toukokuu 30, 2020, 12:30:47 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tupakan kasvatus

Aloittaja chilimieli, maaliskuu 24, 2011, 23:45:28 ip

« edellinen - seuraava »

Poltatko?

Kyllä, säännöllisesti.
54 (29.7%)
Kyllä, silloin tällöin.
21 (11.5%)
Kyllä, harvoin, erityistilanteissa.
21 (11.5%)
En.
72 (39.6%)
Valintani on rimbaramba.
6 (3.3%)
Mistä noita tupakan kasvatajia oikeni tulee?
9 (4.9%)
Pitäisikö Suomen lakeja muutenkin muuttaa?
2 (1.1%)

Äänestäjiä yhteensä: 182

chilimieli

Tupakkaa istuttaville neuvoksi:
Näyttäisi tulevan toimeen vielä neljässäkin asteessa. Omani jatkaa kukkimista ulkona, joten lienevät istutettavissa heti alkukeväästä hyvällä esikasvatuksella.
Nyt saisi ehdottaa niitä vaihtokauppoja siemenille, itselle kelpaa tupakkalajikkeet, puunsiemenet (bonsai), mausteet, koristekukat ym. ;)
Lahjoituksiakin saa tiedustella.

uld

Tupakan lehdet hiostuu hienosti ihan pienessä läjässäkin. Itsellä oli 3 parveke tupakkaa (Virginian ??) lehdistä tuli kohtalaisia 50cm x 40cm. lannoitin normi salpietarilla kalkkia vähensin kun kukka aiheet ilmestyi hankoihin ja latvoin kasvin kun se alkoi avaamaan kukkia. Ruukut oli 30cm astioita. Sadon korjasin syyskuun lopulla jonka jälkeen, pesin lehdet ja ladoin ne ihan normi kasaan tätä kasaa kävin kääntelemässä 1-3 päivän välein ja tarkistin että hometta ei ala ilmestyä, tätä kesti noin 1 kk. lopputuote on ihan perus kone sikarin tuoksuista ja makuista tupakkaa. Tietysti jos haluat voimakasta kukintaa niin kannattaa tiputtaa johtokykyä kalkivoittoisella lannoitteella jolloin kukinta paranee, mutta lehdistä tulee kitkeriä ja polttelu nautinnosta tulee aikasta kuivahko :P suomeksi sanottuna ei mitään suvituulen nussimaa tupakkia  ::)

chilimieli

marraskuu 03, 2011, 21:25:21 ip #22 Viimeisin muokkaus: marraskuu 04, 2011, 17:26:44 ip käyttäjältä chilimieli
Innokkaille (jotka lähettivät yksityisviestin) laitetaan huomenissa tai viimeistään alkuviikosta siemenet postiin.
Laitoin sekä kotia, että irtosiementä. Kotien sisältä saa murrettua lisää siemeniä. ;)

Edit. Siemenet matkalla uusille omistajilleen.
Kylvöä suosittelen tosiaan tuonne maalis-toukokuulle, jolloin kasvit kasvattavat helposti parikin satoa, eli ensimmäinen sato valmistuu maaliskuisista ja toinen toukokuisista siemenistä. Tällöin saa pienemmän määrän kypsyteltäväksi kerralla. Satoa nimittäin voi tulla muutamastakin kasvista suhteellisen paljon.
Sadonkorjuun jälkeen voi jättää maaliskuiset vielä pystyyn, sillä kasvit kasvattavat uusia lehtiä melko nopeasti (sadonkorjuu sillä edellytyksellä, että kasvit ovat tuulaantuneet/kellastuneet).Uutta lehtisatoa varten lannoitus aloitetaan alusta.
Yhtä satoa varten istutukset tosiaan kannattaa sijoittaa viimeistään toukokuun alkuun, aikaisempi istutus toki suotavaa.

Kylvö tapahtuu sirottelemalla siemenet mullan PÄÄLLE, astia peitetään kelmulla.
Pidetään kosteana siihen asti, että idut tunkeutuvat maahan, tämän jälkeen sumuttelua.
Taimet kannattaa koulia viimeistään toisen kunnon lehtiparin ilmestyttyä, sillä pienet siemenet kasvavat helposti vierivieressä kimppuun ja juuristo leviää taimilla nopeasti.
Koulinta kannattaa suorittaa esim. hammastikkua käyttäen ahtaaseen kasvaneessa idätyksessä (mikäli on innostunut idättelemään reilumman satsin), jolloin tikulla nostetaan pintamultaa taimen alta varovasti ja taimi asetetaan "paakkuineen" uuteen multaan. Harvemmassa oleviin taimiin käy esim. lusikka.
Lannoitus aloitetaan parin viikon päästä kasvun alkamisesta.
Kukkaterhut poistetaan jo ennen kukkien avautumista, mikäli tahdotaan pelkkää lehtisatoa, kasvi kukkii helposti uudelleen vielä loppukesästäkin, joten heinäkuussa ilmestyneet nuput voidaan jättää paikalleen siementuotto-mielessä.

Mukavia tupakan kasvatus hetkiä! 8)

Edit2:
Aikaisemman sivun kuvassa, jossa minulla on kädessä noita tupakan lehtiä, on kuvan vasemmassa laidassa sopivassa koulintakoossa oleva taimi.Eli n. kuvan puolessa välissä näkyy osittain.

AnouR

Kirje tuli tänään. Kiitos paljon! Jos vaikka saisi syksyllä kunnon nuuskaa...

Ceehoo

Kiitos siemenistä! Saapuivat tänään. :)
Allekirjoitus

chilimieli

marraskuu 08, 2011, 19:39:11 ip #25 Viimeisin muokkaus: marraskuu 10, 2011, 16:25:22 ip käyttäjältä chilimieli
Ollos hyvä vaan kaikille. Jamppa ja touko saavat viimeiset paketit, sitten laitetaan jakelut kiinni tältä erää. ;)

edt. Viimeisetkin siemenet postissa. Onnea kasvatuksiin! ;D

Leipis

Sain joitakin viikkoja sitten Chilimieleltä ison pussin Virginian tupakan siemeniä ja idättelin niitä tuossa parisen viikkoa sitten.

Kokeilin kolmea eri paikkaa idättämiseen: suhteellisen pimeä nurkka huoneessa, ikkunan alla jossa valoa tuli muutaman tunnin verran päivässä ja huoneessa jossa natikka paistaa 12-15h vuorokaudessa ja eroa kyllä syntyi.

-Huoneen nurkassa itäminen oli hyvin vaisua ja itäneet taimet olivat hyvin surkean näköisiä. Itämisprosentti oli noin 20-35% luokkaa.
-Ikkunan alla itäneet siemenet itivät n. 40-65% tahdilla ja olivat selvästi paremman näkösiä ja vahvemman oloisia, kuin huoneen nurkassa itäneet.
-Viimeisempänä 250w natikan alla (etäisyys oli n.1m päässä lampusta) ja elmukelmua multapurkin päällä. Itäminen oli tällä tavalla n. 95% luokkaa ja itäneet taimet hyvin vankkoja ja sirkkalehdet isoja.

Omien kokemuksien perusteella suosittelen jokaiselle idättämistä valoisassa ja kosteassa paikassa. :)

Lehmann

Virginiantupakan siemenet jäivät viime keväänä kylvämättä. Jos nyt laittaisi hyvissä ajoin sokerimaissia ja Virginialaista vierekkäin ja mankasta Elviksen laulamaan, niin voisi kuvitella asuvansa vaikka...

El Borracho

tammikuu 06, 2012, 15:10:53 ip #28 Viimeisin muokkaus: tammikuu 09, 2012, 16:49:32 ip käyttäjältä El Borracho
Tuli ilmoitus, että tupakan siemenet on lähetetty tänään. Viestin mukaan saapuvat 3-5 päivän kuluessa. Tällaisia tuli tilattua;

Dark Virginia
Item Number 12WB , Purchase: pack of 100 seeds
   £4.95 GBP

Argentinean Tobacco Seeds
Item Number 01AS , Purchase: pack of 100 seeds
   £4.95 GBP

Black Sea Basma Tobacco Seeds
Item Number 04BSB , Purchase: pack of 100 seeds
   £4.95 GBP

Burley Variation Tobacco Seeds
Item Number 08BV , Purchase: pack of 100 seeds
   £4.95 GBP

Ja tilaus siis tuolta Tobaccoseeds.co :lta

E: Siemenet saapuivat 9.1. nyt sitten vaan pitää odotella otollista idätysaikaa.

El Borracho

Pitää ruveta suunnittelemaan tiamikasvatusta tupakalle, suunnitelmissa kasvattaa semmonen 250-300 kasvia, 6 eri lajiketta. Mulla on vanha puinen varastohylly, johon suunnittelin asentaa pienet 18Wloisteputkivalisimet ja alle tupakantaimet minikasvihuoneisiin. Miltä kuulostaa?
Myöhemmin siirrän taimet isommissa astioissa kasvihuoneeseen ja siitä sään salliessa ulkokasvatukseen.

Lehmann

Tuo kuulostaa jo aika suurelta määrältä. Montako minikasvihuonetta tarvitaan 250 taimeen?

El Borracho


Mäög

Mites tupakan mosaiikkiviruksen kanssa?
Onko vaaraa että tarttuu chilin taimiin esikasvatuksessa/ulkona?

El Borracho

Lainaus käyttäjältä: Mäög - tammikuu 15, 2012, 12:38:13 ip
Mites tupakan mosaiikkiviruksen kanssa?
Onko vaaraa että tarttuu chilin taimiin esikasvatuksessa/ulkona?


Varmasti tällainen riski on olemassa. Tupakan esikasvatuksen aion kuitenkin itse suorittaa kohtuullisen matkan päässä chileistä, ja jos pesee huolellisesti kätensä ja välineet, mahdollisen virustapauksen sattuessa menisi sitten vain tupakat. Toivottavasti. Ulkokasvatus tapahtuu tyystin eri paikoissa.

Lehmann

Oletko El B. aikonut hyödyntää tuota valtavaa tulevaa satoasi?

El Borracho

Lainaus käyttäjältä: Lehmann - tammikuu 15, 2012, 14:32:35 ip
Oletko El B. aikonut hyödyntää tuota valtavaa tulevaa satoasi?


Kyllä. Yksi syy noin suureen määrään on pääasiassa se, että yritän haeskella sopivia hiostusmenetelmiä. Tämä toimii samalla kouluani ajatellen tuotantopuolen opintoja tukevana, ja yritän tästä vääntää vähän siistimmän näköisen "raportin" kasaan, kun tupakan kasvatuksesta Suomessa ei ihan kauheasti tunnu löytyvän tietoa.

Valmistaudun myös valviran kukkahattutätien ja -setien totalitäärisiin tupakanvastaisiin toimiin opettelemalla valmiiksi tällaisia tuikitärkeitä taitoja. Tervetuloa, herrat poliisit etsimään tupakkaviljelmiäni korpikuusen alta...

Lehmann

Lykkyä pyttyyn. Mielenkiinnolla seuraan tilannetta.

Itse ajattelin, että 5-10 kasvia riittäisi ensimmäisenä kesänä.

Tässä talvipakkasilla on hyvä suunnitella kaikkea. Saa nähdä miten aika, resurssit ja innostus riittävät kun tositoimiin pääsee.

Zabi

Kiinnostais itekin testata jotain tupakkia kasvatella ens kesänä, virginia ehkä kävis parhaiten kokonsa puolesta, ja kait sitä mahtus joku piipputupakki lajikekin.
Oisko jollain lähettää siemeniä? Vaihtarina voin tarjota jotain tuolta.

Päiväkirjani 2011

Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v

El Borracho

Virginia +brittitilaukset on laitettu koeidätykseen ja hyvin kasvavat. Itävyys parani huomattavasti kun en haudannut siemeniä multaan vaan laitoin suodatinpussin taitteeseen ja lautalle valoisaan paikkaan.

Sain päähäni myöskin kokeilla mykorritsaa tupakan juurille, kun luin jostain netin syövereistä tuon Symbivit -mykorritsan tehoavan myös Nicotiana -suvun kasveihin...
Käykös se käytännössä niin, että kun jo ensimäisen koulinnan aikana laittaa mullan sekaan mykorritsaa, se kasvaa isäntäkasvin mukana, jolloin sitä ei tarvitsisi laittaa ihan tolkutonta määrää kasvia kohden, eikä kylvää erikseen peltoon johon tupakat istutan?

Varsinaiset idätykset pistänen käyntiin vasta maalis-huhtikuun vaihteessa, sääennusteista riippuen.

Zabi

Lainaus käyttäjältä: Zabi - tammikuu 16, 2012, 21:33:58 ip
Kiinnostais itekin testata jotain tupakkia kasvatella ens kesänä, virginia ehkä kävis parhaiten kokonsa puolesta, ja kait sitä mahtus joku piipputupakki lajikekin.
Oisko jollain lähettää siemeniä? Vaihtarina voin tarjota jotain tuolta.

Kiitoksia kaikille siemeniä tarjonneille! :)
El Borracho lähetti virginiaa ja rusticaa, eiköhän näillä savut irtoo.  ;)

Päiväkirjani 2011

Iskä ei IHAN AINA ole väärässä. - Alisa 3v