heinäkuu 12, 2020, 10:08:40 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Parturin ensimmäinen kausi 2011

Aloittaja ParturjzCoxsone, maaliskuu 06, 2011, 17:46:33 ip

« edellinen - seuraava »

ParturjzCoxsone

maaliskuu 06, 2011, 17:46:33 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2011, 18:20:36 ip käyttäjältä ParturjzCoxsone
hellurei ja hevosenpiätä sano mafian mies kun tarjousta teki !

sen verta on tullu foorumia jo lurkkailtua että joutuu tänne jonkulaista päiväkirjaa päivittää itsekin, kaikki kommentit ja neuvot on kaivattuja, ensimmäistä kertaa tosiaan chilien kans pelailen.

lajikkeiks valikoitu kaverilta saadut :

habanero caribbean red (c.chinense)
starfish        (c.baccatum)
rocoto de san isidro  (c.pubescens)

emännältä sain jonku chilinkasvatussetin josta iskin itämään chili demon red ja jalapeno (c.annuum)

nämä siis kasvamassa jo ja fataliin yllärimixin 7kpl siemeniä isketty itämään, vissiin 3kpl itänyt jo


näiden lisäks sain eilen uuden satsin siemeniä josta itämään lähti chinese five color (c.annuum) 5kpl, fatalii (c.chinense) 4kpl, habanero orange (c.chinense) 4kpl, thai dragon (c.annuum) hyppysellinen sekä bird´s eye baby (c.annuum) hyppysellinen.

elikkäs näillä mennään siis ja tarkotus ois päästä jossain vaiheessa chilejä maistelemaan, kasvualustoina toimii multa/turve ja hydro, vielä on kaikki pienokaiset mullissa. isommiks kasvaneet on tuolla 400w natikan alla ja pienokaiset ikkunalaudalla 15w eslin + 2x 20w eslien alla.

tilanne kasvien osalta 3.2.2011 tämmöinen -> 3 starfish,4 red devil, 3 jalapeno, 6 red habanero, 2 rocoto de san isidro, lisäyksiä tulee kunhan jaksan taas laskeskella noita.


seuraava päänvaiva lienee että mitä lajikkeita laitan tohon hydroon kasvamaan, tuohon luultavasti sopii hyvästi 6kpl kasvamaan aika isoiks, laitan tosta lootasta kuvan tulemaan kohtapuoliin. ehdotuksia lajikkeista otetaan mielellään vastaan :)

semmosta tosiaan, joululahjaks sain emännältä tollasen chilienkasvastussetin jossa oli jotain kookoskuitupurnukoita ja erilaisia siemeniä, tammikuussa synttäreillä tuli 15w megamanin eslihökötys.. näillä alotin mutta kauas en kerenny kun karkas käsistä ja hieman pelottaa mihinkä tää menee vielä..

kuvia laitan kohta tulemaan niin saatte jotain selvyyttä näistä meiningeistä


ParturjzCoxsone

maaliskuu 06, 2011, 18:02:29 ip #1 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2011, 20:33:57 ip käyttäjältä ParturjzCoxsone
siinä on kuva natikan alta, pääs naulakkonurkkaus kasvatustilaks :D

isoimmat on tossa jalapeno ja starfish, pienimpiä starfish, rocoto de san isidro ja habanero caribbean red

ParturjzCoxsone

maaliskuu 06, 2011, 18:07:43 ip #2 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2011, 20:31:46 ip käyttäjältä ParturjzCoxsone
siinäpä ois pienempiä sit..

ParturjzCoxsone

saiskoha noita kuvia jotenkin pienemmäks,on nii älyttömän kokosia ?

http://personal.inet.fi/clan/jootimiehet/IMGP3109.JPG toimiskohan nää linkit suoraan täällä ? tuossa on se tuleva hydroviritelmä, 2x 75cm orthexin pauliina altakastelulootia ja alusastiana puuilosta 90 litran vati, olivat ku tehdyt toisilleen. kaveri oli rakentanu tohon mulle kuudelle kasville kastelujärjestelmän, jokaiselle kasville tulee oma letku, pitäs olla ihan näppärä käytössäkin toi :)

ParturjzCoxsone

http://personal.inet.fi/clan/jootimiehet/IMGP3116.JPG siinäpä vielä kuva hökötyksestä päältä.. oottelee vaan et kasvaa tarpeeks isoks noi pienet nii pääsevät uiskentelee :P

InkRose

Jos haluaa kuvan esiintymiskokoa pienentää ilman että muuttaa 'lähteen' kokoa, onnistuu se näin:

[img width=750]kuvanosoite[/img]


Toki voi säätää molemmat suunnat itse, mutta vain toisen määrittämällä säilyy kuvasuhde automaagisesti.

ParturjzCoxsone

noniin kiitoksia, nyt on vähän virkeemmän näkösiä :)

ParturjzCoxsone

pitää pientä päivitystä laittaa kuhan netin saan toimii, sen verta pitää kertoo että pari pv sitte sain lisää valotehoo, ohlsonilta loisteputkivalasin tohon ikkunlaudan päälle, 2x 36w 120cm putken tohottaa nyt noita pienokaisia ja tykkäävät ihan selvästi, laitan kuvaa kunha saan netin toimii.
lisäks laitellu multiin tässä muutamat thai dragonit ja 4x chinese five color sekä bird´s eye baby. parit orange habanerot meni myös multiin tänää. en sitten malttanu nii piti vielä iskee aji benitoo itämään tonne vaikka kohtuu myöhänen ajankohta onkin, mutta ainahan noita voi sitten natikalla tohottaa jos loppuu kesä kesken ^^ saapa nähdä miten käy..

ParturjzCoxsone

jaahas, tänään napsahti kärsältä postipaketti jostai löyty flora tripack ja muutamat verkkoruukut joista kiitos kärsälle ^^. pistinkin tuossa 10l sankon vettä hapettumaan ja ravinteita 3ml -3ml - 3ml suhteella jota saap noi kaikki pienokaiset sitten :) tästäpä se on hyvä jatkaa, kuvia tulee kunhan saan netin toimii, edelleenki kännykän netin varassa..

ParturjzCoxsone

maaliskuu 17, 2011, 22:11:28 ip #9 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 17, 2011, 22:13:00 ip käyttäjältä ParturjzCoxsone
nonii laitellaas pientä päivitystä kun nettikin oikein pelittäää, ohessa tulee tilanne viime viikolta uuden loisteputkihärpättimen hankinnan jälkeen .. http://img829.imageshack.us/i/imgp3119.jpg/

ParturjzCoxsone

maaliskuu 17, 2011, 22:17:46 ip #10 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 17, 2011, 22:24:47 ip käyttäjältä ParturjzCoxsone
ja taas jotai häikkää etten saa kuvia näkymään..  siinäpä linkkiä sitten http://img405.imageshack.us/i/imgp3130b.jpg/ kuvassa jalapeno jonka iskin isompaan pönttöön tänään, näyttäs pientä nuppua jo pukkaavan myös ja lehdissä jotain ihmeellistä violettia, mikä lie riivaa ?


http://img848.imageshack.us/img848/7012/imgp3132.jpg tuossa tuo vielä, liekö nuo nupun alkuja tuossa ?

PP

Lainaus käyttäjältä: ParturjzCoxsone - maaliskuu 17, 2011, 22:17:46 ip
ja taas jotai häikkää etten saa kuvia näkymään..  siinäpä linkkiä sitten http://img405.imageshack.us/i/imgp3130b.jpg/ kuvassa jalapeno jonka iskin isompaan pönttöön tänään, näyttäs pientä nuppua jo pukkaavan myös ja lehdissä jotain ihmeellistä violettia, mikä lie riivaa ?

http://img848.imageshack.us/img848/7012/imgp3132.jpg tuossa tuo vielä, liekö nuo nupun alkuja tuossa ?


Ainakin tuo haarassa oleva nökö on nupun alku.

ParturjzCoxsone

aikaseen työntää nuppua, helmikuun alussa istutettu kyseinen toveri :)

ParturjzCoxsone

pientä hiljaiseloa ollu tässä mutta päivitelläänpä vähän tilanteita tännekin jos näitä sattuu joku luuraamaan. vajaan viikon on ollut nyt ite rakenneltu hydro tulilla ja hyvin tuntuvat pikkuiset siitä tykkäävän, vauhdilla kasvaavat tuolla. mukavaa puuhastelua on riittäny,olihan tuossa lecasoranki pesussa melkonen homma, laitanpa siitäki kuvan millanen tuli sen pesuun kehiteltyä :)

ParturjzCoxsone


ParturjzCoxsone

siitäpä sitten hydron lähtötilanne, sinne pääs starfish, 3x habanero, rocoto de san isidro ja demon red


ParturjzCoxsone

tämmönenkin tuli sitten vielä olohuoneen nurkkaan viriteltyä kun meinaa ikkunalaudalta ja tuolta natikan alta tila loppua .. :)

ParturjzCoxsone

tästäpä pystyyki hyvin seuraa miten turpoovat tossa hydrossa, 6päivää laittamisen jälkee tämä kuva.

ParturjzCoxsone

ja nyt kun kerran ruvettii päivittää nii laitetaanha ihan koko rahan eestä :) tää jalapeno tykkäs vissii tosta isommasta pöntöstä ja natikasta, aikalailla pöhähtäny reilussa viikossa


ParturjzCoxsone

starfishitkin venyy ihan mukavaa vauhtia