helmikuu 22, 2020, 18:09:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Villit chilit ja kasvitaudit (resistanssi?)

Aloittaja bittipippuri, marraskuu 16, 2010, 15:11:21 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Samaten, jos aikoo käyttää omaa paskaansa lannoitteena, kannattaa miettiä kahdesti. ;)

wille

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 31, 2012, 20:34:17 ip
Samaten, jos aikoo käyttää omaa paskaansa lannoitteena, kannattaa miettiä kahdesti. ;)


Oli aivan pakko kaivaa klassikko esiin:

Lainaus käyttäjältä: mikestones - lokakuu 02, 2010, 18:53:51 ip
musta tuntuu että aga meni räkääni jotenkin

nimittäin ainak kun räkäisen pyyhkeeseen, niiin siitä tartuu voimakas yskä ja nenässä äpolttaa

eli räässä on oltava nagaa

vaikka söin eilen tosi hänä ehkä vain 1 komasosa palan raakana

ja toiseksi kun kävin paskhalla niin sen jälkeen sormiin tuli
nagaa selkeesti, silmiä pyyjhittyäni alkoi polttaaa silmiä

Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit


Bender79


boozeman

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 31, 2012, 20:34:17 ip
Samaten, jos aikoo käyttää omaa paskaansa lannoitteena, kannattaa miettiä kahdesti. ;)


Tästä tulikin sellanen mieleen että mites sitten kananpaska? Jos noita kasvitaudin aiheuttajia on ihmistuotteissa niin...
http://viinanen.org - Ei se siitä...
#1213

M;kko

Varmaan on niiden kanojen paskassa, joiden ruokaa maustetaan chilikastikkeilla.

janne.k

Vanhahko säie, mutten viitsi aloittaa uuttakaan. En tiedä onko tämä nyt muutenkaan sopiva ketju, moderaattorit toimikoot tuomareina. Asiaan.

Näyttää pahasti siltä että yhteen 'Isoon Ulupicaan' (Mandrakelle vielä kiitos siemenistä, itivät sataprosenttisesti) on päässyt iskemään jokin mosaiikkivirus. Kameraa en omista, mutta vioitus on hyvinkin tämän näköistä: http://greenindustry.uwex.edu/diagnostics/images/CMV1.jpg, ollen pahinta uudessa kasvussa (vähemmän vihreää kuin keltaista) ja näyttäen hiljalleen etenevän vanhempaankin kasvustoon. Erityisesti lehteä altapäin valoa vasten katsoessa näkee hyvin selvärajaisen mosaiikkimaisuuden. Ongelma ilmeni pian ruukunvaihdon jälkeen, ja epäilenkin että virus majaili ruukussa ja että siinä aiemmin kasvanut kasvi oli resistentti. Toinen vaihtoehto taudin lähteeksi olen minä itse, koska käsittelen päivittäin jonkinlaisia määriä monilähteisiä tupakkatuotteita. Muissa kasveissa ei ole kuitenkaan näkynyt vaurioita.

En nyt pidä tätä erityisenä katastrofina. Tauti vaatii levitäkseen ilmeisesti kosketuksen juuriin tai vaurioituneeseen kasvinosaan (toisaalta mietityttää voiko tauti levitä chilin karvojen kautta). Kirvojakaan tai muita tuholaisia ei ole tänä talvena näkynyt. Kuitenkin olisi mukava jos ko. kasvista saisi vielä hyvää satoa, eli olen tutkiskellut (todellakin) mahdollisia taudin hillitsemiskeinoja.

Peräti yksi semmoinen onkin löytynyt, eli vihreä tee -uute (ekstrakti). Toisaalla vaikuttavaksi aineeksi mainitaan katekiinit, toisaalla on mainintaa tanniineistakin. Google-haku esim. hakusanoilla "mosaic virus green tea" kertoo tohtori Okadan tehneen tutkimuksia, joissa on todennut mainitun uutteen vaikuttavan hillitsevästi tupakan mosaiikkivirukseen, samoin löytyy mainintoja siitä että tupakanviljelijät käyttävät ekstraktia "to prevent crop-damage", mahdollisesti Okadan havaintoa sekin. PubMedistä löytyy ainakin yksi maininta: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22353001.

Lähinnä nyt mietityttää käytännön sovellutus: annostus ja annostelumenetelmä. Mielipiteitä, tietoa?

P. S.-- Voi toki olla että diagnoosi on väärä ja sitä myöten kaikki yritykset turhia. Yritetään nyt kuitenkin. Vinkit muista mosaiikkivirusten hillitsemiskeinoista ovat tervetulleita.

-V-

^ Mulla on myös toisessa Ulupica Largessani jotain outoa keltaisuutta. Ei ole tullut mosaiikkivirus mieleen, kun siitä ei edelleenkään vissiin ole kellään havaintoja. Mutuilisin, että ilmenee kasvin jäädessä muiden varjoon. Ikkunalaudalle siirrettäessä pukkasi normaaleja lehtiä, mutta ei pitänyt kylmästä. Siirsin pois ikkunalta, ja kasvi piristyi, mutta laikut palasivat.

janne.k

Mulla se on natikan alla ja ihan hyvin saa mielestäni valoa. Epäilyttää silti minuakin tämä virus. Pitää seurata tilannetta, voihan kyseessä tosiaan olla jotain kasville tyypillistä oireilua, kun sinunkin yksilössäsi sitä on. Siirränpä kokeeksi kasvin hieman eri paikkaan.

Jani M

Ulupica largen lehdet näyttävät minullakin hieman erikoisilta. Fataliin siemenistä kasvatettuja:

Klikkaa suuremmaksi.

janne.k

No jopas on, melko samaltahan tuo näyttää, joskin minulla keltaisuus on selvemmin laikkumaisempaa varsinkin uudessa kasvussa. Siinä taisi mennä sekin virus.  ;D

-V-

Mullakin on aika selkeät rajat. Nyt kun tarkistin, niin näköjään lehden reunoista alkaa ja etenee tyveä kohti, lehtisuonet säilyvät pisimpään terveän vihreinä. Mahtaisikohan olla jotain ravinnehäikkää, saattoi nimittäin tuohon aiempaan piristymiseen liittyä ruukunvaihtokin. Lorauttelen kokeeksi vähän ruokaa sille illemmalla.

Tiemuh

Yhdellä kasvattamistani 11 Isomarjaisesta Ulopicasta on myös tuollaiset lehdet. Olen itse ajatellut taimen saaneen liikaa ravinteita. Chili alkaa mielestäni näyttämään paremmalta nyt kun en ole moneen viikkoon antanut kuin vettä ravinnoksi.