helmikuu 27, 2020, 20:00:40 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


kala+chili?

Aloittaja Miquel, tammikuu 12, 2013, 20:10:51 ip

« edellinen - seuraava »

Julli-

Uuh, jäipä mainitsematta. Cajun-tyylin blackened-mausteseos, chiliäkin mukana. Aivan tykkihyvä, varsinkin samana päivänä pyydystetystä big mouth-bassista....aaaah.

qwerty_88

Sweetchili-kastike toimii grillatun kalan kanssa, tai dippinä friteerattujen ahvenfileiden/haukisiivujen kanssa :P

lumppujussi

Tässä oma sävellys. Alunperin tuossa on käytetty ihan persmarkettihilejä, kun tuota piti syöttää ihan tavallisillekin ihmisille. Helppo säätää oman maun mukaiseksi.


1 pkt puna-affenta tms. pakastettuna (joku tuorekin varmaan menee)
2 kpl punaista hiliä
1 sipuli
5 kynttä valkosipulia
1 hapan omena (menee vähemmän happamellakin, kunhan käsittelee sitruunamehulla)
garam masalaa
curryn lehtiä
mustapippuria
suolaa
inkivääriä raastettuna tai tahnana
maapähkinäöljyä (muukin öljy käy)
soijakastiketta
kermaa

Kannattaa ottaa pakastekala sulamaan joksikin aikaa ennen valmistusta, ei tosin taida olla välttämätöntä. Poista hilistä(2) siemenet ja pilko. Silppua sipuli ja valkosipuli(5). Lohko omena, kolmisen lohkoa per kalapala.

Öljyä reilulla kädellä pannulle paistumaan, kuumaan öljyyn lisätään garam masala ja curryn lehdet paistumaan. Hetken paistuttuaan lisätään hilit, valkosipuli, sipuli ja omenalohkot kuullottumaan. Rusauta mustapippuria ja lorauta soijakastiketta niskaan. Sopivasti kuullotuttuaan kerätään kamat pannulta sivuun. Lisätään mahdollisesti öljyä pannulle, jos sitä ei ole riittävästi kalan paistamiseen. Käräytetään kalan palat molemmin puolin pannulla, ei kuitenkaan paisteta kypsiksi.

Repäistään kaloille sopivat palat foliota pussitettaviksi. Lätkästään kalat omiin folioihinsa, jokaisen päälle kunnon kukkurallinen teelusikallinen inkivääriä. Lusikoidaan omenalohkot ja sipulihilit fisujen päälle. Lurautetaan kermaa vielä niskaan. Ja sitten uuniin paistumaan. Sellaiset 220°C ja 15-20 minsaa (itellä on kaasu-uuni, joten siinä nuo arvot ja kalat oli paistumassa ylimmällä tasolla).

Kypsät kalat esille ja päälle jotain yrttisilpua oman maun mukaan, varmaan persilja vois sopia mainiosti, tai korianteri, tai sitruunaruoho. Tätä ei tullut laitettua, kun ei kotioloista löytynyt eikä jaksanut enää juosta kauppaan hakemaan mitään.

Lisukkeeksi sopisi varmaan parhaiten riisi. Ite vedettiin garam masalalla yms. maustetuilla lohkopotuilla.

bläkkäri

Kun muu perhe ei ole oikeen tuliseen safkaan menevää, täytyy maustaminen tehdä jälkikäteen.

Blairin Pure ja uunilohi on oikeenkin maittava yhdistelmä, kyllä se lohen maku sieltä puskee hiukan läpikin...

NiGo87

Tein kalakeittoa menneellä viikolla ja laitoin sekaan yhden lemon dropin pienenä silppuna. Mielestäni oli oikein maukasta, mutta emäntä oli sitä mieltä, että laitetaan ens kerralla vain puolikas  :)

Aji Inferno

Perhe chilikoulutukseen! :)

bläkkäri

Tuli yritettyä tätä paistamalla pannulla sipulin joukossa kolmisen kipaletta habaneeroja silputtuna. Talossa, jossa liesituuletin ei vedä pihalle, vaan puskee katkut vain hiilisuodattimen läpi.

Vastaanotto ei perheeltä ollut kovin hilpeä... :-[

joseplluissans

Mä testasin rawitia lohen kanssa. Paistoin pari medaljonkia voissa johon silppusin rawitit. Antoi oikein mukavan terän :)
Bassoa länkyttävä chilinsyöjä Tampereelta.

JorgeXXX7

Höyrytän ruodottoman lohifilepalan sähköhöyryttimessä. Päälle ripottelen ennen höyrytystä nagarouhetta, valkosipulijauhetta ja tillijauhetta. Mehukasta ja herkullista tulee. 8)

Caide

Mä tein joku aika sitten kuhafileitä, joissa oli mausteena lemondroppia ja limenkuorta leivityksessä. Suosittelen.

ChIlIDoG

Duuniruokaa (kouluruoka) tulee tuunattua joka päivä nagajauheella. sopii lohikeittoon, kala vuokalle ..käytännössä kaikkeen. Hernekeittoonkin tulee uusia ulottuvuuksia nagalla. :)

Sihijuoma666

Perus uunilohi valkosipuliyrtti-creme bonjourilla nousi aivan uusiin sfääreihin, kun pillkkoo pinnalle ennen uunitusta Rocatoa tai Habaneroa. Varmasti Lemon Droppikin toimisi, mutta haballa ja rocatolla vasta kokeillut.

longi

Moi

Kun tulee noita pitkänokkia itte ongittua, niin välillä tykkään tehdä niistä sapuskaakin. Eli kokkaan niistä hampurinhaukea pikku modilla.

Resepti hampurinhauelle:

http://www.maku.fi/reseptit/hampurin-hauki#axzz2GBVxTbiK

Eli teen tuolla reseptillä jokseenkin, mutta laitan savuhapsu jauhetta fileen päälle ihan ekana kai siihen sopii mika vaan savuchilijauhe/rouhe, mutta kun itellä on vain tota habaa savustettuna. Tulee hauesta aika taivaallista tolla reseptillä ja chilinpolte mietonee aika paljon uunissa, mutta kokeilemalla löytyy suhteet, niin että lapsetkin alkanut syömään.

-longi-

ChIlIDoG

Kylmäkastike kalalle:
- Purkki kermaviiliä
- 2-3 rkl majoneesia (kukkura)
- 2 rkl kurkkusalaattia
- Sinappia (maun mukaan)
- Suolaa
- Sitruunaa
- Pippuri seosta (tai vain mustapippuria)
- Tuoretta tilliä hienonnettuna
- Lemon Drop jauhetta

Kurkkusalaatin ja sinapin voi korvata valmiilla sinappikurkkusalaatilla.

Chilivaari

Kylmä valkoinen kastike tosiaan sopii kalalle. Minä teen sen tyylini mukaan paljon yksinkertaisemmin:

Desiin turkkilaista jogurttia silppuan yhden chilin (yleensä baccatumin), vähän sitruunan mehua ja suolaa. Kahteen desiin kaksi.
Siinä se on.
Käy myös salaatille, parsakaalille, kukkakaalille jne.

Miquel

Kurkkusalaatin vaihtoa suosittelen myös kuorittuun ja kuutioituun tuorekurkkuun. Antaa rakennetta muttei maistu niin hallitsevasti. Kalan kanssa olen palannut pikkuhiljaa takaisinpäin siihen vähemmän maustettuun, niin että kala maistuu mahdollisimman paljon, kokonaisuuden ollessa silti maukas ja riittävä.
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

wille

Kermaviilikastiketta tein eilen minäkin, kun muikkuja savustelin.

- Kermaviiliä
- Tilliä
- Sitruunamehua ja Sitruunan kuorta raastettuna
- Kokonainen kevätsipuli hienonnettuna
- Valkosipulinkynsi raastettuna
- Herbamarea
- Ihan hiukan intiaanisokeria
- Raastettua piparjuurta (saa olla reilusti)
- Reilusti tuoretta Lemon Dropia yleensä, mutta kannattaa kokeilla muitakin vaihtoehtoja. Esim. serrano toimii hyvin.

Määriä en ottanut ylös, kun tuo alkaa olla sellainen kivijalkaresepti, jonka ainesosat mittailee silmillään.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit