Kirjoittaja Aihe: Ketsuppia..  (Luettu 3437 kertaa)

Poissa JyriT

  • Aji Cristal
  • ***
  • Viestejä: 232
    • Profiili
    • http://bad.example.fi/~jyrit/
Ketsuppia..
« : Syyskuu 23, 2002, 12:00:14 ip »
Duunikaveri vinkkasi pienehkön chilireseptin..
http://www.primalco.fi/altia....7&tree=
Jokainen soveltakoon parhaaksi katsomallaan tavalla.
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Poissa Leero

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 67
    • Profiili
    • http://212.149.136.88:8010/leero
Ketsuppia..
« Vastaus #1 : Syyskuu 24, 2002, 02:25:07 ap »
Huh, vaikuttaa niin tuliselta että saattaa jäädä maistamatta... Miten pitkään tomaattia pitää keittää, että se tuoreen tomaatin maku lähtee pois? Vai millä se lähtee jos ei keittämällä?
Ostetaan GSM puhelimia

Poissa kyris

  • Lemon Drop
  • ****
  • Viestejä: 550
    • Profiili
    • http://www.kyrohonka.net
Ketsuppia..
« Vastaus #2 : Syyskuu 24, 2002, 21:13:45 ip »
JyriT:n tuntien tuo otsikko "Ketsuppia.." taitaa olla satiirinen...  :;):  

Ohje vaikuttaa oikealta tomaattikastikeelta, jota allekirjoittanutkin suostuu syömään. Täytynee käydä ostamassa viikonlopuksi lisää chiliä...

Leerolle kysymys: Miksi se tuoreen tomaatin maku pitäisi tomaattikastikkeesta saada pois?

Poissa Anu-Riikka

  • Pepperoni
  • **
  • Viestejä: 39
    • Profiili
Ketsuppia..
« Vastaus #3 : Syyskuu 25, 2002, 11:40:04 ap »
Kokeilinpa minäkin keitellä omaa ketsuppia alla olevalla reseptillä. Se maistuu kyllä minusta enemmän hapanimeläkastikkeelta kuin ketsupilta. Minun tapauksessani se on ihan hyvä, en nimittäin juurikaan käytä tavallista ketsuppia... Olen tehnyt 2 satsia, toiseen tuli n. 10 kpl torilta ostettuja, kohtuumietoja kuivattuja chilejä. Lopputuotteessa maistui chili aika vähän, sitä voi tarjota chilinsyöntiin vihkiytymättömällekin. Toiseen satsiin laitoin 2 tuoretta scotch bonnettia omasta puskasta, ja siinä jo tuntuu tulisuus ihan mukavasti. Ei mitään huipputulista tämäkään, voi käyttää lusikkakaupalla. Toisella kerralla ajattelin säästää vähän työtä, kun tomaatit olivat tosi pieniä (tutun itse kasvattamia) ja jätin kalttaamisen väliin ja keittelin pelkkiä tomaatteja pienessä nestetilkassa noin vartin. Sitten paseerasin ne siivilän läpi. Sosemyllyllä olisi varmaan selvinnyt ihan näppärästi, tuo käsin paseeraaminen oli kyllä aika hankalaa. Soseestakin tuli jotenkin löysempää, kuin kalttaamalla tehdystä, joten sitä sai keitelläkin kauemmin. Purkitin soosin kuumana piripintaisiin lasipurkkeihin. Luulisin, että avaamattomat purkit säilyvät useita kuukausia viileässä säilytettynä. Tuossa reseptissä on sentään aika paljon etikkaa ja sokeria.

Ketsuppi

1   kg   tomaatteja
2       sipulia
1,5   dl   fariinisokeria
1,5   dl   etikkaa
1,5   tl   suolaa
      chiliä (tuoretta tai kuivattua jauheena tai kokonaisena)
0,5   tl   neilikkaa
0,5   tl   kardemummaa

Kalttaa ja paloittele tomaatit, silppua sipuli. Kiehauta sokeri, etikka ja suola ja lisää tomaatit, sipulit ja chili. Keitä reilu tunti ilman kantta. Soseuta sauvasekoittimella (kuivatut chilit voi haluttaessa poistaa ennen soseuttamista). Jos sose on liian löysää, keitä kunnes koostumus on sopiva. Purkita puhtaisiin, kuumiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä viileässä.