tammikuu 27, 2021, 09:41:29 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Helsingin raflat

Aloittaja theBro, tammikuu 24, 2004, 22:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

ana198

Lainaus käyttäjältä: "PunkyFish"vahvuus muuten vaihtelee, kun kokki heittelee soosin jatkoksi chilimössöä paljan silmin lusikalla eli joka kerta saattaa tulla erivahvuus vaikka tiettyä vahvuutta pyytääkin. Kokemusta on vuosien ajan:)

Siteeratten itseäni (ah mä:); niin kokki duunailee niitä annoksia silmätuntumalla joka päivä, joskus itkee tulisella ja joskus on vaan pakko pyytää lisää mahtia:D

Nythän bamboo taitaa olla kiinni kesäkuun, ainakin näin sanoi yksi henkilkökunanasta kun Kuala Lumpurin matkallka on:D

Mä muuten suosittelen tätä mestaa ihan tonnilla!


Omat kokemukset samankaltaisia, epäilen vähän tuota joidenkin hehkuttamaa 1-9 tulisuutta mitä bamboosta pitäisi saada. Luulen että se lusikka heittää aika sattumanvaraisesti.  Joskus tosiaan on ollut yhtä tuskaa mutta useimmiten juuri sopivaa:D

Esimerkki:
Asiakas Nönnönnöö: "Saisinko currykanan 6.asteen tulisuudella"
Tarjoilija:"Selvä"  
Tarjoilija(kokille puhuessaan): "Tulinen currykana, puheli jotain 6.tulisuusasteesta"
Kokki: "Joojoo(ajattelee:lyönpä kaks lusikallista normaalin yhden sijaan)"

Aji Inferno

Vantaan Martinlaakson eräässä aivan loistavia pizzoja tekevässä paikassa kävin eilen keskustelua aiheesta "tulinen pizza"... Omistajataho kyllä tunsi habanerotkin, mutta oli sitä mieltä, että perin harva suomalainen haluaa mitään edes nimellisesti vahvaa pizzaansa. Suosituinta kamaa niillä on sellainen, jossa ei ole chiliä lainkaan...

:-(

Saisipa vaikka pakko-koulutettua tätä perhanan silakkalaatikko-kansaa - ihan piruuttaan. Eihän näin saa ajatella saati sanoa, mutta kumminkin... ;)

Ei tässä muu auta kuin meidän vähemmistön vaan jatkuvasti tulla äänekkäämmiksi - ja pikkuhiljaa enemmistöksi...

Ja lopulta kalakukko on chilikalakukko!  :twisted:

(juu, tiedän, moni vihaa tätäkin visiota - mutta... Väriä elämään!)

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"Vantaan Martinlaakson eräässä aivan loistavia pizzoja tekevässä paikassa kävin eilen keskustelua aiheesta "tulinen pizza"...


Offtopic, mutta mistäs täältä martinlaaksosta saa loistavia pizzoja?
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

MikkoH74

Lainaus käyttäjältä: "jv"
Lainaus käyttäjältä: "longi"Moro.
Onkos kukaan käynyt Samratissa. Itselleni aikoinaan ensimmäiset chililähdöt antanut kotomaassa sijaitseva ravinteli. Toki en ole pariin vuoteen käynyt minäkään (onko enään tulista ruokaa sitä tiedä mä en), mutta ainakin silloin säväytti ja monia annoksia sai kahta - kolmea tulisuusastetta:)
www.samrat.fi


Voin ikäväkseni raportoida, että Samratin ruoka on kyllä kadottanut tulisuutensa. Kävin testaamassa paikkaa tämän sinun viestisi perusteella.

Tilasin Chicken Chilli -nimisen annoksen, jota ruokalista kuvailee seuraavasti "erittäin tulisesti maustettua kanaa". Ei ollut kyllä mitenkään erittäin tulista, toisaalta, en kyllä huomannut pyytää sitä erityisen tulisena, koska oletin sen olevan jo valmiiksi tulista pyytämättäkin.

Ruoka oli yleisesti ottaen ihan hyvää mutta ei mitään ihmeellisen herkullista. Tuo minun kana-annos oli kooltaan vähän turhan pieni eikä se sisältänyt yhtään vihanneksia, tiedä sitten onko se jokin intialisen keittiön tapa. Kanan rintafileet olivat ehkä hieman kuivahkoja.

Mutta eniten annoksessa häiritsi sen hyvin kirkkaan punainen väri. Vähän tuntui siltä, että ruuan valmistuksessa on käytetty jotain hemmetin väriaineita, mikä ikävä kyllä kuuluu intialaiseen keittiöön.

Ei mikään huono paikka mutta en ajatellut enää käydä.


Olen ollut Samratin vakioasiakas viimeisten kolmen-neljän vuoden ajan, ja täytyy sanoa, että olen kyllä aika eri mieltä edellä mainitusta kommentista. Mutta kuten sanottu, makuasioista on turha kinastella.

Itse olen syönyt käytännössä aina ko. ravitsemisliikkeessä juuri tuota Chili Chicken -annosta, ja tilaan sen aina erittäin tulisena. Varsinkin nykyään, kun tarjoilijat ja kokit jo tuntevat minut, saan annoksen oikeasti aika vahvana. Tässä on toki pientä vaihtelua, eikä annos aina saa hikeä otsalle, mutta pääsääntöisesti voin sanoa lähteneeni ravintolasta sekä kylläisenä että tyytyväisenä.

Omista makutottumuksistani todettakoon, että pidän jopa chilin ystäväksi aika vahvanpuoleisesta mausta, ja Samratissa olen saanut kyllä Stadin parhaat ja voimakkaimmat intialaiset eväät eteeni. :)
NOTICE: The light at the end of the tunnel has been switched off due to insufficient funding.

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "MikkoH74"Itse olen syönyt käytännössä aina ko. ravitsemisliikkeessä juuri tuota Chili Chicken -annosta, ja tilaan sen aina erittäin tulisena. Varsinkin nykyään, kun tarjoilijat ja kokit jo tuntevat minut, saan annoksen oikeasti aika vahvana. Tässä on toki pientä vaihtelua, eikä annos aina saa hikeä otsalle, mutta pääsääntöisesti voin sanoa lähteneeni ravintolasta sekä kylläisenä että tyytyväisenä.


Katsoin menusta hieman kuvausta annoksesta ja tuntui ihan kiinnostavalta, vaikka annos onkin tuplahintainen esim bamboon tosiherkulliseen currykanaan verrattuna. Mites luonnehtisit tuota annoskokoa hieman tarkemmin?
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

MikkoH74

Lainaus käyttäjältä: "Jassu"
Lainaus käyttäjältä: "MikkoH74"Itse olen syönyt käytännössä aina ko. ravitsemisliikkeessä juuri tuota Chili Chicken -annosta, ja tilaan sen aina erittäin tulisena. Varsinkin nykyään, kun tarjoilijat ja kokit jo tuntevat minut, saan annoksen oikeasti aika vahvana. Tässä on toki pientä vaihtelua, eikä annos aina saa hikeä otsalle, mutta pääsääntöisesti voin sanoa lähteneeni ravintolasta sekä kylläisenä että tyytyväisenä.


Katsoin menusta hieman kuvausta annoksesta ja tuntui ihan kiinnostavalta, vaikka annos onkin tuplahintainen esim bamboon tosiherkulliseen currykanaan verrattuna. Mites luonnehtisit tuota annoskokoa hieman tarkemmin?


Samrat ei tosiaan ole kaikkein edullisimmasta päästä intialaisia, se on totta ja harmillinen miinus, mutta ruuan laatu on ainakin omasta mielestäni ollut lähes poikkeuksetta hyvä. Noita "samoja" annoksia kuin menussa näkyy saa myös lounasaikaan ja lounashintaan, joskin annokset ovat silloin pienempiä, eikä niihin saa samalla tavalla yksilöllistä tuunausta. :)

Tuo Chilikana on tarjoiltu sellaisesta keskikokoisesta kulhosta (olisikohan kokoluokkaa 5 dl?), jonka lisäksi annokseen kuuluu tietenkin riisi, joka luonnollisesti tarjoillaan erillisestä astiasta. Samratissa riisikin on muuten ainakin allekirjoittaneen mielestä poikkeuksellisen maistuvaa, johtuen varmaan mausteista ja esim. sitruunan siemenistä, joita laittavat joukkoon. En nyt osaa sen tarkemmin sanoa annoskokoa, mutta itse olen tällainen 193 cm ja 115 kg köriläs, enkä ole juuri nälkää tuntenut tuolta lähtiessäni. Tietysti riisiä tulee syötyä usein aika reilusti ja palan painikkeeksi naan-leipää ja olutta tms.

Sen verran vielä tuosta laatu-asiasta, että ainakin minulle on aika tärkeä asia se, että tuolla ei käytetä niitä teräksisiä lautasia (paitsi lounasannoksissa), joita monissa kaukoidän etnisiä ruokia tarjoilevissa ravintoloissa käytetään. En tiedä olenko jotenkin poikkeuksellisen herkkä tässä asiassa, mutta omasta mielestäni teräsastiasta tarttuu ruokaan epämiellyttävä "raudan maku", ja tästäkin syystä pidän Samratista.

Tuli tässä sellainenkin mieleeni, että olemme parin kaverin kanssa huomanneet, että kun kiskoo annoksen tuollaista vähän tiukempaa ruokaa, niin nälkä tuntuu lähtevän nopeammin kuin miedommasta ruuasta. En tiedä, onko tätä asiaa ihan tieteellisestikin tutkittu, mutta ainakin näin empiirisesti olemme todenneet tällaisen ilmiön. Ehkä tästäkin syystä tuo annoskoko tuntuu riittävältä, kun vain muistaa sanoa tarjoilijalle, että haluaa ihan oikeasti sellaisen kunnon extra tulisen setin. ;)
NOTICE: The light at the end of the tunnel has been switched off due to insufficient funding.

Stuge

Olen nyt pariin kertaan käynyt uudistuneessa Amarillossa, ja sieltä saatava Habanero Hot Sauce on kyllä kokeilemisen arvoista. Toissapäivänä sain sen verran tulisen satsin, että se kyllä riitti ranskalaisiin monin verroin. Soosi maksaa euron ja sen saa lisädippinä minkä tahansa aterian mukaan.

Suhis

Pitäiskö Helsingissä olla oma ravintola tulisen ruoan ystäville? Minkä kokoinen sen pitäis olla,riittäiskö asiakkaita ja pitäiskö sen myös palvella vähemmän tulisen ruoan harrastajia? Mietintämyssyn alla on.......

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Suhis"Pitäiskö Helsingissä olla oma ravintola tulisen ruoan ystäville? Minkä kokoinen sen pitäis olla,riittäiskö asiakkaita ja pitäiskö sen myös palvella vähemmän tulisen ruoan harrastajia? Mietintämyssyn alla on.......


Veikkaan että pelkästään tulisen ruoan mesta ei toimis, mutta paikka mistä saisi oikeasti tulista ruokaa, sekä normaaliin makuun olevaa voisi toimia.

Sinne voisi sitten mennä porukallakin, ja kaikille löytyisi jotain.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Washi

Samrat on tullut tutuksi tässä viimeaikoina. Palvelu ja ruoka on ollut joka kerta hyvää. Tulisuuttakin sai erikseen pyytämällä sen verran että maistuu tottuneemmallekkin. Kannattaa tosiaan muistaa että suomessahan ei saa tulista ruokaa erikseen pyytämättä vaikka siinä listassa lukisi mitä  :D. Huomasin että tulisuus vaihteli ruokalajista riippuen, tuntuivat käyttävän osassa tuorechilejä jotka muistutti lähinnä paprikaa tulisuudeltaan. Jos oluen ystäviä niin tilatkaapa Cobraa siellä  8) .

Bamboo center joka myös on jo mainittu täällä on toinen paikka missä on aina hyvä safka ja niiden "Tulisessa" on yleensä tarpeeksi chiliä maistuakseen. Yleensä jos tekee mieli tulista tulee käytyä bamboossa..

Kolmanneksi voisi mainita Töölössä Maharajan, intialainen ravintola. Missä vuosia sitten sain tulisimman annoksen mitä on eteen tullut. Heiltä pitäisi löytyä hyviä(vahvoja) chilejä. Tietenkin erikseen pyytämällä "teidän tulinen ei ole tarpeeksi tulinen" tyyliin.  Annoksessa jonka sain oli chiliä siemeniä myöten niin että hampaissa rouskui ja jäi puolet syömättä koska vatsassa tuntui että kohta jotain nousee ylös. Hyvät ruuat tosin  :)

El karimissa on kokilla hyvät chilisoosit, vaikkei hän niitä mielellään ruokaan paljoa laittaisikaan, peittää maun kuulemma  :roll:  tulista oli..

Hyviä ruokapaikkoja on runsaasti mutta polttavuusasteen mukaan jos mennään en ole itse näitä paikkoja parempiin törmännyt.

Ei kukaan tiedä kiinalaista jossa olisi tavallista tulisempaa ruokaa tarjolla?

Noli Me Tangere

Onkos kukaan käynyt Helsingissä Kampin Pippurissa? Muuten ihan ok paikka, mutta jalapeñoviipaleet pizzan päällä ja salaattialtaassa maistuivat suurinpiirtein etikkakurkuilta. Ei minkäänlaista tulisuutta. Jos tulista ruokaa haluatte, menkää muualle.

Raflan "logossa" vielä sellaset liekit... Vedin siitä sitten väärän johtopäätöksen. Heh...

Aji Inferno

Pitää mainita taas Hesan yksi väriläiskä: Henry's Pub rautatieaseman vieressä vanhalla bussiasemalla. Kiva, tunnelmallinen paikka muutenkin, mutta yksi aivan erityinen juttukin siellä on. Nimittäin tuliset chicken wingsit. Aika hintavia, mutta todella hyviä! Ja jos/kun tilaat ne talon tulisimmalla soosilla, puhutaan jo oikeasti todella hyvästä potkusta. Monelle "arkajalalle" aivan varmasti syömäkelvottoman vahvaa tavaraa! :D

Niihin tulee kyllä himo; aina siihen pisteeseen, että helsinginmatka vain niiden vuoksi kannattaa! ;)

wille

^Joutuu ehkä perjantaina tsekkaamaan samalla kun tulee rautaneitoa katsomaan.  :wink:

Np: Live after Death DVD  8)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

ana198

Samrat kokeiltu ja aika keskinkertaiseksi todettu.
Tilasin kolme liha annosta(yksi oli beef vindaloo) ja erityisesti pyysin erittäin tuliseksi annoksen, tarjoilija vielä varmisti että olenko tosissani.
Vaikkapa Bamboo centerin currykana on huomattavasti tulisempaa(ja 10x maukkaampaa), ja Nummelan San Pietron intialaisen ruokalistan Chicken Vindaloo tulisena on huomattavasti tulisempi(ja ihme kyllä maukkaampi) kuin tuo Samratin vastaava.  En tiedä oliko huono päivä keittiössä vai mitä mutta suuri pettymys oli, tarjoilijatyttö oli kyllä mukava:)

Samsonite

Suosittelen Annapurnaa tulisen ruoan ystäville. Sijaitsee muistaakseni Fredalla. Erittäin hyvää Nepalilaista sapuskaa ja nokkakin rupesi vuotamaan, kun oli mukavan tulista.

Kauko

Lainaus käyttäjältä: "Jarmo"Parisen viikkoa sitten tuli käytyä nepalilaisessa
ruokapaikassa nimeltään Everest, luotsikadulla
katajanokalla. Oli kans kiitettävän tulista ja maukasta
sapuskaa, pyynnöstä laittoi extra hottia hetken päätä
pudisteltuaan. Pari kertaa kävi kysymässä että onko
kaikki hyvin. No eihän se nyt niin tulista kuitenkaan
ollut...

Mount Everesteissä kannattaa pyytää ruoka erittäin tulisena. Itse lounastan nykyään päivittäin Rautatientorin Mount Everestissä ja vakioasiakkaana saan pyytämättä lounaan 50-60 kertaa voimakkaampana kuin tulisin vaihtoehto, extratulinen. Ensimmäisellä kerralla he eivät uskalla tarjota noin tulista, mutta muutaman käyntikerran jälkeen kyllä onnistuu! Suosittelen muuten tuota paikkaa, toinen hyvä on Pasilan Kumpulantiellä sijaitseva Everest. Henkilökunta on osittain samaa, mutta joskus ne säästävät chilissä. Tosin pari kertaa olen siellä saanut niin tulisen, että usko on meinannut jo loppua...

Kokeilkaapa 50 kertaa extratulinen ja jäätte heti koukkuun... Näin kävi minullekin, 1,5 vuotta olen syönyt päivittäin nepalilaista.

T. nimim. "deri deri piro"  :D

petelius

Muutamasta kalaravintolasta löytyy Blair's sipsejä juoman seuraksi. Tällä hetkellä löytyy Maltaisesta Monnista, Vastarannan Kiiskistä ja Punavuoren Ahvenesta ja piakkoin tulossa myös muihinkin ketjun ravintoloihin.

Loistava lisuke tuopin seuraksi! :)

DaemonSultan

Bamboosta omiakin kokemuksia. Tilasin eväkseni tulisena ja ensin kaksi tarjoilijaa ja lopulta kokki kävivät kyselemässä, että tarkoitinko oikeasti "tulisena". Annos oli juuri sopivan tulinen - suorastaan loistava, sillä chili korosti makuja eikä peittänyt niitä. Ruokailun jälkeen kokki tuli vielä kertomaan, että oli laittanut kolme chiliä ja voi jatkossa laittaa neljä tai viisikin, jos haluan. Seuraavaksi käyn siis kokeilemassa neljällä, katsotaan kuinka käy.

Tähän mennessä tulisin ruoka on tosin löytynyt Wrong Noodle Barista: Hot Hot Hot Noodles oli todellakin perkeleellisen tulinen. En pystynyt syömään loppuun saakka ja illalla sain sellaiset vatsanväänteet että numanuma. Ja vessassa todellakin tiesin syöneeni chiliä. Pitänee kokeilla jossain vaiheessa uudelleen. :P

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: DaemonSultan - joulukuu 30, 2008, 12:49:50 ip
Bamboosta omiakin kokemuksia. Tilasin eväkseni tulisena ja ensin kaksi tarjoilijaa ja lopulta kokki kävivät kyselemässä, että tarkoitinko oikeasti "tulisena". Annos oli juuri sopivan tulinen - suorastaan loistava, sillä chili korosti makuja eikä peittänyt niitä. Ruokailun jälkeen kokki tuli vielä kertomaan, että oli laittanut kolme chiliä ja voi jatkossa laittaa neljä tai viisikin, jos haluan. Seuraavaksi käyn siis kokeilemassa neljällä, katsotaan kuinka käy.

Tähän mennessä tulisin ruoka on tosin löytynyt Wrong Noodle Barista: Hot Hot Hot Noodles oli todellakin perkeleellisen tulinen. En pystynyt syömään loppuun saakka ja illalla sain sellaiset vatsanväänteet että numanuma. Ja paskahuusissa todellakin tiesin syöneeni chiliä. Pitänee kokeilla jossain vaiheessa uudelleen. :P


Lupaavaa!!! :D

Jassu

Lainaus käyttäjältä: DaemonSultan - joulukuu 30, 2008, 12:49:50 ip
Bamboosta omiakin kokemuksia. Tilasin eväkseni tulisena ja ensin kaksi tarjoilijaa ja lopulta kokki kävivät kyselemässä, että tarkoitinko oikeasti "tulisena". Annos oli juuri sopivan tulinen - suorastaan loistava, sillä chili korosti makuja eikä peittänyt niitä. Ruokailun jälkeen kokki tuli vielä kertomaan, että oli laittanut kolme chiliä ja voi jatkossa laittaa neljä tai viisikin, jos haluan. Seuraavaksi käyn siis kokeilemassa neljällä, katsotaan kuinka käy.


Jos eivät uskalla tarpeeksi tulista antaa niin kerro Jassulta terveisiä, tietävät että mun tutuille voi laittaa :D Yli 6 vuotta tuolla oon käyny usean kerran viikossa maistelamassa currykanaa eri tulisuusasteilla - nykyään suosikki on 4 tai 5 chiliä hieman päivästä riippuen.
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028