syyskuu 21, 2019, 23:16:58 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Botulismi ja botuliini

Aloittaja Tomppa, elokuu 29, 2010, 21:28:58 ip

« edellinen - seuraava »

InkRose

Ja kaikkihan me muistamme että kymmenettuhannet ihmiset vuosittain maksavat lekureille että ruuttaavat botulinumtoksiinia naamavärkkiinsä. BoTox-hoidothan ovat arkipäivää kuitenkin.

CyberDog

Ja mihis toi liittyy? Botuliini on kuitenkin voimakkain ihmisen tuntema myrkky.

InkRose

No olihan se jokseenkin OT, hyvin vakava asiahan ravintoketjun suhteen on kyseessä. Anteeksi jos tästä joidenkin trolli-hälärit sekosivat.

Taka-ajatukseni oli kuitenkin juurikin tuo, että botuliini on muistaakseni myrkyllisin tunnettu orgaaninen aine, ja että plastiikkakirurgien botox-hoidot käyttävät sen hermoja lamaavaa toimintaa kasvoryppyjen siloittamiseksi. Moisten hoitojen sivuvaikutuksiinhan kuuluu mm. heikentynyt tunteiden ymmärrys ja käsittelykyky, mikä vaikuttaa kaikkeen luetunymmärtämisestä ja lukunopeudesta lähtien. Lähdelinkit asioista ovat minulta kadonneet, mutta eiköhän nuo tutkimusraportit vielä netistä löydy. Mutta juu, jätänpä tämän OT-lätinän nyt tähän.

Räyhis

Hammaslegurin käyttämä puudutusaine on coca-kasvista saadun kokaiinin synteettinen liki-vastine. Onko jokainen puudutuksen tilannut samaa jengiä Maradonan kanssa? Tuskin.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

dl125

Lainaus käyttäjältä: Tomppa - elokuu 29, 2010, 21:28:58 ip
Hän totesi vuonna 1896 sen erittävän myrkyllistä toksiinia ja osoitti vuonna 1897 toksiinin tuhoutuvan kuumennettaessa sitä 80 °C:ssa puolen tunnin ajan.


Ovatko ne lääkärit nyt ihan tyhmiä? Potilas saunaan niin kyllä botuliinit sun muut häviää!  8)

Herra 47

tarpeeksi iso mikroaaltouuni niin toimii nopeammin luin sauna ;)
En silti kokeilisi kumpaakaan vaihtoehtoa... Sisäelimet eivät taitaisi pitää tuosta lämpötilasta
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Herra 47 - syyskuu 09, 2011, 11:31:43 ap
tarpeeksi iso mikroaaltouuni niin toimii nopeammin luin sauna ;)
En silti kokeilisi kumpaakaan vaihtoehtoa... Sisäelimet eivät taitaisi pitää tuosta lämpötilasta

Niin no... Pihvikin on pilalle poltettu, jos sen sisälämpötila nousee 80 asteeseen... Miten käy ihmisen?


Räyhis

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

jaolsten

Jalostin eilen 1,5 kiloa chilejä eri muotoihin. Kysymys:
- Pitääkö nyt pelätä botuliinia kun käyttää noita chilimaustettuja oliiviöljyjä? Leikkasin tuoreet chilit halki ja lykkäsin pulloihin, pullot kylläkin laitoin jääkaappiin.
- Riittääkö varotoimeksi, että kuumentaa öljyn aina käytettäessä? (120 C/10min)
- Kuinka moni teistä steriloi välineensä ja raaka-aineensa autoklaavissa?

Keskustelua kiitos.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

biblo

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 21, 2011, 18:11:42 ip
Jalostin eilen 1,5 kiloa chilejä eri muotoihin. Kysymys:
- Pitääkö nyt pelätä botuliinia kun käyttää noita chilimaustettuja oliiviöljyjä? Leikkasin tuoreet chilit halki ja lykkäsin pulloihin, pullot kylläkin laitoin jääkaappiin.
- Riittääkö varotoimeksi, että kuumentaa öljyn aina käytettäessä? (120 C/10min)
- Kuinka moni teistä steriloi välineensä ja raaka-aineensa autoklaavissa?

Keskustelua kiitos.


Kuinka monella on autoklaavi kotona?
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 21, 2011, 18:11:42 ip
- Pitääkö nyt pelätä botuliinia kun käyttää noita chilimaustettuja oliiviöljyjä? Leikkasin tuoreet chilit halki ja lykkäsin pulloihin, pullot kylläkin laitoin jääkaappiin.
- Riittääkö varotoimeksi, että kuumentaa öljyn aina käytettäessä? (120 C/10min)

Mitä mieltä olette, voiks noit ny syär vai ei?
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Hubert

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 23, 2011, 20:50:37 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 21, 2011, 18:11:42 ip
- Pitääkö nyt pelätä botuliinia kun käyttää noita chilimaustettuja oliiviöljyjä? Leikkasin tuoreet chilit halki ja lykkäsin pulloihin, pullot kylläkin laitoin jääkaappiin.
- Riittääkö varotoimeksi, että kuumentaa öljyn aina käytettäessä? (120 C/10min)

Mitä mieltä olette, voiks noit ny syär vai ei?


Botulismi on äärimmäisen harvinaista, eikä siitä kannata murehtia. Öljyt kannattaa kuitenkin käyttää n. kuukauden kuluessa, koska home saattaapi iskeä siihen tuoreeseen hedelmään.

jaolsten

Iskeekö home jääkaapissa olevaan öljypulloon jossa tuoreita chilejä? Onko kellään kokemusta?

Kannattaisiko nuo chilit ottaa sieltä nyt pois, kyllähän ne jo makua ovat antaneet? Olis kolme pulloa tuota extra virgin oliiviöljyä, joten en haluis missään nimessä pilata tuota satsia...
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

..TOMPPA..

ei ainakaan ole itselläni hometta tullut!  säilyy hiton hyvin!

varmasti on jo makua antaneet,  itse annoin olla öljypullossa 4 habaneroa 2 viikkoa ja aromit olivat irronneet ihan mukavasti.



Kebabmaniac

Lainaus käyttäjältä: hubert - syyskuu 23, 2011, 21:47:03 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 23, 2011, 20:50:37 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 21, 2011, 18:11:42 ip
- Pitääkö nyt pelätä botuliinia kun käyttää noita chilimaustettuja oliiviöljyjä? Leikkasin tuoreet chilit halki ja lykkäsin pulloihin, pullot kylläkin laitoin jääkaappiin.
- Riittääkö varotoimeksi, että kuumentaa öljyn aina käytettäessä? (120 C/10min)

Mitä mieltä olette, voiks noit ny syär vai ei?


Botulismi on äärimmäisen harvinaista, eikä siitä kannata murehtia. Öljyt kannattaa kuitenkin käyttää n. kuukauden kuluessa, koska home saattaapi iskeä siihen tuoreeseen hedelmään.


Ja vielä lainaten (http://fi.wikipedia.org/wiki/Botuliini) "Vuotta myöhemmin hän totesi sen myös erittävän myrkkyä, jonka hän 1897 totesi tuhoutuvan, mikäli sitä lämmitetään 80 °C lämpötilassa puolen tunnin ajan." Eli pitkäänkuumennettavien patojen kanssa ei pitäisi olla haittaa, vaan en tietty itse koettaisi mitään mitä epäilen. 

tomppa,

Luitko huolella tuon koko tekstin? on mielestäni aika kattava pläjäys botuliinista siinä. Mutta harvemmin tuo tauti iskee,varovainen toki kannattaa olla.

bluesman

 Painekattila on halpa autoklaavi. Määrärahojen puutteessa kamppailleella Yleisen mikrobiologian laitoksella olivat painekattilat jatkuvasti opiskelijoiden käytössä.
Jos siis haluat steriiliä hernesoppaa niin tee se painekattilassa.

maalämpömies

Painekattiloita saa muuten vaikka anttilasta, kotimaisen OPAn valmistama maksaa noin 100 euroa. Etnisistä kaupoista voit saada halvemmalla.
http://www.geodrill.fi - Valitse maalämpö ja säästä

Mikko52

Säilöntä. Voiko chiliä säilöä pilkottuna öljyyn ja säilyttää jääkaapissa. (Liittyykö botulismi tähän?).