Kasvatus ja yleinen chilitieto > Äänestykset

Käytätkö hanskoja chiliä leikatessa?

(1/24) > >>

SK:
Tämmönen on askarruttanut.
Käyttääkö porukka kumihanskoja, kun pilkkoo chiliä?
Suojaudutteko jotenkin chilipölyltä jauhetta tehdessä?
Muita kömmähdyksiä?

linker:
Nagasatsia kuivuriin pilkkoessa kolme hanskaa ei-veitsikäteen.
Myllyä käytän ulkona, itsestäni tuulen alapuolella.

Keittiöhommissa, ja muilla lajikkeilla: en käytä

 

wille:
Nope. Eipä tule käytettyä pilkkoessa tai sapuskaa laittaessa. Toki, jos isomman satsin joutuu perkaamaan. Siinä tapauksessa sitten gummihanskojen käyttö on ajankohtaista.

Herpiili:
Riittävän monta kertaa kun on "hunan hand"-ilmiön kokenut ja mennyt kerralla 2-3vrk aikaa että vaihteleva käsien kuumotus sekä hirmuinen palelu vuorottelee pari kertaa tunnissa niin on oppinut arvostamaan hanskoja kummasti. Chilin tai kahden vuoksi ei tule hanskoja laiteltua vaan ainoastaan varon koskettelemasta tuliliemiin jotka chileistä valuvat, sitten jos tiedossa on mehukkaat soppakestit tyyliin useamman rocoton tai nagan paloittelu niin hanskoja ei unohda käyttää ;) Hintaa tulee 100kpl paketeissa 5e ja ainakin nuo tokmannilta saatavat hanskat ovat hyvin kestäneet chilien käsittelyn kun taas euroshopperit ja muut tuntuvat päästävän kapsaisiinin lävitseen.

PP:
Käytän hanskoja, jos pilkottava on enemmän kuin pari podia. Syksyllä melkein kilon kuivattujen chilien jauhaminen oli melkoinen kokemus vaikka mukana ei ollut Lemon Dropia tulisempaa tavaraa, tosin sitä oli melkein puoli kiloa. Ei juuri hanskat auttaneet kun pölyä oli joka paikassa. Röörit ainakin aukesi. :D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta