Joo, yleensä katkotaan ensimmäiset sivuversot 3-4 metrisinä. Ylempien kanssa on sitten makuasia, josta on paljon uskomuksia ja muutama tieteellisen perustelunkin kestävä versokuvio.
Kastelua mietittäessä on hyvä pitää mielessä että kunnon kokoinen jättikurpitsa peittää versoineen ja lehtineen mitä tahansa 30 ja 100 nelioön väliltä. Kun versojen lehtisolmut (tai useimmiten koko versot) on mullattu, kasvattaa kurpitsa lehtisolmujen alle ja päällekin juuret. Kun tuo vaikkapa 50 neliötä on sitten täynnä juuria, ei riitä pelkkä tyven kastelu vaan kurpitsa pitää kastaa koko alaltaan. Viime vuonna meni överiksi ja kastelinparhaaseen aikaan n. 100-150 litraa per päivä. Tänä vuonna paljon maltillisemmin, mutta olen suurimman osan alueesta mullannut mycorritsan kanssa, jonka pitäisi parantaa myös vedenottoa. Viime viikolla tuo about 60 (mittarissa oli 50 eli täynnä) mm sadetta joka vastaa sitten 50 neliölle 3000 litraa vettä. Sitten alkoi poksuminen. Ja toisekseen kurpitsankin juuret pitävät kosteudesta mutteivat märkyydestä. Kohtuus siis kaikessa.
Chilin ja jättikurpitsan kasvatus on hyvä yhdistelmä. Ensimmäinen tarkkailua, säätöä ja rakentelua ja jälkimmäinen kärräämistä ja fyysistä työtä.