tammikuu 21, 2021, 04:37:44 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tampereen raflat

Aloittaja Janne, tammikuu 09, 2004, 13:59:01 ip

« edellinen - seuraava »

Xbow

Tässä olisi se Tamperelaisen Gringos Locos juttu joo, muistin pari detajia väärin :p Pahoittelen ettei ollut aikaa nyt sen koommin hifistellä tuon kuvan kanssa.

Edit: Kävin kokeilemassa 'diablo' tulista sunday killer annosta, ihan hyvää oli, mutta nyt tulisuus oli kyllä jäänyt keittiön puolelle. Joku asteikko vaikkapa yhdestä viiteen siliin tai diabloon voisi olla hyvä, toi mun annoksen tulisuus oli ehkä puoli siliä.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

e-Boy

Pakko kai käydä kun joskus Tampereelle eksyy.  :wink:
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

zamul

Kävin syömässä tuon tulisimman hampurilaisen. Se oli kyllä kieltämättä tosi hot! Sämpylöiden välissä oli 2 pihviä ja pekonia, sekä joka välissä oli kosolti habaneromurskaa. Kokilta sai vielä erikseen pyytää "Dave's Private Reserve"-soossia. Tuolla soossilla hampparikokemuksesta saakin kovinkin chilihedu hien pintaan. Kyseessä ei siis ollut tuo sunday-hampurilainen, vaan "Burger el diablo (el muerto) (13,80 €)" normaali ruokalistalta. Xbow oli saanut miedon hampurilasen (sunday) , joten kannattaa ehkä ilmaista tilatessa jotenkin, ettei pelästy tulista ruokaa.
Dave's soosia sai kyllä maistaa ihan pelkästäänkin, kunhan pyysi vain. Hyvää palvelua!

Suosittelen!

Janne

Lyhyesti, Gringos Locos, siivet El Muerte soosilla:

parhaimman makuinen siipikastike mitä olen koskaan ravintolassa saanut. Ja  niin tulinen että 18 siiven satsista pari viimeistä piti syödä kiukulla puoliväkisin.
Private Reserveä on kuulemma siinä kastikkeen joukossakin mutta maistoin ihan paljaaltaankin pienen tipan, tulista on...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

ilmari

Gringos Locos
Original Tortillas + el muerte -soosi

Aivan mielettömän hyvää oli, ihan kaikin puolin. Maha tuli täyteen ja oli tosiaan tulista perkules! Hikeä pukkasi ihan. Tulisuudesta vielä se plussa, että ei tosiaan maistunu pelkästään habaneero tms. vaan oli kokonaisuutena hyvää ja maukasta.

Tässä paikassa näköjään ymmärretään mitä tarkoittaa "tulinen"...
#40

kocmok

Aleksanterinkadun Napolissa on muuten Toro Vesuvio  joka sisältää Härkää, kaktusta, habaneroa, ananasta ja mozzarellaa.

Kiukkuinen pizza ja on sitä habaakin vähintään riittävästi, omassani oli tänään yhdeksän. Alkuhiki oli melkoinen, mutta sen jälkeen onkin ollut tasaisempaa, ja nyt lähinnä odottelen seurauksia. ..

Täytyy sanoa että Gringos Locosin El Diablo Burger Muerte sooseineen on huomattavasti maukkaampi, mutta ei siinä tulisuudessa pääse lähellekään Napolin Habanero pizzaa.

Kritiikkinä sanottakoon että pakkoko ne habanerot on sinne kokonaisina siemenineen kantoineen laittaa, miellyttävämpää asiakkaan kannalta olisi jos edes kannat olisi poistettu. Lisäksi muusta täytteestä on ehkä hieman tingitty (yllättävää koska näin ei yleensä ole, olikohan kokilla huono päivä?).

Ensin meinasin antaa kaksi peukkua, mutta putosivatkin tätä kirjoittaessa yhteen. Tulista on mutta siihen se sitten jääkin.

EDIT: Niin, mainittakoon että viiden haban jälkeen riitti ja loput neljä piti kaivaa pizzasta pois ja ne jäivät syömättä. Hatunnosto teille jotka syötte niitä enemmän kerralla, itse en siihen näemmä pysty. Pitänee harjoitella lisää.

Xbow

Noniin, nyt tuli Gringos Locosissa syötyä se 'varoituksin' menussa ollut Burger el diablo (RIP,RIP,RIP)) (14,90 €), oli mukavasti habaneroa kehissä. Jänskästi vähän makeutta, makujen sinfonia oli kohdallaan. Meitsille toi versio oli just mukavan tulinen, silmistä valui vettä ja kyllä cheddar dippi kelpas, sisälsi tällä kertaa myös chiliä :lol: Ehkä jonkin verran tulisimpia Panco Villan 'Hot Hot' burgereita tulisempi.

Mukava että sentään jotain chilpitoisiakin vaihtoehtoja alkaa löytymään.

Edit: Aamulla huomasin kyllä että jotain tulista tosiaan on syöty :oops:

Edit2: Tuli syötyä Diable burgeri toiseen kertaan. Nyt oli just sopivan helvetillinen elämys, meni väkisin syömisen puolelle :twisted: Hikeä pukkas, vettä tuli silmistä, oli kyllä silisimpiä ravintolaelämyksiä mitä koskaan on ollut. Luultavasti oli vielä tulisempi kuin toi pari viikkoa sitten syöty, ehdottomasti tulisin burgeri mitä olen syönyt.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

ilmari

Myös samaisen paikan tunsin takapuolessani hetki sitten... tässähän tuntee itsensä kohta jo käveleväksi mainokseksi, mutta kyllä taas oli herkkua Gringosin sapuskat, pyysin annoksen el muertena ja sen kyllä taas sain... salaattiin oli lisätty 8 habaneeroa (säilöttyjä onneksi) ja liha oli taas taivaallista ja helvetillisen tulista :)
#40

Sunnikka

Käytiin lauantaina äijän kanssa Tampereen Amarillossa, ja olipa pettymys! Olivat poistaneet listalta ainakin mun lemppariannokseni, olikohan nimeltään haba hot pocket, mikä siis sisälsi tomaattitortillan, salaattia, naudanlihafilettä ja ranskalaisia -ja tietysti habanerosoosia ketsupin ja kermaviilidipin kyljessä.
Selailimme listaa ja löysin tasan kaksi ruokalajia, jotka oli merkitty kahdella chilin kuvalla; chicken wings ja jalapeno poppers.. :/
Onneksi sain rakenneltua listan aineksista edes lähelle sen lempiannokseni ja erillisellä maksulla lautaselle ilmaantui myös sitä todella hyvää habanerosoosia. Möh.
Hurrrrrrrjan hyvää.
#293

http://sunnikka.vuodatus.net
-Sunnikan (B)Lokikirja. Elämää tai ei.

Suntio

Näyttääpä olevan Gringosissa melkoista vaihtelua tulisuudessa.

Jokunen aika söin siellä tuon Diablo hampurilaisen ja tulistahan se oli, loppu oli melkein väkisin syömistä. Pari viikkoa tuon jälkeen söin jonkin "extra hot" annoksen ja se sopi tulisuudeltaan lähinnä mahahaavasta toipuville. Joitain päiviä sitten otin fajitakset el muertena (eli tuosta extra hotista seuraavalla tulisuusasteella), jolloin mukaan tuli pieni kipollinen jotain chilimurskaa. Tuo kyseinen chilimurska oli vaan tunkkaisesta mausta päätellen terästetty reilulla määrällä Insanity Saucea (eli ilmeisesti tuolla private reservellä) ja tulisuus oli sitä luokkaa, että paikat meinasivat hampaista lähteä. Chilimurskasta tuli käytettyä ehkä viidesosa ja silti annoksen tulisuus oli kovempi kuin Diablo hampurilaisessa pari kuukautta sitten.

Liekkö sitten tarjoilija säikähtänyt kun kyselin chiliyhdistyksen alennusta tilatessa. Olisi kyllä kiva kun tuollaisessakin paikassa olisi joku logiikka tulisuuden suhteen. Itse en omaa ruokaani ihan väkisin yrittämättä chileillä pysty pilaamaan, mutta noilla kapsaisiiniuutteilla se kyllä onnistuu. Toki pari tippaa esim. Jersey Deathia keittoon laitettuna toimii, mutta sentin kerros leivän päällä menee jo masokismin puolelle.

Vai onko jollain tietoa, ovatko muuttaneet tulisuusluokituksiaan radikaalisti kyseisessä paikassa? Jos lähtökohtana otetaan, että parin kuukauden takainen Diablo burger oli Gringosin tyyliin kolmen hautakiven arvoinen (kuten ruokalistassa), niin tämä vastasi lähinnä keskitysleirin joukkohautaa.

Xbow

Itse olen myös havainnut vaihtelevuutta tulisuudessa.

On sinänsä haastavaa saada tulisuusarvot sopiviksi. Mikäli tehdään suurelle massalle sopivaa, ei se silloin ole edes tulista tyyliin 'Habanero' kabanossi. Ehkä voisivat kehittää jonkin 'standardin', jotta tulisuudet pysyisivät suunnilleen samoina, esim. 5 portainen tulisuusasteikko ( tai vaikka niitä hautakiviä  :lol: ). 3 hautakiveä vaikkapa nykyinen keskiverto Diablo burgeri.

Diablo Burger oli kerran omaan makuuni aikas heleevetillinen kokemus, parina viimekertana ihan ok tulinen, muttei mitään 'tappokamaa'.

Sinänsä se on lähes mahdotonta yrittää pitää tulisuus vakiona, koska

- Markkinoilta saatavien raaka-aineiden laatu ja saatavuus vaihtelee. Jos esimerkiksi raakaa habaneroa ei tietyllä hetkellä saakaan, niin on siinä miettimistä, miten improvisoida. Valmis soosi toki auttaa.

- Jopa samalta toimittajalta voi esimerkiksi habanerojen tulisuus vaihdella vuodesta ja vuodenajasta toiseen.

- Jopa valmis chilikastikkeiden tulisuus vaihtelee paljon pullosta toiseen.

--> kokin on hyvin vaikea ja työläs arvioida erityisen tulisten ruokien todellista tulisuutta. Varsinkaan mikäli kokki ei ole tottunut erityisen tulisiin ruokiin.

Kaiken lisäksi ihmiset mieltävät eri kapsaisiinityyppien poltteen eri tavalla. Nämä seikat kun ynnää yhteen, niin päätyy siihen tulokseen, että jonkinlaista vaihtelua tulee tulisuudessa olemaan, sille ei yksinkertaisesti voi mitään.

Gringos locos taitaa olla vielä vähän alkusuoralla oikeasti tulisen ruuan haasteiden kanssa, mutta erittäin hieno juttu että ovat ottaneet haasteen vastaan :) Iso kiitos siitä :D Toivottavasti poppoolla riittää kärsivällisyys jatkuvaan hienosäätämiseen, jotta lopputulos olisi lopulta mahdollisimman hyvä ja laadukas.

Maittavaa ja tarpeen niin vaatiessa tulista ruokaa tarjoilevat. Ihan hyvvee on aina ollut :)
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Suntio

Totta kyllä, hyvällä asialla ovat. Pitänee jatkossa pyytää tulisuus erilliseen kippoon, kuten viimeksikin oli. Sen kipon nimittäin jos olisi ruokaan kokonaan sekoittanut, niin syömättä olisi jäänyt (kerta se tietysti olisi ollut ensimmäinenkin). Ihmetyttää vaan tosiaan noin valtava loikkaus extra hotista muerteen.

Sitten kun valittaminen kerran aloitettiin, niin jatketaanpa valittamista, joka toimii samalla valistamisena.

Eli siis. Pizzeria Napolistahan saa habaneroja pitsaansa niin halutessaan. Ne vaan ovat siitä erikoisia, että niitä ei lasketa täytteeksi. Siis pitsaan numero x otettuna niistä pitää maksaa 2 euroa ylimääräistä. Jos habanerot taas ottaa fantasiapitsan neljänneksi täytteeksi, niin silloinkin niistä pitää maksaa 2 euroa ylimääräistä. Tätä tarjoilijat eivät ole kyllä kertaakaan maininneet (ensimmäisellä kerralla menin vipuun, toisella kerralla huomasin asian laskua maksaessani ja jatkossa olen ottanut 4 täytettä).

Eli jos otatte Napolissa fantasia pitsan (4 täytteellä), niin valitkaa toki siihen 4 täytettä + habanero, koska 3 täytettä + habanero on saman hintainen. (kärjistettynä siis Napolin logiikka habanerojen suhteen on: Fantasiapitsa, jossa täytteenä pelkkä habanero = normaali fantasiapitsa + 2 euroa habaneroista)

Kun habanerot aikanaan tulivat kyseiseen paikkaan, niin niitä ei meinannut saada ollenkaan muihin kuin kahteen listalla määrättyyn pitsaan. Pienen kinuamisen jälkeen tarjoilija kävi kokin kanssa juttelemassa, soitti punaisella puhelimella presidentille ja kremliin, jonka jälkeen pitkin hampain suostui vaatimuksiini. Nykyään onneksi se asia on korjattu.

kocmok

Dennis pizzeria Aleksanterinkadulla mainostaa kadun varressa Chipotle hampurilaisiaan, ja olihan se kokeiltava.

Kyseessä on pelkkä pekonihampurilainen (eikä edes kovin hyvä sellainen) ja kysymykseni kuuluu mikä ihmeen Chipotle? Annos ei sisältänyt mitään chiliin, chilikastikkeisiin tai edes paprikan sukuisiin kasveihin viittaavaa ellei sitten laske pöytään tuotua Heintzin ketsuppia, jota piti lisätä sekä ranskalaisiin että kuivaan hampurilaiseen(okei, olihan hampurilaisessa T-lusikallinen tavallista majoneesia kastikkeena).

Jos olisin arvannut annoksen olevan maksimissaan keskinkertainen pekonipläjäys niin ostamatta olisi jäänyt. Ihmetyttää vain miksi sitä mainostetaan Chipotle chili hampurilaisena kun näin ei kerran ole. Ja kysymys ei ole siitä että chilin syönnin suhteen toleranssi olisi kasvanut, vaan annoksessa ei yksinkertaisesti ole chiliä gramman grammaa.

No, tämä nyt oli viimeinen pisara, ensi kerralla kun tekee pizzaa mieli menen Ravennaan tai Napoliin syömään taatusti chilistä Habapizzaa, tai jos mieleni tekee chilihampurilaista menen Gringos Locosiin, Dennikseen en enää viitsi vaivautua ja kantaa senttiäkään. Liian monta pettymystä.

MikkoM

Lainaus käyttäjältä: "kocmok"Dennikseen en enää viitsi vaivautua ja kantaa senttiäkään. Liian monta pettymystä.


Sama täällä, turkkuslaisten invaasioyritys tampesteriin on kyllä totaalinen fiasko. Napolista ja Ravennasta saa niin miljoona kertaa parempaa pizzaa ja halvemmalla kuin Denniksestä.

SapeMies

Vähän ihmetyttää tuo diablo burgerin vaihtelu.. Itse kävin testailemassa kyseisen hamburglarin ja pakko on myöntää että nöyräksi veti allekirjoittaneen. En kuitenkaan ihan ekaa kertaa ole pappia kyydissä ja kuitenkin himassa maustan purilaiset tolla daven reservisoosilla. Uskomattoman tiukaksi olivat kyllä sen sämpylän saaneet. Sai jopa vannoutuneen juustonsyöjän syömään juustokastikkeen riemulla. :)
" Are you suggesting that coconuts migrate? "

Xbow

Huh hah hei, taas eilen tuli syötyä Gringos Locosin Diablo Burger. Tarkkaan maistelemalla justiinsa havaitsi Blair'sin huipputulisten kastikkeiden chiliuutteen maun. Oli vaan nippa nappa havaittavissa, ei päässyt mitenkään dominoimaan. Tän maun kun maistaa, niin yleensä tietää että kohtuu tulinen hamppari on lautasella :lol: Nyt oli onnistunut rämäkkä pläjäys, hampurilaisesta pystyi nauttimaan, vaikka lämpöä oli kosolti, eli varsin runsaasti. Ehdottomasti kympin väärtti!

Toinen lemppariburgeri on Pancho Villan tuplajuusto hampurilainen habeneropyreellä. Syötävää on varsin runsaasti ja lämpökin on useimmiten ns. kohdillaan. Ideaparkin Panchossa habaneropyre on nykyään tuoreita punaisia haboja murskattuna, kutakuinkin sellaisenaan. Tämän kanssa on syytä olla tarkkana, sopiva lämpö löytyy helpohkosti, mutta jos sitä on liikaa, niin tuoreen habaneron voimakas maku pääsee liian dominoivaksi.

Tampereen hämeenkadun Panchossa pyre on erilaista, siihen on habaneron lisäksi laitettu jotain muitakin mausteita, ja taitaapi olla vähän kypsytettyä. Joku öljypohjasen oloinen soossi. Mielestäni aavistuksen verta parempaa hampparin väliin. Lämpöä on kyllä tässäkin versiossa. Kannattaa yrittää maanitella tarjoilijaa, että kokki laittaisi sitä pyrettä reilusti ( siis jos tykkää tulisesta tietty ).

Hämeenkadun Pancho mielestäni voittaa, Ideaparkissa on joskus tullut liian kuivia pihvejä, ei enää hyvä. Tietty mehukkuus vaaditaan hyvään hampurilaiseen. Mainittakoon että toisinaan Ideaparkinkin Panchossa on ollut varsin hyvänmakuisia hamppareita. Habaneropyrettä ei ole listalla, mutta tarjoilja kyllä ymmärtää, kun pyytää sitä erikseen. Miksi haluan sen valmiiksi hampparin väliin? No, se vaan maistuu mielestäni paremmalta, kun se on siellä pihvimehujen kanssa muhineena.

Arvosanat: Diablo Burger 8-9, Panchovillan tuplajuusto habapyreellä 7.5-9.5.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Tepi

Toissapäivänä, Tre:llä työreissulla ollessa vietiin pari asiakasta Gringosiin syömään. Minä ja toinen isäntä olleista ollaan molemmat ainakin omasta mielestä asbestikurkulla varustettuja chilin ystäviä...huhhuh- voi muuta sanoa. Oli kyllä mieletön soossi purilaisen välissä. Nöyräks Diablo tosiaan veti. Vaikka burgeri oli herkulllinen niin pikkasen sämpylää jäi vaikka halusta se ei ainakaan kiinni ollut.

Asiakkaiden mielestä ehdoton bonus oli se kun kaverini heitti chilivodkan jääpalat huiviin helpottamaan poltetta
8) .
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

kocmok

Kävin Ideaparkissa tässä "aito meksikolaisessa" Tacos Mexicanosissa heittämässä tuulensuojaan muutaman tacon, mutta kaikki ei tälläkertaa mennyt aivan nappiin.

Ensin tarjoilija kyllä tuli ripeästi paikalle ja otti tilauksemme mutta sitten asiat menivätkin enemmän tai vähemmän bärssiilleen.

Ensin juomapuoli unohtui. Eipä tässä mitään, toinen tarjoilija huomasi kotvasen kuluttua kyllä tilanteen ja paikkasi.

Sitten pöytäämme tuli väärät alkuruoat, jotka kuitenkin heitimme huiviin koska tilanne vaikutti enemmän tai vähemmän kaoottiselle muutenkin ja aikaa oli kululnut jo melkoisesti. Naapuripöydissämme oli tässä vaiheessa jo viidennet asiakkaat, edelliset kun vaihtoivat tiheästi paikkaa koska eivät saaneet palvelua, tai ruoassa oli vikaa.

Sitten taas odoteltiin hieman pääruokia kunnes vihdoin saimme annokset pöytään. Jotka olivat väärät. Itse en olisi asiaa välttämättä huomannut, mutta toinen tarjoilija tuli paikalle annokseni kanssa ja sanoi että minulla on väärä annos. Ei muuta kuin safkaa vaihtamaan.

Ravintolassa vaikutti olevan hirveä härdelli jatkuvasti päällä, ruokia palautui köökkiin, pöytiin tuli vääriä annoksia, asiakkaat vaihtuivat tiuhasti kaaoksen takia.

En oikeastaan muista koskaan nähneeni että vuoro menisi noin päin seiniä vaikka kuitenkin olen ravintolamaailmaa toistakymmentä vuotta sivusta seurannut entisessä ammatissani, välillä vähän lähempää ja välillä vähän kauempaa.

Entä millaista ruoka oli? No, ihan perus-settiä, tosin autenttisen meksikolaisen oloista (jo kaaoksen, palvelun ja ilmapiirinkin puitteissa ;-D), iso plussa hyvistä omista(?) talon chilisooseista ja oikeasta chipotlesta. Ja palvelu oli ystävällistä kaaoksesta huolimatta. Hinta-laatu ei kuitenkaan mairittele

En oikein tiedä mitä sanoa, safka oli OK, mutta muuten ei todellakaan vakuuttanut.

Kumikana4

Zarillossa kun pyysin katkarapuburritot hottina niin sain lautaselle viereen pari nihkeetä säilykejalapenoa eivätkä itse burritot olleet edes miedosti tulisia. Ihan hyvänmakuisia muuten kyllä.

Gringos Locos on ihan suosikkeja, tykkään paljon enemmän kuin Panchosta.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Timo"Tosiaan, Pancho on yleensä hinta/laatusuhteeltaan mainio. Pientä miinusta tulee kyllä siitä että sapuskan taso tuppaa hieman vaihtelemaan, riippuuko sitten siitä kuka siellä on kokkaamassa. Voisivat myöskin hankkia pöytään paremmat chilisoosit kuin normi/mild -Tabascot

Toinen palkitseva paikka on Tammelantorin etelälaidalla oleva Ragu's. Malesialaista ruokaa, lähinnä siis wokkia. Hinta/annoskoko myöskin kohdallaan ja jos ei mausteet muuten riitä, Ragu kyllä tuo pöytään kupillisen chilihilloa... (sambal oelekia?)


Tulipa Pancho kokeiltua... Habaneropurilainen oli aivan kohtuullinen, joskaan ei ihmeellisen maukas - mutta itse habamurska oli yllättävänkin potkivaa. Vesikannu tyhjeni lopuksi vauhdilla. :D