toukokuu 22, 2024, 21:49:50 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Broilerin koivet á la herra 47

Aloittaja Herra 47, kesäkuu 18, 2007, 06:59:28 ap

« edellinen - seuraava »

Herra 47

elikkä aloitetaan laitetaan broilerin koivet kattilaan ja mikäli on marinoituja kaadetaan marinadi myös...
lorautetaan chilikastiketta (possible side effects) noin 3-5 teelusikallista kattilaan ja päälle tölkillinen kookosmaitoa
lisäksi etikkaa 0.2-0.5 desiä
kaadetaan tummaa ja vähäsuolaista soijakastiketta noin desin verran

nyt pitäisi nestepinnan lähestulkoon peittää koivet... mikäli näin ei ole voi lisätä vettä tai kookosmaitoa jotta tarvittava pinnan taso saavutetaan...

laitetaan levy 6 ja odotetaan että neste kiehuu kunnolla jonka jälkeen levy 1.selle ja kansi kattilaan

nyt ajastetaan kello hälyttämään noin 1.5 tunnin päästä

kun aika on kulunut nostetaan koivet astiaan valumaan hetkeksi aikaa jonka aikana laitetaan uuni päälle lämpeämään. (200 astetta)

laitetaan koivet pellille ja uuniin... koivet otetaan pois kun pinta alkaa olla mukavat ruskea ja rapea

ja jos pelästyitte tuota chilin määrä voin kertoa että koivet eivät todellakaan ole tämän jälkeen mitään tappotulisia ei edes lähellä sitä ja koipien seuraksi sopii hyvin säilötyt habaneroviipaleet


EDIT::: kattilaan jääneen liemen pystyy ja kannattaakin ottaa talteen ja käyttää kastikkeena... sopii hyvin peruna ja makaroni/pasta ruokien kanssa...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Herra 47

ja meetissä hyväksi todettu pirkka chipotle on sitten koipien kanssa aivan erinomaista lisuketta... tuli tuossa maanantaina kokeiltua ja taisipa tulla hieman ylisyötyäkin kun oli sen verran hyvää...  :D
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Volitans

Tuo kookosmaito on ihme tavaraa, sillä se lievittää tulisuutta reippaasti. Huomasin sen kerran, kun säveltelin jotain uutta. Kookosmaidon jälkeen chiliä piti lisätä moninkertainen määrä, jotta saavutettiin sama polte, joka oli ennen lisäystä. Samalla syntyi mielenkiintoinen sivuvaikutus: Ruoka alkoi hikoiluttamaan!

Jugurtilla on vastaava ominaisuus.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

ja testattuna jos ei ole possible side effectiä niin vähintään puoli pulloa haba tabaa käy kanssa hyvin... mieluummin hieman enemmän.. niin uskomatonta kuin onkin siittä ei tule vielä tulista...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Frankstain

Tuli sunnuntaina testattua, ja hyvää oli. Suht rookiena pistin joukkoon tuota habatabaa vain sen puoli pulloa, ja täytyy myöntää hieman pettyneeni lihaa maistaessani. Ei tarvittu maitoa, mutta maku oli muuten aika sopusointuinen.
Kastikkeesta, jonka tein keittoliemestä, sen sijaan potkaisi habataban pää, yhdessä lihan kanssa lopputulos oli oiva. Suosittelen!

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "herra 47"ja jos pelästyitte tuota chilin määrä voin kertoa että koivet eivät todellakaan ole tämän jälkeen mitään tappotulisia

Näin sanoo siis kaveri joka napsii yhdeltä istumalta useampia nagoja naamaansa ilman että edes ilme muuttuisi, kyynel vierähtäisi poskelta tai nenä vuotaisi.

Ei ole tulista, eiiii... :-p

Luulisi kyllä että tuohon määrään nähden haba tabaa saisi jo viskoa sen koko pullollisen vähintään. 5tl kun on jo aika lähellä sitä puolta pulloa tabascoa, ja eikös PSE nyt ole aika tavalla tulisempaa kuitenkin? Jotain luokkaa mad dog 357?
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Herra 47

niin uskomatonta kuin onkin ja kuullostaa niin tuohon saa pistää aika hulettomasti tavaraa  :twisted:  ilman että se polttaa  :shock:

johtuu ymmärtäneekseni tuosta kookos maidon määrästä... saattaa kyllä pistää hikeä otsalle mutta ei todellakaan polta suuta

ja tämä on kokeiltu kun olin vielä rookie tasolla chilin suhteen jolloin kaupan habaa korkeintaan yhden saattoi ehkä joskus popsia pienissä paloissa...  :wink:

siis paljastettakoon... koko resistanssi on kehittynyt  minulle puolen (reilun) vuoden aikana
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "herra 47"
siis paljastettakoon... koko resistanssi on kehittynyt  minulle puolen (reilun) vuoden aikana


Tämä pitää kyllä paikkansa.

Joskus 90-luvun alussa oltiin kyseisen herran kanssa Virroilla juhannusta viettämässä (oli olevinaan Suomen paras mesta silloin). Mukana oli valmiiksi tehtyä lettutaikinaa ja pussi chili con carnea + hieman tulisteita siihen.

Maustelin siinä sitten retkimuonaa tabascolla ja cayannella (eihän sitä muuten kukaan söisi). Maistoin ja sanoin, että on sitten aika tulista. Herra47 alkoi sitten elvistelemään, että niin tulista ei olekaan, etteikö hän sitä söisi. Minulla alkoi kaljavedon osoittavat kellot päässä soida ja vetohan siitä lyötiin.

Sekoitin sitten yhteen lautaselliseen noin puolet puolikkaasta tabasco-pullosta. Sen lisäksi noin puolet vajaasta cayanne-pippuri purkista. Maiston ja oli tulista! Mutta ajattelin, että itse ehkä voisin tuon vielä syödä, joten oluen varmistaakseni kaadoin sitten kaikki tabascot ja cayannet annokseen.

Urheestihan tuo annokseen kiinni iski. Söi tasan yhden lusikallisen: Naama muuttui punaiseksi, ihokarvat nousivat käsissä pystyyn, puna levisi yläkehoon ja kohta jalkoihin asti. Hiki valui. Mies ryntäsi auton takakonttiin  ja söi tummaa leipää ja suolaa sen kun ehti ja niitä riitti;)

Miten tämä lettutaikina sitten tähän liittyy: No tulisuutta piti myöhemmin vielä lievittää Finlandia vodkalla. Semmoinen kämmi vaan kävi, että vodkaa piti lantrata mehulla, joten kaadettiin vodka mehukanisteriin: Joka olikin lettutaikinaa! Hyvin se meni lettutaikinavodkakin alas ;)

En löisi enää tuollaista vetoa tämän herran kanssa :)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

ZAZ

Täällä on siis oltu legendaarisia! :D EI paha setti.
Shit happens when you party naked.

Herra 47

muistan kyllä tuon reissun  :oops:

ei chileilyn kannalta paras reissu mutta muuten kyllä  :D

ja polte oli kova... meni monta itse tehtyä olutta että loppui  :wink:
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Soppamies

Eikös alkoholi haihdu lettuja paistellessa aika vauhdilla taikinasta? Vodkaparka. :( Toivottavasti ei ollut ainoa. ;)

Täytyy kyllä itsekin sanoa, että tuo toleranssi kehittyy aikamoista vauhtia. Löysin täältä vanhahkon viestini jossa tuota Ass Kickin' hot saucea kehuin. Tilasin sitten muistellakseni vanhoja hyviä aikoja samaa kamaa ja totesin että onpas mietoa kun voi suoraan pullosta juoda, ja ennen siitä sentään irtosi jotain poltetta. Maku oli kyllä hyvä edelleenkin.

Loppukesästä kuluvaa vuotta tilasin ensimmäisen 10+ pulloni, joka oli 357 mad dogia. Olihan se aivan perkeleellistä tulilientä, kuten samaan settiin eksynyt 4-pack daves insanityjakin. 357 nyt on edelleenkin tulista kamaa, mutta sitä voi sentään jo vetää raakanakin ilman kaksinkerroin taittumista, saati sitten dave-sedän insanityjä, joita lorottelee jo ruokalusikkakaupalla vaikkapa mäkkärin perusbursan väliin.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Herra 47

vodkasta en tiedä hyvää oli kyllä.. ja kaverini joka sen chili con carnen lopulta söi pyysi lisää  :shock:
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Soppamies

Lainaus käyttäjältä: "herra 47"vodkasta en tiedä hyvää oli kyllä.. ja kaverini joka sen chili con carnen lopulta söi pyysi lisää  :shock:

Oli muuten näppärää kun saapui toi eka pepperkingin tilaus loppukesästä, vein sitten 357:aa kaverin luokse ja hesestä matkalla tuli otettua isohko pussillinen perusjuustohampurilaisia testialustoiksi. Ei jäänyt meikäläisellä nälkä, kun tyrkytettiin yhtä haukkua vailla täysiä hampurilaisia syötäväksi. :D
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Herra 47

samaa aion tehdä sourcen kanssa piakoin  :D  on hyvää tavaraa kun annostelee oikein  :wink:

saapi syödä sopivaa rauhassa  :twisted:
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Soppamies"Eikös alkoholi haihdu lettuja paistellessa aika vauhdilla taikinasta? Vodkaparka. :( Toivottavasti ei ollut ainoa. ;)


Nimenomaan, eihän sitä siksi voinut paistaakaan ;) Tosin taikinaa oli enemmänkin, joten saatiin sielä jossain välissä lettujakin.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

Niinpä... Mehukatti purkista "syötii" nestemäistä ateriaa lättyjä odotellessa... ;)

ja eikös niitä punaisia rapujakin napattu siittä järvestä....
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Volitans

Ai juu, rapujakin oli  - Perus retkimuonaa ;)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

Kyllä :) ja hitaasti sulatettu viileässä vedessä ;) olipa puuhaa kun "pyydystettiin" ne ja vähän muutakin... Esim minun silmälasini kun unohdin ottaa ne pois ennen veteen hyppäämistä

Ja palatakseni taas tuohon reseptiin niin pitääpä kokeilla sourcea... puoli teelusikallista varmaan riittää ;)
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)