tammikuu 22, 2021, 13:41:09 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Bluesmanin kausi 2011

Aloittaja bluesman, marraskuu 14, 2010, 17:38:17 ip

« edellinen - seuraava »

bluesman

Pari kuvaa orastavasta alusta. Trinidad perfume jonka sain vaivoin taimelle sai sitten kylmää mutta pikkuista alkua pukkaa. Siirto kasvariin toivottavasti auttaa.
Kasvin voi sähkömiehen käynnin jälkeen siirtää vesiviljelyyn. Kasvuvauhti saa potkua.Charapita on mullakin oranssi. Pitääkö olla? En oo ennen nähnyt minkälainen pitää olla. Vähän sama tilanne kun ekalla kaudella odottelin Habanero sudden deathin oransseja podeja muuttumaan punaisiksi vapusta juhannukseen. Sitten joku tiesi mulle kertoa että lajike on sama kuin Orange habanero. Olipahan kypsiä podeja.
Chocolate Scotch bonnet. Kasvua nähtävillä jos vain sekavasta kuvasta erottaa.Omnicolor joka oli ylhäällä katonrajassa pakkashyökkäyksen aikaan. Eipä juuri ihmeempiä vaurioita. Kuva yhdestä monista latvahaaroista.
Toinen takaosassa ollut on vahingossa päässyt podittelemaan. Siirsin sen juuri amppeliin. Kärsinyt selvästi enemmän vaurioita mutta hengissä ja paljon pienikokoisempi. Taustalla tomaatti Tumbling Tom red.Jojoja on nyt ehkä riittävästi. Todella helppokäyttöisiä mutta vähän heppoisia. Naruun kiinnitetty on menettänyt yläpuolen kiinnityskoukkunsa. Siima on melko ohutta mutta se on kestänyt. Eri juttu on näkeekö siimaa ennenkuin törmää päällään siihen tai siirtää kasvia siiman läpi. Leikkaa tehokkaasti oksia.
Eric Sour

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 19, 2011, 19:26:30 ip
Charapita on mullakin oranssi. Pitääkö olla? En oo ennen nähnyt minkälainen pitää olla. Vähän sama tilanne kun ekalla kaudella odottelin Habanero sudden deathin oransseja podeja muuttumaan punaisiksi vapusta juhannukseen. Sitten joku tiesi mulle kertoa että lajike on sama kuin Orange habanero. Olipahan kypsiä podeja.


Charapitaa on ainakin oranssina ja keltaisena. Itsellä näyttää tulevan kirkkaan keltaisia marjoja, vaikka oranssin mukamas kylvin.

MrFrost

Aika kurkunleikkaaja-siimavirityksiä siis luvassa :)

Pitää kesällä olla varovainen, kun päänsä Blueshuoneeseen työntää, ettei päädy bradleyhin kasa morougablendiä suussa savustettavaksi :D

Varmaan ihan toimivia virityksiä, kunhan vaan sais valkosella ohuella "venenarulla", niin näkiskin ne nauhat...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

bluesman

 Congohan oli viime kaudella lähes pelkillä jojoilla tuettu. Oksia oli niin paljon ettei tavalliset narut olis olleet kovin esteettisiä. Siimat kun ovat kaukaa katsottuna lähes näkymättömiä niin on kivemman näköistä.

Saigon

Mistäs tuollaisia jojoja saa hankittua? Ei ole ainakaan minun silmään osunut kaupoissa ja näyttäisivät aika näppäriltä oksanriiputtajilta. Tosin ei nyt ihan noin monelle ole tarvetta. Onko tuolle jojolle jokin nimikin minkä avulla sitä tai jotain vastaavaa voisi etsiä?
Kasvatuspäiväkirjat: Saigonin chilit 2012, Saigonin chilit 2011

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Saigon - huhtikuu 19, 2011, 22:48:31 ip
Mistäs tuollaisia jojoja saa hankittua? Ei ole ainakaan minun silmään osunut kaupoissa ja näyttäisivät aika näppäriltä oksanriiputtajilta. Tosin ei nyt ihan noin monelle ole tarvetta. Onko tuolle jojolle jokin nimikin minkä avulla sitä tai jotain vastaavaa voisi etsiä?
Chilitarvikkeella on ainakin myynnissä niitä. Voihan niitä olla muuallakin, mutta bluesmanin taitavat olla Saksasta.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

jewe

Joo, vaikuttaa käteviltä nuo jojot, itsekin hain alkukeväällä tomaateille naruja mutta ei ne harrastelijoille niitä oikeita tomaattinaruja myy.

Chilejä varten en ole pahemmin naruja tarvinnut kun niitä en isoksi osaa kasvattaa. :D

bluesman

Jojoja (Jojo rolls) saa Saksasta ja Suomesta. http://www.agri-culture.eu/catalog/,   http://www.chilitarvike.fi/tuotteet.html?id=3/222
Naruina käytän Bilteman venetarvikkeista löytyvää polyesterisilkkinarua. Joko ohuempaa 1,4mm tai 2mm paksua. 200m, 11,99€.

MasaT

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 19, 2011, 19:26:30 ip

Charapita on mullakin oranssi. Pitääkö olla? En oo ennen nähnyt minkälainen pitää ollaCharapitaa kasvaa amazonin latvoilla Perun puolella Quiton alueella villinä, josta paikalliset sitä hyödyntävät myös kaupallisiin tarkoituksiin. Tästä chinensestä on sitten olemassa myös keltaisempi muoto mentäessä amazonia alaspäin Brasilian puolelle.
Nimiäkin näillä käytetään varmaan monia mutta tästä oranssista kai yleisimmin käytetään nimeä "charapita" ja keltaisesta "yellow fire".

Lihamestari

Millos tuut hakeen ton Haban, vai väsäänkö sille tilapäismajoitukseksi bublerin?
Mansikka meinaa nääs kuolla valon puutteeseen, taas! ;D

Ihan hirveää ton kasvu! ;D ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

bluesman

 Jos mitenkään mahdollista niin lauantain jälkeen kun sähkömies on käynyt. Tulee muutoin hankaluuksia sijoitella kun kaverin pitää saada työtilaa. Oon jo nyt ängennyt kasvarin takaosan ihan täyteen, ei mahdu edes kävelemään siirtämättä kasveja. Ebbit laitan toimimaan sunnuntaina tai viimeistään maanantaina. Silloin mahtuu.

Lihamestari

Juu, nou hätä!

Väsäilen sille tilapäismajoituksen, kun zenissä on pikkasen ahdasta... :)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: bluesman - huhtikuu 19, 2011, 19:26:30 ip
Jojoja on nyt ehkä riittävästi. Todella helppokäyttöisiä mutta vähän heppoisia. Naruun kiinnitetty on menettänyt yläpuolen kiinnityskoukkunsa. Siima on melko ohutta mutta se on kestänyt. Eri juttu on näkeekö siimaa ennenkuin törmää päällään siihen tai siirtää kasvia siiman läpi. Leikkaa tehokkaasti oksia.


Itsellänikin on noita samoja jojoja ollut käytössä jo useamman vuoden, 2006 taisin ostaa ensimmäiset ja yllättävän kestäviä ovat olleet. Kymmenestä jojosta taitaa olla vain kaksi hajonnut, toisesta hajosi jojomekanismi eikä suostunut enää kelaamaan ja toisesta taisi siima katketa kun yritti kannatella satoisaa oksaa :)

bluesman

 Muutama kuva kotoa tuoduista chileistä.

Trinidad scorpion yellow CARDI                                                Trinidad scorpion morouga red                                    Trinidad scorpion (red)Bonda ma Jacques                                                   PuyaInca red drop. Vasemmalla alakulmassa näkyy painekyllästetyn 2"x5" palikka johon tulee pistorasioita.  C.chinense CGN23258Jalapeño Piñata                                                                              C.chinense Roberto´s Cuban seasoning, MasaT:n siemenistöstäSamoin Guyanalainen baccatum. Parempi kuvata IKEAn kassissa kuin yrittää viritellä paremmin.C.eximium CGN24332                                  C.baccatum Heart throb. Ollut jo pari talvea bonchina huonolla menestyksellä.Omnicolor amppelissa, saanut pakkasta vaan ei pahoja vaurioita.Fresno. Shp:n viljelemästä podista napattu siemen. Olis kiva maistaa mutta on tuota Provadon varoaikaa vielä toista viikkoa jäljellä.
jewe

Hienolta näyttää, kyllähän noista satoa tulee varmaan ämpärikaupalla tänäkin kesänä kun nyt jo podeja roikkuu puskissa.

Ja Bonda on tosi komea, ihan kateeks käy kun itellä onneton rääpäle. Taitaa tuo sun isoin bondan lehti olla samaa kokoluokkaa kun mulla koko kasvi. ;D

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jewe - huhtikuu 22, 2011, 15:44:25 ip
Hienolta näyttää, kyllähän noista satoa tulee varmaan ämpärikaupalla tänäkin kesänä kun nyt jo podeja roikkuu puskissa.

Ja Bonda on tosi komea, ihan kateeks käy kun itellä onneton rääpäle. Taitaa tuo sun isoin bondan lehti olla samaa kokoluokkaa kun mulla koko kasvi. ;DKiitos vaan. Oli Bondan alkutaival todella tahmeaa. Ei ensin halunnut itää ja kun iti niin ei myös kasvaa. Jossain vaiheessa kun en edes huomannut oli ottanut kasvuspurtin.
Kuvissa oli Omnicoloria lukuunottamatta Keravalla kasvatettuja chilejä. Farmin raukat katsotaan myöhemmin mitä kannattaa yrittää.

bluesman

 Pari juurimädän uhria.
Pimento de padrón sekä C.frutescens Chenzo eivät selvinneet. Olivat ämpäribubblereissa joissa oli useita chilejä. Chenzon pytyn Poblano selvisi. Tai sitten kohta kuolee kun siirtyy kasvariin.


Jesper

Voi toista... ootko sä oikein haudan kaivanut niille?  ;D


bluesman

 Putsasin turpeet Guyanalaisesta baccasta. Melkoinen ero kasvin koon ja onnettoman juuriston välillä. Mahtaako selvitä alkutaipaleen ebbissä?
Oikeanpuoleinen kuva on Aji gusanito, caterpillar ym. Talvehtinut yksilö jossa jopa pari podia.Shp:ltä apinoitu idea tuloläpiviennin suojaamiseksi juuriston tunkeutumiselta; teesihti jesarilla aukon päälle. On helppo putsata jos silti tukkeutuu.
Kaupassa luulivat teeholistiksi kun ihmettelin ettei hyllyssä ollut 32:ta teesiivilää.