lokakuu 22, 2020, 12:18:39 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Egyptiläisittäin maustetut kaalikääryleet

Aloittaja Minbaari, syyskuu 19, 2010, 06:09:19 ap

« edellinen - seuraava »

Minbaari

syyskuu 19, 2010, 06:09:19 ap Viimeisin muokkaus: syyskuu 19, 2010, 06:24:10 ap käyttäjältä Minbaari
Tekaisimpa tuossa päivällä kaalikääryleitä jotakuinkin tälläisellä reseptillä:

Puolikas Savoijinkaali eli kurttukaali ( käytin vain suurimmat lehdet kaalin puoleen väliin)

Täyte:
Puoli pussia soijarouhetta (jauheliha käy mainiosti)
Keitettyä riisiä (n.3dl keitettyä)
1 valkosipuli
2 sipulia
Chiliä riittävästi. (Itse käytin 4 aji benitoa, 2 PI441551:stä ja vähän habaneroa.)
1 rkl savusuolaa
1 tl jeerakuminaa
n. 1 rkl Ras el hanout maustetta

Voiteluun:
Agavesiirappia
Soijaa
Sitruunamehua

Valmistus:
Eka laitoin soijarouheen lihaliemeen turpoamaan.
Kiehautin kaalinlehdet isossa kattilassa jotta pehmenisivät. Keitin riisin ja valutin.
Freesasin sipulit pannulla voissa ja lisäsin soijarouheen, chilit ja mausteet. Paistelin vähän aikaa ja heitin riisit joukkoon.
Täytin kaalinlehdet täytteellä ja sivelin agavesiirapilla, roiskin soijaa ja sitruunamehua päälle ja 200'C asteiseen uuniin 30min.

Kaalista kannattaa ottaa ne kovimmat lehti"ruodot" pois, koska niitä voi olla vähän ikävä pureskella. Itse en tosin jaksanut koska laiska olen. Jos haluaa pehmeämpiä noista niin kypsentää miedommalla lämmöllä pidempään, mutta tuolla kypsennysajalla tuli pinnasta rapea ja "al dente". Kurttukaalia käytin koska se on mielestäni terveellisempää kuin valkokaali, eikä vaadi niin pitkää kypsennysaikaa. Itselle toi kolahti tosi hyvin ja jos tuota ras el hanout maustetta ei satu kaapista löytymään, niin maustaa sitten mieleisellä tavalla noi. Itse en halunnut mautonta harmaata koulussa saatuja kääryleitä noista, vaan ronskista maustoin.
#816

hessi

nam... johan tässä taas nälkä iskee, vaik just söinki ;)
käytitkö tavallista valkoista riisiä?
Itse kun en valkoisesta riisistä oikein dikkaa, käytän yleensä
kaaliruuissa rikottua ohraa, on mielstäni maukkaanpaa.
tätä reseptiä kyllä kokeilen, varsinkin soijalla :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Minbaari

Valkoista käytin, kun häistä jäi kivasti ylimääräistä. Muutoin oisin käyttänyt juurikin noita ohrasuurimoita tai tummaa riisiä. Soijarouhetta en ollut ennen kokeillut ja taisi käydä niin että koukkuun jäin! Helppoa, halpaa ja hyvänmakuista kun maustaa hyvin!
#816

chilihardhead.fi

Ras el hanout taitaa mennä ite sekotettavaksi, vai saako tilattua jostain?
Koulu teki mulle pahan käärylekammon, mutta jos sitä taas kokeilis.
Olen käyttäny riisin tilalla yleensä kokonaisia ohrasuurimoita, tumma riisi ei oikein maistu.
Soija on kyllä joskus hyvää, ei se kyllä lihankorvike ole silti. Olis tullu soijan käyttö aloitettua, paljon aikaisemmin, jos ei olis koskaan maistanu kasvis''liha''pihvejä.
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Kebabmaniac

Nyt menee kyllä ohi egyptiläisestä, ja mikä vielä pahempaa, tässä ei ole edes chiliä. Mutta pakko avautua kun toispäivänä tein ihan ensimmäisen kerran itse kaalikääryleitä. Karitsan jauhelihaa, ohraa ja keräkaalia. On kyllä taitolaji, mun kääryleet näytti kuin mun käärimiltä sätkiltä - ohuita puikkoja. Mutta maku oli hyvä ja ensi kerralla sitten säädetään tulisempaan suuntaan.


Minbaari

Lainaus käyttäjältä: KebabManiac - syyskuu 20, 2010, 20:42:25 ip
Nyt menee kyllä ohi egyptiläisestä, ja mikä vielä pahempaa, tässä ei ole edes chiliä.


Jos kirjoitin ohjeeseen että riittävästi chiliä, niin sehän on jokaisen itse päätettävissä mitä sinne laittaa. Vaikka 10 nagaa. Itse tein ihme ja kyllä melko mietoa tosta kun samaa ruokaa söi 1,5v tyttäreni. Ja anteeksi nimeämisen tuottama mielipaha, olisi kai pitänyt kirjoittaa vaan maustetut kaalikääryleet;)
#816

Räyhis

Kyllä ras el hanouttia Suomesta saa. Sittenkun vielä muistais mistä  ;D taisin ostaa stokkalta (5 v vanha tieto).
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Kebabmaniac

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - syyskuu 20, 2010, 21:04:28 ip
Jos kirjoitin ohjeeseen että riittävästi chiliä, niin sehän on jokaisen itse päätettävissä mitä sinne laittaa. Vaikka 10 nagaa. Itse tein ihme ja kyllä melko mietoa tosta kun samaa ruokaa söi 1,5v tyttäreni. Ja anteeksi nimeämisen tuottama mielipaha, olisi kai pitänyt kirjoittaa vaan maustetut kaalikääryleet;)


Sorry epäselvä ilmaisuni - viestissäni tarkoitin siis ainoastaan omaa ensimmäistä käärylekokkaustani jonka pidin ihan suola-pippurilinjalla.  Nyt kun luen postaukseni niin tosiaan sen voi ymmärtää kumminpäin vain.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: KebabManiac - syyskuu 21, 2010, 16:38:42 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - syyskuu 20, 2010, 21:04:28 ip
Jos kirjoitin ohjeeseen että riittävästi chiliä, niin sehän on jokaisen itse päätettävissä mitä sinne laittaa. Vaikka 10 nagaa. Itse tein ihme ja kyllä melko mietoa tosta kun samaa ruokaa söi 1,5v tyttäreni. Ja anteeksi nimeämisen tuottama mielipaha, olisi kai pitänyt kirjoittaa vaan maustetut kaalikääryleet;)


Sorry epäselvä ilmaisuni - viestissäni tarkoitin siis ainoastaan omaa ensimmäistä käärylekokkaustani jonka pidin ihan suola-pippurilinjalla.  Nyt kun luen postaukseni niin tosiaan sen voi ymmärtää kumminpäin vain.


Oukei! Väärinkäsitys puolin ja toisin. Piste.  :D
#816