kesäkuu 14, 2024, 19:13:35 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Alma Paprika (C. Annuum)

Aloittaja Raumala, toukokuu 15, 2013, 00:39:45 ap

« edellinen - seuraava »

Raumala

Mehukas, aavistuksen makea, hieman parfyyminen, poltetta löytyi yllättävän paljon siemenkiinnikkeistä muuten poltteeton, sanoisin 2-3.
Hedelmät halkaisijaltaan noin 50 mm. Todella paksu maltoisia.


Roskankerääjä

Itelläni ei ollut poltetta lainkaan. ja podit oli paljon isompia kuin tuo kuvassa oleva, ei myöskään makeutta. täytynee selvittää siementen alkuperää....
Helevetin hiki!

sorrii

Muutaman taimen kasvattelin keväällä. Nehän saivat kaikki sellaisen kirva-ripsiäis-punkki-tartunnan et en saanut kuin maistiaiset. Ihan kiva paprikan makuhan se siinä. Mieto polte ...
En mä viitsisi tällaista isoa määrää kasvatella. Yhden puskan kuriositeettina ehkä. Pieniä mietoja podeja jotka on täynnä siemeniä, olisi aika hankala käyttää mihinkään isoa määrää.

Chilivaari kehuskeli tän olevan tosi nopea laji, ja siksi mäkin kokeilin sen. Jollekin malttamattomalle aloittelijalle voisi olla hyvä kasvi aloittaa ... Helppohan tuo on kunhan ei asu eläin-kasvitarhassa jossa löytyy pöpöjä joka lähtöön.
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: sorrii - marraskuu 11, 2013, 12:43:19 ipChilivaari kehuskeli tän olevan tosi nopea laji, ja siksi mäkin kokeilin sen. Jollekin malttamattomalle aloittelijalle voisi olla hyvä kasvi aloittaa ...

Alma on tosiaan nopein chilini toistaiseksi. Tasan kuukausi meni sirkkalehdiltä kukintaan lämpimässä paikassa ja seuraavalla viikolla siinä jo oli raakileita. Viileässä tuohon menee kaksi kuukautta.
Niitä on Unkarissa kaksi päälajia, joilla on eri nimetkin, etuliite Csipös tarkoittaa pientä poltetta, Édes poltteetonta.

Tuossa muutamia linkkejä Alma-kasvatuksiini:
http://chilivaari.blogspot.fi/2011/12/kukkii-kuukauden-ikaisena.html
http://chilivaari.blogspot.fi/2012/01/alma-on-paksuna.html
http://chilivaari.blogspot.fi/2013/04/punavaria-vappuun.html

bläkkäri

Almaa kokeiltiin tälle kaudelle. Julmetun isot podit sai jo veden herahtamaan kielelle, mutta omaan suuhun maku oli liian vetinen. Poltetta saattoi siemenkiinnikkeissä aavistus olla.
Menee kuitenkin jatkoon kasvarin omistajan pyynnöstä ;).