kesäkuu 01, 2020, 12:27:48 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


TORIN SÄÄNNÖT - LUE ENNEN ilmoitusta ettei tarvitse ihmetellä miksi tuli bannia.

Aloittaja Janne, helmikuu 26, 2011, 13:18:07 ip

« edellinen - seuraava »

ottulo

Ehkä jollain tavalla "reilumpi" kriteeri olisi keskustelualueella vietetty aika jotenkin yhdessä rekisteröitymisestä ilmoituksen jättämiseen kuluneen ajan kanssa. Botit nyt harvoin monta sekuntia viihtyvät, ja silloinkin postit tulee heti milloin minnekin. Aktiivisesti lukevat saavat aikaa vietettyä, vaikka eivät kirjoittaisikaan. Toki lisävaivaa se tuo ylläpidolle, kun viestimäärä näkyy joka viestissä suoraan, mutta käytetty aika vain tilastoissa.

jackdanieels

Voi elämä... ihan asiallinen myynti-ilmoitus kuvineen päivineen ja jää jostain 10 viestistä kiinni.
Pitääkö mun oikeasti kirjoittaa jotain dippadaijaa liirumlaarum kastelin mun kukat ja laitoin siemenet multiin postailuja ja kuitenkin olen lukenu foorumia useamman vuoden.
Tuotteet on kuitenkin sellaisia mistä ihmiset täällä olis kiinnostuneita.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: jackdanieels - toukokuu 04, 2017, 14:29:42 ip
Voi elämä... ihan asiallinen myynti-ilmoitus kuvineen päivineen ja jää jostain 10 viestistä kiinni.
Pitääkö mun oikeasti kirjoittaa jotain dippadaijaa liirumlaarum kastelin mun kukat ja laitoin siemenet multiin postailuja ja kuitenkin olen lukenu foorumia useamman vuoden.
Tuotteet on kuitenkin sellaisia mistä ihmiset täällä olis kiinnostuneita.


Hei.

Foorumia ei haluta viedä siihen suuntaan, että tänne rekisteröidytään vain kaupankäyntimielessä. Chilifoorumi halutaan pitää keskustelupaikkana chiliharrastajille, ja Tori-alue on foorumilaisten sisäinen kauppapaikka. Toisin sanoen tarkoitus on pyhittää Tori chilifoorumille kirjoitteleville harrastajille.

On myös toisenkin syy, miksi kyseinen sääntö on tehty. Chilifoorumi on jyrkästi kaiken maailman huume- ja laittomien kasvien viljelyä vastaan. Menneisyydessä on tullut kasvatustarvikkeita ostoon tai myyntiin sellaisilta henkilöiltä, joiden on epäilty tai tiedetty kasvattavan jotain chiliä vahvempaa. Emme halua tukea tällaista toimintaa helpolla myyntikanavalla, joten pyrimme varmistamaan viestimäärällä (sekä viestien sisällöllä) sen, ettei käyttäjä ole huumeheppuja.

Säännölle on hyvin tarkkaan harkitut perusteet, eikä tarkoitus missään nimessä ole aiheuttaa kenellekään tarpeetonta mielipahaa. Pahoitteluni tilanteesta.

Sivuhuomautuksena vielä, että sääntöön sallitaan poikkeus chilin siemenien/taimien oston yhteydessä. Emme halua missään nimessä rajoittaa chiliharrastuksen leviämistä, saati sitten uuden harrastajan alkuun pääsemistä. Kuka tahansa kirjoittelematon ihminen saa tulla ostamaan Tori-alueelta siemeniä/taimia.

Vuorikaskas

maaliskuu 02, 2018, 19:59:33 ip #23 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 02, 2018, 20:12:12 ip käyttäjältä Vuorikaskas
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - toukokuu 04, 2017, 14:35:28 ip
Säännölle on hyvin tarkkaan harkitut perusteet, eikä tarkoitus missään nimessä ole aiheuttaa kenellekään tarpeetonta mielipahaa. Pahoitteluni tilanteesta.

Sivuhuomautuksena vielä, että sääntöön sallitaan poikkeus chilin siemenien/taimien oston yhteydessä. Emme halua missään nimessä rajoittaa chiliharrastuksen leviämistä, saati sitten uuden harrastajan alkuun pääsemistä. Kuka tahansa kirjoittelematon ihminen saa tulla ostamaan Tori-alueelta siemeniä/taimia.


Tuo on tietysti hyvä tulkinta tai poikkeus kuten sekin että voi lahjoittaa siemeniä/taimia samasta syystä. Edistää harrastusta.  Lahjoituksille on varmaan helppo sallia poikkeusta vaikka lahjoittaisi kasvatustarvikkeitakin.

Harmi sinänsä että niin monet saavat ensikokemuksensa tästä foorumista hiukan tylyllä tavalla, vaikka myytävä olisikin mitä sopivin  chilille ja ilmoitus asiallinen.  Lähetättekö yksärin sellaisen poiston yhteydessä?  Sellainen voisi alkaa sanalla sanoilla Valitettavasti jouduimme poistamaan, ...  tai vastaavaa, sillä muodollinenkaan ystävällisyys ei koskaan ole haitaksi ja on siitä joskus etuakin.

PP

Lainaus käyttäjältä: Vuorikaskas - maaliskuu 02, 2018, 19:59:33 ip
Harmi sinänsä että niin monet saavat ensikokemuksensa tästä foorumista hiukan tylyllä tavalla, vaikka myytävä olisikin mitä sopivin  chilille ja ilmoitus asiallinen.  Lähetättekö yksärin sellaisen poistin yhteydessä?


Usein näissä ekoissa ilmoituksissa on muitakin ongelmia kuin viestien puute joko tuotteissa tai muuten myynti-ilmoituksessa. Näitä poistoja on oikeasti kokonaismäärään nähden tosi vähän (mistä otit "niin monet?") ja uskallan väittää ettei tässä ajeta ihmisiä pois asian parista.

Itse olen ilmoittanut viestillä, mutta enpä ole montaa poistanut. Kaikkihan lukee säännöissä, jotka pitäisi lukea ja sisäistää, joten mielestäni tässä ei tarvita erikseen muita perusteita.

Vuorikaskas

maaliskuu 02, 2018, 20:21:50 ip #25 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 02, 2018, 20:47:47 ip käyttäjältä Vuorikaskas
(No ehkä "niin monet" olisi voinut olla myös useat tai jotkut tai toiset.  Säännöllisesti minä poistoja olen bongannut, mutta harvemmin useaa viikossa.  Jos näitten määrää vertaa kaikkiin uusiin nimimerkkeihin, osuus lie aika suuri. Voidaan siis nähdä uusien tulijoitten joukossa tällainen oma ryhmänsä.  Luonnollisesti osalla heistä voi olla kiinnostusta myös muuten tähän foorumiin, vaikka saattaisivat ollakin saaneet sykäyksen rekisteröityä myyntitarpeen takia.)

PP

Juuri eilen oli tullut meiliin kysely, miksi myynti-ilmoitus poistettiin (en tiedä kuka meistä poisti enkä edes millainen ilmoitus oli). No, 4 min sen jälkeen ennenkuin kukaan oli edes lukenut meiliä tuli toinen viesti, jossa kirjoittaja sanoi säännöt luettuaan ymmärtävän poiston ja asia on selvä. Tämä tietysti vain esimerkki, mutta sääntöjen lukeminen auttaa usein. :)

Kriteeri viestimääristä on varmasti se eniten ihmettelyä aiheuttanut. Sitä voidaan tarkastella, jos tarvetta ilmenee, mutta toistaiseksi ei ole ilmennyt.

Whili

Taisin olla minä. Kaverin 1. viesti ja torin sääntöjen vastainen.

LainausMikäli ensimmäinen ja samalla viimeinen viestisi on myynti- tai ostoilmoitus, voit jättää saman tien kirjoittamatta senkin.  Tapauksesta riippuen 10-50 selväpäistä chiliin liittyvää viestiä vaaditaan.

unenkuva

Ei näitä poistoja tosiaan paljoa ole. Itse olen yhden myynti-ilmoituksen poistanut. Siinä myynti-ilmoitus oli myyjän ensimmäinen (ja viimeinen) viesti foorumilla.
Asiallisesti laitoin yksityisviestin perään, jossa perustelin miksi poistin ilmoituksen. Toivotin tervetulleeksi foorumille ja ehdotin laittamaan ilmoituksen uudestaan, kunhan ehdot täyttyy. Ko. henkilö ei ole ilmoituksen jälkeen edes kirjaantunut uudestaan foorumille (ainakaan siihen mennessä kun vielä asian useamman kerran tarkista väliajoin), eikä mitään vastausta/kuittausta yksäriin kuulunut

soulman

toukokuu 31, 2018, 12:15:38 ip #29 Viimeisin muokkaus: toukokuu 31, 2018, 13:02:56 ip käyttäjältä soulman
Mielestäni on absurdia että säännöt kieltää myynti ilmoituksen asettamisen henkilöiltä joilla ei ole kirjoitushistoriaa foorumilla. itsekkin olen käyttänyt tätä foorumia jo vuosia lähinnä informaation etsimiseen, mutta en ole nähnyt tarpeelliseksi kirjoittaa viestiä mihinkään ketjuun. Koen että tälläinen sääntö ei todellakaan palvele chilinkasvattajien etuja! Pyydänkin nyt nöyrästi ylläpitoa säilyttämään myynti ilmoitukseni sillä mielestäni se parantaa foorumin sisältöä ja palvelee chilinkasvattajien etua. Tämä on kuitenkin parhaimpia paikkoja myydä ja ostaa tämän tyyppistä tavaraa jos ei halua olla tekemisissä kaikenmaailman hörhöjen kanssa. Mainittakoon vielä että verkkokauppa jolta olen myymäni tuotteet alunperin tilannut aloitti toimintansa myymällä tuotteita chilifoorumilla, kyseinen yritys on sittemmin kasvattanut kokoaan huomattavasti ja edistää nykyään hyvin chilinkasvatustuotteiden kilpailua ja valikoimaa kotimaisilla markkinoilla.
Make love to the night

NPhoBiaz

Hei soulman. :)

Vaikka kuinka haluaisin säilyttää kasvatustarvikeilmoituksesi, on kaikkien kohdalla vallittava samat säännöt, jottei käyttäjien välille synny eriarvoisuutta.

Tori on olemassa nimenomaan palvellakseen chilinkasvattajien etuja. Kuten viestissäsi mainitsit, tämä on parhaita paikkoja myydä ja ostaa kasvatustarvikkeita harrastajien välillä. Juuri kyseisten sääntöjen ansiosta tämä on sellaisena pysynyt, ja pysyy jatkossakin. Säännöillä pyritään viestien määrän ja sisällön perusteella profiloimaan myyjä chiliharrastajaksi, ja näin ollen kaikki mainitsemasi "hörhöt" eivät ole Torilla tekemässä kauppaa. Tämä on käyttäjien etu, sekä foorumin hyvää mainetta ylläpitävä tekijä.

Kuten myös aiemmin tässä ketjussa on mainittu, niin sanotut "hit n' run"-ilmoitukset ovat olleet vuosien varrella ongelma. Foorumille on rekisteröity kertaluontoisen ilmoituksen takia, jonka jälkeen foorumille ei koskaan palata kirjoittelemaan. Tämä kerryttää paljon "kuolleita" tilejä, joiden määrä on aiemminkin karannut käsistä.

Haluan mainita vielä yhden asian. Foorumille aktiivisesti kirjoittelevat tunnistavat helposti toisensa, sekä myös vähemmän aktiiviset käyttäjät. Foorumilla kirjoittelevan henkilön on huomattavasti helpompi saada tarvikkeensa myytyä, sillä käyttäjien välinen luottamus ja asiallisen ihmisen maine vaikuttavat voimakkaasti kaupantekoon positiivisella tavalla.

Toivottavasti sain asian ilmaistua niin, etteivät säännöt tunnu enää kohtuuttomilta. :) Ne on vuosien varrella päätetty perustuen kokemukseen sekä Torin historiaan. Sääntöjen tarkoitus on palvella käyttäjiä, ei tehdä kiusaa. Pahoittelen myynti-ilmoituksesi poiston johdosta.

soulman

kesäkuu 01, 2018, 12:05:06 ip #31 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 01, 2018, 22:12:14 ip käyttäjältä soulman
Kiitos asiallisesta vastauksesta! ymmärrän kyllä näkökantanne asiaan, mutta halusin tuoda myös omani esille. kokeilen nyt sitten jakaa vähän informaatiota asioista joista itse tiedän jotain, ongelma siinä vaan on se että foorumilla tuntuu olevan aika paljon infoa jo kaikesta mahdollisesta asiasta. btw. tämä oli kolmas viesti jonka olen kirjoittanut ikinä millekkään foorumille koko elämäni aikana:D
Make love to the night

poiu

juu, omituinen on tämä sääntö.
Kummallinen ajatus myös tuo "Menneisyydessä on tullut kasvatustarvikkeita ostoon tai myyntiin sellaisilta henkilöiltä, joiden on epäilty tai tiedetty kasvattavan jotain chiliä vahvempaa". Eli jos myyt ruukkuja täällä, niin se estetään jos olet kasvattanut (jonkun mielestä olet kasvattanut) jotain muutakin !??
huh

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: poiu - kesäkuu 05, 2018, 21:57:55 ip
juu, omituinen on tämä sääntö.
Kummallinen ajatus myös tuo "Menneisyydessä on tullut kasvatustarvikkeita ostoon tai myyntiin sellaisilta henkilöiltä, joiden on epäilty tai tiedetty kasvattavan jotain chiliä vahvempaa". Eli jos myyt ruukkuja täällä, niin se estetään jos olet kasvattanut (jonkun mielestä olet kasvattanut) jotain muutakin !??
huh


Asia ei luonnollisesti ole noin suoraviivainen, ja responsiivisuuden nimissä totean, että asia on käyty läpi ylläpidon keskuudessa useaan otteeseen. Jokaisella kerralla on tultu siihen tulokseen, että Torin nykyinen formaatti palvelee foorumin käyttäjiä parhaiten.

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - kesäkuu 05, 2018, 22:36:03 ip
Lainaus käyttäjältä: poiu - kesäkuu 05, 2018, 21:57:55 ip
juu, omituinen on tämä sääntö.
Kummallinen ajatus myös tuo "Menneisyydessä on tullut kasvatustarvikkeita ostoon tai myyntiin sellaisilta henkilöiltä, joiden on epäilty tai tiedetty kasvattavan jotain chiliä vahvempaa". Eli jos myyt ruukkuja täällä, niin se estetään jos olet kasvattanut (jonkun mielestä olet kasvattanut) jotain muutakin !??
huh


Asia ei luonnollisesti ole noin suoraviivainen, ja responsiivisuuden nimissä totean, että asia on käyty läpi ylläpidon keskuudessa useaan otteeseen. Jokaisella kerralla on tultu siihen tulokseen, että Torin nykyinen formaatti palvelee foorumin käyttäjiä parhaiten.


:thumbup: :right:

Chilitieteilija_3

Moi

Ensimmäinen viestini oli myynti-ilmoitus. En siis lukenut ohjeita tarpeeksi hyvin, pahoittelen tätä. Toisaalta en oikein tiedä miksi pitäisi kirjoitella foorumeille. Eivät kaikki uutistenkaan lukijat kirjoittele uutisten kommentteihin, esimerkiksi minä.

PP

Se sääntö on todettu pakolliseksi estämään se, että tästä tulee yleinen kauppapaikka kaikenlaiselle tavaralle.