heinäkuu 11, 2020, 11:38:46 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Arkisto

Aloittaja Sanssel, marraskuu 08, 2015, 08:34:38 ap

« edellinen - seuraava »

Sanssel

Kaikissa foorumin osioissa alkaa olemaan erittäin vanhoja topikkeja ja postauksia.
Eikö selventäisi hieman kun sieltä siirrettäisiin ikivanhat ja muutenkin parasta ennen päivämäärän ohittaneet postit "arkistoon" joka olisi myös kaikkien luettavissa.
Monet foorumit käyttävät tätä tapaa, luokitteluna esimerkiksi vuosi kerrallaan; 2011, 2012, 2013, 2014 jne.

Tottakai voisi säilyttää normaaliosioissa ne jotka sisältävät edelleen ihan pätevää ja tämän päivän tietoa. Mutta monessa topikissa on viimeisimmät postit aikojen takaa.
Hinnat kehittyy, tuotteet kehittyy, kaikki kehittyy ja muuttuu.
Selventäisi mielestäni paljonkin tiedonhakua kun ei tarvitsisi lukea kymmentä sivua tekstiä jotka saattaa olla vuosien takaa, ja info sekä kuvat ovat saattaneet vanhentua.

Eikä ole missään nimessä huono juttu että sitä pitäisi mahdollisesti sitten kysyä uudestaan, tekemällä uuden aiheen asiasta. Päinvastoin, se olisi kaikki tietoa nykypäivältä.

Vilkaisin (joskin nopeasti) enkä löytänyt vastaavaa ehdotusta. Korjatkaa mikäli sellainen jo löytyy, ja lisätkää mielellään linkki eikä vain "senkin tampio, tuolla on jo 100 näitä" :)

ottulo

Tiedonhakuun tuo mun mielestä ei paljonkaan vaikuta, ellei hae selaamalla kaikkia ketjuja läpi. Tällöin ketjut ovat oletuksena ikäjärjestyksessä uusimmasta vanhimpaan, joten uusimman tiedon löytää ensimmäisenä. Jos taas käyttää foorumin hakutoimintoa, kannattaa klikata siitä simppelin haun alapuolelta "Tarkempi haku", jolloin saa valita käytettävän ajanjakson. Viimeisen vuoden postit saa laittamalla 0 - 365 jne, joten pystyy tarkastikin hakemaan vain tietyn ikäisiä viestejä. Jos vuoden sisältä ei löydy haettavaa asiaa, voi haun tehdä uudelleen ja määrittää pidemmälle ulottuvan ajanjakson. Foorumin oma haku ei ehkä ole kaikista luotettavin, joten monet käyttävät ilmeisesti Googlea foorumilta hakuun (hakupalkkiin kirjoitetaan tällöin site:chilifoorumi.fi hakusana1 hakusana2).

Ketjujen siirto arkistoon selkeyttäisi ehkä foorumin rakennetta siten, että ketjujen selailu läpikotaisin helpottuisi, mutta muuten tuottaisi kyllä paljon lisävaivaa ja sekavuutta. Pitäisikö Arkisto-alueelle siirretyt ketjut jaotella siellä uudelleen nykyisten aktiivisten alueiden mukaan? Eli löytyisikö Arkisto-alueen alta alueita, kuten Edistyneempi chilinkasvatus, Päiväkirjat ja fotoalbumit ym, vai olisivatko kaikki sinne siirretyt ketjut siistissä sekamelskassa ilman sen kummempaa aluejakoa (paitsi ehkä tuo vuosittainen jako)? Jälkimmäinen vaikeuttaa musta ketjujen erottamista ja selailua huomattavasti, ensimmäinen taas tuottaa järkyttävän määrän lisätyötä.