heinäkuu 06, 2020, 01:07:14 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Vesimeloni

Aloittaja papereeka88, maaliskuu 15, 2011, 17:27:49 ip

« edellinen - seuraava »

papereeka88

Laitetaanpa tänne oma aihe johon voi sitten päivitellä näitä vesimeloni juttuja,ettei mene tuo "chilipäicäkirja" aivan off topiciksi :).Vesimeloneja on itämässä 12 kpl ja nyt jo ensimmäiset itäneet noin 2 päivää kylvön jälkeen.Lajikkeena on moon and stars niminen lajike,josta tulevat melonit ovat painoltaan 6-12kg,mutta jos nyt päästäisiin sinne 4kg näin amatööri harrastelija meiningillä niin se olisi jo hyvä :).Löytyskö näitä vesimeloneja keneltäkään muulta kasvamasta?
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

biblo

Ajatuksena oli pari valmista taimea tälle kaudelle ostaa ja sitten ensi kaudelle panostaa itsekasvatukseen kuten muidenkin kasvatettavien kohdalla.
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

Lihamestari

Minkäslainen toi on kasvatettavana?

Vissiin aika janoinen?

Mökillähän tollainen ois aika rock, mutta siellä on sellainen hiekkapohjainen maa, mikä kuivaa aika nopeasti.
Chilit siellä vielä menee, kunhan ämpäreissä kasvattaa...

Avomaan kurkkua siellä tais olla viimevuonna ja kesäkurpitsaa, että selviääkö toi vesimeloni, jos noi on viihtyny?
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

papereeka88

Itte kasvattelin pari "pilotti" kasvia viime kesänä kasvarissa samassa maaseoksessa kun chilit (sisälsi puutarhaturvetta,hiekkaa ja perliittiä) tloksena oli 2 melonia joista isompi vain 2kg suuruinen pienempi taisi olla kilon.Ei ainakaan kovin vaikea kasvi ollut,mitään ongelmia ei tullut vastaan vaan kasvi kasvoi todella huomattavaan kokoon kasvarissa.Tämä kesä menee taas opetteluun,kun tuota toista lajiketta en saanut mistään hommattua,kun oli viime vuonnakin viimein pussi pienessä siemen liikkeessä :D
Se kannattaa tosin huomata,että aikamoinen köynnös kasvista tulee ja jos typpeä on liikaa lannoitteessa saattaa saada vaan köynnöksen eikä meloneja (tosin olen kyllä tässäkin kasvissa kuten chileissäkin vielä aikamoinen keltanokka :D) Tänä kesänä olisi tarkoitus ainakin 6 vesimeloni taimea saada kasvariin kasvamaan ja nyt kun on vain yhtä lajiketta saa hiukan parempaa pohja tietoa kasvista.Sen mitä olen englannin kielisiltä sivuilta poiminut on ollut aika ristiriitaista tietoa (toisella sivulla sanotaan,että kastele vain tarvittaessa ja toisessa varoitetaan,että ei saa missään nimessä kuivumaan tai kasvi kuolee..Ainoa yhteneväinen asia oli se,että nopeimmat kasvitkin tarvitsevat kohtuu pitkän kasvuajan ja paljon aurinkoa ja lämpöä.Käsittääkseni ainakin sugar baby lajike mikä löytyy ihan supermarketinkin siemenhyllystä on lajike mikä tuottaa suotuisina kesinä myös avomaalla noin 1-2kg piku vesimeloneja.

Tämä video pätkä jaksaa kyllä viihdyttää itseäni loputtomiin :D http://www.youtube.com/watch?v=syJhzkNWpwo

En ihan satavarmaksi uskalla ymmärtämääni väittää,mutta olen melko varma,että täti sanoo vesimelonien olevan kotoperäinen lajike ameriikassa ja kuinka tutkimusmatkailija hämmästyivät siitä miten intiaanit niitä kasvattivat.NO wikipedia taas kertoo,että kasvi on alunperin lähtöisin kalaharin autiomaan alueelta ja sitä on todistettavasti ensimmäisen kerran kasvatettu egyptissä 5000 vuotta sitten.Jos ei ihan historian oppini ei ihan heitä lehmän häntää ei amerikkaa silloin vielä oltu löydetty ???
Tietenkin wikipediassakin voi olla hörhö tietoa,mutta en oikeen uskoisi sitä tässä kohtaa..
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

chilimieli

Lykkäsin itsekin yhden vesimelonin ledin alle isoksi kasvaneen habanero brown largen kaveriksi samaan waterfarmiin.
Saas nähdä mahtuuko kasvamaan. Muistaakseni pysyi todella huonosti pystyssä missään asennossa vesiviljelyssä viime vuonna. Oma taimeni kuoli viimeksi kirvainvaasioon. Katsotaan jos tänä vuonna ei olisi niin paljon tuholaisista haittaa. Itsellä nimittäin tällä kertaa näitä vaaleita valkoista nukkaa peräänsä jättäviä paskiaisia. Tulivat stockmannin rahapuun mukana "kaupanpäällisinä".

Ps. Mitä kommentteja tuolla youtube videon alaosassa. ;D

M;kko

Minun tämän kauden taimeni ei pärjännyt ripsiäisille. Taitavat olla vesimelonit aika herkkiä saamaan kaiken maailman vihulaisia...

papereeka88

Aikamoista hiljaiseloa vietetty,kun uusi työmaa vie voimat ja ajan,mutta kyllä kasvit voivat ainakin vielä hyvin.10Kpl vesimelonin taimia kasvarissa ja keskimääräinen arvio niiden hyvinvoinnista on kohtuullinen (odottaisin tuollaista yhden taimen kupsahdusta maksimissaan 3:a)Nyt sain taimet kasvariin ainakin ajoissa,joten toiveena on isompi sato ja jos hyvin käy niin isompia melonejakin :-)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

chilimieli

Itsekin leikkasin habanero brown largen poikki ja laitoin pimenta de neyden ja vesimelonin waterfarmiin. Saas nähdä josko tänä kesänä saisi maistaa ihan itsekasvatettua vesimelonia.
Valona toimii ledfinlandin 120w.

papereeka88

Päivitelläänpä tähän kuulumisia :) vesimeloonit voivat paksusti,viikon takaiset helteet suorastaan räjäyttivöät viherkasvun ja nyt on jo latvottu pääversot suurimmasta osasta kasveja (emikukat eli hedelmät tulevat oman kokemuksen mukaan aina sivuversoihin,kun taas hedekukkia voi tulla sekä pääversoon,että sivuversoihin).Toiveena olisi ollut saada hedekukat pölytetyksi ennen juhannusta,mutta lajike tuntuu olevan hidasta tyyppiä eli kypsyttelyt menee varmaan elokuun loppuun ellei syyskuun puolellekin (toivotaan lämmintä syksyä!)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

Raportoidaanpa tähänkin nyt vesimelonien kuulumisia.Kesä on ollut suotuisa (helteinen) ja näyttäisi 8 kpl vesimeloneja tulossa eli melkeimpä yksi per köynnös (ei mikään mahti sato mutta hyvä kuitenkin).Parista melonista tulossa melko isokin joten vielä on toivoa 6 kg vesimelonista :D Ongelmana vaan on ollut chilien ja vesimelonien sijoittaminen samaan kasvihuoneeseen.Ensinnäkin lajike joka on kasvatuksessa (moon and stars) vie valtavasti tilaa ja toiseksi vesimeloni pitää todella kuumasta ja se on huono chileille.Kasvihuoneessa oli kuumana jaksona varmaan joka päivä yli 40 astetta lämminta (varjostus yrityksistä huolimatta) ja näissä lämpötiloissa vesimelonit suorastaan kukoistivat (kunhan vain muisti kastella ahkerasti).Jokainenhan tietää,että + 40 astetta on liian raju lämpötila chileille,mutta satoa tulee niistäkin (mm ajo rojo kypsyy para aikaa).Mutta kuvia laitan tänne varmaan sitten sadon korjuun yhteydessä :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

ingeniero

Lämpö huonoksi chileille? Juurikin yksi harvoista hyötykasveista, jonka kasvun on todettu kiihtyvän vielä 30 asteen lukemista eteenpäinkin. Muilla kun tahtoo kasvu hidastua, tai jopa stopata 28-30 nurkilla.

chilimieli

Oma vesimeloni kukki oikein nätisti ennen kesälomaa. Kolme ja puoliviikkoa ilman hoivaa oli kasville liikaa. Chilikin otti pientä damagea samassa astiassa (waterfarm), mutta meloni tiputti kaikki lehtensä. Se siis siitä. Ensi kesänä paremmalla menestyksellä.. :'(

Helposti kasvatettava, mutta vaatii kyllä vettä reilusti kesällä elääkseen. Omani kuoli, vaikka juuritila ei ollut kunnolla edes tyhjentynyt. Pintajuurien kuivuminen lienee syynä kuolemaan. :)

papereeka88

ei ainakaan omat lajikkeet viihtynyt niissä plus 40 huipuissa mitä helleaallon parhaassa vaiheessa oli päivittäin.Vesimelonit ovat kypsymisen kynnyksellä kohta pääsee näkemään omien kätösten jäljen ja maun.
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

papereeka88

Tänään noukittu ensimmäinen meloni syömis tarkotuksiin noin kokeeksi.Oli mutantti ja kuoressa oli halkeama joten soveltui oikein hyvin kypsyyden määritys arviointiin (ja niin kuin äänestä arvelinkin oli vielä hiukan raaka).Painoa kyseisellä hetelmällä oli 2,7 kg (melko vaatimatonta) elikkä tämän perusteella voisin olettaa isoimman olevan jotain hiukan päälle 3 kg ( ei tuplattu painoa viime vuodesta :(...  ).Mutta tuosta kypsyyden määrityksestä:se mitä itse olen netistä tietoa kerännyt niin varmoja kypsyyden merkkejä ovat ontohko kumiseva ääni,itsehedelmän ja köynnöksen liitos kohdassa tapahtuva kuihtuminen sekä kuivuminen.Melonin pohjaan syntyy keltainen läikkä (jonkin sortin makuuhaava?) ja joihinkin meloneihin tulee pieniä "rupia" mistä tihkuu punaista nestettä pihalle (näitä on ollut vain melkein kypsässä melonissa).
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

Naga Morphia

Mulla oli muutama vuosi sitten Vesimelooneja itämässä ja kasvoi taimiksi; kunnes yhtenä päivänä jokainen niistä oli joko nypinny ja kumossa mullan päällä tai kokonaan syöty - kissanpennun toimesta.

-Morphia
Cooking the next step..

Horsester

Kannaattaako näitä esikasvattaa sisällä, ja milloin pitäis aloittaa? :)

Huru-ukko

Muistaakseni helmikuussa  voisi kylväskellä.....Kasvatin niitä parina vuonna, mutta esikasvatus jäi toukokuulle, ja se oli myöhäistä kasvun kannalta.
Pieneksi jäivät, saattoi tosin olla kokemattomuuskin suurin vika  ;)....

Horsester

Jep, pitää tilailla muitakin siemeniä, niin vois jotain helppoa lajiketta kokeilla. Tietäiskö kukaan semmosta? :)

Horsester

Tuplapostaus, mistä ootte tilannu siemeniä? Pitäis tilata vähän kaikkee, ehkä muutama lajike chilin siemeniä, vesimelonin siemeniä ja muitakin, kun keksis, että mitä ;)

Huru-ukko

No jos joku pitää mainita niin Pepperseeds.eu tilasin jotain siemeniä. Mutta melkein parhaiten löydät kun haet netistä vaikka ihan chiliseeds tai melonseeds tai garden seeds (antoi eniten verkkokauppoja)... :)