lokakuu 23, 2019, 05:24:57 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tulisin chilisoossi/paras?

Aloittaja mikestones, heinäkuu 19, 2010, 15:23:48 ip

« edellinen - seuraava »

mikestones

ostin kokeeksi blairs ultra death pullon, mielestäni turhan kallista ja ei tulisuus ollut mikään hirvittävä

oisko joku tulisempi soossi suositella?

ja tietty sellaisia saa suositella jossa ei ole pelkkää chiliä

itse tykkään pataksin Kashmiri Masalasta, laitan sitä salaattiinkin

Mika73

Kannattaa vilkaista tuota, paras pöytämauste keskustelua, jos sieltä löytyisi jotain uutta..

Räyhis

Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.

Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

mikestones

painia en oo kokeillut vielä, mistä sitä saisi tampereelta?

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 19, 2010, 15:30:16 ip
Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.

Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.


joo ultraa ei oispitänyt kyllä ottaa raakana lusikalla

vatsa polttaa........

Kadotus

Lainaus käyttäjältä: mikestones - heinäkuu 19, 2010, 15:55:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 19, 2010, 15:30:16 ip
Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.

Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.


joo ultraa ei oispitänyt kyllä ottaa raakana lusikalla

vatsa polttaa........


Odotas kun se tulee ulos!  ;D
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

waltron

Lainaus käyttäjältä: mikestones - heinäkuu 19, 2010, 15:33:24 ip
painia en oo kokeillut vielä, mistä sitä saisi tampereelta?

Pain kastikkeita saa tampereella citymarketeista ainakin...
"the back of my throat"

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Kadotus - heinäkuu 19, 2010, 17:07:01 ip
Lainaus käyttäjältä: mikestones - heinäkuu 19, 2010, 15:55:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - heinäkuu 19, 2010, 15:30:16 ip
Ultra Death on kyllä tulista. Oikeastaan kaikki liemet joihin on käytetty ekstraktia ovat pahanmakuisia, polttavia sörssöjä. Hyviä tulisia kastikkeita on mm. Löyly.

Jos haluaa oikeasti tulista ja maukasta soosia, se kannattaa tehdä itse. Etikkaa, sokeria, suolaa, tilkka vettä ja sitten chiliä maun mukaan.


joo ultraa ei oispitänyt kyllä ottaa raakana lusikalla

vatsa polttaa........


Odotas kun se tulee ulos!  ;D


ei tule

en oo t ruokaamoneen päivään, joten tyhjään vatsaan ultra deathia ei tuntunut kivalle

olen kyllä kokenut senn syö chiliruokaa ja toisesta päästä polttaa suolta sitten you know

Kugelschreiber


mikestones

joo en kuollut, tänään meen etsii cittarista PAINia ihan kokeeksi, nyt en syö raakana

ai jai kun tulee mieleen ruoat Intiassa Andra pradeshin tuliset ruoat, siellä chiliä osattiin käyttää reilusti muttamaukkaasti


tosin muistan kun hotellin katolta katseltiin alas ja tyypit oli kaataneet riisilastin hotellin takapihalle maahan, hotellin
työntekijät laappoi riisiä sisäään suoraan maasta.....ja intiassahan tunnetusti kaduille heitetään myös virtsat ja ulosteeet


ei ihme että siinä hotellissa oli aina vatsa kuralla

mikestones

ostin kokeeksi painia, kokeilen joskus

mutta mielestäni tosi chilimies tosian tekee itse kastikkeensa eikä tyydy tällaiseen kapitalistiseen ylirahastus-kastike-huuhaaseen..."osta hottest chili from hell"-soossien perässä juoksemiseen citymarketeissa

ei!

itse se on keksittävä oma kastike raaka-aineista

mikestones

...niin mitä ideaa on supertulisessa chilikastikkeessa joka ei maistu miltään, jätää vaan kauhean poltteen ja jota on jatkettava jollain?

ei ei ei

siinä on oltva makua ja aromeja myös, esim tuo blairs ultra death on mun mielestä ihan potaskaa, ei makua vaan chiliä

samoin savunaga poppamies, maistuu etikalle, ihan paskaa

mikestones

nuo MAMAS AFRICA soossit on olleet kyllä maukkaita, suosittelen
saa cittarista

Perhonen_Kärpänen

^^Mamas Africa soossit on kyllä hyviä, niistä puuttuu lähes kokonaan se tyypillinen "äkäkastikkeen" tunkkainen/paha maku. Lisäksi olen huomannut, että nuo extraktista tehdyt kastikkeet tuppaavat polttamaan eniten sitten vasta vatsassa.. omakasvatteisista en ole vatsanväänteitä saanut vielä kertaakaan.

Aji Inferno

Muistan kun 1000 vuotta sitten maistoin kirjekaverini jenkeistä tuomaa Dave's Insanity soosia. Oli se kamalaa ainetta! Ja on sitä edelleenkin. Maku, siis. Diggailin kovasti aikani Blairin tekemiä kastikekonnankoukkuja, kunnes hitaalla päälläni lopulta hoksasin, että useimmat niistä ovat vain karmean tulisia, mutta maultaan suorastaan pahoja, käytti niitä melkein miten hyvänsä. Muutama poikkeuskin niissä toki on. Mutta jotenkin veikkaan, että Blair itse on moneen otteeseen katsellut suomeen meneviä tilauksiaan ja miettinyt: "No, mitä helvettiä tää voi meinata?! Laittavat Mega Deathia marketin hyllylle?! Ovatko ne suomalaiset vielä paljon enemmän sekaisin kuin luulin??"  :P

Itsellä ovatkin nuo 100.000+ SHU -luokan laavageneraattorit jääneet aikalailla hyllyyn ja kokkaukseen niiden tilalle tullut sitä "keskikastin" iloliemikaaderia mallia juuri Mama Africa, Haba Tabasco, Hot Sriracha, yms. Ja joskus mielenhäiriössä tietty nagajauhetta. Aaaarrrggghhhhh.....

Chao

Näissä tulisemmissa kastikkeissa ei maku välttämättä pääse dominoimaan koska näitä ei tule niin paljoa tule laitettua,kokemusta lähinnä beyond deathistä,sanoisin melkein että haju on se karmein mutta maku ihan ok,kohtuullisen riittoisa soossi,ollut omassa käytössä puolisen vuotta ja kohta finiiito,erittäin hyvä ruuanlaitossa ei niinkään pöytämausteena,esim.pitsapohjalle tomaattikastikkeen sijaan tulee fantastico,polte pehmenee paistossa,tää beyond pitäis olla 650kshu lämmöltään.

mikestones

blairs ultra deathia olen käyttänyt jatkamaan normiakstikkeen epätulisuutta

tipap ultraa ja kastiek alkaa maistumaan hotilta

tosin siinä on riski että tulee liikaa ultraa ja kastikkeen perusmaut peittyvät

Viltsu777

Lainaus käyttäjältä: Chao - heinäkuu 31, 2010, 16:46:04 ip
Näissä tulisemmissa kastikkeissa ei maku välttämättä pääse dominoimaan koska näitä ei tule niin paljoa tule laitettua,kokemusta lähinnä beyond deathistä,sanoisin melkein että haju on se karmein mutta maku ihan ok,kohtuullisen riittoisa soossi,ollut omassa käytössä puolisen vuotta ja kohta finiiito,erittäin hyvä ruuanlaitossa ei niinkään pöytämausteena,esim.pitsapohjalle tomaattikastikkeen sijaan tulee fantastico,polte pehmenee paistossa,tää beyond pitäis olla 650kshu lämmöltään.


Beyond Death on maultaan (ja hajultaankin) vähemmän kuvottavaa kuin Mega Death, vaikka pitäisi olla vahvempaa. Loppupeleissä noi kaikki uutetta sisältävät kastikkeet maistuu enemmän, tai vähemmän hirveälle. Ketsupin tulistajina jne. toimivat kyllä.
#758

Tomppa

omasta mielestäni tulisin ei ole paras...Poikkeus on Dragons blood, 800000( kyllä, kahdeksansataatuhatta scovillea)

Maistuu joltain mutta keskivahvat ovat ok...  oma "paras" makutoleranssi rajoittuu tuohon 50000-200000

extraktikastikkeet maistuu etikalta ja soijalta.. lisänä se helvetinmoinen tahmeus... ja maha menee sekaisin...

itse käytän vahvoja kastikkeita vain ketsuppiin/ muuhun soossiin vain potkua antamaan jos tarvii...

Kaltsu

Nyt on löytynyt habataballe voittaja. Paras chilikastike on tällä hetkellä oma tekemä. Nyt vielä kun kastike on saanut tekeytyä kuukauden verran niin alkaa maku olemaan enemmän kuin kohdallaan. Tälle kastikkeelle on myös löytynyt täydellinen liittolainen josta blogissani myöhemmin lisää...

http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!