toukokuu 26, 2020, 23:34:32 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chiliketsuppia aloittelijan tapaan

Aloittaja Baas 009, toukokuu 09, 2003, 00:18:54 ap

« edellinen - seuraava »

Baas 009

Jees, olen uusi täällä foorumilla mutta olen jo hieman seuraillut käytyjä keskusteluja. Ja chilinsyöjänä täysi aloittelija.

Ostin kerran Prismasta tuollaisen chililajintelman ja käyttelin niitä vähitellen milloin missäkin. Sitten kun vain tulisimmat olivat jäljellä päätin että teen niistä chiliketsuppia.

Jäljellä oli yksi pieni (keltainen, eli ilmeisesti golden) habanero ja yksi hieman isompi (punainen) , sekä puolikas jalopeno. Laitoin kaikki (ilman siemeniä) kippoon, päälle pari desiä heinzia ja sauvasekoitinta perään. Tuli sitten ainakin näin aloittelijan makuun todella jytyä tavaraa. Ranskisten päälle kun pistää niin välillä ei tiedä onko sapuska kuumaa vai ei  ;-)

Tämmöstä aloittelijalla

Tämä pahuksen teksti meni vahingossa jo ensin tuonne toripalstalle

-Ville

Fatalii

Korjaan vaan vähän: tuo keltainen habanero tuskin on golden, golden habanerossa on todellakin sellainen "kullahtava" väri.. :)
Eipä ole niitä marketissa vielä näkynyt.

Eli kyseessä saattaisi olla Habanero Yellow/Amarillo, tosin noissa lajitelmissa on yleensä aina mukana Orange habanero, tai sitten punainen. Epäilenkin että tuossa on kyseessä jälkikypsytetty orange... tällöin väri siinä on aivan keltainen, tämä on aika yleistä kaupan orange habaneroissa.

Selviää vain yhdellä keinolla... ;)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

JyriT

Juuh, tutunoloinen laatikko, siitä minäkin aloitin.. ;)
Se keltainen on luultavimmin joku haba, ja sitä punaista väittivät Scotch bonnetiksi, mutta ei siitä ainakaan sellasta kasvanut...  :D Kaikesta huolimatta hyvää se oli!
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **