lokakuu 21, 2019, 08:34:14 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Räyhäkkäästi kyökissä.

Aloittaja Räyhis, kesäkuu 04, 2010, 21:34:26 ip

« edellinen - seuraava »

lumppujussi

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 20, 2013, 15:55:39 ip
Pastapaketti auki sekunnissa. Jätä ne sakset sinne kaappiin.

http://youtu.be/cqw5WUimBuw
Lopputulos oli hieman heikohko tuore-tagliatellella.  :o

rasse

Tämä Räyhiksen ketju on kyllä hyvä. Itseasiassa tämä ketju minut toi takaisin foorumille, etsiskelin vähän pihvinpaistovinkkejä, mutta eteen tulee toinen toistaan herkullisemman oloisia reseptejä. Mitä tehdä!? Mitä jos aloittaisi alusta ja tekisi KAIKKI ohjeet läpi, olisi kai jo jonkinlainen kulttuuriteko  ;D

Oletko Räyhis remonttimies (näin olen ollut ymmärtävinäni ja tuo "remonttimies" ei ole halventava ilmaisu, en vaan tiedä oikeaa nimikettäsi) -työsi lisäksi myös koulutuksen saanut vai itseoppinut kokki?

rasse

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 27, 2010, 10:38:04 ap


Suosittelen lämpimästi jokaiselle tuon Larousse Gastronomiquen hankkimista. Pehmeäkantinen lontoonkielinen painos lähtee melko monesta kirjakaupasta alta kahdenkympin, kovakantiset kustantavat jo sitten hivenen enemmän. Suomenkielinen kovakantinen laitos taisi viime näkemällä maksaa himpun vajaat sata euroa. Jään odottamaan mikestonesin tuomiota, kuinka paljon liikaa tuo sata euroa kirjasta on ja kuinka paljon nagka norritsia tai mitälie sillä saisi nettikaupasta tilattua.

Ei ainoastaan hyvä kirja, vaan loistava reseptikirja. Samoissa kansissa on myös aimo annos historiaa ja tarinoita annosten taustoista. Boonuksena voi vielä verestää englannin ja keittiöranskan taitojaan.


En nyt ole ihan varma, mutta luultavasti kirjaa ei ole suomennettu?

Räyhis

syyskuu 02, 2013, 09:50:21 ap #683 Viimeisin muokkaus: syyskuu 02, 2013, 09:53:01 ap käyttäjältä Räyhis
Lainaus käyttäjältä: rasse - syyskuu 02, 2013, 07:08:20 ap
Tämä Räyhiksen ketju on kyllä hyvä. Itseasiassa tämä ketju minut toi takaisin foorumille, etsiskelin vähän pihvinpaistovinkkejä, mutta eteen tulee toinen toistaan herkullisemman oloisia reseptejä. Mitä tehdä!? Mitä jos aloittaisi alusta ja tekisi KAIKKI ohjeet läpi, olisi kai jo jonkinlainen kulttuuriteko  ;D

Oletko Räyhis remonttimies (näin olen ollut ymmärtävinäni ja tuo "remonttimies" ei ole halventava ilmaisu, en vaan tiedä oikeaa nimikettäsi) -työsi lisäksi myös koulutuksen saanut vai itseoppinut kokki?


Kiitoksia kiitoksia. Olen remppafirman toimitusjohtaja, jos tarkkoja ollaan. On,sitä kokkikoulukin tullut käytyä 10v sitten, mutta vaihdoin alaa rahan perässä. Jos ja kun Jykke-boy ja Urpis nostaa veroja vielä vähän niin vaihdan maata. Seuraava firma on Eestissä kirjoilla, ei tässä ole mitään järkeä kun asiakkailla ei ole varaa maksaa ja jos keikkaa on, niin verottaja vie tuhkatkin munista.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Räyhis

Lainaus käyttäjältä: rasse - syyskuu 02, 2013, 07:36:53 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 27, 2010, 10:38:04 ap


Suosittelen lämpimästi jokaiselle tuon Larousse Gastronomiquen hankkimista. Pehmeäkantinen lontoonkielinen painos lähtee melko monesta kirjakaupasta alta kahdenkympin, kovakantiset kustantavat jo sitten hivenen enemmän. Suomenkielinen kovakantinen laitos taisi viime näkemällä maksaa himpun vajaat sata euroa. Jään odottamaan mikestonesin tuomiota, kuinka paljon liikaa tuo sata euroa kirjasta on ja kuinka paljon nagka norritsia tai mitälie sillä saisi nettikaupasta tilattua.

Ei ainoastaan hyvä kirja, vaan loistava reseptikirja. Samoissa kansissa on myös aimo annos historiaa ja tarinoita annosten taustoista. Boonuksena voi vielä verestää englannin ja keittiöranskan taitojaan.


En nyt ole ihan varma, mutta luultavasti kirjaa ei ole suomennettu?


Olen nähnyt tuosta kovakantisen suomennetun version Akateemisessa kirjakaupassa. Se maksoi muistamani mukaan yli 200€...
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

rasse

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=0600608638

Yli 200??! Toisaalta tuo englanninkielinen ei ole ollenkaan hullumpi...

Räyhis

Oli se jotain 160-220€. Olin varautunut maksamaan jopa 60€ joten ylläri oli melkoinen.

Tosin se oli semmoinen A4-kokoinen kovakantinen, super-hyper-über-mega-deluxe-painos jossa kuvia yms. shittiä messissä. Olisiko ollut vielä joku DVD-vetokin samoissa kansissa.

Sitten ostin tuon englanninkielisen pokkariversion kun oli opiskelijabujettiin paremmin sopiva kaksinumeroinen hinta joka alkoi ykkösellä..
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

rasse

Ja vielä veistä haavaan; Hulluilla päivillä Akateemisessa ollut 9.90 tuo uusi painos joskus keväällä.
Prkl.

Räyhis

En ole tuota vissiin KOSKAAN nähnyt ovh:lla myytävän, se on aina tarjouksessa. Viimeksi joulun alla Itiksen Somalilaisessa kirjakaupassa 16,90€

Se on kuitenkin loistava opus, pari euroa sinne tänne, kunhan eivät ole postikuluja ;)
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

rasse

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - marraskuu 11, 2011, 09:05:52 ap

Ripeä kotitekoinen sienikeitto syntyy täten;

2-4 prk säilykesieniä riippuen kuinka paljon sattumia tahdot! (voi käyttää tuoreitakin jos jaksat vähän viipaloida niitä... ;)
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 dl kermaa
Voita, vehnäjauhoa, suolaa, mustapippuria. Lipstikkaa tai liemikuutioita.

Pilko sipulit ja valkosipulit, nakkaa kattilaan ja sekaan 50g voita ja 1/4 dl öljyä, kuullottele hiljaisesti.
Kun sipulit ovat ihanan läpikuultavan oloisia, lisää useampi ruokalusikallinen vehniksiä. Yritä saada aikaan sellainen tasainen massa mitä pystyy juuri ja juuri kääntelemään pannussa. Freesaa syntynyttä tuotetta kunnes se juuri-ja-juuri alkaa saada väriä.
Kippaa säilykesienet liemineen pataan, hämmennä.
Lisää kerma ja mausteet, hae oikea viskositeetti lisäämällä vettä, itse diggaan vähän paksummasta sopasta. Viittä vaille kastikkeesta!




Tuota tuli testattua ja hyväähän siitä tuli. Tein "perusversion" maustamalla vain suolalla ja mustapippurilla, smetanaa vähän laitoin ihan seku vain. Hyvin maistui sienet, tuostapa onkin helppo sitten maustaa jatkossa jollain tymäkällä.

Helppo ja hyvä ohje!