heinäkuu 06, 2020, 14:50:41 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Onko chilin syönti masokismia?

Aloittaja Mika73, elokuu 25, 2010, 13:35:25 ip

« edellinen - seuraava »

Onko chilin syönti masokismia?

Kyllä
33 (24.6%)
Ei
101 (75.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 127

Mika73

Kävi mielessä, kun katsoi Naga 2010 tapahtumassa näitä Death Burgerin ym syöneitä..

Onko kipu nautinnollista..  ;D

Neko

Noo, enpä ny tiedä. Lähinnä just sen purilaisen kohdalla piti itte kokeilla että semmosen saa syötyä.
Nautintohan siitä on kaukana, varsinkin kun makua ei ole.
Kaveria lainatakseni noin muuten, "Hedonistejahan tässä ollaan".

Fire

Yritän välttää masokismimaista chilinsyöntiä, vaikka tekeehän se terää välillä maustaa vähän yli, mutta kivempaa on syödä onnistuneesti chilillä maustettua ruokaa. Onnistunut on mulle sellainen että ruokakin vielä maistuu tulisuuden lisäksi, mutta vähän joutuu puhaltamaan. :D
Kokonaisia naga- tai habanerohedelmiä syön harvakseltaan, mutta jostain syystä sellainenkin eksyy silloin tällöin suuhun. Viimeksi viikonloppuna kun mietin että onkohan toleranssi kasvanut. Ei ollut, mutta kivaa oli.
Vahvempia kastikkeita harvemmin tulee sellaisenaan lusikoitua, ellei ole sitten erityisen tylsää.
::)

Tomppa

Itsasiassa joskus on kivaa koitella rajojaan chilissäkin..

mutta ei mielestäni masokismia ole..vaikka äkkiähän siitä saa semmoista..

ja niinkuin tuo intialainen nainen teki...hierokaa silmiinne/sukupuolielimiinne chiliä niin voimme puhua masokismista.. ::)

P.s.   ja ettei kukaan nyt taas käsittäisi väärin, intialainen nainen hieroi chiliä VAIN silmiin.

TunturiTiger

Pääasiallisesti ei ole. Joskus tosin tekee mieli vähän kokeilla omia rajojaan, mutta silloinkin annos jää maksimissaan (muidenmielestä) semituliseen sapuskaan.

Yleensä laitan ruokaa chiliä kohtuudella, jotta koko perhe voi sitä syödä. Jos sitten itse haluan lisää potkua soppaan, niin sitä varten mulla on kastikkeita, säilykkeitä ja kuivattua chiliä. Chiliä tosin meilä laitetaan aivan kaikkialle esim. vaimo laittaa sitä jäätelöön ja ja itse laitan sitä jugurttiin.

masaiman

Onko esim. parilla habanerosiivulla miedosti tuliseksi maustettu chili con carne ryyditettynä ripauksella Fataliin savukristallia nautittuna vaikkapa Okell`s Aile Smoked Celtic Porterin kanssa masokismia? Kaukana siitä. Herkku jota ei viitsi tehdä kuin hyvin harvoin jotta nautinto olisi joka kerta yhtä sykähdyttävä.

Onko tuoreiden nagojen kilpasyönti masokismia? vastaan kyllä...

Mutta siinäpä mielestäni on nimenomaan koko harrastuksen suola... Lajikkeita löytyy joka makuun ja toleranssiin, sekä niiden yhdistelmillä saa vaikka pahvipuriste-pakastesein maistumaan oikeasti hyvältä.

Sekä niille, jotka haluavat toisinaan kokeilla rajojaan (luen kyllä itsenikin tähän kastiin) löytyy ihan varmasti jokaiselle selättäjä. Jos ei enää Nagakaan riitä, löytyy aina näitä übertulisia ekstraktisooseja...

Herra 47

ei ole :) vaikka ulkopuolisen silmissä siltä saattaa vaikuttaa... oman sietokyvyn kokeilu on ihan kivaa joskus mutta yksin sitä ei viitsisi tehdä ja nuo kisat ovat kiva tapa yehdä sitä toisen samanhenkisten kanssa...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsenainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Kaltsu

Chilin syönti siinä määrin kun se ei aiheuta merkittävää kipua ei ole masokismia, mutta chilinsyöntikisoissa masokismin raja alkaa häilyä. Masokismiin taipuvaiselle henkilölle syöntikisoissa on varmaankin jonkinlainen etu tai sitten kavereilla on vaan niin korkea kipukynnys. Toleranssin nostolla ei kuitenkaan pysty kokonaan häivyttämään kivun tunnetta. Ei kipu ole kivaa kuin niille jotka siitä nauttivat.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Räyhis

On ja ei ole.

99% oma chilinkäyttöni on käyttää chiliä ruoanlaitossa.

Mutta silloin tällöin, erittäin harvoin, koen pakottavaa tarvetta hakea parvekkeelta yksi tuore habanero ja kun kukaan ei ole näkemässä, popsia se kokonaisena. Sitten kärvistelen keittiön lattialla kuin myrkytetty torakka...
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

chili123

Sama kysymys onko maratoonin juokseminen masokismia ??? mielestäni se ehkä jo on ;D mutta chilin syöminen ei.
Onhan sitä aina hauska testaa rajojaan niin kuin räyhäkäs sanoi. Hauskinta on, että nagan syömis kisoja verattiin saunakisoihin: Tässä syödään vihanneksia, eikä itse olla niitä vihanneksia uunissa :D

Mika73

Olis varmaan pitänyt kysyä, että onko Death Burger masokismia..  ;D

Tein tämän ketjun, koska se on hauska  :D

wille

Sekä notta. Suurin osa chileistä meidän taloudessa sujahtaa sapuskojen sekaan antamaan tarvittavan määrän poltetta. Joskus on kiva kokata vaikkapa übertulista chili con karmeeta, joskus taas pitää harrastaa täysin masokismista iloittelua narskuttamalla vaikka nagaa tai fataliita sellaisenaan.

Eli vastasin äänestykseen kyllä. Etenkin tulisimpien chilien syöminen sellaisenaan on ainakin omasta mielestäni jokseenkin masokismista. :)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

SK

Yleensä ei, kun ruokaa vaan maustaa mielyttävän makuiseksi.
Mutta, jostain olen päähäni saanu sen periaatteen, että minkä sain kasvamaan, on sitä myös tuoreelta maistettava.
Tässä vaiheessa kesää ei enää ole varma mitä laittoi kasvamaan ja mikä puska on mikin... Niinpä jouduin vastaamaan että kyllä!

TeemuT

Ei ole mun mielestä masokismia. Itsekin tulee välillä vähän kokeiltua rajojaan, mutta kivaa se vain on  ;D


hoffi


Mättö

Mukavaa kattoo kyllä kun muut kärsii...
-We can't stop here! This is bat country!!-

kuje

Ei vaikka siitä poltteesta pidänkin. :D