huhtikuu 25, 2024, 21:06:23 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

^ imitstsäkin uploaderin parhautta. Koskaan ei tiedä mitä hukkuu ja minne! Nyt se kuitenkin on siellä. kts. edellinen viesti.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tapolan Tulikeppi

:D Ainahan mä imeskelen uploadereita. Syystä tai kolmannesta ensmäinen linkki ei toiminut. Nyt näkyi hienosti instantmajoneesit, helppo temppu ja muunneltavuutta riittää.

Edit: ..ja siis testasin lataamista selaimella sekä wget nimisellä softan pätkällä.
# 1022

InkRose

Nytpä vasta huomasin tuon luonnekuvauksen kuvan alapuolella. Snadisti joutu repeämään... ;D

Peedrox

Onko Räyhäkäs siirtynyt tofupohjaiseen ravintoon vai miksi täällä on niin hiljaista?  :)

Nyt olisi tilauksessa joku hyvä ja ravitseva äijäruoka mökkiviikonlopulle...

Ryhis

Ei vaiskaan. Viime aikoina ei vain ole syntynyt mitään "uutta". Vai äijäruokaa? Jos ei edelliseltä 12 sivulta löydy mitään mieleistä niin täytyy kehitellä jotain ennen viikonloppua..

Viikonloppuna laitan varmaan merenelävähenkistä reseptiä.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Peedrox - maaliskuu 02, 2011, 15:21:31 ip
Onko Räyhäkäs siirtynyt tofupohjaiseen ravintoon vai miksi täällä on niin hiljaista?  :)

Nyt olisi tilauksessa joku hyvä ja ravitseva äijäruoka mökkiviikonlopulle...

Heitän yhden äijämäisen...pekonilohen. Iso lohifile, päälle reilusti pippuria, chipotlea ja tilliä ja persiljaa, reilusti pekonia ja ja pari purkkia smetanaa. Kypsennystä 175C/45 minuuttia. Iskee kuin sata jänistä ja karva kiiltää.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Peedrox

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 02, 2011, 20:38:41 ip
Ei vaiskaan. Viime aikoina ei vain ole syntynyt mitään "uutta". Vai äijäruokaa? Jos ei edelliseltä 12 sivulta löydy mitään mieleistä niin täytyy kehitellä jotain ennen viikonloppua..

Viikonloppuna laitan varmaan merenelävähenkistä reseptiä.


Kyllähän tuolta löytyy vaikka mitä hyvää, kiitos niistä. Lisää saa aina laittaa.

Tykkään vaan tuosta otteesta jolla ruokaa laitat ja kun kynäkin on hanskassa niin on mukava lukea ohjeita :). Merenelävät ei ole huono vaihtoehto, monilla turhan aliarvostettu raaka-aine. Tein juuri simpukka-katkarapu risottoa ja oli vähän perkeleen hyvää vaikka itse sanonkin.

Ryhis

Kiitos. Kiva kuulla, että reseptit kelpaavat.  :)

Simpukoita olisi tarkoitus tehdä perjantaina kaverin kanssa. Kaverilla on suunnitteilla jonkinlainen "Alain Ducasse meets belgian hauté cuisine" - tai jotain. Käskin sen jo puhelimessa mennä heseen jos tarkoitus on sörssiä majoneesin ja ranskisten kanssa!  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Peedrox

Lainaus käyttäjältä: Tepi - maaliskuu 02, 2011, 21:19:05 ip

Heitän yhden äijämäisen...pekonilohen. Iso lohifile, päälle reilusti pippuria, chipotlea ja tilliä ja persiljaa, reilusti pekonia ja ja pari purkkia smetanaa. Kypsennystä 175C/45 minuuttia. Iskee kuin sata jänistä ja karva kiiltää.


Tää olikin pirun hyvää, tuli eilen kokeiltua. Jostain syystä ei ole tullut pekonia kokeiltua kalan kanssa, mutta sopii erinomaisesti! Koska oma sato tälle vuodelle vielä odotuttaa itseään niin tuli chilitön versio. Voisin kuvitella että ei toi ihan pilolle mene jos väliin tuikkaa vaikka siivutettua Lemon Droppia.

Cleithara

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 12, 2010, 19:24:09 ip
Tosta trikiinistä kannattais käydä kysymässä mielipidettä metsästäjiltä!
Eiks kaadetusta karhusta vedetä verta shottika kaadon jälkeen?
No jos ei saa mielipidettä mettästäjiltä nii kannattaa melkeinpä viedä testattavaksi labraan. Viimeeksi maksoi jonkun 50e kun vietii villisianpaistia testattavaksi, eipä sen jälkeen tarvinnu huolehtia trikiinistä ja liiallisesta kypsytyksestä.
Kaikista elukoista voidaan vetää verishottia jos huvittaa.

Ryhis

Kävin perjantaina kaverilla leikkimässä kokkisotaa, alkuperäinen suunnitelma moules á la Belgic (tai jotain..) piti. Täytyy sanoa, että alkuviikosta olin melko skeptinen kun Wild Hazel soitti ja kertoi suuresta suunnitelmastaan, käskin mennä Heseen leikkimään ranskisten ja majon kanssa.

Mutta yllätys yllätys! Tämähän toimii! Tee edellisen sivun pikamajon ohjeella curry-, valkosipuli- ja chilimajoa. Osta patonkeja enemmän kuin tarpeeksi ja pari pussia Oolannin maalaisranskalaisia (niitä isoja). Leivät pöytään, ranskalaiset fritataan (tai uunissa...).

Sinisimpukoita varataan ½-1kg per syöjä, riippuen heterouden asteesta, vikisijöille ja marjanpoimijoille riittää tusina simpukoita. Simpukoiden kanssa ei kannata pelleillä, joten kuolleet yms. roskiin suoraan, elävä simpukka sulkeutuu kun sitä rummuttaa puukon hamaralla ja/tai yrittää painaa sitä kiinni, simpukat joiden kuori on halki tms. rikki joutavat myös roskikseen*. Simpukat pestään huolellisesti ja samalla skrabataan pinnasta kaikki nulju ja auton alustamassaa muistuttava, jotkut ohjeet kehoittavat käyttämään juuresharjaa, mutta koska se aivan perseestä, kannattaa opetella suorittamaan kaikki puhdistustyö veitsen hamaralla. Se on paljon nopeampaakin. Joskus simpukoissa on "parta", eli sellainen karvanen ritirimpsu kuoren ulkopuolella, sen voi nyppäistä helkkariin - joskin se vaatii voimaa ja grippiä. Kun simpukat on pesty ja huuhdeltu, ne siirretään lävikköön valumaan.



Lisäksi;
4 salottisipulia
8 valkosipulinkynttä
voita, oliiviöljyä, vettä
2 dl  - puoli pulloa valkoviiniä
suolaa&mustapippuria

Kattilaan heitetään 100g voita ja ½dl oliiviöljyä (tämä ohje on n.kilolle simpukoita), kun voi on sulanut, sekaan laitetaan hienonnetut salottisipulit ja valkosipulit. Sipulit kuullotetaan varovaisesti ja sitten päälle kaadetaan valkoviiniä sen verran kuin ranteet antavat myöten. Keitä vajaa kymmenen minuuttia ja lisää pari desiä vettä. Kiehauta ja keitä edelleen.

Kun seos alkaa uudelleen kiehua, nostele reikäkauhalla simpukoita n.300g erissä kattilaan (käytä 4l tai isompaa pyttyä) ja pidä kansi kattilan päällä. Simpukoita ei tarvitse keittää kuin 2-4 min, kun kuoret ovat auenneet ja liha on napakkaa, ovat simpukat valmiit. Nosta kypsät simpukat lävikköön valumaan, odota kunnes liemi kiehuu uudelleen ja toista edellinen prosessi. Simpukat jotka eivät ole auenneet tulisi heittää pois.

Syö simpukat patongin, ranskisten ja majon kanssa. Juo kronenburgia. Riehu. Guruta.



*Simpukoissa hävikki on n.7-15% riippuen simpukoiden ostopaikasta, kysy aina pakkaus/pyyntipäivämäärää. Jos henkilökunta ei tiedä, älä osta simpukoita. Älä myöskään osta yli 5 päivää vanhoja simpukoita, tai ainakaan yli 6 päivää sitten pakattuja. Älä osta simpukoita jos henkilökunta ei tiedä mitä ne ovat. Parhaat simpukat on jostain syystä saatu aina K-kaupoista, viimeksi kun ostin prismasta niin puolet joutivat roskiin....
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - maaliskuu 07, 2011, 17:56:11 ip
*Simpukoissa hävikki on n.7-15% riippuen simpukoiden ostopaikasta, kysy aina pakkaus/pyyntipäivämäärää. Jos henkilökunta ei tiedä, älä osta simpukoita. Älä myöskään osta yli 5 päivää vanhoja simpukoita, tai ainakaan yli 6 päivää sitten pakattuja. Älä osta simpukoita jos henkilökunta ei tiedä mitä ne ovat. Parhaat simpukat on jostain syystä saatu aina K-kaupoista, viimeksi kun ostin prismasta niin puolet joutivat roskiin....
Tai sitten ostaa ne paikasta, jossa testataan pussin siällön kunto ostaessa!
Kiloa kohden on tällä menetelmällä hävikki tasan nolla! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Herra 47

simpukoilla tuskin koskaan päästään nolla hävikkiin paitsi tuurilla ainakaan isoomalla määrällä mutta hävikki kyllä noin pienenee aika reilusti :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: herra 47 - maaliskuu 08, 2011, 00:15:28 ap
simpukoilla tuskin koskaan päästään nolla hävikkiin paitsi tuurilla ainakaan isoomalla määrällä mutta hävikki kyllä noin pienenee aika reilusti :)
Meillä ne on sitten asiakkaan tappamia, jos niitä kuolleita vielä kotona löytyy!
Kaikki rikkinäiset ja kuolleet lentää ostohetkellä roskiin.

Tosin tällä tavalla ne ei myöskään ole ihan halvimmasta pääsätä ja kun noi simpukat on jotain kestävän kehityksen kamaa myöskin, niin sekin nostaa pikkasen hintaa...

Mutta asiakkaalle hävikin pitäis olla aika likellä nollaa! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Kebabmaniac

Hyvä ohje. Mun mielestä simpukoiden kanssa on vaikea mennä vikaan ellei syö niitä pilaantuneita. Ja mä en laiskuuksissani edes ole harjannut niitä partoja pois. Hyvä leipä (+ kuiva valkkari/olut) tosiaan täydentää nautinnon.  Jos haluaa lukea tästä kaunokirjallisuutta niin kannattaa avata ainakin Steinbeckin Cannery Row opukset...

Ryhis

Lihamestari tuolla kertoikin, että ihmiset eivät yleensä keksi laittaa chiliä makeisiin tai jälkiruokiin. Tässä yksi chilipikkuleipien resepti, uskaltaa tarjota "normaaleillekin" ihmisille.

175g voita
1/4 dl siirappia
2 rkl kermaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl pikakaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
1 mm/veitsenkärjellinen Nagajauhetta

Voi sulatetaan, mutta varotaan ettei se kuumene liikaa, muuten se kypsentää pikakaurahiutaleet ennen aikojaan. Nestemäiset  ja kuivat ainekset sekoitetaan ensin keskenään ja lopuksi yhteen. Nagajauheen polte lyö aika äkkiä läpi tällaisessa rasvaisessa herkussa, joten kohtuudella.

Nostellaan leivinpaperille kahden lusikan avulla sellaisia peukalon pään kokoisi köntsiä, "kauralastut" leviävät kypsyessään, joten kannattaa jättää reilut välit. 4x3 kasaa on normipellille ihan hyvä määrä.

Paistetaan 175'C 4-6 min tai kunnes kullanruskeita. "Oikeissa ravintoloissa" nämä nosteltaisiin kuumina kaulimen tai tyhjän pullon päälle jotta ne jähmettyessään jäisivät puolikaaren muotoon, mainio ja koristeellinen lisäke esmes jädeannokseen...
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Ryhis

huhtikuu 04, 2011, 17:34:49 ip #257 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 29, 2013, 16:42:24 ip käyttäjältä Räyhis
Wikipedia tietää kertoa mielenkiintoisia faktoja Simasta. Alkuperäinen sima pitäisi tehdä hunajasta, mutta täällä pohjolassa käytetään fariinisokeria sekä siirappia!

Perinteinen vappujuoma joka vie janon ja antaa hövelin käytöksen!

Siman teko on kivaa puuhaa, sokerituotteet keitetään erikseen vesitilkassa, yhdistetään isompaan vesimäärään, sekaan hiivaa ja annetaan käydä päivästä kahteen.

"Nykyisenlaista makeaa simaa alettiin valmistaa Suomessa 1700-luvulta alkaen, jolloin se oli aluksi lähinnä kartanoiden väen juoma sokerin ja hunajan kalleuden vuoksi. Suomalainen sima on perinteistä skandinaavista simaa makeampaa ja se sisältää vain vähän alkoholia, keskimäärin noin yhden tilavuusprosentin" -Wikipedia

YHDEN TILAVUUSPROSENTIN!?

Räyhäsetä on nyt hyvin, hyvin vihainen. Ja kahta kovemmin pettynyt. Mutta ei hätää pikku palleroiset, Räyhis on isommilta pojilta kuullut, että Prismasta saa ostaa rankkihiivaa turbohiivaa jota käytetään ponun kotiviinin valmistukseen. Spesifinen hiivakulttuuri auttaa myös tekemään vähän stanasti voltteja paremman makuista simaa!

Otetaan;
3 litraa kiehuvaa vettä
750g fariinisokeria
2 kg sokeria
2 dl siirappia
4 lohkottua sitruunaa (tai 3/4 dl sitruunamehua)
Kourallinen kuivattuja viinirypäleitä
Superhiivaa
3 litraa haaleaa/kylmää vettä

Keitetään kaikki sekaisin ja kaadetaan passeliin (=litratilavuudeltaan tarpeeksi isoon) saaviin, itse ostin kymppilitran kannellisen ämpärin. Päälle kylmää vettä 3l. Annetaan seistä tunnin verran, jottei ole liian kuumaa. Hämmennetään turbohiiva sekaan ja nostetaan pytty viikoksi kylppäriin pulputtamaan.


Sitten sananen esivallalta;

"Asetus alkoholijuomista ja väkiviinasta 22.12.1994/1344 5§ määrää, että kotiviiniä voidaan valmistaa omaan, perheenjäsenten tai vieraiden käyttöön. Valmistetun juoman myynti tai sen tarjoaminen kaupallisen toiminnan yhteydessä tai maksullisissa tilaisuuksissa on kielletty."

    "Muita mietoja alkoholijuomia kuin olutta kotitaloudessa
    valmistettaessa saadaan raaka-aineina käyttää ainoastaan
    tuoreita tai kuivattuja hedelmiä, marjoja, rypäleitä tai
    raparperia sekä aromia antavia kasvinosia, ei kuitenkaan
    viljaa eikä siitä valmistettuja tuotteita. Valmistuksen
    tulee tapahtua käyttäen riittäviä raaka-ainemääriä siten,
    että sanotut raaka-aineet tai niiden käymisen yhteydessä
    syntyneet maku- ja aromiainekset ovat juomassa selvästi
    havaittavissa."


Teknisesti ottaen mieto simakin on laitonta...

Katsotaan viikon kuluttua millaista simaa sitä syntyy, mikäs sen mukavampaa kuin haltioituneena katsella kuinka saavi pulputtaa!

*jatkuu*


Paratiisiseurakunnan jäsen, veli Räyhis, on laskeutunut polvirukoukseen pyhän Simasaavin eteen viikoksi jotta suotuisat karmat ja fengshuit mahdollistaisivat mahdollisimman usean sokerimolekyylin muuttumisen hiivan kakaksi.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Toni.A

Huhhuh, kyllä tulee mahtavan jytäkät simat sulle tuollaisella sokerimäärällä. Kannattaa yrittää mahdollisimman hyvin käyttää tuo sokeri, taikka ampuu korkit ja nesteet melkoisella paineella kattoon. Rosentteja voi kyllä tulla melkoinen määrä, veikkaisin että täysmäärä, mitä käyttämällä pystyy saamaan, eli n.21 %.  ;D ;D ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Zabi

Ja tokihan laitat pöntön pulputtamaan kasvatustelttaan kasvien seuraksi, hiilidioksidia...  ;D
<br />Päiväkirjani 2011<br /><br />Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v