lokakuu 16, 2021, 05:00:45 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Ketjukuula

1
Jopas on vierähtänyt viime päivityksestä. Chinenset kasvaa vessassa ja baccat/turbopube ikkunalla. Pink habaneron leikkasin tilaa viemästä jo bonchiksi, Hyvän makuisia podeja mutta ei oikein keksinyt mitään järkevää käyttöä. teki yhteensä 238g satoa.

Oranssi habanero on osoittaunut todella satoisaksi, tehnyt natikan kypsiä podeja tähän mennessä jo 138kpl yhteensä 417g. Aika pieniä vaan suurin osa. Tyytyväinen täytyy olla kun yksi kasvi tehnyt varmaan enemmän satoa mitä kaikki yhteensä viimevuonna ja vielä pelkällä keinovalolla:)

Ei vaan meinaa keksiä käyttöä noille, pitäis varmaanjotain soosseja vääntää. En vaan oikein ole saanut tolkkua minkäverran etikkaa pitää olla että säilyy. osaisko joku heittää jotain konkreettista esimerkkiä?

Kuvia yritän taas ruveta laittelemaan kunhan tästä ryhdistäytyisi.
2
Tänään oli sadonkorjuupäivä:) keräsin 31kpl pink habaneroja, painoa 123g. Kokonaissato tuolla kasvilla 188g. vielä jäi muutama podi oksille kypsymään.
3
Eihän tässä ole taas kiireiltä ehtinyt päivitellä. varsinkin hydrokasvit kasvaa huimaa kyytiä. Yli kaksi kuukautta idätyslautalla olleista rocoto rojoista taitaa lähteä itämään. Myös yksi iso ulupica puskee häntää:)
Tänään jaksoin kuvailla vähän ahkerammin joten asiaan:

Kylppärin kasvit. Takana vasemmalla pink habanero ja oikealla oranssi habanero, edessä sekalaisia chinensejä ja turbopubeja.
Ei mahdu kohta enää sisälle ::)Loppuvuodesta idätetty turbopube rupeaa jo kukkimaan ja vääntämään podeja:oMakuuhuoneen ikkunalla Aji Fantasy, Starfish ja Aji cristalleikkasin joskus lemon droppia pienemmäksi ja oli niin hauskan muotonen oksa, jotta juurrutin ja laitoin hydroon kasvamaan:)turbo pube bonchi:)Naga Morich Bonchi, harjottelin tällä vähän tuota taivutushommaa.Loppuun vielä vähän satokuvia: Aji cristal.Pink habanero, Kypsynyt noin kymmenkunta podia, yhteensä 54g. Vielä on suurin osa puskassa kypsymässä. Olen aika tyytyväinen tuohon hydrohommaan kun kuitenkin kokonaan ilman päivänvaloa ja kasvilla ikää vain muutama kuukausi.
4
Vähän venähtänyt tää päivittely taas. Siirtelin muutamia baccatumeja makuuhuoneen ikkunalle kun alkaa nuo hydrochinenset valtaamaan hieman alaa niin ei meinaa mahtua:D Hydrossa ollut cajamarca tosin otti ja kuoli juurimätään... Onneks on tuo multaversio vielä. pinkki habanero kypsyttää jo satoa ja oranssi kasvaa joka ilmansuuntaan ja kukkii kovasti. muutamia podeja siinäkin.
Ensimmäinen pink habanerokin maisteltu:) painoa 5g. Maku oli aika veikeä, ei vielä tuosta yhdestä päässyt kunnolla jyvälle. Muutama kypsä on kiinni, täytyy odotella pari päivää ja pistää naamariin.

5
Eilen pääsi maistelemaan kauden ensimmäisen aji fantasyn. Hyvältä maistui niinkuin aina.
Huomasin tänään yhdessä pink habaneron podeista tuommosia tummia pilkkuja:o mitähän nuo mahtaa olla, tarviiko huolestua?

6
Tänään tuli kirjeessä lisää siemeniä. Kiitokset akselsson1:lle vielä! Lautalle menee tänään tepin peru ja iso ulupica. Osallistutaan noilla nyt bonchikisaan samalla, hydroon tarkoitus laittaa.
Yhdistyksen alotuspaketissa tulleiden rocoto rojon ja chacoensen siemenet eivät puolessatoista kuukaudessa ole näyttäneet minkäänlaisia elonmerkkejä:o Onkohan nuo senverran vanhoja että itävyys alkaa olemaan jo heikompi? :o
7
Tepin, peru c.annuum
Iso ulupica C. cardenasii var. pendulum
8
Täytyy sanoa että tuo hydro + natikkayhdistelmä on ylittänyt odotukset kyllä toimivuudessaan. Natikka päällä tällähetkellä 14tuntia vuorokaudessa. Hydroissa noin 10ml puutarhan kesää ja ph:n säätänyt siihen kuuden kantturoille aina liemiä vaihtaessa.

Pink habaneron podeja. Tosi hyvin tuntuu jäävän kiinni ja kukkii koko ajan:) Tekee reilusti enemmän satoa kun kaikki chinenset yhteensä viimekaudella.tuossa vielä mullassa oleva cajamarca kasvattelee ekoja podejaan

9
kaikki kolme hydro chinenseä kukkii iloisesti, pink habanerossa useampi kymmenen kukkaa auki ja kymmenkunta podiakin jäänyt jo kiinni:) mullassa olevassa cajamarcassakin muutama podi.

Huono kuva pink habanerosta, kohtu tiheässä noita kukkia.pink habanero on kasvattanut aikamoisen varren jo, hyvä bonchiaihio tulossa:)cajamarcan podin alut:

10
Vähän tilannekatsausta: kaikki kasvit kasvaa mukavasti, hydrokasveissa ylimpiä lehtiä kuivuu, lamppu rupeaa olemaan aika lähellä. Johtunee varmaan siitä. ylivuotiset baccat tekee ihan mukavaa talvisatoa, pink habanero ja cajamarca kukkii aika innolla.
Tämän kauden sato tällä hetkellä 16g:)

kasvua:Pink habaneron lehti, alkaa olemaan jo kokoa noilla:)offtopiccina vielä avokadon idätyskokeilu, perinteinen vesilasi-idätys toimi ihan hyvin. oisko pari kuukautta sitten laitettu itämään.
Pitänee istuttaa multaan kunhan lehtiä rupeaa ilmestymään.

11
Tähän väliin vähän noita bonchikikkailuja. Vaihdoin turbopuben ja nagan pienempiin ruukkuihin.

Turbo pube:Naga: vähän turhan paljon tuota vartta tuossa mutta haarautuu vasta tuolta korkeammalta  :-\

12
Nyt on sitten virallisesti avattu kauden 2014 satokausi.
7g lemondroppia  ;DUusilla taimilla tasaista kasvua ja ylivuotiset baccat satoaa ihan kivasti. Nuppuja alkaa olemaan myös melkein kaikissa chinenseissä, saa nähdä jaksaako natikan alla ruveta jopa podia vääntämään. Pitää yrittää räpsiä lisää kuvia joku päivä.
13
Senverran uus talo että taitaa olla kaikki vikavirtasuojan takana. Pitäsköhän tohon vielä hommata sitten erikseen vielä väliin?
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Boonusmies 2013-->
joulukuu 16, 2013, 20:05:47 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - joulukuu 15, 2013, 23:12:38 ip
Lainaus käyttäjältä: Boonusmies - joulukuu 15, 2013, 14:16:37 ip
EDIT: Vai oonko vielä onnistunu sotkee lemon dropin ja inca red dropin keskenään x) katsotaan miten käy ja jatkossa kyllä ne perkuleen nimilaput paikoilleen:D Mut ainakin pikkuinen tuo kasvi ja kukat ja lehdet tosi pieniä, että sen puolesta incaan viittais:)


Podien kasvutyyli (latvassa ja ylöspäin) viittaa Inca Red Dropiin, mutta tuo oikealla oleva podi on aikalailla mailliesimerkki Lemon Dropista. Myös vasemmalla oleva iso podi on aivan liian pitkä IRD:n podiksi, mutta muuten kasvi ei näytä yhtään LD:lta.


Itelläni ainakin tuo lemon drop on näyttänyt justiinsa samalta mitä sulla tossa kuvassa. Kasvavat alkuun kaikki ylöspäin ja isoimmat sitten kasvettuaan taipuneet alaspäin.
15
Lainaus käyttäjältä: Toby - joulukuu 09, 2013, 20:18:47 ip
Kylpyhuone kivasti koristeltu chileillä! Hieno homma :)
Ihan asiallinen laitteistokin. Mutta eikö tuo lamppu ja jotho kastu suihkussa käydessä? Millä saat estettyä sen, millaisen ratkaisun olet tehnyt?


Kiitoksia! Tuo suihkuverho suojaa yllättävän hyvin kunhan ei verhon yli suihkuttele. Pikkusen kastuu lattia tuosta sivusta mutta ei läheskään johtoihin asti pääse.
16
Hieman taas venähtänyt edellisestä päivityksestä. Kasvit kasvaa kovaa vauhtia, ja ylivuotiset baccat vääntää jonkinnäköistä talvisatoa. Lemon dropissa toistakymmentä podia kypsymässä aji cristallissa ja fantasyssa muutamia. Liityin tuossa chiliyhdistykseen ja lähettivät muutamat siemenet. Noista menee varmaan vielä c chacoense ja rocoto rojo idätykseen tälle kaudelle. Muutamat kuvat räpsin (pahoittelut huonoista kuvista, pitäisi reenata tuota natikan valossa kuvausta enemmän)

koko setti:Pink habanero kasvaa aika massiivisesti hydrossaan:)


17
listoja vähän päivitelty. En malttanut ja tekemisenpuutteessa laitoin jo muutamia chinensejä itämään. taimena tällä hetkellä cajamarca, 3kpl pink habanero ja 2kpl cheiro roxa. oranssit habanerot puskee häntää. Hydroihin menossa näillänäkymin oranssi ja pinkki habanero, cajamarca ja rocato. Yritän räpsiä tässä lähiaikoina kuviakin.
18
Tänään jauhoin jotain sekalaisia baccoja ja nagaa. Olivat yön yli uunissa 50 asteessa ja tänään tehosekottimen läpi ja minigrippusseihin.Kuvassa Nagaakao. kuumaa kaakaota jossa hyppysellinen nagajauhetta seassa. Toimii omaan suuhun kyllä aika näpsäkästi kun meinaa flunssa vähän painaa päälle. Tekee kipeälle kurkulle aika mojovaa!

19
Joo silppusin yhen jauhelihakastikkeen ja semmonen hyvin raikas maku noissa kyllä oli:D ja potkua ihan tarpeeksi... ehkä se sitten on nagaa. jännä vaan kun oli myös yksi naga kasvamassa ja tämä yksilö kasvoi samoissa oloissa huomattavasti hitaammin kuin tuo varma naga. kai se joku lähisukulainen ainakin sitten on..
20
tälläkertaa kuvapäivitystä:

Natikka asennettuna kylppäriin ja talvettavat chilit:Mysteerichinensestä katkoin oksat ja laitoin lasiin kypsyttelemään. Oisko kellään mitään hajua lajikkeesta? loppuun kuvasarja vielä kypsymisestä:

Kypsyy hauskasti vihreästä keltaisen kautta oranssiin ja siitä punaiseksi.