Kirjoittaja Aihe: Saigonin chilit 2011  (Luettu 14464 kertaa)

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Saigonin chilit 2011
« : Helmikuu 10, 2011, 22:30:09 ip »
Saigonin chilit 2011

Tästä se lähti:


Oli jääkaapin perukoille unohtunut syksyllä yksi kaupan chili. Olin jo roskikseen heittämässä kunnes ajattelin piruuttani pistää siitä siemenet itämään kun on tullut sieltä täältä lueskeltua chilin kasvatuksen ihanuudesta ja kaikenlainen väkertäminen kiinnostaa. Mitään suuria tavoitteita ei ollut, kunhan halusin nähdä tapahtuuko noille siemenille mitään. Noh, itihän ne.

Nyt on sitten hankittu idätysbokseja ja rakenneltu idätyslauttoja, osteltu multaa ja kevytsoraa sekä lannoitteita. Onpa jopa kivivillakuutioita hankittu jos sitä kokeilisi hydrokasvatusta. Alkuperäisen Hollantilaisen punaisen chilin seuraksi on laitettu itämään Rawit ja Habanero, eli kaikki mitä tuosta lähikaupasta löytyi. Innostus on kyllä kova, mutta taitaa tilanpuute haitata harrastamista. Chilit kun pitäisi kasvattaa parvekkeettomassa yksiössä jossa nyt on sentään onneksi edes ikkuna länteen päin. Foorumia on tullut selattua oikein urakalla ja nyt on sitten chileille valaisinkin tekeillä. Tällä hetkellä itäneitä taimia valaisee 11w pöytälamppu.

Tätä foorumia selatessa tuli ilmi, että en taida saada noita kaupan chilejä koskaan kunnolla satoa tuottamaan sisätiloissa, mutta ei anneta sen häiritä. Tällä hetkellä enemmän kiinnostaa nähdä kuinka nuo chilikasvit oikein käyttäytyvät ja riittääkö kiinnostus kasvatuksen jatkamiseen. Pitää myös kokeilla saako tuohon ranskalaiselle parvekkeelle nämä chilit kasvamaan kesäksi.

Tuossa olisi vielä hiukan kuvia taipaleen tästä vaiheesta:

Tässä ovat ihka ensimmäiset siemenet itämässä. Vasemmalla yksi ylijäämämultaan tökätty ja oikealla idätyslautalla roppakaupalla. Kaikki tuolla ikkunalaudalla olleet siemenet itivät parissa päivässä. Melko hyvin, kun lämpötila on kuitenkin siinä 20ºC  tienoilla.


Tuli myös kokeiltua suodatinpaperin välissä idättämistä. Näyttää toimivan.


Tuossa vaiheessa laitoin juurensa ulos työntäneet siemenet multaan.


Tällainen viiden euron boksi tuli hankittua. Tuonne laitoin osan siemenistä itämään suoraan multaan ja loput annoin itää lautoilla ennen multiin siirtämistä.


Ensimmäinen itsensä pystyyn nostanut taimi.


Tässä näkyy kasvuerot suoraan multaan istutettujen ja ensin lautalla olleiden välillä. Pienimmät ovat siis suoraan multaan laitettuja. Kahdesta keskellä olevasta tyhjästä ruukusta jäivät siemenet kasvamatta.


Yksi taimista ei kovin innostuneelta näytä. Kurtistaa sirkkalehtiään oikein kunnolla, mutta näyttää silti puskevan oikeita lehtiä ihan hyvin. Samanlaista valkoista reunaa on kyllä monessa muussakin sirkkalehdessä, en tiedä sitten mikä tuon aiheuttaa. Näyttää samalta kuin joidenkin täällä näyttämät palovammat, mutta eikai tuo 11w lamppu voi tuollaista tehdä. Ehkäpä syynä on tuo kylmyys, mullan lämpötila kun on alimmillaan vain 17ºC.


Paljon valon nuo eivät saa, joten melko honteloita ovat.


Tässä tilanne tällä hetkellä. Nuo suuret ovat kaikki Hollantilaisia. Aivan oikealla näkyy pari Rawittia. Habanerot ovat vasta itämässä, ja näyttävät viihtyvän siinä hommassa pidempään kuin virkaveljensä.


Aivan turhan paljonhan on tullut noita Hollantilaisia idätettyä, mutta tarkoituksena onkin nähdä kuinka erilailla nuo kasvit käyttäytyvät eri oloissa. Nyt voipi sitten halutessaan pätkiä ja retuuttaa noita mielin määrin ja oppia siinä samalla mitä voi tehdä ja mitä ei. Tässä voi sitten hiukan opittua vaikka hankkia oikeita siemeniä ja kokeilla laatutavaran kasvatusta. Eiköhän se tästä lähde harrastus etenemään.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 25, 2011, 12:55:11 ip kirjoittanut Saigon »

Poissa PP

 • Chiliyhdistyksen hallitus
 • Moderator
 • Unholy Ring of Fire
 • *****
 • Viestejä: 7022
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #1 : Helmikuu 10, 2011, 22:49:11 ip »
Tervetuloa tänne chilihullujen joukkoon.

Näytät olevan hyvässä alussa. Suosittelen hankkimaan "oikeita" siemeniä nyt heti, kun vielä ehdit kylvää nekin tälle kaudelle. Ne on hyvin valittuna helpompia kasvattaa ja paljon paremman makuisia.

Poissa hessi

 • Naga Morich
 • *****
 • Viestejä: 2229
 • Elämä ilman Nagaa ei ole elämää :)
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #2 : Helmikuu 11, 2011, 21:26:23 ip »
Tervetuloa vaan tänne iloiseen chilipäiden joukkoon :)
kuten PP jo sanoi, kannattaa hankki kunnon lajikkeiden siemeniä ja täältähän foorumilta niitä löytynee :)
Näin pääset maistelemaan huomattavasti maukkaampia chilejä :)
mutta ihan hyvältä sinun kasvattelut näyttävät...
menestystä kasvatteluun...

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #3 : Helmikuu 16, 2011, 15:13:18 ip »
Noniin, nyt on sitten aivan oikeita siemeniäkin tilattu, jos sitä pääsisi kasvattelemaan ilmeisesti parempiakin lajikkeita vielä tämän vuoden aikana.

Mutta niitä odotellessa väsäsin valmiiksi tuon valaisimen noille chileille. Mitään natikkaa en yksiön asumistilaan halua, eli loisteputkista oli tarkoitus jonkinlainen valaisin tehdä. Olin katsellut täälläkin tehtyjä ESL-valaisimia, mutta jostain syystä oma mielenkiinto kohdistui pistokantaloisteputkiin. Huoneen katossa on Innoluksin 2*55w Jasmina-plafondi ja sen osia matkien ajattelin tehdä kuvullisen valaisimen. Watteja tuolle kertyy siis 110w ja lumenia kaksi tällaista putkea tuottaa yhteensä noin 8000. Tässä hiukan matkakertomusta tuon valaisimen synnystä kuvien kera.

En ole aikaisemmin rakennellut metalliosista yhtään mitään, eikä tarvikkeita taikka työvälineitä löydy paljoakaan omasta takaa. Tämä ei kuitenkaan ole este itsetekemiselle, ainoastaan hidaste. Aloitin koko homman etsien sopivia osia rakennella. Tämä tuottikin sitten vähän enemmän päänvaivaa kuin olin odottanut. Valmiit heijastimet tuntuivat olevan järkyttävän hintaisia simppeliksi peltipalaksi. Kierrätyskeskuksesta sitten sattui löytymään 5 eurolla romuosastolta vanha akvaariovalaisin, joka oli mitoiltaan juuri sopiva 55w 2g11-kantaiselle loisteputkelle. Elektroninen liitäntälaite lampuille olikin sitten hankalampi laite löytää sopuhintaan. Suomesta näitä ei tuntunut edes löytyvän mistään ja jos löytyi niin myivät vain yrityksille. Netistä tilaamalla postikulut olisivat olleet kohtuuttomat. Lopulta tuo kuitenkin löytyi Helvarin jälleenmyyjältä ja siitä sekä lampunkannoista köyhdyin yhteensä 45 euroa. Melko tyyristä, mutta niin näyttää nuo elektroniset liitäntälaitteet olevan. Yllättävämmäksi ongelmaksi hankkia ilmeni liitäntälaitteesta lampunkantaan käytettävä ei-punottu liitäntäjohto mallia MKJE. Tuota ei näyttänyt yksikään suuri rakennusliike (Bauhaus, K-rauta, Clas Ohlson, jne..) myyvän. Suomen Lamppupalvelu lopulta palkitsi asiakaspalvelullaan ja tilasi minulle sitä tarvittavan määrän.

Nyt kun osat olivat kasassa oli aika purkaa vanha valaisin osiin ja sovitella uudet osat tilalle. Purkaminen onnistui helposti, mutta liitäntälaitteen suojakotelon muokkaus tuotti ongelmia. Ensin ajatuksissa oli alumiinipellinpalasta vääntää kotelo ulkopuolelle, mutta ilman kanttauskonetta en saanut riittävän pieniä taitoksia aikaan. Niinpä siirryin suunnitelmissa liitäntälaitteen kuvun sisäpuoliseen sijoitukseen. Tähän sain kotelon rakennettua pilkkomalla ja liimaamalla vanhasta suojuksesta tarvittavia pätkiä. Nyt eivät lamput sitten mahtuneet valaisimen pohjalle ilman modausta ja dremelillä tuli poistettua pätkät pohjalla olevaa turhaksi jäänyttä kiinnikekiskoa. Sitten olikin jäljellä enää osien kasaus ja pienen johtojen vääntelyn ja lyhentelemisen sekä reikien porailun jälkeen oli valaisin kasassa. Kytkennätkin menivät kerralla oikein, vaikka tällaistahan ei saisi sääntöjen mukaan ei-ammattilainen kytkeä. Maadoituksen testasin ja näyttää tuo alumiinista oleva kupu maadoittuvan kiltisti. Lamputkin palavat.

Hiukan ongelmia testikäytön jälkeen kuitenkin ilmeni. Ajattelin täysalumiinisen valaisimen olevan riittävä viilentämään lampun ja liitäntälaitteen, mutta käytön aikana valaisimen sisäinen lämpötila nousee yli 50 asteen. Onhan se vielä käyttöparametrien sisällä, mutta ei varmaan tee hyvää käyttöajan suhteen. Lamput ovat hyvin lähellä toisiaan melko ahtaassa tilassa. Alumiinikupu on kyllä käsin kosketeltava, mutta epämiellyttävän kuuma. Näin amatöörinä en osaa arvioida onko tuo lämpötila normaalia vaiko ei. Muuten tuo tuntuu kuitenkin toimivan ihan hyvin.

Osalista:
Valaisinrunko kierrätyskeskuksesta 5 euroa.
Elektroninen liitäntälaite Helvar EL2x55s ja lampunkannat GSBB:stä 45 euroa.
MKJE liitäntäjohto Suomen lamppupalvelusta 1,5 euroa/metri.
Ruuveja ja liimaa omasta takaa.

Tässä vielä hiukan kuvia valaisimesta ennen ja jälkeen:

Vanha akvaariovalaisin kierrätyskeskuksesta.


Valaisimessa oli siis yksi 15W T8-putki. Ei tullut edes testattua olisiko tuo ollut toimiva vaan samantien osiksi.


Osiin purettuna. Tästä kasasta en tarvitse kuin tuon kuvun ja alumiinisen suojalistan.


Lampunkannat ja johdot kiinnitettynä. Oli aikamoinen näpertäminen että sain nuo johdot menemään nätisti.


Kuva liitännöistä ylhäältäpäin. Aika naftia on tuon tilan suhteen.


Kuvassa näkyy valmis valaisin ilman liitäntälaitteen suojalevyä joka työnnetään tuota kiskoa pitkin paikoilleen.


Valaisin kasattuna ja valmiina ripustettavaksi.


Testiasennus. Lopullinen paikka ja asento on vielä hakusessa.

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 25, 2011, 12:56:07 ip kirjoittanut Saigon »

Poissa MrFrost

 • Fatalii
 • *****
 • Viestejä: 1491
  • Profiili
  • Sekalaisia kuvatuksia
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #4 : Helmikuu 16, 2011, 15:30:05 ip »
Tervetuloa maailman koukuttavimman harrastuksen pariin :)
Itse jo mietin lopettavani, muttei vaan pysty :D

Itsekin aloitin tuollaisella 5e lootalla, palveli se pari vuotta, mutta heitin roskiin viime kauden idätysten jälkeen. Sen verran huteraa tekoa, että kertyneiden likojen ja levän tiskaaminen oli enemmän ärsyttävää, niin nyt tuli sitten investoitua huimat 9,90 (jos nyt ihan oikein muistan) kovamuovisempaan idätyskasvariin.
Sen pitäisi kestää pitempään :)

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesman
Trinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Poissa biblo

 • Naga Morich
 • *****
 • Viestejä: 2161
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #5 : Helmikuu 16, 2011, 15:34:46 ip »
Komia lamppu ja tosiaan hienoa kun uusia kasvattajia tulee kuin sieniä sateella.

Prismoista löytää tuollaisia kiikkerämuovisia "kasvareita" hintaan 4,95. Paketissa niitä on 2kpl ja molemmissa 18 paikkaa. Ihan vinkkinä noille taimituksille.

Noita kovamuovisia löytyy halpakaupoista 6-7e hintaan. On tosiaan huomattavasti kestävämpiä kuin nuo kiikkerämuoviset.


"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #6 : Helmikuu 17, 2011, 12:44:56 ip »
Onkos tuo normaalia että ei tuommoinen kymmensenttinen taimi meinaa pysyä pystyssä omin nokkineen. Siirsin tuon yhden pisimmän taimen tuosta idätysboksista omaan ruukkuun eikä se meinaa pysyä pystyssä ollenkaan. Kopeloinko sitä rähmäkäpälänä liikaa vai suuttuiko tuo vain muuten vaan. Noh, nyt tökkäsin siihen vierelle spagettitikun siksi aikaa kun keksin jotain pysyvämpää tikkua tueksi. Tuo spagetti kelpaisi muuten vallanmainiosti, mutta taitaa tukeminen jäädä vähäiseksi kosteassa mullassa oltuaan :)


Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #7 : Helmikuu 21, 2011, 15:46:49 ip »
Siemeniä odotellessa laitetaan tähän pieni kuvapäivitys. Idätysboksista olen parit taimet siirtänyt hitusen suurempiin purkkeihin toisen valon alle.

Näistä ensimmäisenä siirtämäni Hollantilainen (keskimmäinen) sai ilmeisesti vaurioita siirrossa varteensa sen verran että ei ole kasvanut oikeastaan ollenkaan siirron jälkeen. Taimi oli yhdessä vaiheessa kaatunut lähes kokonaan ja lehtiäkin se roikottaa nyt aika pahasti. Olen kokeillut antaa kuivahtaa reilusti ja myös kastella reilusti, mutta kummallakaan toimenpiteistä ei näyttänyt olevan vaikutusta.


Toinen Hollantilainen vaikuttaa huomattavasti parempivointiselta.


Parempaan valoon siirretty Rawit lakkasi kokonaan kasvamasta pituutta ja mikäli olen oikein ymmärtänyt on kasvattamassa lehdennystyrää sirkkalehden juuresta.


Kivivillakuutiossa oleva Habanero tummentaa sirkkalehtiänsä oikein kunnolla. Onko tämä normaalia, kun näyttää tuo huonovointinen Hollantilainenkin tekevän samaa?

« Viimeksi muokattu: Helmikuu 25, 2011, 12:56:50 ip kirjoittanut Saigon »

Poissa InkRose

 • Naga Morich
 • *****
 • Viestejä: 2570
 • #1649
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #8 : Helmikuu 21, 2011, 15:57:36 ip »
Vikan kuvan habanerolla ei ole hätää, minullakin on ESLin ja loistarien alla chinenset värjäilleet sirkkojaan, yleensä myös ekaa lehteä tai kahta.

Nuo keskimmäisen hollantilaisen täplät näyttää tossa kuvassa vähän joltain puutostilalta (tai övereiltä). Mulla on muutamat kasvit ruukunvaihdon yhteydessä pitäneet pientä paussia (oletettavasti uusia juuria tehdessä) ennen kasvun jatkumista, mutta kun tuo on vetänyt lähemmästä sirkkalehdestä klorofyllitkin talteen jo niin vaikuttaisi vähän joltain ravinneongelmalta. Ettei olisi juuret vioittuneet muutossa?

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #9 : Helmikuu 22, 2011, 16:39:52 ip »
Noniin, nyt on siemenet saapuneet ja pääsivät heti idätyslautalle. Chilit tuli valittua osin aloittelijoille sopivina ja osaksi ihan summamutikassa. Jalapeno oli yksi jota haluan kasvattaa, Nagaa pitää kokeilla, Bolivian Rainbow tulisi koristekasviksi, Turbo Puben valitsin rocotoista, muut ovat sitten mitä ovat. Tällä kertaa itämään tuli laitettua siis seuraavanlaisia siemeniä:

1.   Turbo Pube
2.   Lemon Drop
3.   Jalapeno Conchos
4.   Naga Morich
5.   Bolivian Rainbow
6.   Aji Cristal
7.   Habanero WhiteEiköhän näillä päästä jo jonkinlaista chilinautintoa hankkimaan. Toivottavasti itävät ja pysyvät hengissä. Tilaahan minulla ei kuitenkaan edes ole näin monelle chilille ainakaan täyskasvuisena, mutta se on sitten sen ajan ongelma.

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #10 : Helmikuu 25, 2011, 12:53:56 ip »
Ensimmäinen Jalapenon ja Bolivian Rainbowin siemen itänyt. Nopeitahan nuokin näyttää olevan vaikka aluksi Hot Pepper Shopista tilattujen siementen laadukkuus hiukan jännittikin.

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #11 : Maaliskuu 04, 2011, 15:24:38 ip »
Noniin, nyt on kaikki siemenet itäneet. Tällä hetkellä kasvatuksessa on siis seuraavat lajikkeet:

C. annuum:
Kaupan Hollantilainen
Jalapeno Conchos
Bolivian Rainbow

C. chinense:
Naga Morich
Kaupan Habanero
Peruvian White Habanero

C. baccatum:
Lemon Drop
Aji Cristal
Starfish

C. pubescens:
Turbo Pube

C. frutescens:
Rawit

Olen näin alkuun laittanut kasvamaan jokaisesta lajista yhden sekä multaan että veteen. Harmi, että kaikille noille ei löydy tilaa kasvattaa aikuiseksi puskaksi. Katsoo sitten, mitä niille tekee kun aika koittaa. Osan ajattelin jos kokeilisi viedä vanhempien omakotitalon pihalle omine nokkineen kasvamaan.
Nyt kun olin saanut noita parempiakin siemeniä ja vielä itivät kaikki niin laitoin kompostiin aiemmat lukuisat kaupan chileistä kasvatetut taimet. Osan nyt kuitenkin vielä säästin jotta pääsee leikkimään ja kokeilemaan noiden parempien kasvua odotellessa.

Tällä hetkellä tilanne näyttää tältä.


Pisimmäksi kasvanut Hollantilainen näyttää tähän aloittelijan silmään kasvattavan ensimmäisiä nuppujaan. Pari kolme tuolla latvassa näyttää piilottelevan.


Tässä vielä kuva kyseisestä taimesta.

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #12 : Maaliskuu 08, 2011, 21:28:00 ip »
Paljon ei ole muutosta ehtinyt tapahtua. Lähes kaikki taimet ovat nousseet pystyyn ja muutamat työntävät jo ensimmäisiä lehtiä esiin. Pari sitkeää kypäräpäätäkin oli ja Jalapenolta sekä Starfishiltä jouduin nuo repimään pois. Jalapenon tapauksessa sirkkalehdet olivat lähellä pilaantumista tuonne sisään ja täytyy nyt katsoa jaksaako se tuosta toipua. Starfishiltä katkesi sirkkalehtien päät, mutta muuten näyttää hyvinvoivalta.

Tässä kyseinen Jalapeno Conchos kypärä poistettuna.


Tässä vertailun vuoksi aiemmasta erästä kaksi Red Habaneroa. Vasemmanpuoleinen on kasvanut altakastelumullassa ja oikea kivivillassa jota on kostuteltu puutarhan kesällä (1ml/1.5l). En tiedä näkyykö kuvasta kuinka hyvin, mutta mullassa olleella on huomattavasti vaaleamman vihreät lehdet verrattuna lannoitettuun virkaveljeensä. Muuta eroa kasveissa ei vielä tässä vaiheessa ole.

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #13 : Maaliskuu 11, 2011, 12:33:49 ip »
Kivivillassa kasvanut Naga päätti kuolla kupsahtaa. Ei saanut siementä pois kaulastaan ja yhden yön aikana mätäni koteloonsa. Onneksi oli vielä idätyslautalla hyväkuntoinen, jo sirkkalehtensä avannut siemen varalla. Vanha pois ja uusi tilalle.

Tältä näytti kivivillakuutiosta pois vedetty kuollut Nagan taimi. (pahoittelen pientä photoshop-intoilua)


Laitetaan tähän samalla kuvavertailua kahdesta samaan aikaan itäneestä Kaupan Hollantilaisesta. Molemmat ovat siis kuusi viikkoa vanhoja. Toinen on tehokkaan valon alla runsaasti kasteltu ja toinen huoneen varjoisammalla puolella pidetty, perus kattolampun valossa kasvanut ja välillä hyvin kuivanakin pidetty taimi. Kokoero on melkoinen. Toisaalta yllättävää oli, että tuo varjossa kasvanut ei suostunut kuolla, vaan nyt valoon laittaessani alkoi samantien puskea uutta lehteä.

Vasemmalla valossa kasvanut, oikealla perus huoneenvalossa majaillut taimi.

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #14 : Maaliskuu 15, 2011, 20:29:24 ip »
Chilinkasvatukseni ensimmäinen kukka avasi lehtensä. Kyseessä siis tuo ruokakaupan Hollantilainen. Alle kahden desin mukissa kasvava reilu puolitoistakuukautinen chili näyttää puskevan kukannuppuja joka raosta. Tuskinpa tuo jaksaa noista montakaan, jos yhtään kasvattaa hedelmäksi, mutta eipä tuolla ole niin merkitystä. Paremmat lajikkeet ovat vielä varhaisessa taimivaiheessa.

Ensimmäinen kukkaseni.


Hiukan hankalasti vastavaloon otettu kuva kyseisestä kasvista koko komeudessaan.

Poissa Mr_Green_

 • Lemon Drop
 • ****
 • Viestejä: 548
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #15 : Maaliskuu 15, 2011, 21:41:17 ip »
No wou!!  :o Komea on kaveri! Ja varmasti olisi kovin innoissaan jos pääsisi isompaan ruukkuun jo...  :D

Poissa PP

 • Chiliyhdistyksen hallitus
 • Moderator
 • Unholy Ring of Fire
 • *****
 • Viestejä: 7022
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #16 : Maaliskuu 15, 2011, 21:55:39 ip »
Mahtava kasvi! Haarautunutkin oikein mallikelpoisesti. Mahtaa olla tarkkaa kastelun kanssa tuolla kasvi/ruukku-suhteella. Tuon kun laitat isoon ruukkuun niin satoa tulee varmasti.

Poissa Saigon

 • Chilaca
 • **
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #17 : Maaliskuu 21, 2011, 00:27:26 ap »
Heh, eipä nuo kukat kauaa pysyneet. Tänään on ensimmäisenä auenneet kukat nuukahtaneet ja näyttää putoavan hetkenä minä hyvänä. Mutta onhan noita nuppuja vielä jäljellä.


Ja niinkuin PP tuossa aiemmin varoitteli niin kastelu taitaa olla hiukan hankalaa tuossa pienessä mukissa. Toisaalta kun en ole aiemmin mitään kasvatellut niin ei ole mitään mihin verrata. Mutta nyt on pariin lehteen ilmestynyt pieniä kiteitä lehden yläpinnalle ja pari ruskeaa reikää. Ensin pelästyin että onko päässyt tuholaisia kimppuun, mutta epäilen tätä. Toivottavasti tuossa on vain liikakastelusta kyse.


Laitoin tuon taimen nyt sitten tilapäisesti maitotölkkiin kunnes päätän minkälaista kippoa tuolle sitten tulee hankittua. Juuria näytti olevan ihan mallikkaasti ja näin aloittelijan silmään ihan vielä terveehkön näköisiä.Poissa Maz

 • Jalapeño
 • **
 • Viestejä: 114
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #18 : Maaliskuu 21, 2011, 06:35:51 ap »
Hyvä että kukka kuihtuu, podi tulossa.  :)

Poissa InkRose

 • Naga Morich
 • *****
 • Viestejä: 2570
 • #1649
  • Profiili
Vs: Saigonin chilit 2011
« Vastaus #19 : Maaliskuu 21, 2011, 07:20:38 ap »
Itsekin olen jogurttipurkkien jälkeen pitänyt maitotölkeissä kasvit, yleensä kyllä siirrän jossain kolmansien-neljänsien kasvulehtien paikkeilla siihen isompaan jo. :) Helmikuussa tullut Nagantaimi sekä Short Yellow Tabasco on vieläkin maitopurkeissa kun etsiskelen sopivaa. Enkä Nagaa halua vielä päästääkään räjähtämään käsiin, se on saanut tuossakin niin hyvän kasvun päälle... ;)

Ainakin tuossa ensimmäisessä kuihtuneessa kukassahan muuten on selvästi raakileen alku. Kyllä se siitä varsinkin kun pääsi isompaan ruukkuun.