syyskuu 18, 2019, 22:46:38 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Lahden raflat

Aloittaja Pacsu, helmikuu 05, 2004, 08:48:29 ap

« edellinen - seuraava »

Talisker

Kävin äsken luntsilla Mycurryssa. Tilasin extratulisena.

Mitä ihmettä?

No se, että broileri+riisiannos oli tulinen.

Kokki toi vielä erikseen jonkin tuoreen chilin. (Rawitilta näytti ja maistui).
Mainitsin chiliyhdistysjäsenyydestäni, en tiedä vaikuttiko asiaan.

Suosittelen.

Juh4T

Tää ei ole Lahdessa, mutta ihan vieressä Orimattilassa on ravintola Tahto, jossa pyysin ruokaa tilatessa chiliä annokseen. Yllätyin melkoisesti, kun tarjoilija sanoi, että on meillä nagaa. Pöytään tuli kahdessa kipossa nagaa ja jotain toista chiliä.  :P Kuulema on chiliviikot tulossa jossain vaiheessa, jolloin on pakko käydä testaamassa annosten tulisuus.  ;D

Nosiseptori

Ohikulkumatkalla tuli käytyä Mycurryssa lauantai-iltapäivänä. Pienikokoinen, mutta mukavahko ravintola, jossa uutuutensa vuoksi joutui odottamaan pöytäpaikkaa parikymmentä minuuttia kello kolmen tietämillä. Tilasin lammascurryn extra extra tulisena (tulisuusluokka 6/6), joka oli tämän ruokalajin listatulisuutta pykälää korkeampi (normaali 5/6). Alkupaloiksi söin paneerattuja kanapaloja tulisen chilichutneyn kanssa ja jälkiruoaksi intialaista jäätelöä. Lammascurryn lisukkeeksi sai valita joko naan-leipää tai riisiä, mikä on mielestäni hiukan erikoinen ratkaisu, koska monissa paikoissa saa erikseen pyytämättä molempia.

Extra extra hot tuntui kuitenkin chilihihhulin suuhun sellaiselta mediumilta, joka ei vielä hikeä nosta pintaan, mutta saa vienon hymyn kuitenkin huulille. Monissa suomalaistuneissa aasialaisissa ravintoloissa listan tulisin kun ei tunnu edes kihelmöintinä kurkunpäässä. Paneroitu kana oli suussasulavan pehmeää ja vihreä chilichutney herkullista. Lammascurry oli hyvää, mutta ehkä kermainen kastike imee tulisimman terän ruuasta, vaikka vihreitä chilisiivuja olikin annoksessa kauttaaltaan. Tulisempaa halutessani valitsisin ehkä seuraavalla kerralla annoksen, jossa on tomaattipohjainen kastike. Tuliseen täysin tottumaton avovaimoni söi tulisuusluokkaa 3/6 olevan annoksen ja sai sen lopulta tuhottua naan-leivän ja jogurttikastikkeen voimin. Eli kaiketi noissa kutosen annoksissa tottumattomalle saattaa olla jopa syömäkelvotonta tulisuutta. :)

Pikanttina yksityiskohtana laskun myötä tarjottiin myös muutama sormellinen aniksensiemeniä pureskeltavaksi. Mahtavaa!

-mtk-

joulukuu 08, 2011, 11:40:24 ap #23 Viimeisin muokkaus: joulukuu 08, 2011, 11:42:42 ap käyttäjältä -mtk-
Lainaus käyttäjältä: Juh4T - marraskuu 26, 2011, 14:09:28 ip
Tää ei ole Lahdessa, mutta ihan vieressä Orimattilassa on ravintola Tahto, jossa pyysin ruokaa tilatessa chiliä annokseen. Yllätyin melkoisesti, kun tarjoilija sanoi, että on meillä nagaa. Pöytään tuli kahdessa kipossa nagaa ja jotain toista chiliä.  :P Kuulema on chiliviikot tulossa jossain vaiheessa, jolloin on pakko käydä testaamassa annosten tulisuus.  ;D


hmm.. pitänee käydä jossain vaiheessa kokeilemassa tuo uudelleen - ainakin jos siellä on chiliviikot tulossa :)

Muuten Tahto ei kyllä ole mitenkään erityisesti jäänyt mieleen - paitsi ehkä "vitsikkäistä" annosnimistään (serlan kosto = lammasta, rautakauppa=maksaa jne.)
Ruoka oli sinällään ihan ok, mutta ainakin syömäni annos (jonka nimi ei kuitenkaan mieleen jäänyt) oli melkoinen sekametelisoppa - liikaa komponentteja lautasella ainakin omaan makuun. Taisi muuten olla listan ainoa annos jossa silloin oli chiliä ja se paljastui purkkipepperoniksi.
Naga on näin ollen huima edistysaskel, joten voihan se olla että muutenkin asiat ovat parantuneet alkuajoista. Jotenkin sitä vaan aina suhtautuu hieman skeptisesti ravintoloihin jotka muuttuvat iltaisin (= lähes illallisaikaan) juottoloiksi. Tosin tämäkin taitaa olla ympäristön sanelema elinehto.

Mutta jos jatketaan lievänä offtopiccina Orimattilan ravintoloista, niin Tahtoa vastapäätä oleva kiinalainen ravintola (New Beijing) kannattaa kyllä kokeilla. Listalta löytyy muistaakseni alun toistasataa erilaista annosta, jotka tosin ovat kiinalaiseen tapaan paljolti sama-kastike-eri-liha-ratkaisuja, mutta huonoa annosta ei vielä ole tullut vastaan. Annokset ovat reilun kokoisia ja erilaisissa "chili-xyz" annoksissa on normistikin jopa ihan kivasti tulisuutta havaittavissa (tilausta tehdessä varmasti saa pyytämällä lisää). Jos edellä mainitusta "xyz" korvataan esimerkiksi mustekalalla tai ankalla, ollaan jo todella maistuvissa annoksissa. Kuha pitäisi seuraavaksi kokeilla, chili-poroon olen suhtautunut vielä toistaiseksi lievällä varauksella :)

nicklas

Lainaus käyttäjältä: Kebabmaniac - syyskuu 28, 2011, 11:51:16 ap
Näköjään avattu ravintola "MyCurry" (http://www.mycurry.fi/, Rautatienkatu 15). Tulisuus säädettävissä, näyttää asteikko menevän 1-6 (6=extraextratulinen). Ilmeisesti olen menossa la Lahteen, jos on aikaa pitänee käydä testaamassa. Mikäli joku vaan kerkee testaamaan ennen sitä niin olisi kiva kuulla !


voin suositella lämpimästi. lajissaan parhaita

netzach

Foorumin suosittelemana tuli käytyä testaamassa MuCurry lahdessa pyöriessä. Loistava paikka!

Otin alkupalaksi jauhelihanyyttejä vihreällä chilisoossilla ja oli aivan äärettömän hyvää. Pääruuaksi Chicken jalfrezi jonka otin 5/6-tulisena. Mutta kaveri otti saman 4/6 ja tarjoilija ei ollut varma enää tuodessa annoksen että kumpi oli kumman. No siinä koitettiin suulla maistella onko tulisuuseroja. Ainakin oma olisi saanut olla tulisempi eli ensi kerran se 6/6. Kaveri tosin hikoili niin paljon syödessään ja puhallellessaan että taisi sille mennä se tulisempi...

meikkupeikko

Lainaus käyttäjältä: Juh4T - marraskuu 26, 2011, 14:09:28 ip
Tää ei ole Lahdessa, mutta ihan vieressä Orimattilassa on ravintola Tahto, jossa pyysin ruokaa tilatessa chiliä annokseen. Yllätyin melkoisesti, kun tarjoilija sanoi, että on meillä nagaa. Pöytään tuli kahdessa kipossa nagaa ja jotain toista chiliä.  :P Kuulema on chiliviikot tulossa jossain vaiheessa, jolloin on pakko käydä testaamassa annosten tulisuus.  ;D

Tahto on ainakin toistaiseksi kiinni. Meni konkkaan viime vuoden puolella. Huhuja liikkuu, että aukeaisi uudelleen toisen omistajan toimesta, mutta varmaa tietoa ei ole.

Zathor

joulukuu 07, 2015, 17:55:33 ip #27 Viimeisin muokkaus: joulukuu 07, 2015, 17:57:18 ip käyttäjältä Zathor
Suosittelemani paikka sijaitsee Nastolassa, mutta ensi vuoden alusta Nastolakin on Lahtea, tämä siis sallittakoon? Paikan nimi on Ravintola Turkinpippuri ja se löytyy osoitteesta Pekkalantie 20, 15560 Nastola.

Turkinpippurin uudistuttua tuossa jokunen aika sitten (pari vuotta sitten?) sinne tuli tarjontaan kebabeihin "supertulinen kastike", jota ei tietääkseni listoilla mainita. Mikään mahdottoman tulinen kastike ei ole kyseessä, mutta tulisuuden huomaa ja kokemattomalta jampalta safka jää syömättä. Suosittelen tilaamaan myös kebabia ottaessa lisukkeeksi valkosipulikastiketta (tai jotain valkosta juttua se on?), mitä kokki roiskii siihen vielä päälle. Pitäähän kastiketta olla!

Enpä ole Lahden lähistöllä tulisempaa kebabia syönyt. Liha voisi ehkä olla hieman parempaa, mutta hyvää tuokin on. Pizza-onlinen kautta tilaaminen onnistuu myös, mutta vaihtoehtoina on vain mauton/tulinen kastike. Ravintolan muut ruoat ovat muuten melko "pizza/kebab perustasoa".

Onko muilla päivittyneitä hyviä vinkkejä?