ettei chilit oo pelkkiä koristeita;)) En mä ole Provadoa mihinkään isoon resoon sekoitellut. Kasvit oli osittain taimia kivivillakuutiossa ja pienissä kupeissa. Isommat kasvit oli kaikki mullassa. Jos olisi nyt joku ebbi tai bubleri, niin varmaan sumuttaisin vaan kasvit. En muista kokeilinko tätä puikkoprovadoa sumuttaa. Mulla oli viime keväänä myös provado aerosoli, joka kyllä loppui kesken, kun sumuttelin kylpyhuoneessani vuorollaan kaikki kasvini, joita aika palljjonn. Spray siis ei kovin riittoisa välttämättä.

Se käyttötarkoitusjuttuhan perustuu viranomaisten myöntämiin lupiin: Ammattiviljelijöille haetaan ja myönnetään viljelykasvien hoitoon myrkkyjä. Harrasteviljelyyn ei varmaan kovemmille myrkyille edes haeta lupia, mutta koristekasveille myönnetään tiet rohkeammin. Tällaiselle hitaasti imeytyvälle puikolle ei olisi mitään järkeä edes hakea lupaa ammattiviljelyssä, kun siihen on ne muut.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

sorrii

Kasvinsuojeluopas: http://kasvinsuojelu.berner.fi/uploads/pdf/esitteet/Berner_Kasvinsuoj_opas_2011-2012.pdf

Siitä vaan laskemaan milligrammoja  :nerd: Ja omalla vakaalla vastuulla::
Huom: tuoteselosteesta vielä huomioitava sen tehoaineen pitoisuus; confidorkaan ei tiet ole 100% myrkkyä ...

Sivu 62:

....Ominaisuudet:
Confi dor WG 70 on erikoisvalmiste kasvihuoneissa
esiintyvien tuhohyönteisten torjuntaan. Confi dor
WG 70 tehoaa kaikkiin tuhohyönteisten ak􀆟 ivisiin
kehitysvaiheisiin. Valmiste vaiku􀆩 aa pääasiassa systeemises
􀆟 ja sen vaikutus tulee näkyviin muutamassa
päivässä. Hyönteisiin valmiste vaiku􀆩 aa sekä kosketus-
e􀆩 ä syömämyrkkynä. Vaikutusaika on pitkä.
Confi dor WG 70 tehoaa myös niihin hyönteiskantoihin,
jotka ovat tulleet kestäviksi pyretroideille, karbamaateille
tai orgaanisille fosforivalmisteille.
Käy􀆩 öohje:
Confi dor WG 70 on ruiskuterae, jota voidaan käyttää
ruisku􀆩 amalla kasvusto, jolloin tehoaine imeytyy
kasveihin leh􀆟 en kau􀆩 a. Valmiste􀆩 a voidaan
käy􀆩 ää myös kasteluaineena, jolloin kasvit saavat
valmiste􀆩 a juurien kau􀆩 a. Kasvin sisällä valmiste
kulkeutuu joka puolelle. Käsi􀆩 ely tehdään tuholaissaastunnan
alkuvaiheessa.
Käy􀆩 ömäärät:
Kurkulla, tomaa􀆟 lla ja paprikalla käy􀆩 öväkevyys on
0,035 % (35 g valmiste􀆩 a / 100 l ve􀆩 ä). Liuosta käytetään
noin 130 l / 1000 m2.
Kastelukäsi􀆩 ely: tomaa􀆫 0,07 % liuos (7 g / 100 l
ve􀆩 ä) / 1000 tainta ja kurkku ja paprika 0,014 % liuos
(14 g / 100 l ve􀆩 ä / 1000 tainta)
Vain yksi käsi􀆩 ely viljelykauden aikana on salli􀆩 ua.
Käyte􀆩 äessä altakastelujärjestelmää on varmiste􀆩 ava,
e􀆩 ä valmiste􀆩 a sisältävä kasteluneste kuluu pois
mahdollisimman tarkkaan ennen uuden kasteluveden
lisäämistä järjestelmään. Koristekasveilla käyttöväkevyys
ruiskute􀆩 aessa on 0,035 % (35 g / 100
l ve􀆩 ä). Kastelukäsi􀆩 elyssä käy􀆩 öväkevyys on sama
0,035 % (35 g / 100 l ve􀆩 ä). Liuosta kuluu noin 70 ml
ruukkuun, jonka halkaisija on 12-14 cm. Koristekasveilla
käsi􀆩 elyn voi tarvi􀆩 aessa uusia kahden viikon
kulu􀆩 ua.
Käytössä huoma􀆩 avaa:
Ruiskute􀆩 aessa on käyte􀆩 ävä rii􀆩 ävää vesimäärää
ja ruiskutuspaine􀆩 a, jo􀆩 a kasvit tulevat kau􀆩 aaltaan
käsitellyiksi. Kasveja ei kuitenkaan saa ruisku􀆩 aa
􀆟 ppuvan märiksi. Confi dor WG 70:tä ei saa käy􀆩 ää
kylmäsumulai􀆩 eissa. Teho alkaa näkyä muutaman
päivän kulu􀆩 ua ja vaikutus kestää 1-4 viikkoa.
Torjuntaohjelmassa suositellaan käyte􀆩 äväksi myös
muita tehoaineita sisältäviä valmisteita. Etenkin kalifornianripsiäisen
kestävyys valmisteelle vaihtelee.
Ruiskute􀆩 u kasvihuone on tuulete􀆩 ava huolellises􀆟
ja kasvien on oltava kuivia ennen kuin kasvustossa
työskennellään. Paras teho saadaan, kun käsi􀆩 ely
tehdään 15-30 °C lämpö􀆟 lassa, kun kasvien elintoiminnot
ovat vilkkaat. Kirkkaassa auringonpaisteessa
ei saa ruisku􀆩 aa.
Kastelujärjestelmän kau􀆩 a käyte􀆩 ynä valmiste on
vähemmän haitallista torjuntaeliöille, mu􀆩 a haitallista
Orius- ja Macrolophus -petoluteille sekä kasvualustassa
eläville Hypoaspis -petopunkeille.
Ohjeenmukainen käy􀆩 ömäärä saa􀆩 aa pienillä taimilla
aiheu􀆩 aa ohimeneviä vioituksia.
Säilytys: Confi dor WG 70 on varastoitava kuivassa ja
viileässä paikassa.
Varoaika: 4 vrk.
Pakkaus/tukkupakkaus: 200 g / 20 kpl.
Ympäristörajoitukset: Ks. taulukko s. 127-128.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ande12

Kiitoksia tyhjentävästä vastauksesta! :)

Jan

Nyt ne perkeleen kirvat on sitten löytäneet tiensä tännekin. Huomenna vissiin provadoa ostamaan...

Niabo

Mulla kävi kirvat mutta provadot kehii ja viikon jälkee ei oo näkyny :)

ladoga

Lainaus käyttäjältä: olppa - heinäkuu 10, 2010, 10:06:40 ap
:'(

dodiin, ja taas on ripsiäiset baccatumin kimpussa.

Perkeleen perskele. en kyllä tajua miksi juuri baccatum.
talossa on yksi jalapeno kämpän toisessa päässä, mutta cap 220 vaan tuntuu maistuvan niille. murh!


Varsinkin kaupan yrttiruukuista noita on itselleni tullut. Niissä on siellä kaupan hyllyilläkin ripsiäisenpaskaa/hopeahkoja läikkiä lehdillä, miltei aina.

Kun kasvattaa yrtit itse niin ripsiäisvaarakin vähenee.