kesäkuu 07, 2020, 01:36:42 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Valkosipuli

Aloittaja hessi, toukokuu 15, 2011, 19:54:59 ip

« edellinen - seuraava »

rami12

jep olikos se muuten niin että nuo itusilmuista tulevat on oma kantansa jossakin niin väitetiin että ovat hyödyllisiä myös kannan uudistamisen kannalta kaiketi kun valkosipuli kukkii niin se tavallaan siirtää itusilmuihin uusia geenejä jos esim olisi 2 eri kannan valkosipulia lähekkäin tai hieman eri geenisiä saman kantaisia ?

sorrii

Vaatii vähän viitsimistä se itusilmujen käyttö. Itselläni on käynyt yseammankin kerran vahingossa että ovat jääneet korjaamatta ne 1-vuoden silmuista kasvaneet pikkusipulit. Sitten oon saanut toisena vuotena jo ihan kunnollisen kokoisia 1-kyntisiä.

Viime kesänä luulin etteivät ne lähteneet kasvamaan, kun oli niin paljon rikkaruohoja ja se itu-rivi isojen sipulien rivien välissä. Nyt on ollut jo sellaisia 4cm sipuleita siellä. Luulempa että jätän tämänkin vuoden (viime syksynä istutetut) pikkusipulit vaan maahan, ellen sitten vaihda penkin paikkaa. Ehkä ne pikkusipulit istuttelen jokatapauksessa samantien maahan sittenkin jos ne nostankin penkistä.

Tänä kesänä tuli siis vahingossa tuplasato, kun tein syksyllä penkin uuteen paikkaan ja vanhasta sioulipenkistä piti tulla jotain muuta: Siinä vaan oli jo huhtikussa liki ½-metrisiä valkosipulinvarsia pystyssä, niin tuli kaksi valkosipulipenkkiä ...  8)

Mulla muuten on ollut samaa -kuulemma Siperialaista- kantaa jotka kynnet sain joskus yli 5v sitten eukon veljeltä. Savimaassa tuli sellaisia nyrkin kokoisia sipuleita niistä. Kynnet yksittäin 30-40g  8) ... Kiva noudattaa reseptejä joissa kehoitetan laittamaan vaikkapa 2-3 kynttä ...  ;D ... Täällä mökillä jossa nykyään noita viljelen, on kasvimaan alla moreenia ja multa hyvin kuohkeaa: Näyttävät sipulit jäävän siinä selvästi pienemmiksi, kun ei jaksa joka päivä kastella. Aikaisemmin viljelin savisella pellolla, viljelypalstalla kaupungissa. Savimaassa ei ollut huolta kastelemisesta ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`