joulukuu 11, 2023, 10:22:38 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Fatalii gourmet - Aji Fantasy

Aloittaja Nizo, elokuu 24, 2011, 14:01:16 ip

« edellinen - seuraava »

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: MiM - syyskuu 03, 2014, 12:49:05 ip
Mitäs kun tuntuu siltä, että nuo pihalla olevat Fantasyt ovat lakanneet kypsyttämästä podeja kokonaan. Ensimmäiset podit alkoivat jo viikkoja sitten muuttua keltaisiksi, mutta ovat edelleen hyvin valjun värisiä ja nupeissa on edelleen selkeästi vihreää. Muuttaako nuo vaan väriä toodeeellla hiiitaaastiii, vai pitäisiköhän tuoda sisälle?

Vieressä seisovat Lemon Dropit kun saattaa muuttaa väriä vihreästä keltaiseen jopa yön yli, niin tämä jälkeläinen vaikuttaa olevan tässä suhteessa ihan toiselta äärilaidalta?


Itsellä sisällä eteläikkunalla Fantasyn värinvaihto kestää n. 2 päivää.

unenkuva

Lainaus käyttäjältä: MiM - syyskuu 03, 2014, 14:39:30 ip

Kypsyykö nyt nopeammin?
[/quote]

Ainakin muutama puoliraaka kypsyi nopsaa loppuun :)

MiM

Ok, kiitos kommenteista.

Pitäisi siis saada lisävalo kuntoon nopsaan, että raaskii siirtää sisälle. Hiukan tuo hitaus kyllä ihmetyttää, kun nuo ovat kuitenkin etelärannikolla, erittäin suojaisella lounaaseen viettävällä seinustalla. Ainakin iltapäiväauringossa lämpöä pitäisi vielä piisata.

Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

johniemi

Miten pitkään Fantasy kypsyy siitä hetkestä kun väri on muuttunut keltaiseksi? Siis tosiaankin sellainen "noin"- aika? Puhutaanko viikoista vai kuukausista?

Ezmo

Kyllähän se alkaa keltaisena olemaan kypsä. Vähän oman maun mukaan missä vaiheessa sen siitä kerää. Siemeniä kerätessä kannattaa odottaa jonkin aikaa, että on varmasti kypsä.

t4ku

Ehdottomasti yksi suosikeista! Menee ihan sellaisenaan tai salaateissa ja pirun hyvä myös täytettynä. Pakkasesta löytyy monta pussia kyseistä tuotetta  :thumbup:

sorrii

Mulla on Sparkly White -versiota tänä kesänä 4 puskaa erilaisissa oloissa: Lasiparvekkeella - ovi aina auki sisään; pressukasvihuoneessa keskellä peltoa vesiviljelyssä; samalla pellolla maassa muovitunnelissa; mökillä kennokasvarissa ....

Kaikki ovat kasvaneet ok ja tehneet kohtuullisesti hedelmää, Mutta, mutta: Mä en ole niistä löytänyt oikein mitään makua, makeutta, poltetta, jotain!? Maistuvat suurinpiirtein samalle kuin ne lehdet ja varret!
Oon tässä odotellut josko kypymisen edetessä tulisi jotain makua niihin. Noissa valkoisissa varsinkin on hankalaa kun ei oikein tiedä koska ne ovat syöntikypsiä. Aikaisemmilla keltaisilla sen sentään näki selvästi ...

Alkukesästä mulla oli yhdessä puskassa aika keltaisia podeja, jotka olivat kasvaneet alkuun sisällä kotona. Sitten kun pääsi puska pellolle aurinkoon, tuli jokunen keltainen podi. Samanmauttomia nekin kyll oli ...

***************

Tuli nyt kasvatettua kerta kiellon päälle, kun jo aikaisemmin ajattelin, että voisi näidenkin vaatiman tilan, valon ja vaivan käyttää paremminkin. Mun mielestäni ainoa ilo näissä on kiva ulkonäkö. Ensi kaudella korvaan kyllä esim Championilla tai hyväksi todetulla PI441551'llä ...

Ja offtopiccina totean että kasvatan tästä lähtien Aji Cristalini aidoista siemenistä, enkä osta laiskana taimia joista tulee jotain punaista pahaa Ajia; paljon, mutta pahaa. Näin kävi ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`


sorrii

Ehkäpä Sparklyt pääsee muhimaan etikkaliemeen sitten..
Edelliset Ajit vuosien takaa löytyvät edelleen kylmiöstä ???
Silloin ainoat jotka onnistuivat, olivat Aji Cristalia, joka tuntuu maistuvan hyvälle missä tahansa liemessä. Jalapenot ja Jallu-Rocoto-sekoitus ovat kyllä tulleet syödyksi: Jalluja vaan saa muutenkin vaikka R-kioskilta...

Tänä vuonna ei satoa muuten paljoa tulekaan, paitsi Jalluja ja Ajeja ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

yoyota

Itselläni tuo Sparkly toi raakana mieleen herneen maun. Fasse-sedältä kyselin, että kuinka valkoiseksi lopulta muuttuu? Ei kuulemma aivan stabiii lajike.Itselläni marjat ovat raakoina valkoisempia kuin kypsinä ja sen huomaa kyllä maussa. Erittäin mieyttävä kypsänä ja tulisuuttakin on sopivasti. Tosin sen varran mietoja ovat, että ei noita kukaan varmastikkaan rupea viipaloimaan. Kokonaisena/puolikkaana naamaan vaan.

ViljoH

fantasy on kyllä yks lemppareista kieltämättä ::)