Kirjoittaja Aihe: Orgaaninen vesiviljely  (Luettu 1784 kertaa)

Poissa Coofdrad

 • Tabasco
 • ***
 • Viestejä: 390
  • Profiili
Orgaaninen vesiviljely
« : Huhtikuu 02, 2011, 09:23:45 ap »
Hei chilistit,

Puhtaasti orgaaniseen vesiviljelyyn olevaa aihetta en löytänyt. Bioponiseen keskittyvä löytyy, mutta on mielestäni eri asia.

Löysin mielenkiintoisen artikkelin koskien orgaanista vesiviljelyä. Paremmin artekkelin luettua voisi ehkä puhua uudentyyppisestä viljelymuodosta, missä saadaan mullan, sekä vesiviljelyn hyödyt käyttöön. Sivusto on keskittynyt kannabiksen kasvattamiseen, joten herkkänahkaisemmat älkööt lukeko  :P

http://www.cannabisculture.com/articles/1534.html
Toinen mielenkiintoinen artikkeli.
http://www.hydroponicsdictionary.com/PDF/hydro-organic.pdf

Ihan mielenkiintoista tekstiä. Voisi vaikka kokeilla tulevana kesänä. On kyllä paljon työläämpi kuin puhdas vesiviljely. Edit. Itseasiassa ei ole  :P

Olen miettinyt jonkinlaista välimallia. Aion joka tapauksessa, tehdä ebin, jossa on perliittiä, vermikuliittia, vulcaponiccia ja hydrosoraa väliaineena. Saisikohan näihin väliaineisiin luotua mullan tyyppiset olosuhteet. Vai onko sitä vaikea jäljitellä? Tarvitseeko yleensäkään vesiviljelyssä jäljitellä multakasvatuksen olosuhteita?

Humus, bakteerifloora jne. kaikki yhdessä tekevät kasville suotuisat olosuhteet. Näillä on takuuvarmasti suotuisia vaikutuksia kasvin hedelmien makuun ja satoisuuteen. Itse kyllä haluaisin pyrkiä kohti luonnonmukaisempaa kasvatusta. Ehkä pitää siirtyä pelkkään multaan  ;D No ei silti...Kyllä vesiviljelyyn on jäänyt koukkuun.
Toisaalta puhtaalla vesiveljelyllä/kemiallisilla ravinteilla saa hurjia satoa. Pitääkö pyrkiä aina sadon maksimointiin? Vai luonnollisuuteen/ekologisuuteen?

Tässä mietteitä näin alkuun. Pistäkäähän kommenttia kehiin  :D Aina on mielenkiintoista tietää mitä muut kasvattajat ajattelevat.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 02, 2011, 14:08:46 ip kirjoittanut Coofdrad »

Poissa Coofdrad

 • Tabasco
 • ***
 • Viestejä: 390
  • Profiili
Vs: Orgaaninen vesiviljely
« Vastaus #1 : Huhtikuu 02, 2011, 11:19:46 ap »
Hetken mietittyäni aion toteuttaa 2/3 hydroistani ensimmäisen artikkelin menetelmällä (tomaatit,kurkut ja chilit). Ravinteina aion käyttää biosevian tuotteita. Growta ja bloomia. Kasteluveden sekaan (päältä) ajattelin laittaa ensimmäisellä kerralla niinsanottuja herätysbakteereja mitä käytetään bioponisessa viljelyssä.

Ylä- ja alaosan ajattelin eristää kookoskuidulla. Alaosassa käytän hydrosoraa. Ja yläosan sekoituksen teen artikkelissa mainitun ohjeen mukaan.

Jos olen oikein ymmärtänyt niin ravinteita annostellaan samalla tavalla kuin pelkässä multakasvatuksessa. Bioseviassa on ohje, että sitä annettaisiin jokaisella kastelukerralla. Mukaan voi lisätä halutessa Ghe:n BM tuotetta.

Päätettäväksi tulee kuinka usein ravinteita pitää antaa yläkautta. Ja kuinka paljon vettä annetaan kerralla. Niin, että sitä ei valu alaosaan paljoa. On myös kokeilemalla löydettävä sopiva jaksotus alaosaan, jotta yläosan sekoitus on sopivan kosteaa, mutta ei litimärkää.

Olisiko kerran viikossa hyvä jaksotus ravinteiden antoon? Orgaanisten ravinteiden hajoaminen kasville käytettävään muotoon kestää ilmeisesti jonkin aikaa. Ja tähän homman tarvitaan bakteereita. Olen myös ymmärtänyt, että ylilannoituksen riski ei ole niin suuri kuin kemiallisten aineiden kohdalla. Kasvi käyttää sen minkä tarvitsee. Samalla voisi käyttää sitä mycoelle jotain sienihommaa, mistä täälläkin on puhuttu.

Ph:n säätelemisen ja ec-mittarin käytön voisi näin unohtaa. Tietenkin alle tulevan veden ph:n voi säätää säiliöön esim. 7.0:ään.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 02, 2011, 13:39:30 ip kirjoittanut Coofdrad »

Poissa Coofdrad

 • Tabasco
 • ***
 • Viestejä: 390
  • Profiili
Vs: Orgaaninen vesiviljely
« Vastaus #2 : Huhtikuu 05, 2011, 21:20:27 ip »
Lisättäköön, että myko-ymppiä meinaan laittaa myös väliaineeseen. Pitäisi toimia chileillä hyvin.