Cayenne, De Arbol, Cobra ja kaupan nimettömät annuumit

Aloittaja Chilivaari, lokakuu 28, 2007, 17:06:35 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Kun kasvatuspäiväkirjaani kirjasin maistelukokemuksia noista lajikkeista, laitan linkin tännekin, jotta kiinnostuneet tuon myöhemmin löytävät.
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?p=36569#36569

Makuasiotahan nämä ovat, mutta ainakin De Arbolin arviointi näyttää osuneen aika lailla yksiin Pajasuon pari vuotta sitten kirjoittaman jutun kanssa.  :wink:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=1605

svalli

Sain viime vuonna sitten vaihdossa Meksikosta lähetettyjä Chile de Arbolin siemeniä joista sitten kasvatin kaksi puskaa. Kumpikin kasvoivat ihan hyvin ja toinen puskista oli ihan täynnä podeja, mutta ne alkoivat muuttumaan ruskeiksi ja ruttuisiksi ennen punaiseksi muuttumistaan, joten sain puskasta vain muutaman podin. Toisessa puskista oli kaikissa kukissa kerratut terälehdet ja se sain vain kolme kypsää podia aikaiseksi. Kukat olivat kyllä kauniita ja niistä onkin yksi avatarissani.

Chile de Arbol kai vaatii kuivaa ilmastoa kasvaakseen ja tuottaakseen hyvin ja epäilen liian kostean ilman ja maan aiheuttaneen podien muuttumisen ruskeaksi ennen kypsymistään. Podit yleensä kuivataan ja käytetään mausteena, joten niitten maku tuoreena voi siksi olla karvas. Minä en niitä tuoreena maistellut vaan kuivasin ja sekoitin jauheena muitten annuumien kanssa.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

PekkaT

Kasvatettu Arbolia lämpimällä seinustalla/ terassilla.

Maistelin pari vihreää marjaa. Ei minkäänlaista tulisuutta. Ei makua, ei kitkeryyttä. Varmaan minun kasvatusmetodini ja -paikkani eivät sovellu Arbolille.