heinäkuu 15, 2020, 08:04:39 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


InkRosen ensimmäiset idut

Aloittaja InkRose, joulukuu 13, 2010, 14:38:40 ip

« edellinen - seuraava »

InkRose

elokuu 08, 2011, 10:51:31 ap #440 Viimeisin muokkaus: elokuu 08, 2011, 14:01:02 ip käyttäjältä InkRose
Eilistä iltapalaa, grillimakkaran ja oluen lisäksi:


Eli siinä on kolme Aji Fantasya sekä yksi oman puskan Starfish, täytteenä lastenkoskijaa. Näin suurin piirtein siivottuna ja grillattuna täytyy sanoa että kyllä tuo Fantsu on huomattavasti Starfishia tulisempi. Ei mikään hurja tietenkään, aika lähellä oikeastaan juusto-pekoni-jallujen tasoa poltteeltaan, mutta noissa on niin paljon tilaa sisällä, että täytteeksi tarvitsee jatkossa muutakin kuin juustoa. Ei ole balanssissa tuollaisenaan. Ainakaan tällä kertaa ei kevyt kärventäminen juustotäytteineen tuntunut näiden baccojen poltteeseen juuri vaikuttavan.

Sitten tämän aamun iloinen yllätys:


Vasemmalla vihertää kaksi sirkoille noussutta Yellow Fireä, jotka pääsevät kohta multaan, kietoutumaan toisiinsa. Siinäpä yksi ensi kauden kovimmista bonchi-ehdokkaista ainakin tässä vaiheessa. Kolmaskin YF näyttäisi itävän terhakkaasti, joten pitää ehkä kysellä jos se jollekulle kaverille kelpaisi. Myös Aji Fantasy on itänyt 100%, mutta mikä tärkeintä, PI 585266 "Ultra Pube" on myös itänyt kahden kaverin voimin. Nyt siis enää CAP 469 Prae sekä tuo yksinäinen Galapagoense odotuttavat itseään.

Petenerossakin on parin päivän päästä kaksi kypsää.

E: Näköjään orggis habanerossakin on jo yksi täysin oranssi ja seuraavakin jo vaihtamassa väriä. Rocoto Perussa kaksi kypsää ja pari seuraavaakin jo vaihtamassa väriä! Nyt alkaa tosissaan poltella suuta vaikka hedelmät on vielä oksilla... ;D

InkRose

Jatketaas nyt kuitenkin kuvasaastan levittämistä lähinnä edellisen viestin aiheilla:

Petenero:


Habanero Sudden Death - yksi kypsä jää vielä kuvasta pois:


Pink Habanero, joka sai tänään vähän reilummin hessintää osakseen:


Cajamarcan toinen kierros alkaa kypsyä. Sitten taitaa olla aika leikata tämä pienemmäksi ja vähän ihmetellä josko siitä jotain bonchintapaista saisi...


Ja kenties paras viimeiseksi eli Rocoto Perun ensimmäinen (ja suurin) hedelmä:

timppa84

Lainaus käyttäjältä: InkRose - elokuu 08, 2011, 10:51:31 ap
Eli siinä on kolme Aji Fantasya sekä yksi oman puskan Starfish, täytteenä lastenkoskijaa. Näin suurin piirtein siivottuna ja grillattuna täytyy sanoa että kyllä tuo Fantsu on huomattavasti Starfishia tulisempi. Ei mikään hurja tietenkään, aika lähellä oikeastaan juusto-pekoni-jallujen tasoa poltteeltaan, mutta noissa on niin paljon tilaa sisällä, että täytteeksi tarvitsee jatkossa muutakin kuin juustoa. Ei ole balanssissa tuollaisenaan. Ainakaan tällä kertaa ei kevyt kärventäminen juustotäytteineen tuntunut näiden baccojen poltteeseen juuri vaikuttavan.


Lisätäytteeksi tuorejuuston sekaan sopii aika hyvin pieneksi pilputtu meetvursti, kuhan ei liikaa laita. Ympärillä pekoni on kyl aiva ehdoton.

k0nu

Ompas helkkarin hienoja chilejä! Ei kyllä uskos et oisit ekaa kautta kasvattamassa heh ;D. Ainakaan kuvien perusteella : D.


Itse odottelen tuota tammikuuta että saisin chilit itämään mutta jos valoa saan niin laitan heti : D.

MegaRatt44

Aivan mahtavia chilejä! Taidan ite joskus jäädä kakkoseksi! ;D
Kauden 2012 päiväkirja alotteilla:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11388.0

InkRose

Viime viikolla sain jopa kerättyä vähän sentään laajemman sadon pajan kasvateista. Neljänneskilo tuli tavaraa, josta noin puolet oli Habaneroa (orggis ja Sudden Death), vaa'alta otettu kuva vain jäi siirtämättä kamerasta koneelle.

Cheiro Roxan pääsato on onneksi nimensä veroinen:


Starfishiäkin on tulossa kivasti, vaikka parin viikon takaisista 100+ hedelmän arvioista taidetaan sittenkin jonkin verran jäädä:


Myöhään kukkimaan herännyt Lemon Drop on sekin saanut jokusen hedelmän tekeille. Nyt ne jopa näkee sieltä kun viikonloppuna karsin latvuksia ja tyhjiä oksia suht rankalla kädellä.


Lihamestarilta Rocoto Rieseninä saadut siemenet eivät tosiaan ole lähelläkään puhtaita. Ellei sitten ole jopa käynyt niin että on lipsahtanut jotain toista lajiketta sen tilalle. Anyway, hyvän kokoisia mollukoita tuo tekee ja ensimmäinen järkäle alkoi eilen puuhata värinvaihtoa. Toisessa kuvassa vähän pienempi, kuitenkin täysikokoinen hedelmä, jonka näköisiä on nyt pari.

Sekä Peru Cusco että tuo "Grande Mysterio" ottivat näin loppukesästä kunnon kirin, molemmissa on kai parikymmentä sormenpään kokoista raakiletta nyt tulossa. Pitäisiköhän niitä vähäsen vielä lannoittaa, ainakin "GM:n" lehdet alkavat olla vähän kalvakan näköisiä...

Homerakin alkaa vihdoin ja viimein kypsyä. Hauskan juovikkaasti etenee värinvaihdos:

Toni.A

Hienosti miehellä satoa pukkaa, vaikka eka kausi sulla onkin. Huomaa, että on vihersormisuuteen taipuisuutta. :D Minkä makuinen tämä Cheiro Roxa muuten on, vaikka olet ehkä saattanut jossain jo kertoakin?

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

InkRose

Kiitoskiitos. Olen kyllä ylittänyt kirkkaasti omat odotukseni... Edelliset viherpeukaloinnit on olleet ennemminkin tasoa "saan hengiltä jopa täysikasvuisena saadun limoviikunan." Nyt saan jopa Lancen pistokkaat pidettyä kasvukannalla. ;D

Ekasta täysin kypsyneestä Cheiro Roxasta maistoin neljänneksen pari viikkoa sitten. Ei mitenkään herkullinen tapaus sen perusteella, lyhyt ja vähän karvas maku, ei hedelmäisyyttä nimeksikään. Polte aika maltillinen mutta tyypiltään vähän baccatummaisen "karkea". Kaipa sitä pitää toista erää vielä maistaa, mutta vähän sellainen tunne on että taitaa jauheeksi päätyä, joko savulla tai ilman.

coco

Mukavan näköisesti satoa puskee kaikki kasvit. Vois olla muuten aika hyvää savustettuna ja jauhettuna tuo Cheiro Roxa!

chilihardhead.fi

Lainaus käyttäjältä: InkRose - elokuu 16, 2011, 11:20:27 ap
Kiitoskiitos. Olen kyllä ylittänyt kirkkaasti omat odotukseni... Edelliset viherpeukaloinnit on olleet ennemminkin tasoa "saan hengiltä jopa täysikasvuisena saadun limoviikunan." Nyt saan jopa Lancen pistokkaat pidettyä kasvukannalla. ;D

Limoviikunan saakin helposti tapettua, mutta Lancea ei kovin helpolla. Oma Lance joutui kestämään pakkasta, hukuttamista, kuivuutta, paahdetta ja pimeyttä tosin nyt se on toisena vuotenaan vasta alkanut podia puskemaan kun on vähemmän rääkättynä taivasalla.
Kateellinen täytyy olla tuosta Starfishistakin, omat ei edes itäneet ja viime vuonnakin jäi saldo nollille .
Älä tee niin kuin minä teen, vaan miten sanon/kirjoitan. Vastuu on silti kuuntelijan/lukijan, vaikka Hämeestä olenkin

PP

Todellakin hienoa settiä ja vielä ekalla kaudella. Tuolla tasolla kun kasvattaisit kasvihuoneessa, saisit rahdata satoa kottikärryillä. :D

InkRose

Kiitosta vaan kaikille kehuista. Tuurillahan tässä on aika paljon seilattu, ja tietenkin foorumin ja parin blogin viisauksien avulla.

Nyt on muuten enää yksi seitsemästä pubescensista satoamatta, nimittäin toinen "GM," joka olisi varmaan pitänyt viedä ulos kavereidensa kanssa alkukesästä että olisi viihtynyt. ;D

Onkin jo ensi kaudelle kasvamassa kaksi lajiketta, Yellow Fire (C. Chinense) sekä PI 585266 "Ultra Pube". Viikonlopun jälkeen oli suureksi riemukseni myös CAP 469 (C. Praetermissum vai onko se C. Baccatum var. Praetermissum?) itänyt. Toivottavasti pääsee vauhtiin, saa olla lautalla kyllä niin kauan että kypärä irtoaa ja sitten vasta pääsee multiin.

InkRose

Kovasti olen tätä Lanceolatumia kiusannut, mutta vielä se sinnittelee. Nyt on selvästi lähtenyt taas kasvuunkin viimeisen, vähän reippaamman juurten perkaamisen jälkeen. Tulipa sen ruukkua vähän lavastettuakin, vaikka paremminhan tuommoiset söpöstykset vaikkapa Tepinin juureen sopisivatkin. Pari sumeaa räpsyä nyt kuitenkin:



Näiden kuvien ottamisen jälkeen vähän vielä teelusikalla lisäilin multaa tuonne alle, että saisi tämä pikkuinen ainakin vähän tukevamman otteen mullasta. Nyt vähän vielä heilui kun ei ole juuri muuta kuin hiusjuuria tuolla pinnan alla.



Loppukevennykseksi viikon takainen kuva kotipihan Inca Red Dropista. On siinäkin sentään pari marjaa tuloillaan...

Nizo

Sullahan on siinä varsin komea bonchin alku! IRD:kin näyttää aika massiiviselta.

coco

On se kyl hienon näkönen lance. Miten vanha tuo oli?

InkRose

Helmi-maaliskuun taitteessa on sirkoille noussut hän. Tai ehkä maaliskuun alkupuoliskolla, mutta kuitenkin. Siksi on noin pikkuinen. Tuo kallohan on Blair's-kastikepullon kylkiäisavaimenperästä irrotettu ja ruukun ulkomitat ehkä 10x15 cm.

wille

Lancesta tulee pirun vikkelään varsin bonsaikelpoinen yksilö. Varsi muuttuu puumaiseksi kovin nopeasti ja oksia haarautuu viljalti. Se tuntuu myöskin olevan kasvi, joka kestää rajujakin muutoksia. Esim. juurien leikkuu. Omanihan tälläsin hydrosta multiin, eikä mokoma planttu ollut moksiskaan. Kirvat kiertää sen kaukaa, eikä muutenkaan ole kovinkaan kranttu planttu minkään suhteen.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Lihamestari

Kannattaa Wille pitää niistä Rocotojen siemenistä hyvää huolta! Se Grande on tota InkRosen mysteeriota, joka on joku randomi risteymä suoraan bluesfarmilta! :)
Tiedä vaikka maistuis hyvältä! :D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

InkRose

Ensimmäinen GM-hedelmä on nyt muutaman päivän ollut täysin kirkkaan keltainen. Kaipa sen voisi kohta jo poimiakin.
Poblanossa on toinen aalto alkanut nyt kypsyä, ensimmäinen edustaja oli eilen värjännyt peukalon levyisen punaisen raidan kärjen tuntumaan. Saas nähdä ehtiikö kaikki 8 kypsyä ennen kuin tulee liian kylmä...

Jalapenot on nyt korjattu ja grillattu, pitäisi vaan ehtiä vielä joku päivä viedä itse kasvit biojätteeseen. Homerassa on isoin hedelmä jo kypsä, pari seuraavaakin jo vaihtavat väriä. Intian ihmeessäkin on 4-5 kypsää vissiin. IRD:ssä ehkä kaksi vasta kypsynyt, luokkaa sata vielä vihreinä. PI 585239:ssä on muutamakymmenen tuollaista keskisormen kokoista pötkylää, vielä ei tietoakaan värinvaihdosta. Starfishissä alkaa olla tusina kypsää kohta, kymmeniä vielä vihreinä kutenkin. Lemon Dropissakin on parikymmentä raakiletta.

Pajalla taas on pääasiassa kypsiä: 12 Rocoto Perua(?), kourallinen Haba Sudden Deathia, saman verran orggis Habaa, kohta taas 40-50 Chinese Pot Chiliä ja muutama Rocoto Red Peruvian. Habanerot ovat alkaneet pari viikkoa sitten taas kukkia reippaasti ja onpa molempiin tullut muutama uusi raakilekin. Red Peruvianin kohdalla en tunnu saavan ravinteita ja/tai olosuhteita kohdalleen, osa hedelmistä on kypsynyt oranssiksi ja osa oranssihtavan punaiseksi, kuitenkin vetävät ryppyyn melkein heti kun väri on alkanut vaihtua. Muutaman taimen olen leikannut jo tapiksikin: Pink Habanero, Petenero, Cajamarca sekä "Peruvian" ovat kokeneet kovia. Myös juuriaan olen ronkkinut vähäsen otollisia bonchi-aihioita etsien.

InkRose

... CAP 469 oli tukehtunut kaasunaamariinsa. :'( Olisi pitänyt aikaisemmin koittaa sitä hemmetin kovakuorista siementä raotella. Eilen koitin sitä ruveta purkamaan kun näytti siltä että siellä olisi ikäänkuin lehdet jumissa, mutta myöhäistä oli, äsken kun töihin pääsin ja lautalle vilkaisin, oli siemenkuori tippunut paperille ja varsi vain törrötti pystyssä. Yksi siemen vielä on lautalla ja onhan niitä pussissa lisää, mutta kuitenkin. Vähän harmittaa.

Lupaavasti itänyt Aji Finlandiakin oli kuivahtanut kuoreensa kesken leikin, mikä toisaalta ei juuri haittaa, kun en nyt syksyä vasten aikonut varsinkaan baccoja tai annuumeja ylipäänsä idättää. Onpahan todettu eläväisiksi ne siemenet.