Kirjoittaja Aihe: Chilin kasvatus  (Luettu 2168 kertaa)

Poissa tero

  • Zibula
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Chilin kasvatus
« : Marraskuu 08, 2004, 10:34:15 ap »
Heips,

Ajattelin kanssa kertoa oman tarinani chilin kasvattajana.

Oiskohan ollut pari vuotta sitten kun eksyin näille samaisille sivuille ja löysin mielenkiintoisen ohjeen chiliviinasta. Aikani kauppoja kierrellessä löysin prismasta paketin eri chilejä. Habanerot laitoin viinaan ja muut käytin ruokaan jne. Otin myös kaikista chileistä siemenet talteen.

pari kk myöhemmin muistin siemenet ja ne oli kuin olikin vielä hyllyn päällä, tosin kaikki oli kuivaneita ja sekaisin. Kävin pihalta hakemassa voimariini purkkiin hiekkaa ja heitin siemenet sinne. Vettä lorahti liikaa ja se oli lähinnä mutamömmöö. Jonkun ajan kuluttua olikin iloinen yllätys kun osa siemenistä (plus heinää) oli lähtenyt kasvamaan.

Siirsin 4 taimea jurgurttipurkkeihin, joissa he elivät seuraavan vuoden.

Jossain välissä vaihdoin heidät isompiin purnukoihin, mutta oikeestaan mikään mitä tein ei auttanut chilien kasvamisessa. Yksi chili kuoli ja toisen annoin äidille, joka keksikin käyttää y-lannoitetta ja siitä kasvu lähti edistymään.

Olisin laittanut kuvan mun hienosta habanero- kaverista, mutta sitä ei taida saada muutenkuin toisen webbisivun kautta...

Viime kesänä sainkin tehtyä ensimmäistä kertaa omaa chiliviinaa, jonka menekki suuremmissa tapahtumissa on taattu ;) kukaan ei viitsi olla juomatta sitä.