toukokuu 22, 2024, 13:28:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilikirjolohta!

Aloittaja Aji Inferno, tammikuu 18, 2005, 00:57:14 ap

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Tuli tässä eilen kokeiltua hyvinkin toimiva konsepti... Otetaan normaali kirjolohen uunissakypsennysresepti, ja ripotellaan lohen pintaan ennen uuniin laittoa esim. keskitulisen baccatum-chilin hiutaleita kunnon annos. Johan tulee jo muutoinkin hyvään kalaan lisämakua! :)

Gekko

Tästä tulikin mielleyhtymä erääseen parhaista koskaan syömistäni kalaruuista. Aikoinaan Kairossa sain aivan hemmetin hyvää sea bass -kalaa (enpä tiedä mikä tuo on suomeksi, tuskin meribasso), joka oli täytetty reilulla määrällä luonnonjogurtti-chilisilppua. Varsinaisesti tulista ruoka ei ollut, mutta tuore chili sopii hemmetin hyvin kalan makuun.
Solanaceae et vitae

Sauli Särkkä

Lainaus käyttäjältä: "Gekko"Tästä tulikin mielleyhtymä erääseen parhaista koskaan syömistäni kalaruuista. Aikoinaan Kairossa sain aivan hemmetin hyvää sea bass -kalaa (enpä tiedä mikä tuo on suomeksi, tuskin meribasso), joka oli täytetty reilulla määrällä luonnonjogurtti-chilisilppua. Varsinaisesti tulista ruoka ei ollut, mutta tuore chili sopii hemmetin hyvin kalan makuun.



Olisikohan tuo meriahven, tms?



-Sale
Sauli Särkkä

#002

Anonymous

Kaikki kalahuolet pelastaa www.fishbase.org :) kuvien kera

Jonne

kokeilin kanssa lohen päälle chiliä.. joskin savustettuna.. savuchili antoi lohelle aivan uskomattoman maun.. rakastuin heti! <3   suosittelen hyvin lämpimästi..

tohon uunikalan reseptiin lisäyksenä, että lohifile kannattaa laittaa pellille/vatiin nahkapuoli ylöspäin, suolaa reilusti nahan päälle josta se imeytyy sitten itse kalaan... n. 15 minuutin uunissa olon jälkeen nahka lähtee haarukalla ja vertsellä tosi nätisti kokonaisena systeeminä.. kun nahan on poistanut laitetaan lohen päälle söpö kerros savujauhetta ja ehkä vähän sitruunamehua.. toimii erittäin hyvin <3