kesäkuu 03, 2020, 08:46:28 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kurkun kasvatus

Aloittaja PP, huhtikuu 15, 2011, 23:07:43 ip

« edellinen - seuraava »

Son nin että:

Avomaakurkku
16 (45.7%)
Pitkä heppikurkku mallia kookauppa
15 (42.9%)
Etikkakurkku
8 (22.9%)
Chilikurkku
18 (51.4%)
Minä en pidä kurkusta
2 (5.7%)

Äänestäjiä yhteensä: 35

.:Dam:.Sitruunakurkku tykkää mennä ylöspäin ja kukkii mut eipä se juuri muuta tee. Jotain latvontaa ois ilmeisesti pitänyt tehdä aikaa sitten? Ei mitään haarautumisen merkkejä missään, pelkkiä kukkanuppuja ja liaaneja mitkä tarttuu mihin vaan... Tarviiko tuo jonkun kaverin kyhnäämään viereen? Ens vuonna sit parempi yritys...
Muppet. Muppets. Muppeteers.

Iivari

Jokohan joku chilifoorumilla osaisi kirjoitella jotain pientä simppeliä kurkunkasvatteluohjetta? Tuli pistettyä useempi multiin ja jo parissa päivässä kaikki ovat itäneet. Turhan nopeesti tulivat kun ei oo ehtiny vielä edes mitään ottamaan selvää siitä, miten noita kuuluis oikein kasvatella.

Nostetaan aihe ylös kun näin huhtikuun lopulla alkaa kurkut olemaan varmasti aika ajankohtainen aihe!

Aku

Aamulla napsaistu kuva kurkun kukasta:

hirvi80

Mikähän mahtaa kurkkuja vaivata, kun lehdet kuivuu aivan käsiin ja sama ongelma leviää nyt myös kasvarissa muihinkin kasveihin?


Lannoitteena käytetty Nutriforte Tomaatti & Mansikkaravinne + Typpi & Kalsiumravinne ohjeen mukaisilla annosmäärillä.
Enzeit

liekö aurinko polttanut lehtiä? onko millaset aurinkosuojat? yksinkertainen lasi ei suojaa tarpeeksi tottumatonta kasvia.

Itse kyselisin sitä kun on ollut kurkunsiemenet nyt 12 pv mullassa ja mitään ei tapahdu, että pitäskö suosiolla laittaa uudet siemenet vai vieläkö tuolta saattaa jotain tupsahtaa eloon? ovat ohjeen mukaan 1-2 cm syvyyteen pistetty ja lämmöt pyörineet siinä 23-28C. multana kekkilän puutarhamultaa.
Voin olla väärässäkin.

hirvi80

Nuo kuvat otettu ihan sisällä kasvaneista taimista, joten ei ole aurinko syypäänä.

Enzeit

Lainaus käyttäjältä: hirvi80 - toukokuu 04, 2013, 10:50:49 ap
Nuo kuvat otettu ihan sisällä kasvaneista taimista, joten ei ole aurinko syypäänä.


sit se saattaa olla lannoituksesta, kaupan multa ainakin on valmiiksi lannoitettua, joten överit saattaa tulla vaikka seuraisikin ohjeita, jos ei parempia ehdotuksia tule, niin vesilinjalle viikoksi..
Voin olla väärässäkin.

wille

Täytynee lähipäivinä kylvää avomaankurkujen siemenet. Kasvualustat raahasin paikoilleen ja toisen täyttelinkin jo mullalla.
Siemenet vaan multiin ja pari kerrosta hallaharsoa päälle.

Kasvihuonekurkutin ovat jo itämässä. Taisi olla peräti kahta sorttia.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

sorrii

toukokuu 05, 2013, 13:23:50 ip #48 Viimeisin muokkaus: toukokuu 05, 2013, 13:25:44 ip käyttäjältä sorrii
Mä kasvattelin viime kesänä paria lajia avomaankurkkuja palstallani: jotain halpahallin perussiemeniä. Esikasvattelin muutaman taimen jotka huolimattomalla hoidolla ja ehkä auringon polttamina [lasiparvekkeella] eivät kesäkuussa olleet kovin hääppöisiä. Pistin siinä samalla -joskus kuun loppupuolella- kun niitä istutin kasvutunneleihin, muutaman siemenen sinne maahan. Lopulta niistä siemenistä lahti kaikista kasvamaan varsia ja sain niitä harventaa urakalla etteivät vallanneet koko plantaashia. Syksyllä aika myöhään, kun useimmat chilit alkoivat jo palella, tuli satoa ihan mukavasti.
Säilöin jonkun nettiohjeen mukaan lisäten osaan Aji Cristalia kypsänä ja raakana sekä muutamiin viipalepurkkeihin pikku palan nagaa ja valkosipulia. Nagalla maustetut olivat ylivoimaisia! Noissa ohjeissa on yleensä mun makuuni ihan liikaa sokeria, mutta nagakurkkuihin sopi sekin kuin puukko selkään  :P

Tänä kesänä meinaan nuo "esikasvattaa" vaan siellä ulkona ... Auringossa itäneet eivät palakaan sitten niin helposti. Ja hyvin näyttävät ehtivän..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Enzeit

laitoin uudet kurkunsiemenet itämään ku edelliset ei itänyt 13 päivässä. toivotaan että nuo lähtee, mikä on normaali itämisaika?
Voin olla väärässäkin.

wille

Lainaus käyttäjältä: sorrii - toukokuu 05, 2013, 13:23:50 ip
Tänä kesänä meinaan nuo "esikasvattaa" vaan siellä ulkona ... Auringossa itäneet eivät palakaan sitten niin helposti. Ja hyvin näyttävät ehtivän..


Suoraan vaan kasvatuspaikalleen, sanon minäkin. Vähän harsoa päälle, ettei pikkuiset palellu mahdollisen hallan takia.
Itse keräsin ensisatoa viimevuonna jo kesä-heinäkuun taitteessa.

Suorakylvö rules.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Aku

Valmiiden tainten ostaminen rules.

sorrii

Mitenkäs nuo kurkut viihtyvät kuivassa sisäilmassa?
IKEA'sta olis saanut helvalla taimia pari viikkoa sitten: Lajit: Tomaatti, kurkku, paprika ...
Arvailin itse että olisivat jotain kasvihuonekurkkua, kirsikkatomaatteja ja suippopaprikoita. 5€/kasvi oli aika houkutteleva hinta kun olivat osa ihan komeita.

Tilaa kun ei muutenkaan ole liikaa, eikä valoa varsinkaan, niin järki voitti  ::)

Mä esikasvattelin jotain "pitkää" kurkkua toissa kesänä ja se kasvoi niin pirusti että laitoin parvekkeelle aika aikaisin;se paloi ja paleli ja siinä oli tevettä kasvua 30cm pätkä kesän alussa kun vein mökille kasvariin. Silloinkin olisi varmasti lähtenyt ihan yhtä nopeasti kun olisin idättänyt vasta kasvihuoneessa ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Aku

Ikeasta ostin pari tuollaista kurkun tainta. Maksoivat 3 euroa/kpl. Ihan hyvin viihtyvät sisäilmassakin. Olen sumutellut noita kurkun taimia kerran päivässä.

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: hirvi80 - toukokuu 04, 2013, 10:50:49 ap
Nuo kuvat otettu ihan sisällä kasvaneista taimista, joten ei ole aurinko syypäänä.
Auringon polttamia ovat, eli ei ole sulla 100% suojausta noissa laseissasi.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

sorrii

toukokuu 10, 2013, 00:49:37 ap #55 Viimeisin muokkaus: toukokuu 10, 2013, 00:58:38 ap käyttäjältä sorrii
Voisikohan muukin lämpösäteily "polttaa" kasveja kuin UV ?!?
Kyllähän näppituntumalla auringon paahde 3-kertaisten lasienkin läpi tuntuu hyvinkin kuumalta.

Mun rototot saivat selviä polttovaurioita pitkin kevättä 3-kertaisten uusien lasienkin läpi. Ja kun sittemmin ovat olleet parvekkeella vain 1-kertaisen lasin "50%-suojassa" ovat selvästi viihtyneet paremmin. Eikös se vahvista joka ei tapa  8) 8) 8)

Eilen muuten partsin mittari näytti 50oC lämmintä. Jospa kasvin lehdet lämpenee samaan, ettäs saan rocotokääryleitä ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

M;kko

UV ei ole lämpösäteilyä, IR on. Ja pienen pätemisen jälkeen aiheeseen kurkut: Miksi usein väitetään, että kurkut ja tomaatit eivät tulisi toimeen keskenään (eli ei kasva hyvin samassa kasvarissa)? Väiteeseen olen usein törmännyt, selitykseen en muistaakseni koskaan.


narttu

moi viimevuonna yritin kasvattaa kasvihuone kurkkua erittäin huonolla tuloksella =nolla hedelmää.
keväällä ostin uudet siemenet nimeltään tasty green f1 ja satoa tuli yksi hedelmä pituus 46 cm ja paksuus 7 cm,muille kurkun aluille kävi köpelösti kun jättiläinen vei vedet ja ravinteet.ensivuonna uutta yritystä
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Juso

Kasvihuonekurkulle voi kyllä suositella NFT:tä. Kaksi kasvia putkiNFT:ssä on tuottanut meikäläisen mittapuun mukaan huiman sadon. Toukokuun lopussa putkahti ensimmäinen hedelmä, ja sen jälkeen hurjalla tahdilla. Kokonaismäärä en ole laskenut mutta varmaan n. 50 kurkkua per kasvi, kyllästymiseen asti näitä on syöty. NFTssä jaksaa kantaa ja kasvattaa samanaikaisesti toistakymmentä kurkkua kasvia kohden.Tässä loman loppumisen vuoksi putsauksen tulokset. Pihtihännät vaurioittavat jonkun verran lehtiä ja kurkkujen pintaa, mutteivat makua haittaa. 27 kpl löytyi, osa lojotti jo maassa ja osa ylisuuria. Lajike oli joku pienikoinen  :), taimena ostettu toukokuun alkupuolella.


Huru-ukko

Niistä venäläisistä valkosipulikurkkujen teosta, niin riittääkö siihen vaikka pala Reissumiestä purkin pohjalle, vai kuuluuko siihen laittaa heraa.... Molempia olisi.
Tai oikeastaan pastoroitua heravalmistetta johon on lisätty Lactobacillus rhamnosus GG, tuon kai pitäisi aktivoida käyminen ?
Ja riittääkö pari päivää 15-20 asteen lämmössä reaktion käynnistämiseen ?.