lokakuu 22, 2020, 14:51:38 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Helsingin raflat

Aloittaja theBro, tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

Falconhaxx

Nonii, nyt on käyty Dong Bei Hu:ssa

Uppopaistettu kana chilin ja pippurin kera oli uskomattoman hyvää. Ja tulista. Tarjoilija oli mukava ja tarjosi koko seurueelle sakea (syytä en saanut selville). Viiden hengen ateria oli kuitenkin melko kallis, 170 euroa ja risat. Erikoisuutena oli tänään Hunanilainen ruokalista (Inferno taisi jo mainita), sillä ravintola on näköjään juuri palkannut uuden Hunanilaisen kokin. Pitihän sitä kokeilla, joten tilasimme ankkaa hunanilaisella tavalla. Erittäin maukasta, eikä yhtään tulista, mutta helvetin kuumaa. Vähän kyllä harmitti, olisin itse halunnut tilata "Chairman Mao's favourite braised pork"-nimisen erikoisuuden. :(

Arvosana: 10/10 (muuten 9/10, mutta kännissä kaikki vaikuttaa vielä paremmalta :D )

Sinttis

Lainaus käyttäjältä: Falconhaxx - lokakuu 09, 2010, 17:56:42 ip

Arvosana: 10/10 (muuten 9/10, mutta kännissä kaikki vaikuttaa vielä paremmalta :D )


Ehkäpä tuossa oli syy saken tarjoiluun :)

Falconhaxx

Lainaus käyttäjältä: Sinttis - lokakuu 09, 2010, 21:17:03 ip
Lainaus käyttäjältä: Falconhaxx - lokakuu 09, 2010, 17:56:42 ip

Arvosana: 10/10 (muuten 9/10, mutta kännissä kaikki vaikuttaa vielä paremmalta :D )


Ehkäpä tuossa oli syy saken tarjoiluun :)


Voi olla :D

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Falconhaxx - lokakuu 09, 2010, 17:56:42 ip
Nonii, nyt on käyty Dong Bei Hu:ssa

Uppopaistettu kana chilin ja pippurin kera oli uskomattoman hyvää. Ja tulista. Tarjoilija oli mukava ja tarjosi koko seurueelle sakea (syytä en saanut selville). Viiden hengen ateria oli kuitenkin melko kallis, 170 euroa ja risat. Erikoisuutena oli tänään Hunanilainen ruokalista (Inferno taisi jo mainita), sillä ravintola on näköjään juuri palkannut uuden Hunanilaisen kokin. Pitihän sitä kokeilla, joten tilasimme ankkaa hunanilaisella tavalla. Erittäin maukasta, eikä yhtään tulista, mutta helvetin kuumaa. Vähän kyllä harmitti, olisin itse halunnut tilata "Chairman Mao's favourite braised pork"-nimisen erikoisuuden. :(

Arvosana: 10/10 (muuten 9/10, mutta kännissä kaikki vaikuttaa vielä paremmalta :D )


Saattaa tosiaan olla kiinalaisten ravintoloiden lippulaiva suomessa - ja todella jo sitä tasoa, jota hyvissä (!) aidoissa kiinalaisissa ravintoloissa löytää. Hienoa, että laatuunkin jo panostetaan tosissaan! :)

Woodenleg

Lainaus käyttäjältä: Falconhaxx - lokakuu 09, 2010, 17:56:42 ip
Viiden hengen ateria oli kuitenkin melko kallis, 170 euroa ja risat.


Viideltä 170 euroa ja risat? Mitä siihen kuului? Kuulostaa edulliselta jos enemmänkin söitte ja joitte, ja on laatupaikka. Tuon saa helposti menemään kahdestaankin jos menee hyvin syömään.

Jan

Tunnenpa itseni aika kevyeksi chilin ystäväksi. Aikoinaan tuolla New Bamboo Centerissä söin tuon malesialaisen currykanan tulisena ja väkisin vääntämällä kahden vesikannun voimalla se meni alas. Eihän sitä kesken voinut jättää, kun kerran väkisin vakuuttelemalla sen oli eteensä saanut:). Tuosta on kyllä jo vuosia aikaa ja jotenkin koko paikka on vähän jäänyt unholaan. Pitäneekin mennä taas uudestaan kokeilemaan, minkä verran toleranssi on vuosien saatossa noussut.

Tapolan Tulikeppi

Tuossa männä viikonloppuna käytiin kaverin kanssa hakemassa new bamboosta sapuskat ja kaverini totesi että hän syö tuota 9-tulista possua lähes joka viikonloppu.  :o

Koomista tapauksessa oli kun etukäteen kaverini soitteli ja pyysi annokset etukäteen valmiiksi..
"Yksi currykana +4 chilillä ja yksi tulinen possu +9 chilillä.."
-Kuulin aivan selvästi kännykästä naisen äänen hieman huonolla suomella huuhdahtavan.
"Aaaii, onkose Aleksi?" Itseltäni pääsi melkoinen hörähdys: -Ai ne tuntee sut jo siellä ihan nimeltä?

No sapuskat tuli haettua ja syötyäkin, tuo 4-tulinen on aivan riittävän tulista omaan sietokykyyni maistoin myös kaveriltani 9-tulista ja täytyy sanoa ettei oma sietokyky vielä ole siinä pisteessä että tuota voisin koko annosta syödä.

Kaveri söi sen 9-tulisen possunsa urheasti välillä niistellen ja hikeä pyyhkien. Luulen että usutan tuon rautavatsan osallistumaan naga2011 koitokseen..

Kuten aikaisemmin mainittua, aivan loistavaa sapuskaa ja tulisuutta on riittävästi. nam.
# 1022

Tinke-80

Helsingin Gringos Locosista saa erikseen pyytämällä Jolokia-kastiketta joka nostaa hien pintaan perus chilipäällekin. Toimii esim ranskalaisten kanssa dippinä. Hinnasta ei ole tietoa. Menusta tätä tuotetta on turha etsiä.

-Tinke-80

Tyttii

Lainaus käyttäjältä: fileerausveitsi - kesäkuu 27, 2010, 01:10:55 ap
mitäs paikkaa suosittelisitte itä-helsingissä josta saisi hyvää ja semitulista mättöä? semitulista sen takia, koska en ole vielä kuitenkaan niin chilipää että lähtisin mitään älyttömiä testailemaan. esimerkkinä siitä minkälainen tulisuus menee itselle HYVIN alas, niin nate dog's cajun siipikastiketta tulee käytettyä todella ahkerasti. tästä vielä vähän tulisemmat menee hyvin alas, mutta blair's after death alkaa mennä jo överiksi. kiitos etukäteen vastauksista.  ;D


Mistä olet Cajun siipikastiketta löytänyt?
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Miksu77

Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 05, 2010, 07:02:57 ap
Nepalilainen kova haastaja: Nordenskjöldinkadulla, hieman Manskulta Mechelininkadulle päin on Mountain. Mielestäni paras Nepsu. Mut missä tää Swagat on Runskilla? Tuo täytyy kyllä ponnistaa.


Käytiin emännän kanssa kokeilemassa tuo Mountain, oli kyllä loistavat ruoat.
Pienoinen pettymys oli, että tulisuutta annoksestani ei löytynyt laisinkaan,
vaikka valitsin listalta Chicken chillin joka oli merkitty tuliseksi.
Muuten oli loisto paikka, mahakin oli jopa täynnä poistuessa :)

Larski

Tuli käytyä Helkan keittiöllä viettämässä pikkujouluja. Ruuat oli yleisestikin rehellisesti kehuttavia, olutvalikoimasta löytynyt Prykmestarin Wehnä bock mukaanlukien. Tummasuklaakakku ja appelsiini-chilisorbetti ansaittee kuitenkin erityismaininnan. Yks parhaita suklaakakkuja mitä oon ikinä maistanu ja sorbetissa oikeasti maistui chili. Sorbetti oli sopivan tulista, vaikka pari pöytäläistä ehtiki aluksi kauhistella poltetta. Kaiken kaikkiaan siis loistava suoritus ja yllättävä veto suomalaisen ruuan ravintolalta.

Mika73

Helsingin Grongos Locosin Burger Buffet tuli kokeiltua. Tampereen jälkeen melkoinen pettymys. Listalta ei voinut tilata, kun oli Burger Buffet aika. Sämpylät jäivät lämmityksestä huolimatta kylmiksi, ranskalaiset olivat kylmiä, samoin fahitas letut. Olisi ollut kiva testata eroaako listaruoka Tampereen paikasta, mutta buffetti oli pettymys.  :-\

fileerausveitsi

Lainaus käyttäjältä: Tyttii - marraskuu 23, 2010, 17:30:31 ip
Lainaus käyttäjältä: fileerausveitsi - kesäkuu 27, 2010, 01:10:55 ap
mitäs paikkaa suosittelisitte itä-helsingissä josta saisi hyvää ja semitulista mättöä? semitulista sen takia, koska en ole vielä kuitenkaan niin chilipää että lähtisin mitään älyttömiä testailemaan. esimerkkinä siitä minkälainen tulisuus menee itselle HYVIN alas, niin nate dog's cajun siipikastiketta tulee käytettyä todella ahkerasti. tästä vielä vähän tulisemmat menee hyvin alas, mutta blair's after death alkaa mennä jo överiksi. kiitos etukäteen vastauksista.  ;D


Mistä olet Cajun siipikastiketta löytänyt?


poppamiehen nettisivuilta.

manux

Lainaus käyttäjältä: Falconhaxx - lokakuu 09, 2010, 17:56:42 ip
Nonii, nyt on käyty Dong Bei Hu:ssa

Uppopaistettu kana chilin ja pippurin kera oli uskomattoman hyvää. Ja tulista. Tarjoilija oli mukava ja tarjosi koko seurueelle sakea (syytä en saanut selville). Viiden hengen ateria oli kuitenkin melko kallis, 170 euroa ja risat. Erikoisuutena oli tänään Hunanilainen ruokalista (Inferno taisi jo mainita), sillä ravintola on näköjään juuri palkannut uuden Hunanilaisen kokin. Pitihän sitä kokeilla, joten tilasimme ankkaa hunanilaisella tavalla. Erittäin maukasta, eikä yhtään tulista, mutta helvetin kuumaa. Vähän kyllä harmitti, olisin itse halunnut tilata "Chairman Mao's favourite braised pork"-nimisen erikoisuuden. :(

Arvosana: 10/10 (muuten 9/10, mutta kännissä kaikki vaikuttaa vielä paremmalta :D )


Kävinpä minäkin tuon annoksen kokeilemassa. Pyysinpä vielä extratulisena kaiken lisäksi. TODELLA maukasta ja sopivan tulista. Tosin setsuaninpippurit kyykytti ja niitä jäi syömättä :)

Paras kiinalainen mitä on kiinan ulkopuolella tullut vastaan ja todella autenttista ruokaa. Suosittelen 5/5 tähteä.

Tapiiri

Dong Hei Bu tuli täälläkin kokeiltua viime kesänä. Ehdottomasti paras kiinalainen Suomessa (eipä noita vastaavaan autenttiseen tyyliin pyrkiviä rafloja taida Suomessa montaa muuta olla..?) ja parhaita testaamiani kiinalaisia ravintoloita missään. Pikkasen kallishan tuo on.

New Bamboo myös lajissaan erittäin jees, mutta se on sitten taas tätä riisi+kastike -linjaa. Ja harmitti kun ei saanut olutta ruokajuomaksi.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Tapiiri - joulukuu 22, 2010, 10:59:49 ap
Dong Hei Bu tuli täälläkin kokeiltua viime kesänä. Ehdottomasti paras kiinalainen Suomessa (eipä noita vastaavaan autenttiseen tyyliin pyrkiviä rafloja taida Suomessa montaa muuta olla..?) ja parhaita testaamiani kiinalaisia ravintoloita missään. Pikkasen kallishan tuo on.

New Bamboo myös lajissaan erittäin jees, mutta se on sitten taas tätä riisi+kastike -linjaa. Ja harmitti kun ei saanut olutta ruokajuomaksi.


Oman kokemukseni perusteella, eli vuoden sisällä noin 20 aitoa kiinalaista ravintolaa eri puolilla kiinaa (mm. Kanton, Shanghai, Wenzhou), Dong Bei Hu:n ei tarvitse hävetä yhdellekään noista. Ja kiinalaiset ystäväni veivät minut kuitenkin parhaisiin tuntemiinsa paikallisiin paikkoihin. Paras Kiinassa syömäni ruoka taisi toistaiseksi olla hyvin meikäläisittäin katsoen erittäin syrjäisellä seudulla Cangnanissa (Wenzhousta noin 100 km lounaaseen, jos jotakuta kiinnostaa). Siitä ei ruoka taida parantua. Olin samalla myös ainoa viikon aikana näkemäni "valkoihoinen" tuossa noin Turun kokoisessa kaupungissa...  ::)

Ehkä syynä olikin se, että turismi ei ole vielä ehtinyt pilata tuota uskomattoman kaunista seutua Kiinassa! Siellä on aivan käsittämättömän upeita asioita nähtäväksi ja maistettavaksi. Eikä sekään, ettei juuri kukaan (ystävääni lukuun ottamatta) puhu englantia, haitannut menoa. Se oli aitoa Kiinaa parhaimmillaan! :)

Mutta: kuten sanottu, voin viedä sikäläiset ystäväni koska tahansa Dong Bei Hu:hun - ja tiedän, että tulos on positiivinen yllätys!

manux

Kävin uusiksi syömässä dong bei hu:ssa ja tällä kertaa shredded beef:ia. Shredded beef setti on melko samanlainen maustamisen puolesta kuin kanakin, mutta beeffi on minun suuhun maukkaampi(ei niin kuiva kuin kana). Tulisuus on beeffissä tiukempi, koska lihat oli kaiken muun ihanuuden lisäksi pyöritelty chiliöljyssä. Edelleen 5/5 tähteä.

jakob

Nyt tuli testattua tuo dong bei hu täälläkin. Kävin lounasaikaan ja näytti siltä, että aika kovassa suosiossa paikka on. Vartti aukeamisen jälkeen paikka oli jo puoliksi täynnä.
Henkilökunta oli kyllä erittäin ystävällistä. Kana-pähkinä-chili setti oli kyllä järkyttävän hyvä. Tulisuutta olisin kuitenkin kaivannut lisää. Tosin en edes tiedä kuinka tulinen tuo annos heidän mittapuullaan edes on :). Täytyykin käydä testaamassa joskus muulloinkin kuin lounasaikaan.


Coofdrad

Muutamaan otteeseen lemon grassissa syöneenä (kolmas linja), pakko kehua paikkaa. En niin maistuvaa kanaa ja naudanlihaa ole missään thaimaalaisessa syönyt. Tulisuus oli ihan ok. Pyysin sen kyllä extratulisena.

Coofdrad

Tänään menen ensi kertaa käymään dong bei hussa. Katselen menua juuri, onpas vaikea päättää. Minkähän takia toi friteerattu kana, chiliä ja pippuria on niin hitsin kallis  ???

Onko teillä kokemuksia muista kuin tosta ja shrerred beefistä? Ajattelin kokeilla kevätkääryleitä ja tulista kanaa ja paprikaa  :) Saa halvemmalla noi kaksi kuin pelkästään ton yllä mainitseman...