heinäkuu 06, 2020, 15:58:28 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kasvatushylly & säilytystilaa

Aloittaja sputnick, syyskuu 18, 2013, 17:54:33 ip

« edellinen - seuraava »

sputnick

Tervehdys kilipäät.

Tuli tarvetta rakentaa olohuoneeseen jokseenkin välttävä viritys tsileille. Tavoitteena oli saada hyllyyn lamppu, joka ei häikäise, ja enemmän tai vähemmän rumat ruukut eivät törröttäisi valokeilassa. Eli vaan vihreä kasvusto näkyvillä.

Edellinen viritys, bilteman sisäkasvari, se läpinäkyvä muovisetti oli hameväen kannalta vähemmän viehättävä, eslien paistaessa suoraan silmään. Täytyy itsekin myöntää telkun töllöttämisen olevan astetta mukavampaa kun mikään ei häikäise.

Lamput ja ruukut piiloon. Tässä lähtökohta rakentelulle.

En ole hirveästi rakennellut oikeastaan pannunalusia kummosempia, kunnes hommasin pöytäsirkkelin ja katkaisusahan. Vähän opettelun merkeissä tein seuraavan tekeleen. Ei ihan Juhlamokka mainokseen asiaa, eikä rumiluskaan, mutta tuhat kertaa parempi kuin läpinäkyvä muovikasvari ja mielestäni tavoite tuli saavutettua. Lamput jää piiloon sekä rumat ruskeat ruukut. Hameväen hyväksyttyä hyllyn, nostin hyllyn olohuoneen nurkkaan ja välitön palkkio naamariin, kylmä olut. Sitä lipittäessä suunnittelin jo kasvatettavia tähän.

Plussana tässä on 2x ( 60cm x 60cm x 50cm ) säilytystilat hyllyn alla, sekä avohylly niiden välissä, joten tässä on mukava kasvatella ympäri vuoden muutamaa puskaa.


Vähän tekovaiheista:

Tavoitteen ollessa selvillä, huomasin että tämän pitäisi istua olohuoneeseen joten kaikki höyläämätön materiaali olisi höylättävä, hiottava ja maalatattava. Tästä rupesin sitten ynnäilemään ja miettimään vaihtoehtoja. En ole hirveän vihreä, mutta sattuipa somasti ja huomasin lasten sänkyjen lojuvan kutsuvasti seuraavassa salissa. Hyllyn yläosat(markiisit) ovat lasten sängyn päädyt, jotka sattuivat millilleen sopimaan runkoon. Eikun kiinni. Samoin hyllyn laidat(ruukunsuojat) ovat sängyn laitamateriaalista mittaan sahatut.

Kaapin ovet taasen ovat uusiokäytetty vauvan pinnasängyn päädystä pakkeloiden ja maalattu uusiksi. Kaapin kyljet taasen ovat keittiöstä jääkaappien tieltä poistuneen kaapinoven puolikkaat molemmin puolin.

Katto, hylly sekä kaapin pohja, on liimapuulevyistä mittaan sahattu ja maalattu. Kaapin taustalevy on perinteistä tavaraa. Sitä ohutta viilutettua levyä mikä on usein niitattu vain kiinni. Sitä sain sopivassa mitassa lasten sänkyjen aluslaatikoiden pohjalevyistä. Akrtyylimassalla paikkasin suurimmat aukot ja kolot.

Lopuksi maalasin koko komeuden valkoiseksi Otex pohjamaalilla, tietenkin hioin ja hinkkasin ja pesin pölyt pois ennen maalia, pohjamaali pintaan, vuorokausi kuivaten, ja kalustemaalia pintaan pari kierrosta.

Keittiöremontista ylijäämä maalia käytin tähän, joten hintaa tälle tuli periaatteessa 0€. Tietenkin nämä sängyt maksoivat aikanaan ja maalit yms. ruuvveja tässä kului jonkin verran. Joten halvalla sain.näkyykö kuva?

Dethlock

Kuva näkyy. Asiallisen hyllyn olet värkännyt.
I'm newbie and I know it  -  2013  -  Chilisti #2374
Kasvatuspäikkäkirja
Hydrohärpäke DethTable


Youtube kanava

Will0w

suunnittelen tuollasen kasvatushyllyn rakentamista kevään kasvien esikasvatukseen. tarkoituksena olisi pistää 3 kerrokseen loisteputkirunkoja, jotka on liikuteltavissa ylös ja alas ketjun varassa. suurimmat kasvit tulee olemaan paprikoita ja chilejä.
Paljonko kannattaisi varata maksimi korkeutta kasvatustilalle, että mahtuvat taimet hyvin sinne valojen sinne alle?

t4ku

Kyllä hyvältä näyttää! Tarvis itekin suunnitella joku vastaavanlainen kompleksi.