kesäkuu 01, 2020, 12:14:20 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


aurinko-tuulivoimaa

Aloittaja Siika, maaliskuu 23, 2019, 18:57:59 ip

« edellinen - seuraava »

Siika

Minkäs laisia järjestelmiä löytyy kodeista/mökeiltä?
Itse olen ko laitteistoihin todella koukussa ja aina pitää jotain säätää ja mikäs sen parenpaa ku aurinkoisina päivinä kun muut istuu pilkillä niin mie tuijotan säätimiä ja amppeerilukemia ;D
Mökillä 2x 250ah agm akut ja 2 säädintä niihin,toisen perässä 2x160w sarjassa paneleita toisessa 150w paneli ja 600w tuuligenu.
Kotia tulossa 5.4kwh systeemi naapureiden iloksi 8)
Nuissa mökin paneleiden/myllyn piuhoina olen käyttänyt mcmk 2x6 plus 6 kaapeleita koska matka säätimeltä paneleille on n 50 metr ja tuo jännitehävikki pirulainen on se paha näissä 12v systeemeissä,siksi olenkin sarjoittanut nuot tuplapanelit ja 40v on noin panelijänite,toi 2x6 on kyllä minimi tuolla välimatkalla.
Nyt ajatuksena vielä yksi hybridisäädin ja siihen 160w paneli ja semmonen sipulin mallinen tuuligenu,on niin pirun vaikiassa paikassa mökkini keskellä tukkimetsää ja pohjoiseen kaatuvalla rinteellä ja nykytuulet tulevat lännestä ei idästä/pohjoisesta kuten ennen ;D
Tärkeintä ei ole voitto, vaan paras palkinto.