lokakuu 22, 2020, 20:29:41 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilit ja leivonta

Aloittaja ChiliKettu, elokuu 28, 2011, 20:55:38 ip

« edellinen - seuraava »

Thiikeri

Just hetki sitten tyrkkäsin pakkaseen jäähtymään chili-(kinder) suklaajuustokakun (aji cristal, cayenne) - uskoisin että siitä tulee mainio ja maistuva :D

Kärsä Babar

Yrität ilmeisesti saman tyyppistä mitä se Janne teki avajaisiin?
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Thiikeri

syyskuu 16, 2013, 17:44:24 ip #22 Viimeisin muokkaus: syyskuu 16, 2013, 17:46:20 ip käyttäjältä Thiikeri
Ehkä joo, mutta en usko mun olevan samanlaista eli Jannen ei tartte huolestua kilpailijasta  ;D Ainakin miedompaa ja pippurisempaa tulee olemaan chililajikkeiden ja tuorejuuston puolesta. ;)

Toby

Olis viikonloppuna alfajoreja tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

PP

Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 16, 2013, 18:00:49 ip
Olis viikonloppuna alfajoreja tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.


Ei, mutta jos chilistä tykkää ja miettii muihin raaka-aineiseen sopivan lajikkeen, ei voi tulla pahaa.

Thiikeri

Tänään kyhätty kokeilumielessä chili-pätkis-tiikerikakku  8) chililajikkeena aji cristal ja sitä on sekoitettu vaaleaan osaan ja tummassa osassa on pätkiksen lisäksi minttua  ;)

Toby

Lainaus käyttäjältä: PP - syyskuu 16, 2013, 23:00:48 ip
Lainaus käyttäjältä: Toby - syyskuu 16, 2013, 18:00:49 ip
Olis viikonloppuna alfajoreja tarkotus tehä. Onko kellään kokemusta näistä chilin kanssa? Lusikkaleivän tapaisia kuulemma ovat.


Ei, mutta jos chilistä tykkää ja miettii muihin raaka-aineiseen sopivan lajikkeen, ei voi tulla pahaa.

Chileläistä chiliä olis tarkotus käyttää. Eli aji cristali todennäköisimmin, rocotoa ei oikein ole saatavilla.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

HotVelo

Löysin Google-haun kautta alla olevan ChiliKetun jo syksyllä 2011 postaaman omenatorttureseptin. Leikkasin lainauksesta valmistusohjeet pois, jos ketä kiinnostaa, niin ketjun alkuosista se löytyy. Varioin tuota vain sen verran, että käytin Lemon Drop jauhetta tuoreiden (pakastettujen) sijasta ja laktoositonta maitojuomaa kerman asemasta. Tuli hyvää ja juuri sopivan jouluisen makuista. Täytyy tuota kokeilla myöhemmin myös gluteenittomana 'GlutNot' vieraille tarjottavaksi.

Lainaus käyttäjältä: ChiliKettu - elokuu 29, 2011, 20:13:30 ip
Inkiväärin ja chilin makuinen omenatorttu

pohja:
150g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1/2 dl kermaa

Täyte:
7-8 (n.2 l kuutioituna)isoa hapanta omenaa
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
3 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
pari-kolme tuoretta Lemon Droppia, maun mukaan!
100 g mantelimassaa
1dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja

Fundeeraaja

Pannaas kunnon italialainen focaccia resepti

3,5 dl lämmintä vettä   
0,5 dl oliiviöljyä   
1 pkt   hiivaa   
2 tl   suolaa   
1 tl   sokeria   
7 dl   vehnä- tai sämpyläjauhoja


Hiiva käden lämpöiseen veteen sen jälkeen kaikki muut aineet sekaisin, öljy viimeiseksi. Nätisti kädellä sekoittaen, ei tarvitse vaivata. Kulhon pääle reijitetty muovikelmu ja n. 20 min nostatus. Tämän jälkeen uunivuokaan. Taputtele jauhoisi käsin leväälleen varovasti.  Voitele varovasti oliiviöljyllä Pinnalle tomaattia ja jos ei ole kypsin niin purkkitomaatit käy hyvin. Leikkaa ne vain varovasti viipaleiksi. Chiliä, chiliä ja vielä kolmattakin chiliä messiin. Sipulia valkosipulia ja vaikka fetamuruja. Tuore rosmariini ehdottomasti, niin ja sormisuola tai rouhittua merisuolaa myllystä pintaan. 15 min nostatus ja 190 asteiseen uuniin n. 20 min. Uunistaoton jälkeen kannattaa voidella vielä oliiviöljyllä. Parasta tuoreena sellaisenaan, hyvään balsamikoon topattuna tai messevän salsan kanssa.



Minulta kun pääsi chilit loppumaan ja täällä on mokomat hakusessa. Jouduin tomaatteihin lykkäämään kaupan chili ja cajanepulvereita rutosti jotta jotain makua saa. Odottaa saan satoa vielä reilun aikaa.
Chili, jazz ja päivätorkut kera pelinkovacin.

http://kallenruokaa.blogspot.hr/