elokuu 15, 2020, 20:20:47 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kasvihuone ja mikä siinä maksaa

Aloittaja calm, kesäkuu 06, 2010, 12:37:39 ip

« edellinen - seuraava »

calm

Nyt kun kasvihuone alkaa olla kaikkinensa käyttökunnossa, niin pistänpä yhteenvedon muistutukseksi mikä tässä hommassa maksaa. 12 neliötä kasvihuonetta puurungolla, yksinkertaisella muovilla ja hiekkaperustuksella tuli maksamaan kaikkinensa noin 450 e. Kun vertaa hintaa vastaavan kokoisiin kennolevyhuoneisiin, tai edes lasihuoneisiin, niin 1600 euroa halvemmaksi tuli, vaikka tarvikkeet tulikin ostettua lähinnä mistä helpoiten sai, ei niinkään halvimmasta paikasta.. Omaa työaikaahan siihen kyllä upposi ihan reilusti.
Rakennusvaiheen kuvatjla1710

Lainaus käyttäjältä: calm - kesäkuu 06, 2010, 12:37:39 ip
Nyt kun kasvihuone alkaa olla kaikkinensa käyttökunnossa, niin pistänpä yhteenvedon muistutukseksi mikä tässä hommassa maksaa. 12 neliötä kasvihuonetta puurungolla, yksinkertaisella muovilla ja hiekkaperustuksella tuli maksamaan kaikkinensa noin 450 e. Kun vertaa hintaa vastaavan kokoisiin kennolevyhuoneisiin, tai edes lasihuoneisiin, niin 1600 euroa halvemmaksi tuli, vaikka tarvikkeet tulikin ostettua lähinnä mistä helpoiten sai, ei niinkään halvimmasta paikasta.. Omaa työaikaahan siihen kyllä upposi ihan reilusti.


Ja onhan se 1600 euroa rumempikin. Mutta jos estetiikalle ei laske mitään hintaa niin samapa tuo. Chilit eivät ole kovinkaan valikoivia :)
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

PP


calm

Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 06, 2010, 14:10:05 ip
Mistä saa automaattiavaajan alle 20?


Ebaysta niitä sai, vaan eipä noita enää löytynyt, kun olisin nyt toisenkin tilannut.

Lainaus
Ja onhan se 1600 euroa rumempikin. Mutta jos estetiikalle ei laske mitään hintaa niin samapa tuo. Chilit eivät ole kovinkaan valikoivia


Kuka mistäkin estetiikasta pitää. Itse kun tekee, niin tulee sen näköinen kuin tulee, ei sen näköinen kuin kallispalkkainen design-suunnittelija on suunnitellut. Kuten kuvasta näkyy, en myöskään ostanut ZenGrow-laitteistoa, vaan rakensin ebbini muovilaatikoista ja vanerista. Yhden zenin hinnalla saa 10 metriä vaneriebbiä..

tuohisuu

rautia kauppasi ~250eskolla ~5neliön huone. Niitä kaksi tai 3?  :D

Naapurilta ruinasin vanhat ikkunat ja nyt kun äkkiä päässä laskeskelin mitä kaikkea tarvitsee: puutavaraa, harkkoja, sepeliä, katekangasta, valokatetta, avaajat, ruuveja, asennuskaljat....   Ja näillä käsillä lopputulos pitäisi vettä mutta ei sitä virnuiletta voisi katsoa.. kaupallinen ratkaisi alkaa houkuttaa.

dh

Lainaus

Ja onhan se 1600 euroa rumempikin. Mutta jos estetiikalle ei laske mitään hintaa niin samapa tuo. Chilit eivät ole kovinkaan valikoivia :)


Wau, oletpa hieno mies. Kaveri esittelee juuri valmistuneen kovan työn vaatineen kasvihuoneensa ja on vaivautunu vielä erittelemään homman hinnat ja laittanut yksityiskohtaiset kuvat rakennuksesta näytille, niin olet ensimmäisenä haukkumassa rumaksi  ???

Sitäpaitsi tuo on ihan fiksun näkönen.. näkisit vaikka meidän takapihan rotiskon..

Kilp

Ihan komiahan tuo on, ja sopii vielä maisemaankin. Kelpaisi minulekkin!

jla1710

Harvoin mielestäni kasvihuone on pihan kaunistus, oli se sitten itse tehty muovista ja kakkos-kakkosesta tai sitten kaupallinen valmiste. Paitsi jos katsellaan sitten oikein kalliita kasvihuoneita --> http://www.rexton.se/s/vaxthus

Calmin kuvista (ja tekstistä) näkee, että asiaan on paneuduttu, peukalo ei ole keskellä kämmentä ja tulos on varmasti ollut sellainen kuin on haluttu.
An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

linker


MrFrost

Oonko pahasti metsässä?

Talvikankaaltako tuo on?

Ainakin jotenkin sellainen fiilis jäi :)

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

calm

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - kesäkuu 08, 2010, 22:11:13 ip
Oonko pahasti metsässä? Talvikankaaltako tuo on?


Aika metsään meni, Tyrnävällä on. Päivitinpä käyttäjätiedotkin, kun muistutit..

mohla

Rakentelin rivarin pihalle tuossa viime viikonloppuna kestopuusta, valokatteesta ja kasvarimuovista pienen, n. 2 neliön kasvarin. Hintaa kestopuulla oli 2x2:lla n. 1,2e/m ja laudalla alle euron metri, jolloin puun hinnaksi jäi jotain 60e. Kasvarimuovia sai n. euron neliö hintaan ja valokatetta 1mx2,5m pala oli n. 10e. Ruuvit, saranat, niitit, vähät työkalujen ostot jne. kilkkeet laskien yhteen jäi kasvarin hinnaksi n. 120e. Tarvii lisäillä kuvia, jahka saan ne johonkin upittua.  :)

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen, että sain väkästellä itekseen kasvarin omalla suunnitelmalla juuri kohteeseensa sopivaksi. Poiketen yleisestä linjasta, nyt tulikin juuri sellainen kuin oli tarve eikä perus: kun tekee itse, niin saa sellaisen kuin sattuu tulemaan.  ;D

Syyt miksi en hankkinut valmista pakettiratkaisua olivat: 1. Sopivan kokoista ei löytynyt. 2. Hintaluokka "lähes" sopivilla oli sen verran kova, että mieluummin panostan sitten kunnolla, kun on kunnolla tilaakin kasvihuoneelle.

Kasasin muutama viikko sitten mutsille 5 neliön alumiiniprofiili-muovikennolevy-kasvarin (à 300e), jota tehdessä meinasi käämit palaa useampaan otteeseen. Nyt ei ollut korean poikien uusiokäytetystä uudenvuodentinasta tehtyjä ruuveja kiusana vaan ah, torx-kantaisia ruostumattomia ruuveja ja väkästely oli pelkkää nautintoa.  :) (tai no, olihan se aika hanurista sahata hienoteräisellä sahalla tuo valokate puoliksi...)


Tomppa

http://www.westlandgreenhouses.com/pics/FacillitiesIMG.jpg


Siinä kakkosvaihtoehto.....

jumankauta kyllä tilaa löytyy....


saisin varmasti Admin oikeudet tälle foorumille  ::) ::)

ja huom..  tuolla voisi foorumilaisetkin vierailla...   jopa futuristi...(harkitaan) näkisi oikean chilimetsän  ;D

Ja toki saatte ilmaiseksi kasvatella chilinne jos voitto minun 10 rivilleni osuu !!

MasaT

kesäkuu 12, 2010, 01:15:13 ap #14 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 12, 2010, 12:14:48 ip käyttäjältä MasaT
Tässä linkki minun viime vuoden projektiini. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5327.75 (klikkaa kasvarin kuvaa)
Runko tehty pystyynkuivaneesta puusta, eli hieman madonsyönneestä. Maalattu perinteisellä tervamaalisekoituksella. Halpaa muovia saa Laitilasta Länsi-jyvä liikkeestä.
Hintaa tuolle tuli muovineen n. 300 euroa.

papereeka88

ei saa laittaa tälläisiä laskelimia,kun itsellä summittaiset arviot pyörivät siellä 2000€ paremmalla puolella,tosin ei ollut mitään budjettia laskettu eikä paljoon hintojen perässä juostu vaan ajatuksena oli,että kasvihuone hinnalla millä hyvänsä....voisihan ne rahat huoomminkin sijoittaa...vaikka autoon?Vaikka itse kasvihuone oli ns.valmis paketti oli projekti muuten ihan mielenkiintoinen vaikka epätoivo vielä painaa vielä hieman päälle,kun kasvit eivät ole siellä vielä :D tosin nyt loppu vaiheessa on jo motivaatiokin hieman pettänyt,mutta kyllä ne viikonlopun aikana sinne menee!
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Neutroni

Pitäisi itsekin hommata sellainen 10-12 neliöinen kasvihuone. Hinnoissa vain on hyvin tyly hyppy, kun siirrytään 5-6 neliöstä isompiin. Tuossa koossa säästäisi selvästi itse tekemällä, mutta toisaalta ei huvittaisi yhteään uhrata vähiä vapaa-aikojaan tylsään rakennushommaan (jota olisi kämpässä ja autotallissakin tarpeeksi odottamassa inspiraatiota). Tai sitten voisi hommata kaksi 6 neliöistä, mutta ne sitten tiedä alkaisiko sekin vituttaa jossain vaiheessa. Tässä iässä pitäisi jo oppia pois siitä ikipihistelijän perussynnistä, että ensin viritetään halvalla jotain, sitten kypsytään siihen ja ostetaan kunnollinen.

linker
Minulla on myös tullut mieleen, että ostaisi joka kevät kymmenen vuoden ajan uuden 6 neliön kasvarin, nykyisen viereen.
Lopulta olisi 60 neliötä huonetta, ja jos kaikki olisi saatu kevättarjoushintaan 500 eur/ koppi, ja laattatouhut 100 euroa/alusta, niin
60 neliön kasvuhuoneistolle tulisi kokonaishintaa 6000 euroa.

Ei hullumpaa, mutta iso huone tuo mukanaan korkeusedun, mikä se lieneekin lopputuloksen kannalta.
... mutta eiväthän nuo pömpelit olekaan yhtä huonetta.  :)


...

Kärsä Babar

Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Chili-Hixu

tollanen olis kyllä halpa ja aikas hienokin. onko tuolla alla mitään perustusta? Ei kuvissa näy, mutta ehkä tehty vain kuvausta varten tuolla tavalla.