huhtikuu 09, 2020, 16:03:46 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Yleinen offtopic, tyhmät kysymykset, aviopierut sun muu.

Aloittaja Räyhis, syyskuu 10, 2010, 22:00:35 ip

« edellinen - seuraava »

jussa

Lainaus käyttäjältä: Hubert - tammikuu 25, 2018, 09:44:17 ap
Foorumi on piristymään päin. Tosin kaikkien ilmaiskuvapankkien, Facebook mukaanlukien, kuvat ovat kadonneet, eli vanhat päivyrit ovat karua katseltavaa. Jotain palvelinongelmaa on myös välillä ollut eikä sivu ole latautunut, mutta nyt näyttäisi taas pelittävän.


Flickr toimii edelleen kuin junan vessa. Siirryin itsekin sitä käyttämään.
Kaudet: 2016, 2017, 2018, 2019, 2020

Whili

Lainaus käyttäjältä: jussa - tammikuu 25, 2018, 23:50:02 ip
Flickr toimii edelleen kuin junan vessa. Siirryin itsekin sitä käyttämään.

On vaan helvetin hankala käyttää kun ei pärjää härmän murteella   ???
Joskus onnistuu, yleensä ei  >:( >:(

sorrii

Näytti mulla olevan valmiina Yahoossa profiili, jossa Flicr'kin toimii. Kokeillaan siis:Tää kuva [Finkino Plevnan WC'stä] tuli nyt ekana ...  ;D
En kyä ymmärrä mitä etua tästä on verrattuna Googleen. Flickr lupaa 1000M tilaa, kun Google Photos antaa rajattoman tilan ...
Ja ihan yhtä monimutkaiselta tuntuu: Pitää vielä samat kokeilut tehdä kuin Googlellakin, ettäs tietää mikä näkyy, mikä ei.
Nyt laitoin suoraan "kopioi kuvan osoite" ja toinen linkitys sieltä virallisen jakamisen kautta ...
Tässä nyt näyttää että jälkimmäinen ei toimi linkittämiseen?!?! ..

Vitut. Minä käytän Googlea ja oon käsityksessä että se toimii. Ei oo kukaan ainakaan valittanut ettei kuvat näkyisi ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Jomppe

Mä en jaksa opetella yllämainittujen käyttöä, käytän aijaadotcomia. Tiedän, kuvat poistuu suht nopiaan, mutta sen vähäisen määrän mitä kuvia yleensäkään laitan niin siinä menettelee. Kaikki ottamani kuvat kuitenkin arkistoin ulkoiselle kovalevylle ja sieltä ne saa tarvittaessa postattua uudestaan.

Tällä kaudella pitäisi kuvattavaa kuitenkin olla enemmän aikaisempien vuosien hölmöjen räpistelyjen jälkeen
::)

Miquel

Minunkin photobucketin kuvat näyttäs olevan jämäkästi paikallaan. Ai hitto kun saisi vaan läiskittyä foorumille suoraan puhelimelta. 😎
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

MorugaReaper

Kaveri soitteli Saksasta ja sanoi että Holtenaussa Kiel:n kanavan sulussa laiva on mennyt läpi sulun, keula kokonaan. Miljoonavahinko. Googlailin itsekin uutisia sieltä ja tottatosiaan konttilaivan keula tullut läpi sulun. Viime yönä on turma tapahtunut. Joku tekninen vika, kapteeni oli vielä yrittänyt pysäyttää laivan kahdella ankkurilla, mutta laihoin tuloksin. Sääli.  :'(

MorugaReaper

Suuri tieteentekijä Stephen Hawking on poissa. R.I.P.  :-X :'(

akselsson1

Lainaus käyttäjältä: MorugaReaper - maaliskuu 14, 2018, 11:24:01 ap
Suuri tieteentekijä Stephen Hawking on poissa. R.I.P.  :-X :'(

Menetys tieteelle ja ihmiskunnalle  :-\
Meitä kyllä varmasti suretti enemmän Infernon hiljattainen poismeno  :'(
I have no idea what I'm doing, but I am!

Whili

Se olis taas perinteinen "alasti puutarhassa"-päivä  >:D >:D

Vuorikaskas


Pink

Pitääkö olla huolissaan-teemaan liittyvä asia:

Usein, kun (aika on) kuuntelen (Tomppaa) keskustelua vaikkapa radiosta, ja juontaja sanoo (ja ne sanoo, sinä et ole yksin) painokkaasti jonkin sanan, päässäni alkaa soida heti biisi, jossa kyseinen sana on. Kun joku kysyy, onko minulla kylmä (kuten sisälläni on), laulan Kotiteollisuutta loppupäivän. Elämäni on kuin "Laulu joka tilanteeseen."

Samalla tavalla usein tulee mieleen jokin iskulause, sanonta tai herja, joka soi päässä niin, että se on jossain vaiheessa vain pakko sanoa ääneen, jotta sen voi unohtaa. Muumilaakson Pikku Myystä puhuttaessa ei esimerkiksi voi sanoa pelkkää nimeä lisäämättä loppuun sanaa "itseään".  Kerropa siinä sitten lapsille, miten Pikku myy itseään. Argh.
Sytytysneste ja tulitikku harvoin ratkaisevat ongelmia, mutta vihannespunkkeihin ne tehosivat.

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: Pink - syyskuu 09, 2018, 12:06:28 ip
Pitääkö olla huolissaan-teemaan liittyvä asia:


Ei tarvi olla huolissaan, kuulostaa tutulta :D

Pink

Lainaus käyttäjältä: unenkuva - syyskuu 10, 2018, 15:41:25 ip
Ei tarvi olla huolissaan, kuulostaa tutulta :D

Homma menee hankalaksi siinä vaiheessa, kun joku mainitsee kissavideot  ::) >:D
Sytytysneste ja tulitikku harvoin ratkaisevat ongelmia, mutta vihannespunkkeihin ne tehosivat.

MorugaReaper

On näköjään tuonne chiliblogeihin pesiytynyt kaupallinen sivusto, chilinkasvattajat blogi.  :thumbdown:

Chilivaari

Haittaako se sinua?
Minähän sen sinne kirjasin, tämä koontilista kun on ihan yksityistä aloitteellisuuttani. Voin myös poistaa blogin listalta, jos se isompaa joukkoa häiritsee.


Tuossa blogissa on ihan asiallista tietoa, mutta samalla myydään jotakin. Kieltämättä ostoskori nyt ainakin pitäisi poistaa blogilistalta ja ehkä myös muuta kaupusteluun liittyvää, mutta Juha varmaan tekee nuo muutokset, jos yleisö sitä haluaa.

Huru-ukko

Ne kaupalliset mainokset pitäisi myös kieltää kommenteista joita tänne tippuu. Tori on mainostamista varten, kai.

Pink

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - syyskuu 20, 2018, 11:57:26 apVoin myös poistaa blogin listalta, jos se isompaa joukkoa häiritsee.


Minua ei ainakaan häiritse. Kaupallisen toimijan pitämä chiliblogi on näkemykseni mukaan chiliblogi muiden joukossa, ja itse ainakin luotan omaan arvostelukykyyni arvottaessani tiedonlähteen puolueellisuutta.

En voi olla sanomatta, että kyllä minä niin mieleni pahoitin...  :D
Sytytysneste ja tulitikku harvoin ratkaisevat ongelmia, mutta vihannespunkkeihin ne tehosivat.

sorrii

Onko Chilivaari kaupallinen toimija?? [enpä ole kuullutkaan...]

Olisi muuten hyvä brändi jollekin kastikkeille ja sinapeille: ChilivaarinR Savuinen  :fire: Rocotosinappi ... namm  :D
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

MorugaReaper

Facebookissa ja täällä foorumilla ihmettelen sellaisia kasvattajia jotka sadon kypsyessä kyselevät yleensä: Mitä teen näillä ? Joku on jopa mennyt ostamaan chilejä kaupasta ja kun tulevat kotiin, kyselevät myös samaa. Eikö ennen kasvattelua tai kaupassa käyntiä voisi suunnitella mihin sitä chiliä tarvitsee ja ostaa tai kasvattaa sen mukaan? Ei pitäisi olla vaikeaa. ??? ??? ???

sorrii

Niinpä: Meitä on moneen junaan ...  8)

Minä juuri eilen keräsin loput chilit talteen: Paperisissa biojätepusseissa parvekkeella odottaa käsittelyä yli 7kg chilejä, eikä oikein hajuakaan mitä niistä tekisin!
Kuivattuja (osa myös savustettuja) chilejä on useamman vuoden ajalta kaapeissa montakymmentä pussukkaa. Ruokakaapissa on kieltämättä aika lämmin tuoksu kun sen avaa. Ei ehkä se savuchilin aromi kuitenkaan miellytä esim muroissa tai mannaryyneissä ...

Pakasteesta täytynee heittää pari kiloa vanhoja taas biojätteeseen, että uudet mahtuvat! Pakastettuja chilejä mun tulee käytettyä sentään aika paljon talven aikana, ja muulloinkin ruoanlaitossa. Kuivattuja ei meinaa muistaa olevakaan, kun tuoreitakin tahtoo tippua puskista tasaisesti ympäri vuoden ...

Etikaan säilöttyjä on tullut kokeiltua useampana vuonna: Niitäkin on purkkikaupalla unohtunut tuonne kellarin kylmäkomeroon! Samaan aikaan oon mennyt ostamaan jopa Lidlin jalapenoja  :-\
Täytyy kyllä todeta samalla, että LaCostena'n peltipurkkijallut on niin hyviä, että ostan välillä niitä vaikka olisi jääkaapissa ulottuvilla omia ...,

Ekana vuotenani kun kasvattelin chilejä, tulin kokeilleeksi paria hilloa niistä: Paholaisen hillo omalla [tietysti  >:D] reseptillä oli niin hirveetä mössöä etten innostunut jatkamaan: Tein klassikkoni sekalaisista chileistä sekä tomaattimurskasta: Mausteeksi laitoin muutaman TSMB'n sekä purkillisen LaCostena Chipotleja [säilöttyjä kokonaisia chipotle-jalluja mustassa kastikeessa] .... Voi jeeesusss: Tulisuus oli ihan miehekäs, ja savua olisi riittänyt pariin ämpärilliseen ennemmin kuin siihen ½kg satsiin ...

Chiraca-kastikkeen tapaista ajattelin ehkä nyt kokeilla. On meinaan noita pieniä annuumeja niin paljon, ettei niitä jaksa alkaa perkaamaan tai edes kuivaamaan: Birds Eye Babyä oli 2 puskaa; Vietnamin Mummoa ylsi tuuhea puska. De Arbolia on kerättynä ~600g; Catarina [Fataliilta; cascabelin tapainen] tuotti ½kg; Jalluja on 2kg joista puolet kypsää punaista. Puolivilli(?) CAP1473 tuotti ~½kg; Anchoja [tai Poblanoja] sekä Beaver Dammia yhteensä ~3kg; Peter peppereitä, jotka tosissaan on aika irstaita isoja mulkkuja, on ½kg; Goats Weediä ~½kg. Kaksi viimeistä on aika selviä kuivattavia: Goats Weed ON jauheena ihan parasta "pippuria" mitä löytyy; Pettereistä on varmaan eniten iloa kuivattuina kokonaisina "koristeina" tuttavien maustehyllyyn ...

Aji Fantasyä on keltaista ja valkoista pari kiloa. Aji Amarilloa samoin. Aji Pancaa kilon verran. Kolmea lajia rocotoja myös pari kiloa. Muutama podi HYL ja Embassy Naga lisäksi vielä puskissa.

Nämä kaikki kasvatettu lähinnä mielenkiinnosta kasvien kasvatukseen, kasvihuoneen rakenteluun, lamppuihin, pumppuihin ja kumiletkuihin ym. SE mitä sillä sadolla teen, tulee aina mieleen viimeisenä, kun kaikki on kerätty talteen  8) 8) 8) ... Väittääkö joku että mä olisin jotenkin outo  ???

PS. Noi lajikkeiden grammat ja kilot on mutuja. Tarkemmassa punnituksessa tuli yhteensä se ~7.5kg. On sitä siinäkin kun hoito jäi huonksi; aikataulut 1-2kk myöhässä.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`