lokakuu 21, 2020, 18:35:28 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Räyhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

jortikka71

Arvostan! Entre eli "antti" on läskien kunkku. Toimii niin kokonaisena kuin grillissä pihvinäkin. Lisäksi itsetehty chimichurri..beibebeibe..

chilihardhead.fi

Tuosta hellasta on pakko kommentoida, että näkyyhän se, kun sitä on käytetty muuhunkin, kuin valmis pöperöiden lämmitykseen.

Mä en oikeen ite osaa käyttää noita pusseja, jollei liha mahdu pataan, saa uuni rasvauksen :D
Taisi olla hyvää ?
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Räyhis

Oli niin stanan hyvää. Voi luoja. Teki taas hyvää kokeilla jotain erikoista, tässä tapauksessa tehdä entrecôte kokonaisena ja jättää perunat kauppaan. Yritin linkittää aterian aikana nauttimani viinin tiedot, mutta Alkon sivuilta ei moista löydy!

Onneksi on digikamerat;

Kyseinen luomuviini on kotoisin Ranskasta, se myydään litran vetoisessa muovipullossa. Se on hyvää ja se on halpaa.

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

CyberDog


Räyhis

Joo, jos onnistuu löytämään, myyjien mukaan on erittäin suosittu vinkku ja usein loppu - enkä kyllä ihmettele!. Alkon sivuilta ei löydy, eli saattaa olla sesonkituote tms.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

CyberDog

ahaa. Toi muovipullo on näppärä reissukäyttöä ajatellen ja jos se vielä on hyvääkin niin aina parempi ja luomua :)

Räyhis

On kyllä hyvää. Par-aikaa nautin pullon pohjia. Arkipunkkuna meillä on ollut epsanjalainen castillo murviedro, mutta kun luomuranskalainen on suunnilleen samoissa litrahinnoissa niin kilpailu on kovaa.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

.tomppa.

itse ostin alkosta tänään hyvää viiniä!!

koittakaapas maistaa vino da tavola rosso!!

hiton ok makuista esim pataruoan kanssa, ei muun!!!

halpaa mutta ok makuista.


TunturiTiger

Eikös vino da tavola oo suomeks pöytäviini? Ja rosso tarkottaa punasta. Nimi ainakin kertoo, että kyseessä olis tommonen arkipunkku joka menee just jonkun tommosen vahvan ruuan kanssa. En siis kuitenkaan tarkoita, että olis pahaa. En oo maistanu. Spekuloimpahan vaan tuota nimeä.

linker


http://www.finebrands.fi/italia/laatuluokitukset

Vino da tavola voi olla hyvin laadukastakin (lue kallista)

Ranskassa:  vin de pays d' oc


.tomppa.

juu mutta pullo maksoi vain 12,85€  jotenka ei kallista

Sinttis

Ostin tota Marsanne Chardonnayta eilen. Ei ollut luomumerkintää, vaikka etikettien mukaan melkoisen ekologista onkin. Syy siihen, miksei löydy kaikkialta voi olla siinä, että ainakin Viikin Alkossa oli tilausvalikoimassa. Ihan kohtuullisen makuista kyllä, mulle kun ei yleensä chardonnayt maistu.
Myyjän mukaan saa myös punaviininä!
Toi muovipullo on kyllä kätevä, hemmetin kätevä ottaa vaikka piknikille tai festareille kesällä mukaan. Ja pullopantti 40senttiä, ei loppujen lopuks jää viinille kauheesti hintaa.

Räyhis

Valkkariversio taitaa tosiaan olla chardonnayta. En ole vielä kokeillut ja tuskin kokeilenkaan kun valkkareista on halpaluokassa jo Hardy'sin BIN141 ja muuten juon retsinaa.

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Räyhis

Käsi ylös joka tykkää läskisoosista.

.o/


Hanki jostain 600-700 (vajaa kilo) possun sivua eli kylkeä. Valmiiksi viipaloitukin käy, kunhan naapurit - ne jotka pitävät sinua Keittiön Konnössöörinä - eivät näe. Jos se ei ole siivutettu niin...siivuta se. Senttiset viipaleet ovat passeleita. Pilko viipaleet 2-4 senttisiksi paloiksi.

Laita parin litran kattilaan reilu litra vettä, 1 lihaliemikuutio ja 1 kasvisliemikuutio. Lisäksi kouranpohjallinen musta- sekä maustepippureita. Laakerinlehtiäkin voi muutaman heittää sekaan, kunhan niitä vähän rusentaa rystysten ja käpälän välissä. Ehkä tilkka oluttakin. Laita kattila kiehumaan.

Paista possunkylkiviipalepalat rapeiksi kaunokaisiksi kolmessa erässä ja nostele ne sitä mukaa kattilaan. Pidä rasva paistinpannussa - sitä tarvitaan.

Kun possu on kaikki kattilassa, keittele niitä hellästi tunti puolitoista.

Hienonna yksi sipuli.

Laita nokare voita pannulle jossa on possun rasvat  :P slurps... ja pannun alle lämpöä.

Lisää vehnäjauhoja pannulle, sen verran että saat sellaista käänneltävää massaa. Viskositeetin tulisi olla sama kuin siirapissa. Ryhdy nyt varovaisesti ruskistamaan jauhoja rasvassa, varo ettet perkele polta niitä! Kun jauhorasva saavuttaa sellaisen "kaksi pykälää maitokahvista tummempi"-sävyn, nosta pannu syrjään ja hämmennä sipulisilppu sekaan. Kuuma jauhorasva kypsentää sipulin ja samalla sipulit jäähdyttävät massan.

Siivilöi kattilasta possut pois ja ota liemi talteen.

Kuumenna pannua, jossa jauhorasva on, uudestaan ja lisää kuumaa keitinlientä vähän kerrassaan, kunnes aikaansaat paksuhkon soossin. Lisää possunkylkipalat ja sammuta lämpö. Tarjotaan kuoriperunoiden, suolakurkkujen ja punajuurten kera.

Ja kylmää bisseä.



Pekka Puska, syöksy sillalta.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Räyhis

Jatketaan läskillä. Läski on hyvää.

Perinteinen soup de petit pois, tuttavallisemmin hernari, kokee melkoisen prestiisinosteen kun sitä parannetaan savustetulla possunkyljellä (sellaisella jossa on HELVETIN paksu valkoinen läskikerros kamaran alla!) sekä kermalla!

Hernaripurkki lämmitetään ohjeen mukaan, mutta vettä laitetaan korkeintaan puolet siitä mitä ohje käskee. Loput ja ylikin, kuohukermaa.


Kunnolliseksi todetulta lihantoimittajalta ostetaan juuri-ja-juuri kämmenelle mahtuvat palat possun savukylkeä, sellaista n.2cm paksua siivua. Kamara vuollaan irti, mutta ollaan tarkkoina ettei läski mene hukkaan kamaran mukana!



Hernari kiehautetaan ja lopuksi lisätään peukalonpään kokoiseksi pilkotut, läskiset savusiivupalat! Tarjotaan sipulisilpun kanssa, joka nostetaan lautaselle sopan alle. Tuodaan nopeasti pöytään jotta haltioituneet aterioijat voivat sormet täristen katsoa kuinka keiton pinnalle herahtelee läpikuultavia, kiiltäviä läskitippoja kaiuttimista soivan Porilaisten Marssin tahtiin! Voiko safka olla enää parempaa?

Jos possunsivua ei ole, savuryynimakkarat toimivat myös.  :P
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Räyhis

Ja viikonlopun bravuuri, sunnuntain illallinen!

Tai no. Olin jokatapauksessa hassannut melko summan kaikkeen muuhun herkulliseen lihatiskillä, joten illallinen syntyi vähän niinkuin vasurilla.

Jerkyä katsokaas. Jerkyä.

Luotettavaksi havaitulla lihakauppiaalla ei valitettavasti ollut mitään huonompaa lihaa kuin sisäpaistia. Kirottua!  ;D Vaan syntyy se jerky siitäkin. Samasta kamasta syntyy myös maittavia pihvejä. Vaan entäs jerkymaustetut pihvit?

Pakko kokeilla.

Teetassille pilkotaan 5 isohkoa valkosipulinkynttä, joukkoon mustapippuria, suolaa, rouhittua chiliä, 1 rkl hunajaa, 1 rkl punaviiniä ja 1 rkl chipotletabascoa. Lisäksi laitoin myös Jamie Oliverin cajun rubia, kun sitä sattui olemaan. (Luulisin, että sen voi korvata ylimääräisellä chilillä ja currylla).

Leikkaa pihvit ja tao niitä hivenen nyrkeilläsi. Painele pihvit teetassilla olevaan maustehässäkkään, kääntele ja nosta syrjään odottamaan lisäkkeitä ja kastiketta.



- tähän väliin valinnaiset lisukkeet ja soosit -

Paista pihvit pari minuuttia puoli savuavan kuumassa valurautapannussa.



Itse löin ne lautaselle keitettyjen porkkanasiivujen ja kukkakaalisoseen kanssa (karppausta saatana).



Ja kuten kuvasta näkyy, kypsyysastekin on kohdillaan - vaihteeksi.

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Räyhis

Eka satsi jerkyä tehty "koemielessä". n.250g tuli valmista kamaa, hyvän makuista. Hävikki oli melkoinen pakkausvaiheessa  ;D

Kuvia ja resepti tulossa (varmaan illalla). Popsin noita soiroja tänään töissä, katsotaan iskeekö ruokamyrkytys!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Antitheist

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - marraskuu 23, 2010, 10:13:02 ap
Eka satsi jerkyä tehty "koemielessä". n.250g tuli valmista kamaa, hyvän makuista. Hävikki oli melkoinen pakkausvaiheessa  ;D

Kuvia ja resepti tulossa (varmaan illalla). Popsin noita soiroja tänään töissä, katsotaan iskeekö ruokamyrkytys!

Täällä odotellaan seinille hyppien. Lisää kuvia, vitusti lisää kuvia.

Räyhis

No seitan sentään. Pannaan kuvia.

Eli kaikki tietävät mitä jerky on? Hyvä.

Hanki luotettavaksi havaitulta lihamestariltasi sisä- tai kulmapaistia (paahtari ja ulkofileekin käyvät). Jottei jerky loppuisi saman illan aikana kesken, osta samointein 600g-1kg kokoinen pala.

Renssaa kalvot ja ylenpalttiset rasvat pois.

Sitten tärkein työvaihe: siivuta erittäin terävällä veitsellä, millään anopin kapiolahja retkitaittohedelmäveitsellä on aivan turha yrittää nyrhiä, paisti suunnilleen sentti kertaa sentti soiroiksi (tai vielä ohuemmiksi jos mahdollista). Itse vetelin tyynen rauhallisesti 5mm*20mm suikaleiksi, sillä seurauksella että sain iltamyöhällä saksia kuivuvia jerkynpaloja pienemmiksi.

Jotkut laittavat lihan pakkaseen kohmettumaan, mutta itse en moiseen kikkaan usko. Siinä vaiheessa kun paistin ydin on "hyhmässä", ulkopinta on jo läpijäätynyt.

Eli pahuksen terävällä veitsellä. Paisti kannattaa ensin leikata mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, pitkittäin syihin nähden, nämä siivut taas leikataan kapeiksi soiroiksi n.20 asteen kulmassa syihin nähden.

Miksi kulmassa? Jos leikkaat aina kohtisuoraan syihin nähden, saat murenevaa jerkyä, kun soirot on leikattu lähes syiden suuntaisesti, ne kestävät käsittelyä mutta ovat hieman helpommin murrettavissa kuin kohtisuoraan syihin nähden leikattu liha.

Monimutkaista? Kyllä.

Laita lihasoirot marinadiin yön ajaksi. Oma marinadini oli kutakuinkin seuraava:
3 rkl hunajaa
2 rkl chipotletabascoa
Ripaus Fataliin savunagaa
2 rkl rouhittua kuivattua chiliä
Vähän mustapippuria
2 tl sormisuolaa (1 tl normisuolaa piisannee)
2 tl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
1 tl currya
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl punaviiniä
2 tl sitruunamehua

Seuraavana päivänä valuta lihat ja ripusta ne grillitikuista roikkumaan uuninritilälle. Pienemmät erät voi varmaan latoa suoraan ritilälle.

Sitten lihat uuniin n. 50'c asteeseen suunnilleen kahdeksaksi tunniksi. Itse väänsin oman sähköuunini namikan himpun verran yli 50-asteen, kun uuni tuntui kylmältä pelkällä viidelläkympillä. Uunin luukku kannattaa jättää vähän raolleen, raon säätelyssä auttaa vinkkupullon korkki. Lihat ovat valmiita kun ne ovat kuivia mutta vielä vähän taipuisia.



Itse tosiaan laitoin lihat hieman liian paksuina soiroina uuniin, n. klo 15 ja kun kello oli kymmenen illalla, jouduin ottamaan sakset kouraan ja pilkkomaan jokaisen soiron pituussuunnassa halki. Samalla nostin uunin lämmön 75'C asteeseen ja säädin uuninluukun avautuman "maksimille". Yhdentoista perään menin nukkumaan ja sammutin uunin, aamulla keräsin kuivat jerkyt talteen.

Kuuden tunnin ja saksimisen jälkeen:


ja valmis tuote:


On muuten hyvää.

Huomionarvoisia seikkoja:
- Älä suotta käytä rasvaa/öljyä marinadissa. Se härskiintyy ajan kanssa.
- Isommatkin palat kuivuvat - ajan kanssa. Jos et pysty/osaa/voi tehdä tarpeeksi pientä soiroa, tee ainakin samankokoista. Muuten pienimmät soirot ovat pölisevän kuivia kun isoimmat ovat vasta valmiita.
- Matala lämpö on parasta. Mieluummin 12 tuntia ja 40 astetta kuin 6 tuntia ja 75 astetta.
- Älä suolaa liian runsaasti.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Räyhis



Päivän safkana oli broileri-feta salaatti. Kun k-kaupassa oli tyrkyllä Pirkka Parhaat-sarjan fetaa. On muuten hyvää fetaa.

Broileri meni nyt jo viikottaisessa käytössä olevaan hunaja&chipotle-marinadiin.

Salaattiin kaikki perinteiset ja feta. Yllätyksekseni havaitsin myös, että pirkka aurinkokuivatut tomaatit ovat aika prkleen hyvänmakuisia.

Broisku paistetaan kuumalla pannulla nagaöljyssä, eikä haittaa vaikka pinta mustuu.

Krutongit syntyivät luomukauraleivästä, joka oli -30% tyrkyllä alepassa (päiväykset menneet). Pannulle 50/50 suhteessa oliivi- ja rypsiöljyä. Lopuksi pari ruokalusikallista tryffeliöljyä. Paistetaan kauniin ruskeaksi.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset