lokakuu 22, 2020, 11:52:31 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Bataatti-porkkanalaatikko

Aloittaja Minbaari, joulukuu 22, 2010, 00:21:13 ap

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Oli jääkaappiin jäänyt muutama bataatti ja porkkana, niin pitihän sitä tässä joulun kynnyksellä niistä laatikko tehdä.

Ohjeen ainekset heitin aivan lonkalta, enkä mittaillut määriä, mutta maun sain kohdalleen ja on hyvää. Netistä löytyy monia bataattilaatikko ohjeita, mutta viskaampa omani tänne, kun omaan suuhuni kolahti ja kovaa..

-Muutama iso bataatti(n.700g yht)
-4-6 isoa porkkanaa

Keitetään kypsiksi kasvisliemessä, itse heitin liemeen lisäksi tsatsiki nimistä mausteseosta. Kun pehmeitä, valuta juurekset, mutta jätä vähän lientä kattilan pohjille.
Muussataan perunasurvimella tai vastaavalla, saa jäädä sattumia.
Lisätään seuraavat ainekset:
-n.1dl kermaa
-n.1dl raastettua savujuustoa
-n.2rkl vehnäjauhoja
-n.1,5rkl jauhettua kurkumaa
-n.1,5rkl jauhettua paprikaa
-n.2tl suolaa
-n.0,5rkl oreganoa
-0,5-1tl jeerakuminaa
-0,5-1tl kanelia
-2 kananmunaa
-0,5-1tl savuchilijauhetta(itse käytin savustettua pimenta da neydea)
(-loraus avokadoöljyä)

Sekoitetaan ja kaadetaan voideltuun uunivuokaan. Raastetaan päälle lisää savujuustoa, lisätään voinokareita ja korppujauhoja.
Uuniin 175 astetta, 1-1,5h. Syödään kinkun kanssa tai ilman.

Ihan laatikolta se näyttää..
#816

MasaT

joulukuu 22, 2010, 00:30:15 ap #1 Viimeisin muokkaus: joulukuu 22, 2010, 00:35:03 ap käyttäjältä MasaT
Minbaarihan ei ole pelkkä baarimestari!
Herkullisen näköistä!
Ja kaakkoon oikein hyvät joulut kaikille!
Varmaan tavataan vielä!

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: MasaT - joulukuu 22, 2010, 00:30:15 ap
Minbaarihan ei ole pelkkä baarimestari!
Herkullisen näköistä!


Hehheh! Jos koulutusta kattoo, niin enemmän kokki olen kuin baarimikko.. Mutta kokin hommia en työkseni ole tehnyt kuin muutamia vuoroja.. Nyt tästä aiheesta jatkaakseni, niin kyllä tuo rakkaus ruokaan on syttynyt uudelleen tämän chiliharrastuksen ansiosta. On tämän foorumin kautta oppinut vissiin enemmän ruoanlaitosta, kuin kolmen vuoden ammattikoulutuksen aikana.  :D

Edit. Ja hyvää joulua sinne länteen päin myös!
#816

Herra 47

Niinhän se on... Luulisin että juurikin ruuanlaitto ja chilit käyvät käsi kädessä toisiaan tukien monilla tam foorumin lukijoista :)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

hessi

kyllä näytti ja kuullosti herkulta :)
bataattia käytän itse paljon uunijuureksissa, joita tänäkin joulun syötiin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry