helmikuu 28, 2020, 01:29:22 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Apua kasvihuoneen perustuksen hinnalle

Aloittaja chilimieli, heinäkuu 23, 2018, 15:15:30 ip

« edellinen - seuraava »

chilimieli

heinäkuu 23, 2018, 15:15:30 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 23, 2018, 15:28:26 ip käyttäjältä chilimieli
Hei pitkästä aikaa chilihullut! (Ja pahoittelut, taisi tulla väärälle puolelle? :-[)

Kyselisin onko kellään hinnoista minkään näköistä arviota heittää paljonko seuraavan kuvan mukaiset kaivuutyöt maksaisi kasvihuoneelle turunseudulla? ;D Tarkoituksena olisi siis rakentaa 15m x 7m kasvihuone, josta tehdään talvenkestävä=talvipuutarha (lämmitys auringosta, puusta ja kompostista). Maata olisi tarkoitus kaivattaa bobcatillä puolestametristä reiluun metriin, joka täytetään sepelissä roudan välttämiseksi. Kasvihuoneen päätyyn tulee sisälle myös pieni lampi, joka on pieneltä matkaa maarajan yläpuolella.

Paljonkohan tämänkaltaisen pohjan kaivuu tulee maksamaan ja moneksiko päiväksi tarvitsen koneen+ kuljettajan?
Olisi suotavaa mikäli kyseinen kuljettaja myös levittäisi pohjasepelin kunhan allasmuovi saadaan pikaisesti asennettua pattinkien varaan. Itse sepeli toimii siis muoville lopullisena tukena.


Huru-ukko

Miksi kuljettaja ?. Niitä vuokrataan ilman kuskia. Yleensä. Ajat itsekkin sen verran mitä tuon tekeminen vaatii. Jos ei ole mitään rajotteita.
Kaksi päivää kaivuu kun opettelet, ja yksi päivä kun levität sepelin.

chilimieli

Ok eli voin vuokrata koneen ilman pätevyyttä ja ajaminen luonnistuu kokemattomaltakin pienellä harjoittelulla? Kuinka noiden vakuutusten kanssa? Saanko vakuutukset ns. koneen mukana vai tarvitsenko oman vakuutuksen kaivuille? Mielellään toki kaivan itse sillä mikäli oikein innostun saan samalla kaivella pohjat pihalammelle. ;D

Mitenkäs vuokrahintojen kanssa esimerkkinä muutama päivä? Entä polttoainekustannukset?

Pahoittelut kysymysten tulvasta.

Huru-ukko

heinäkuu 25, 2018, 06:37:14 ap #3 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 25, 2018, 06:41:24 ap käyttäjältä Huru-ukko
Vuokraaja on paras henkilö vastaamaan kysymyksiin. Koneen vakuutuksen hoitaa vuokraaja, mutta henkilövahinko ja omaisuudelle omalle tai muiden itse aihetuttuna mutuna en usko että vakuutus korvaa sitä. Selleisen varmasti vakuutusyhtiöt myyvät mielellään.

Kojootti

Jos Bobcatin kuormaajasta kyse niin monesti ovat tieliikennerekisterissä ja siten liikennevakuutus vastaa henkilövahingoista. Järkevä ihminen ei noilla mahdotonta vahinkoa saa aikaan mutta kotivakuutus korvaa monesti jos vuokrakoneella tekee omalle omaisuudelle vahinkoa. Vuokrahinnat selvinnee vuokraajalta, polttoainekulut on niin pienet ettei mitään väliä. (joskus ajoin työkseni, viikossa meni vähän reilu 20 litraa...) Jos opit kohtuudella uusiin asioihin niin viikossa tekee niin paljon tuollaisella että kaikki muutkin pihatyöt on taputeltu ja oman koneen hankinta alkaa itää ajatuksissa ;D