helmikuu 24, 2020, 20:29:08 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rusakon rehut - 2011

Aloittaja Rusakko, lokakuu 10, 2010, 23:41:14 ip

« edellinen - seuraava »

Rusakko

Toinen kausi siis alkaa. Ensimmäinen kausihan löytyy foorumilta http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6688.0.

Kasvatuslistaa olen miettinyt ja seuraavanlainen on hakusessa. Katsotaan kuinka lähelle päästään. Tarkoituksena on laittaa kaikkia pari kolme siementä itämään joista sitten lahjoittelen ylimääräiset pois. Kai niille joku ottaja löytyy, ainakin villeille jos itämään saan. Pubet ja villit ovat jo itämässä tai mullissa. Villit ovat olleet lautalla jo elokuun lopulta ja pubet pääsivät eilen lautalle Manzanoa lukuun ottamatta. Chinenset on tarkoitus laittaa itämään marraskuun puolen välin tienoilla ja loput sitten vuoden vaihteessa. Viime vuoden kasvatusvalona toimineen loisteputken meinasin vaihtaa. Tarkoituksena on löytää jostain joku noin 125W lamppu, suurpainenatrium ja jokin muu vastaava. Lannoitteena puutarhan kesää jota on jäljellä vielä reilusti. Pitää laittaa peri kuvaa jo itäneistä ensiviikolla. Sirkkalehdistä ja siemenistä tuskin tarvitsee laittaa kuvia. ;D Kuten listasta näkee niin Pubet ovat hyvin edustettuina, toivottavasti saan niistä satoakin. Ainoasta pubesta Turbo Pube, en tänä vuonna saanut yhtään satoa. Siinä mielessä mennään riskillä.

Capsicum Annuum
HomeroAnnuum
Jalapeno Hercules F1Annuum
Super ChiliAnnuumYksi talvehtii, koristeeksi/jonnekin reunukselle pihalle
AuroraAnnuumYksi talvehtii, koristeeksi/jonnekin reunukselle pihalle
Capsicum Baccatum
Aji CristalBaccatum
Aji GoldenBaccatum
Aji RojoBaccatum
ChampionBaccatum
OmnicolorBaccatumYksi talvehtii amppelissa, yksi tai kaksi lisää amppeleihin
Capsicum Chinense
CamerounChinense
CongoChinense
GoronongChinense
Naga MorichChinense
Tobago SweetChinense
Capsicum Pubescens
Manzano RojoPubescensItänyt lautalla, mullissa, amppeliin
Rocoto OrangePubescensLautalla
Rocoto Peru Puno Marki, Punainen Rocoto   PubescensLautalla
Turbo PubePubescensTalvehtii ämpärissä
Yellow RocotoPubescensLautalla
PI 585273, RocotoPubescensLautalla
Villit
PI 439361 "Bolivian small red"BaccatumItänyt lautalla, mullissa
PI 5733 "Aribibi Gusano"ChinenseLautalla
CharapitaChinenseMullassa ja duunissa jo pari noussut, isoin lekasorassa ja noin 5cm korkea
RocopicaC. Cardenari x PubescensLautalla
Cap 1491C. EximiumLautalla
C. LanceolatumC. LanceolatumTalvehtii isossa altakasteluruukussa

Rusakko

Kuvia kuten luvattua tuli.

Aurora

Tarkoituksena siis kasvattaa työpöydälle teemaan sopiva pieni chili. Näppäimistä tyhjennetty kokonaan kaikesta roippeesta ja täytetty turpeella. Yhden näppämen poiston jälkeen istutus syntyneeseen reikään ja kasvatus voi alkaa. Kastelunkin voi hoitaa suoraan näppäinten päälle kaatamalla. :)

Charapita

Huomaa hyvin vesikasvatuksen ja turpeen eron. Kyseessä Charapita villi chinense. Takimmainen taimi on lekasorassa sekä vesi-puutarhan kesä liemessä karvanaamajugurttipurkissa. Kaksi etumaista turpeessa saaden samaa kasteluvettä kuin takimmainen. Etumainen viilipurkissa ja keskimäinen jugurttipurkissa. Itäneet samaan aikaan ja "multiin" laitettu samaan aikaan. Melkein kannattaisi ilmeisesti laittaa kaikki taimet aina passiivihydroon taimi vaiheessa ja siirtää sitten noin 20 senttisinä multaan. Pitäisiköhän kehitellä taimikasvattamo tuohon tyyliin?

Julli-

Nyt meni kyllä päiväkaffe väärään rööriin! Tuo näppisratkaisu on ehdottomasti hupaisinta mitä hetkeen on tullut vastaan. Täytyypä itekkin kokeilla, näppisraakileita kun on kaappi pullollaan.

Mr_Green_

Itellä on aina ollu kaikki kasvit multa/lecasora sekoituksessa. Mut hydro toimii kyllä...! Se on monesti nähty...niinku tässä sun tapauksessa! hyvältä näyttäis.. =)

bluesman

 No nyt vihdoin joku keksi uusiokäyttöä pc-sälälle jota kertyy nurkkiin.  Saiskohan parista työasemakoneesta ebbin?
Mulla on passiivihydrossa tällä kaudella ollut parisenkymmentä chiliä. Vois sanoa että ovat järjestään suurempia ja tuottoisampia kuin multaversiot.
Tietysti suureksi kasvavaa pitää kasvattaa kokoluokkansa ruukussa jotta pärjää. Koristechilit pienempikokoisina pärjäävt litrankin passiiviruukussa mainiosti.
Kotona on yksi Jindungo unohtunut ulos ja on yli metrinen ja podeja täynnä eikä mitään kylmettymisen merkkejä. On ulkona edelleen. Passiivihydrossa, en oo edes katsonut onko vettä. Täytyypä aamulla vilkaista.

Rusakko

Vaikka kuinka vannoin että chinenset laittaisin itämään vasta marraskuun puolessa välissä, eihän siitä tullut mitään. Itämäänhän ne piti laittaa. No samalla tuli järjestettyä siemenet monelta lautalta yhteen isoon. Samalla laitoin vähän ylimääräisiä, jotta voin testailla passiivihydroidätystä sekä mahdollisesti lahjoitella halukkaille kavereille. Itsellehän riittää yks jokaista lajiketta.Kuten kuvasta näkee niin itämään pääsivät Cameroun, Congo, Goronong, Naga ja Tobago sweet. Vanhalta lautalta mukaan pääsivät Yellow rocoto, Rocopica ja Aribibi Gusano. Loput CAP 1491 siemenet lisäsin myös. Ekalta lautalta ei ole itänyt yhtään ja ovat olleet itämässä jo pari kuukautta. Bluesman: oletko saanut noita itämään itselläsi?

Näppis-Aurora voi ihan hyvin, kuvastakin jo hieman kasvanut.Ja Ylläri Bacca tekee nyt muutamaa hedelmää. Isoimmat on noin 2 cm halkaisijaltaan ja vaalean vihreitä, vähän muhkuraisia mutta palloja, ei suipponevaa päätä. Tuleeko mieleen mitään lajia joka vastaisi kuvausta?

chilihardhead.fi

Lainaus käyttäjältä: Rusakko - marraskuu 04, 2010, 18:15:52 ip
Ja Ylläri Bacca tekee nyt muutamaa hedelmää. Isoimmat on noin 2 cm halkaisijaltaan ja vaalean vihreitä, vähän muhkuraisia mutta palloja, ei suipponevaa päätä. Tuleeko mieleen mitään lajia joka vastaisi kuvausta?


Voisiko olla pi439370?

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=144.0
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin


chilihardhead.fi

Mulla noi on pyöreitä kaikki, viimeistään kunhan ovat valmiita
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

Rusakko

Lainaus käyttäjältä: chilihardhead.fi - marraskuu 04, 2010, 20:48:15 ip
Mulla noi on pyöreitä kaikki, viimeistään kunhan ovat valmiita

Selvä eli nyt vaan odottelen kypsymistä jotta näen lopullisen värin ja pääsen maistamaan. oliko sulla tulisia vai mietoja, mihin vertaisit?
Jos muita ehdotuksia tulee niin otan mielelläni vastaan.

Rusakko

Chinenset pääsi multaan ja soraan. Tai ainakin osa niistä, itäneet. Nagasta oli kaikki itänyt ja melkein kaikista muistakin ainakin yksi. Hommasin minikasvarin ja laitoin puolet purkeista täyteen lekasoraa ja toinen puoli turvetta. Turve kävi uunissa ja oli niin kuivaa ettei meinaa imeä vettä itseensä ollenkaan, no ehkä yön aikana imee kun on alustalla reilusti vettä. Samalla koitan nyt hieman verrata kasvualustojen eroja kun saavat tuossa saman verran lannoitteita ja valoa. Parhaimmat tietysti jatkoon ja loput jakoon. Eiköhän nuo loputkin siemenet tuosta parin päivän sisällä idä. Ovat sitten melkeen 2kk vanhoja valmiita isoihin ruukkuihin kun baccat ja annuumit pääsevät lautalle ja multiin vuoden vaihteen jälkeen.

Muissa kuin chinenseissä ei ole tapahtunut mitään muutosta.

Rusakko

Ensimmäinen PI 5733 itänyt ja melkein jo noussut pintaan. myös chinensistä on kaikista ainakin yksi siemen itänyt ja monet jo sirkkalehdillä.. CAP 1491 edelleen itämättä.

Rusakko

Kuvapäivitystä työpöydältä


Charapita aukaisi ensimmäisen kukkansa, joka putosi heti kuvan ottamisen jälkeen


Näppäimistössä kasvava Aurora avasi myös ensimmäisen kukkansa. Muutama nuppu tulossa lisääkin. Antaa kukkia niin hidastaa kasvua hieman. Näyttää kivalta.

Mr_Green_

Hehe...tuo näppiskasvi on hauska! Onkos se niinku työpaikalla sua viihdyttämässä? Mielenkiintoinen idea kyllä... =D

Rusakko

Siinähän tuo näytön vieressä :)
Kannattaa koittaa jos sattuu kivan näköinen mutta mielellään toimimaton näppis lojumaan nurkissa

Rusakko

Champion

Elokuun alussa aloitin "kokeen" laittamalla läjän Championin siemeniä multaan, yhden blumatin kastelijan ja 7 litran vesitonkan ikkunalaudalle. Tämän jälkeen tuota ruukkua olen käynyt katsomassa noin kuukauden tai jopa kahden välein. Ruukku siis ei ole kotona vaan kesäpaikassa. Vettä tonkkaan on mahdollisesti lisätty tietämättäni, mutta muuta huoltoa tuolle ei ole tehty. Ainoa valo jota ruukku saa, on auringon valo, joka näin talvella on aika vähäistä. Ja lämpötilakin tippuu varmasti talven myötä lähemmäs 15 astetta, ellei jopa alle. Kaksi kuukautta sitten lisäsin pari substraalin orkkidealannoite puikkoa, tai jotain siihen suuntaan, ruukkuun ja tänään laitoin pari lisää. Lähinnä itseäni ihmetyttää että tuo on edelleen elossa. Tarkoituksena on saada tuo kesällä parvekkeelle kun huoltoakin suoritetaan tiheämmin, siihen asti mennään tällä.


bluesman

 Niin tuosta CAP1491:stä senverran että itivät keväällä 15-30vrk:ssa. En ole omista siemenistä vielä kokeillut. Jos sulla ei idä, lähetän lisää jos haluat.

Rusakko

Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 27, 2010, 12:51:22 ip
Niin tuosta CAP1491:stä senverran että itivät keväällä 15-30vrk:ssa. En ole omista siemenistä vielä kokeillut. Jos sulla ei idä, lähetän lisää jos haluat.

yhtään ei ole vielä itänyt lautalta. Tai oikeastaan kummaltakaan, laitoin kaksi lauttaa noita ihan vaan ettei mene kaikki jos joku homehtuminen tai muu vie lautan. Jos viitsit niin mielelläni otan toisen erän kokeiluun ja jos noita enemmän kuin pari saan itämään niin mielelläni lahjoitan pois halukkaille ja osaaville käsille.


Jan

Hmm... Nyt rupes päässä syntymään suunnitelma yhä toimivasta näppäimistöstä, josta kasvaa chili  ;D